Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie swedza co jakis czas prawie od poczatku ciazy... piersi mi nie utosly ani grama, ale i tak bola i swedza...
Jak mocno, to wtedy smaruje i nawilzam lanolina przez 2-3 dni i jest na jakis czas spokoj
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Sumireguska wrote:Moje mdłości też odpuszczają ale w zamian mam dramatyczną senność, dzisiaj miałam mega plany sprzątania a finalnie zaległam na kanapie na cały dzien, czuje straszny ciężar na głowie, mam też zgage
Co do brodawek to mnie nie swędzą, widziałam tylko że zaczeły sie łuszczyć..
Załamka świeta już za rogiem a w domu tyle roboty że nawet nie chce myśleć kiedy to ogarne ;(
Spokojnie, są rzeczy ważne i ważniejsze 😉 a Wasze zdrowie i samopoczucie teraz najważniejsze -
Marta9191 wrote:Natka właśnie przeczytałam na jakieś grupie na FB wypowiedź położnej o poszerzonym układzie kielichowo-miedeniczkowym. Napisała, że takie coś widzi kilka razy w tygodniu i bardzo często jest to u chłopców bo mają dłuższe cewki i jest inne ciśnienie przy oddawaniu moczu. I że trzeba po prostu to ocenić po porodzie robiąc dzidziusiowi USG
Też właśnie o tym czytałam. Dlatego tym bardziej nie łapę się po co amniopunkcja.
Co do mdłości to mnie też nadal trzymają. Chociaż są dni, że jest spoko.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Monia ja też drapie się do krwi. 🤷🏻♀️
Mnie aż skóra schodzi z sutków bo cały dzień chodzę i je pocieram - smarowanie nie pomaga. 😞
U mnie z jednym jest istna tragedia a z drugim do wytrzymania więc nie wiem od czego to zależy. 😂Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
U mnie mdłości niby minęły ale jeszcze zdarzają się dni że popołudniu podchodzi mi wszystko do gardła 🤮 podobno to jest ten etap przejściowy.
Co do supli to biorę mama dha premium + (polecał Pan tabletka) ale tabletki trzeba łyknąć 2 dziennie i to krowy duże aż mnie cofa🤢
-
Co do mdłości to takie normalne w ciągu dnia mi minęły.
Niestety po każdym myciu zębów jest 🤮......
Dodatkowo brzydzi mnie totalnie wszystko - zmywarka, zlew, lodówka, trawa na dworze, upalcowane okno i długo mogłabym tak wymieniać. Niestety one też powodują 🤮.... 😂Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Czyli nie jestem w tym odosobniona. Ja źle reaguje na widok surowego mięsa. Mój małż kupił dzisiaj pełno mięcha do upieczenia na święta. Od razu było 🤢 Musiałam zamknąć drzwi od salonu bo sama myśl, że kilka metrów dalej w lodówce leży to mięcho mnie mdliła.
-
Ja brałam mama dha premium ale ze względu na podwyzszone ryzyko zakrzepicy poza acardem mialam zalecone witaminy z grupy B a niestety w tym suplemencie ich nie ma. Ja biore prenatal duo, tam sa trzy tabsy do połkniecia ale skład jest idealny dla mnie. Troche przez moment sie martwiłam czy to nie z powodu tych suplementow dzidzia jest wieksza aż o tydzień..
Jeeejku jak dobrze wiedziec ze z tym myciem zebow nie jestem sama. Mi sie zdarza zwymiotować w trakcie co mnie jeszcze bardziej obrzydza i wzmaga kolejne wymioty. Już poznałam swoje ciało i jak tylko czuje przerwe od mdłości lece umyć zeby, mam wtedy ok 10 sekund zanim mój organizm sie zorientuje i znów wjedzie odruch wymiotny.. od 2 miesiecy nie pamietam abym normalnie umyła zęby21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Ja też biorę mama dha premium plus. Dodatkowo 6 tabletek cytrynianu magnezu. Tyle. Ale z wielkością tabletek jest na prawdę masakra, mąż się śmieje że w końcu się nimi udławie. Zanim je połknę to wypijam z 2 szklanki wody. Ale to są chyba jedyne tabletki z dobrym składem. Teraz chyba żelazo nie jest rekomendowane, i jako jedyne nie mają żelaza. W pierwszej ciąży brałam prenatal Duo na przemian z doppelherz aktiv mama premium, ale jedne i drugie mają żelazo w składzie.
-
Sumireguska ja już teraz myje zęby, 🤮 po czym biorę gumę do żucia i to tylko na sekundę żeby poczuć się lepiej. 🙈
Też od początku ciąży nie umyłam normalnie zębów. 😂
Czasami myślę, że to już u mnie na tle psychicznym. 🙈Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Czy to możliwe żeby dzidziuś w ciągu 4 dni urósł o 1cm? Czy to po prostu przez to że USG było robione przez innego lekarza i na innym sprzęcie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 20:53
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
nick nieaktualnyMnie od samego początku lekarz przepisał mama dha premium plus. Haha widzę ze wszystkie mamy problem z połykaniem ich większość kobitek w pierwszym trymestrze ma mdłości a producent wymyślił sobie takie wielkoludy. To już wole cztery a mniejsze
Marta9191 - mysle ze to może być kwestia ułożenia dziecka. Ja miałam w 11.12 na prenatalnych wymierzona dzidzie na jednych 60,8mm a na drugich 63,6mm (robione w tym samym dniu, spanikowana pojechałam zrobić gdzie indziej) a w poniedziałek 14.12 u mojego doktora było już 71.3mm. Ja dopiero zobaczyłam w domu ta różnice. Nie miałam jeszcze okazji zapytać. A podczas wizyty w sumie w ogóle o tym nie myślałam, nawet z nerwowo nie dałam USB zeby nagrać zdjęcia dla mojego faceta który chociaż w ten sposób może zobaczyć dziecko.