Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w pierwszej ciąży po złym wyniku usg zdecydowałam się na biopsje kosmowki, właśnie dlatego żeby wynik miec jak najszybciej. Zapłaciłam również za szybszy wynik który był już po kilku dniach
Czekanie jest najgorsze, dlatego wiem co przezywacie i 3mam mocno kciuki za wynikiEkta lubi tę wiadomość
-
Ekta wrote:Co to płci, to ja mówię że będzie chłopiec, bo jakby inaczej 🙈
A mój najmłodszy synek od samego początku mówi że dziewczynka jest w brzuszku. Młody 2 dni przed zrobieniem testu ciążowego, zapytał kiedy będzie ta dziewczynka co w brzuszku jest 😝 może ma jakieś ukryte zdolności ten mój synuś 🙈
trzymam z całych sił kciuki za Twojego Maluszka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 13:44
Ekta lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Natka właśnie przeczytałam na jakieś grupie na FB wypowiedź położnej o poszerzonym układzie kielichowo-miedeniczkowym. Napisała, że takie coś widzi kilka razy w tygodniu i bardzo często jest to u chłopców bo mają dłuższe cewki i jest inne ciśnienie przy oddawaniu moczu. I że trzeba po prostu to ocenić po porodzie robiąc dzidziusiowi USG
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Dziewczyny jakie witaminy bierzecie? Ja bralam najpierw femibion 1 a potem 2, ale przeczytalam na różnych stronach ze nie ma jakiegos super składu. Chce zmienić teraz na prenatal duo albo mama dha premiun plus bo te maja najlepsze opinie. Dodatkowo i tak biore od miesiąca zelazo bo groziła mi anemia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 15:47
-
Ja biore metylowany kwas foliowy, dha, d3 i magnez na codzien, a dodatkowo ok 2x w tygodniu biore Femibaby (zalecenie lekarza, ze poki mam wyniki dobre nie ma potrzeby ladowac w siebie masy supli)
Z corka w ciazy bralam tak samo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 15:54
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja również nie biorę żadnej mieszanki dedykowanej ciężarnym. Wszystko osobno:
Kwas foliowy w postaci metylowanej, kelp (by dostarczyć sobie jodu), D3+K2, cytrynian magenzu, w dzień bez ryby (a jem dość często) kwasy omega3, w dzień z rybą chlorella (ze względu na metale ciężkie w rybach), od czasu do czasu spirullina i Wit.C,
No, to chyba byłoby na tyle 😉 -
Dziewczyny ja mam takie pytanie, mianowicie czy borykacie się ze swedzacymi brodawkami? Od kilku dni non stop chodzę i sie drape. Nie mam żadnej wysypki ani krostek, po prostu potwornie swedza mnie mnie same od siebie. Trochę się boję coś kupować na własną rękę, w poniedziałek zapytam o to gina, ale już mam całe piersi podrapane. Nie wiem czy to normalne bo rosną, albo przez hormony, alergii i uczulenia nigdy nie miałam na nic. Najgorzej jak jestem w sklepie i dostanę ataku swędzenia 🙈🙈🙈
-
Monia66 wrote:Dziewczyny ja mam takie pytanie, mianowicie czy borykacie się ze swedzacymi brodawkami? Od kilku dni non stop chodzę i sie drape. Nie mam żadnej wysypki ani krostek, po prostu potwornie swedza mnie mnie same od siebie. Trochę się boję coś kupować na własną rękę, w poniedziałek zapytam o to gina, ale już mam całe piersi podrapane. Nie wiem czy to normalne bo rosną, albo przez hormony, alergii i uczulenia nigdy nie miałam na nic. Najgorzej jak jestem w sklepie i dostanę ataku swędzenia 🙈🙈🙈
Monia podziel się co gin powie, bo mnie też swędzą 🙈Monia66 lubi tę wiadomość
-
Moje mdłości też odpuszczają ale w zamian mam dramatyczną senność, dzisiaj miałam mega plany sprzątania a finalnie zaległam na kanapie na cały dzien, czuje straszny ciężar na głowie, mam też zgage
Co do brodawek to mnie nie swędzą, widziałam tylko że zaczeły sie łuszczyć..
Załamka świeta już za rogiem a w domu tyle roboty że nawet nie chce myśleć kiedy to ogarne ;(21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Monia66, Batylda, wydaje mi się, że dobrze byłoby nawilżać.
W pierwszej ciąży aż poraniłam sobie brodawki i sutki od tego ciągłego drapania. Teraz smarując piersi balsamem nie omijam już brodawek ( nie wiem czy to dobrze ). Coś mi świta, że można kupić w aptece coś specjalnie do nawilżanie brodawek.
Również chętnie dowiem się co Twój lekarz na to, mnie swedzą całe piersi od samego początku, to pewnie dlatego że rosną i skóra się rozciąga.