Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
To nie jest takie proste. Już kiedyś kupiłam jej rower to się nie podobało. Ja jestem bardzo wymagająca co do prezentów. Czytam co jest polecane, zwracam dużą uwagę na wygląd i jakość. Poświęciłam dużo czasu żeby wybrać idealny pierwszy rowerek. Był super. Biało różowy, koszyczek wiklinowy z przodu i wstążeczki przy kierownicy, koła tez jakieś tam polecane na różne tereny. Co powiedziała mamusia? Ze to ona by inne wybrała, tamto mogłoby być lepsze, itp 🤬
Nie czepiam się już rowerów bo nie dogodzisz i nie mam zamiaru słychać. Pieniędzy samych nie dam bo nie dzieciak ich nie zobaczy i mu nic nie kupią (znam dobrze rodziców). Optymalnie byłoby dać pół na pół. Pół budżetu prezent rzeczowy, pół gotówka. Matki pytałam co jej kupić to gada ten sam powalony tekst. A już ich ostatnio urobilam i mialy sie zastanawiać. Ot takie dylematy. Jakbym mało teraz miała na głowie. A ten brzęczy już tydzień i wstaje o 5 -
Wiesz co, ja bym miała chyba w nosie w takiej sytuacji,że dziecko tych pieniędzy nie zobaczy. Skoro prezent był be, nie chcą powiedzieć, co jest ok, to bum dala hajs i z głowy. Kupisz cos i znowu będzie krecenie noskiem. Chciałabym nauczyć dziewczyny, żeby się cieszyły ze wszystkich rzeczy, ale póki co, robie wszystko tak,że na 18 nawet porsche z salonu by kie ucieszyło. Jakie to wszystko jest trudne.. ehh
-
Syrenka jak poinformowałaś rodzinę, że nie chcecie prezentów dla córek a pieniądze, bo zbieracie na coś większego? Dla mnie to też super opcja, tylko jakby tak się zapytali🙈 Nie oczekuję, że będą wydawać sporo pieniędzy na moje dziecko, a wolałabym żeby miała coś co naprawdę jej się przyda i coś porządniejszego, więc taka zrzutka to super sprawa.
Lisa spała dzisiaj aż do 8, ale nocka była tragiczna. Rzucała sie jak szalona. Dopiero nad ranem trochę odespałyśmy. Może to przez to,że probuje robić parę kroczków, jak zaczynała czworakować to było podobnie🙈 -
Zoe, slaba sytuacja
Tez nie lubie takiego gadania... spoko, ze nie dla prezentow sie kogos zaprasza ale przeciez z pusta reka tez sie nie przyjdzie🙄
My mamy tez w maju na komunie do pl jechac ale na szczescie mloda sie odrazu okreslila, ze chcialaby rower, albo telefon... takze stwierdziliśmy, ze pojedziemy z nia i sobie wybierze, bo do roweru i tak najlepiej jakby sie przymierzyla i temat prezentu zalatwiony...
Gorzej, ze szwagierka pytala, co kupic dziecia, a ja mam czarna dziure w glowie...
Ale powiedzielismy, ze pomyslimy, nie zbywamy, bo jaki to ma sens, no i tak cos kupią i tak a jak ma byc nietrafione/zdublowane, to lepiej wysilic szare komórki...
U nas wiekszosc na szczescie pyta co chcemy dla dzieci... ja przed swietami zawsze robie liste zyczen na amazonie i wysylam jak ktos pyta, sa rozne rzeczy w roznych cenach, kazdy sobie sam wybiera co kupi i ile wyda na to... z moja ciocia i kuzynka mamy ustalone stale kwoty prezentowe i na 2 urodziny Mia dostala od nas zjezdzalnie z wieżą i to jak dziadkowie pytali co wyslac, to mowilismy, ze jak chca niech sie doloza... a moja ciocia i kuzynka jak pytaly, powiedzialam, ze kasa, to ja reszte doloze do tych skladkowych od nich i kupilam jej hulajnoge scoot&ride i kask od nich... jak miala dostac kilka drobnych to wolalam jeden konkretny... a drobnice od znajomych podostawala i wszyscy szczesliwi...
Teraz tez bede szla w kase bo chcemy jej na 4 urodziny rower kupic i chcielibysmy woom, wiec nie najtaniej, dlatego wolimy, zeby sie dolozyli...
W zeszlym roku byla skladka kasy na rower dla coreczki kuzynki🤣
Takze u nas na lajcie sie mowi o tym, ze kasa jak zbieramy na konkretna rzecz...
Teraz wystawilam nasz Joolz na sprzedaz, a kase z wozka jak go sprzedam mamy zamiar dolozyc do przyczepki rowerowej
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja na święta podałam listę jakie prezenty byłyby najlepsze, ale okazało się,że że i tak się zdublowały. Ale u nas jest problem,że Iga naprawdę ma bardzo dużo rzeczy od nas i każda dodatkowa zabawka jest zbędna. Jak na drugi dzień świąt chciałam już cześć nowych rzeczy wynieść do garażu, to postanowiłam,że od teraz będzie jeden duży prezent. No i otwarcie każdemu powiedzialam,że następnym razem zbieramy kasę na jedną porządna rzecz. Widziałam po minach,że się nie podoba, ale trudno. Jak mam nauczyć dziecko,żeby doceniało i szanowało rzeczy, jak jest ich milion, dublują się, a często dostaje coś zanim zdąży o tym zamarzyć.
Czasy są trudne, bo wszystko jest dostępne, my dobrze stoimy z pieniędzmi, to wiadomo, idzie w dzieci, mój ojciec czasem potrafi wysłać kilka stówek, żeby kupić coś dziewczynom. I wiem,że nie powinnam, ale ja nie miałam dużo, bo nie było za co i teraz pakuje w te niewdzięczne szkodniki. A to jest dla nich krzywda. Muszę to sobie powtarzac -
Syrenka, u nas na szczescie bez dubli, ale to dlatego, ze wiekssosc z nich faktycznie zamawia z listy a jak z listy doda do koszyka na amazonie i zakupi, to automatycznie znika z tej listy (tylko ja to widze, ze jest kupione) i inni juz nie kupia... albo niektorzy mi piszą, ze kupia ti czy tamto i wtedy ja to usuwam...
Teraz np na swieta nie mialam wiele z zabawek itp, bo zwyczajnie maja sporo, Nath ma duzo po Mii i nie wiedzialam co, wiec moja ciocia zrobila im jeden wspolny prezent i kupila hustawke - bocianie gniazdo, ktora i tak chcielismy im na wiosne kupic... ona nie lubi kupowqc byle czego, byle bylo i dzwonila, czy moze byc tak, bo jak ma kupowac na sile poerdoly, to woli wspolny a porzadny
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
W ogole bylam z mlodym u lekarza... obserwowac jeszcze bo mononukleoza ma dlugi czas wykluwania, ale na dzien dzisiejszy wyglada na adenowirusa...
A mlody wazy 10,5kg🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa, bardzo współczuję tych chorób, nic Was nie oszczędza ostatnio. Ja puściłam dzisiaj Ige do przedszkola z resztkami kataru i kaszlem przy zasypianiu. Nie dzwonili,żeby ją odebrać, to może całkiem ok już jest. Ula też szczeka, z nosa jej się leje. Nie chciałam kupić nosiboo, bo sie bałam,że gadżet za taka kasę będzie leżał nieużywany, a nawet go nie chowam;D
Nathan kawał klopsa, ciekawe jak Ula, muszę ją umówić na szczepienie. Zupełnie zapomniałam o tym. -
Syrenka, no nie ma ostatnio litosci! Serio przez 3 lata zycia Mii nie bylam tyle u lekarza razy, co ostatnie 3 miechy... nawet wliczajac szczepienia w to to nie bylam tyle razy...
Juz mi czasem witki serio opadaja...
Pojechalam teraz na relaks z Mia do szkoly tanca... ona na zajeciach a ja sobie godzine odpoczywam
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
A! Mialam pisac, zdrowka dla dziewczynek! Oby Iga ci teraz dluzej pochodzila!
A Nath, no jest co dzwigac🤣 klopsik taki, ze juz prawie i waga i wzrostem osiagnal to, co Mia na 2 lata🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Przez te jęki całodniowe i pobudki o 5 po południu brakuje mi cierpliwości i podnoszę głos. On ma mamozę i wisi ciagle na mnie. Na dodatek nie poszliśmy dziś na spacer bo mąż wrócił wcześniej. Zakupy, obiad, ogarnianie, naprawa pralki, wszystko w akompaniamencie jęków. Ile jeszcze 😭 wracam z ćwiczeń na piechotę żeby za szybko nie wchodzić do domu
-
Oj Zoe współczuje, wszystko ale nie jęki!! Ja też przy jękach tracę cierpliwość, zdarza mi się podniesc głos
Zdrówka dla dzieciTo prawda z tymi zabawkami. Pamietam jak potrafiłam się bawić kilka lat zwyklymi szklanymi kulkami.. a lalki wycinałam z papieru.. reszte robiła wyobraźnia.
U nas na święta jest tyle prezentów że już naprawdę do porzygu. I wszystko takie... bylejakie. Mamy jedną dziewczynkę której rodzice wydaja fortunę co roku a ona ma to w nosie. Nowy xbox? Walić. Nowy telefon? Walić. Tusz za 200zł? Walić.
Przykre to jest. Mieć wszystko..
Jutro też przebiorę te zabawki. Pozbędę się zwłaszcza miśków których on nawet nie zauważa..
A czym sie bawił najlepiej? Pokrywką od słoika z przyczepioną przyssawką polecaną przez was do kupienia - z godzine sam sobie to rzucał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 20:59
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
U mnie wariactwo. Głównie na budowie.
Zoe ja też mam komunię chrześnicy w tym roku i zapytałam co chce dostać. Powiedziała, że chce pieniądze żeby za nie kupić sobie coś do nowego pokoju, typu telewizor. Nie będę protestować. Kiedyś kupiłam jej złote kolczyki i nigdy ich później już nie zobaczyłam. Zamówiłam jej bransoletkę ręcznie robioną, piękną, taką dziewczęcą, miała ją raz wtedy gdy ją dostała i też już jej nigdy więcej nie zobaczyłam. Także tak.
Moi chłopcy dostali pieniądze. Założyłam im konta, za część kupili sobie komputery, resztę mają wpłacone. Ja nie sponsoruje im drogich prezentów. Gdy chcieli kupić PS4 parę lat temu musieli sami sobie uzbierać. Inaczej nie szanują. -
Jak Sonia wstanie z drzemki to od razu ją zważę - coś czuję Cierpliwa, że daleko do Nathanka nie mamy
U nas dalej dziwne nocki. Budzi się po 4 razy. Najgorzej jest od połowy nocy do rana. Też liczę na to, że to przejściowe, bo bardzo niewyspana chodzę.
Tak samo mam też w planie przebrać zabawki. Bardzo dużo ma pluszaków i niemowlęcych dziwactw, chętnie je chyb też oddam, bo miejsce zajmują.
-
Udało mi się nadrobić 😅 napisałam tu całą rozprawkę i mi się skasowało 😅
Mama pp ja niedawno kupiłam wlasnie na Vinted strój UV. Taki kombinezonik ale krótki rękaw i nogawki. Ogólnie jest z HM
Dobrze, że napisałyscie o tym pchaczu, bo miałam zamawiać 😅 nasz ciągle pcha krzesła lub wózek.
Zoe ja bym chyba dała kasę, bo jednak komunijne dziecko to taki z dupy wiek. Ani dorosła ani malutka 😅 mąż na komunię kupił chrześnicy toaletkę, ale sama chciała
A co do prezentów to ja zastanawiałam się jak to rozgryźć a propo roczku. I od moich rodziców i chrzestnej Ignacy dostanie scoot and ride. A od rodziny męża powiem chyba że kasę bo chcemy mu kupić kitchen Helper. Nie chce znowu kolejnych badziewnych zabawek.
U nas hitem ostatnio Jest szczeniaczek uczniaczek. Iguś go całuje i udaje że z nim śpiewai tylko przy piosenkach z tej zabawki udaje nam się zmienić pampersa
A i kulodrom -fajnie ogarnia puszczanie tej piłeczki
Wczoraj byslismy jeszcze u dermatologa, bo od 2 mies.Ignacy miał taka krostke na poliku. Nie chciała mu się zagoić. Okazało się, że to zwykła krostka z trądziku niemowląt i dostaliśmy jakąś masc z antybiotykiem.
W przyszłym tyg lecimy chyba w końcu na te wakacje 😅 miał być Rzym, potem Kanary, a chyba skończy się na wyspach Zielonego Przylądka. Tylko, że przeraża mnie trochę 7 godzinny lot 😅
W związku z tym mam pytanie: jak nauczyć dziecko pić z bidonu? Nasz czai tylko otwarty kubek, a jednak bidon byłby sporym ułatwieniem na wakacjach.
Podawanie butli dalej stoi w miejscu. 4 kwietnia mamy wizytę w klinice i mocno wierzę, że docent mi powie, że nie muszę do kolejnego transferu odstawić Ignacego 😅
Uff..trochę się rozpisalam 😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Kurcze to moja ma większe problemy pić z otwartego kubka. Bidon ze słomką podawałam aż załapała. Najpierw pokazywałam, że niby sama piję😄
A ja zamówiłam pchacz, jutro ma być.
Podziwiam za ten lot, ale tak myślę że chyba łatwiej dziecku znieść tak długą podróż w samolocie niż w aucie. Lisa teraz po paru km chce wychodzić z fotelika i się szarpie, a rodzina z Polski ma pretensie,że jeszcze z nią nie przyjechaliśmy w odwiedziny 🤦♀️ Mężowi w ogóle nie zależy, a ja jak sobie pomyślę, że droga z nią to może być męka to się nie upieram.
Lisa lubi wszystkie zabawki i pluszaki, bez znaczenia, wszystko gryzie 🙈 -
Karolina, a macie mrozaki? Masz normalne cykle z owulkami i zadnych problemow z endo?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700