Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulka przedwczoraj jęczała całą noc, więc wczoraj podalam jej o 19 paracetamol. Spała ładnie do 2, obudziła się z gorączką o 3. Dalam drugą dawkę. Po godzinie zwymiotowala, kupę zrobila. O 5 zasnęla. Nir wiem o co chodzi, coś jej zalegało na żoładku czy co. Pierwsze wymioty za nami.
Mam siostrzeńca, teraz dorosły chłopak, ale jako dziecko był mega absorbujący, motorek w tyłku miał. Na każdym zdjeciu z dzieciństwa jest zaplakany, a nawet jak ma jakieś uśmiechnięte zdjęcie to i tak oczy czerwone od łez 🤦🏻♀️ jako 2-3 latek już był spokojniejszy, a teraz to w ogole jest wyważony 😁
Ulka jest niby ostrożna , ale biega teraz po kanapie, wchodzi na fotel i skacze na głowkę, oczy dookoła głowy.
Macie do polecenia jakieś ponczo samochodowe na jesien/zimę? Zmienilismy Ulce fotelik, w sklepie było ok, a leci jej głowa podcxas snu. Więc będziemy potrzebować czegos do fotelika, co nie bedzie wypychac pleckow i glowy
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Jeny, co za wypadki. Współczuję. Niby nieuniknione, ale jestem przygotowana na siniaki i lekkie otarcia. Szwy, głębokie rany to coś, czego wolałabym nie widzieć u moich dziewczyn.
Ulka dalej ma lekka gorączkę, ale ja chyba gardło boli, bo cycka próbuje ciągnąć i płacze, a ze snu ja kaszel wybudza jakby ją to bardzo bolało. No i wymiotuje. Żałuję,że się do lekarza nie zapisałam. Będę stać godzinami w kolejce w przychodni weekendowej pewnie. -
Bee, Mia ma ponczo od Tulinkowo - mama szyje i sprawdza nam sie bardzo dobrze, ma odpinany na zamek kapturek, wiec mozna zarzucac na tyl fotelika, raze z pleckami a mozna calkiem odpiac, no i nie kosztowalo takich kroci jak np Patulove, a jakosc tak samo super, mamy je juz od 2019 roku...
No i mamy te kombiaki/kurtki welniane, ale to zakladam jak wiem, ze za chwile bedzie wysiadka, jak wiem, ze chwile dluzsza droga to ponczo
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Kombinezony welniane mam od nameit,ale za ponczo dzięki, sprawdzę sobie 😁
A ten polar nie jest zbyt "potliwy"?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 11:37
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
My po bilansie i szczepieniu Bexsero
Igor osiągnął zawrotną wagę 8400 😂 ale Pediatra powiedziała że jest oki zwłaszcza że zaczął dobrze jeść. No i patrząc na wagę przy wypisie ze szpitala 2700 to tak naprawde potroił wage
Czekam aż go poskłada bo fo tej pory kiepsko reagowal na szczepienia21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Mała syrenka Franko jest na maxa wymagający i noce nadal pozostawiają wieeeeeele do życzenia. Tak jak mówisz jestem przeszczęśliwa ze jest, nigdy nie kochałam bardziej, ale jestem wykonczona. Naprawdę czasami muszę się wytyczać, aby mi te emocje uszły. Jeszcze się łudzę, ze jak wyjdą mu te wszystkie zeby będzie lepiej. Mąż ma urlop i zamiast gdzieś wyjechać zostajemy w domu. Stwierdziliśmy, ze wyjazd z Franiem póki co nie wchodzi w grę. Ja nawet nie wiem jak to jest mieć mniej wymagające dziecko…i wiem ze jeszcze długo się nie dowiem;)
U nas jedzeniowa kicha! Wszystkom pluje…😫 zeby…?🤷♀️
Mój siostrzeniec miał masę okropnych zdarzeń! Dziwie się, ze moja siostra nie jest jeszcze siwa😁
Bee a jak teraz???
Ja dziś dzwoniłam do przychodni i mnie szlag trafił. Szczepienie w 13 miesiącu ma być, a oni maja termin na koniec września! Nasza pani dr na urlopie i pani w rejestracji nic mi na to nie poradzi. Co za kraj!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 12:45
-
Nikola u Was to już chyba cała szczęka zębów jest?
Wspolczuje nocek, u mnie dzisiaj też masakra. Chyba ten upały znowu mu doskwierają, nie wiem. Cała noc przewiercona całkowicie. Może go ubierać do spania juz tylko w body na krotki rekaw?...21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi w takie upały ja zakładam tylko śpiworek bez stop (sam materiał bez żadnych ociepleń) i pampers.
Ja dziękuje niebiosom że mój przesypia noce. Już nawet od jakiegoś czasu przestał budzić się o 2 na głaska. Dziś było wyjątkowo o 4 bo tak się wierci ze spał w poprzek i zgięty nie mógł się wyprostować. Tylko przełożyłam i poszedł spać dalej do 5:55. 6:15 to już dzwoniliśmy do taty z kamerką. Tak się Oliwier nauczył że jak ktoś dzwoni i nie ma wizji to tylko patrzy na telefon i gada „yyy yyy” 😅 rozmowy z babcią z Belgii tak go nauczyły, jeszcze domaga się ze jak już rozmawia z nami to ma tez do niego się zwracać bo focha strzela. A jak zadowolony i daje babci buzi to ślini cały telefon 😅
Podobnie jak i was, rzuca się na kanapie i łóżku. Ale robi to ostrożnie i tam gdzie wie ze nie spadnie lub wie ze go złapiemy. Z kanapy schodzi super. Ani razu nie spadł. Wejść nie umie. Jeszcze ciut za wysoko.
Karolina a pokażesz mi jaką masz tą pojemna torbę do wózka? W sumie to ja tez mam taka całkiem całkiem i może by tam na miejscu się przydała, żeby spakować jakieś rzeczy podręczne na basen 🤔 mam jeszcze chwile, będę myśleć -
Nikola a do innej doktor nie mogli cie zapisać?
Ja nie przywiązuje się tak sztywno do terminów. Jak chory to i tak odraczają 🤷♀️
Ja idę 1 sierpnia na szczepienie. Ciekawe czy dotrwa w zdrowiu 🙃
A przed wycieczka której nadal nie wykupiłam to najchętniej zostawiłabym go w domu 😅 tym bardziej ze to pokryje się z adaptacja w nowym żłobku i… nowymi zarazkami 😑 -
Zoe ja mam taką z La Millou tą medium.
Ale do samolotu spakowałam przekąski typu musy, borówki, placuszki, woda.
3 nowe książeczki, ubranko na zmianę plus pampersy, chusteczki i jakieś tam p/gorączkowe (zawsze biorę do samolotu :p ) i jeszcze mieliśmy miejsce
Także myślę że na plażę czy basen też spoko👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Ula lepiej spala jako noworodek niż teraz. Dzisiaj noc dramat. Boli ją gardło jak cholera. Darła się pół nocy. Teraz śpi tylko na mnie. Narzekam na tych moich dziadków, ale wyprosiłam,żeby wzięli Ige, bo ona po Uli skakała, szczypała ja i nie mogła biedna spać. A Igusia się nudziła. Za mała jest, jeszcze dużo nie rozumie.
Nikola, zleci ten czas i naprawdę będzie lepiej. Ja się czasem zastanawiam jakby to było jakby Igusia nie była wymagająca. Wiadomo, dziecka się nie wybiera, jest najlepsza wersja samej siebie i przede wszystkim moim dzieckiem, dlatego może nie powinnam, ale czasem myślę, jakby to było, gdyby była inna i jakie miałabym łatwiejsze życie.
Ale kiedyś i tak będzie łatwo. Za 20 lat, jak będą dorosłe i albo się wyniosa do siebie albo pójdą na studia;D -
Jeszcze co do bagażu podręcznego, to ja tam zawsze pakuje jakąś sukienkę i stroje kąpielowe, klapki. kilka rzeczy dla dzieci. Takie rzeczy, bez których bym sobie nie poradziła na urlopie i bym ich szybko nie kupiła. W razie, gdyby zgubił się mój bagaż rejestrowany.
-
Mala_syrenka wrote:Jeszcze co do bagażu podręcznego, to ja tam zawsze pakuje jakąś sukienkę i stroje kąpielowe, klapki. kilka rzeczy dla dzieci. Takie rzeczy, bez których bym sobie nie poradziła na urlopie i bym ich szybko nie kupiła. W razie, gdyby zgubił się mój bagaż rejestrowany.
Przezorny zawsze ubezpieczony 😅👏 Nigdy tak się nie pakowałam. -
Bee, ten polar idzie i tak za fotelik, zarzucasz tak jakby za oparcie, wiec dziecko w samochodzie nie ma pod plecami z nim stycznosci, a z przodu jak jest zimno to zapiete, ale daje tyle ciepla co przykrycie kocem, a jak no samochod sie nagrzeje, to mozna rozpiac i na boki... no a na zimnie wiadomo, nie spoci sie...
Bee lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dzisiaj Lisa chciala wstać jeszcze wcześniej niż Oliwier, o 5.30. Aż pomyślałam w tym momencie o Was Zoe 🤣 Ponosiłam i na szczęście zasnęła jeszcze na godzinkę. Ostatnie dni budzi się coraz wcześniej. Mąż mówi, żebym nie kładła jej tak wcześnie, ale według interentow, dziecko położysz później to wstanie wcześniej🤣 już sama nie wiem 🙈 Może zbyt ciepło.
Też mam zamiar położyć dzisiaj w samym materiałowym śpiworku, ale myślę by dać skarpetki, jakoś mam bzika na tym punkcie -
Mama pp jak chcesz ja kłaść wcześniej to później będzie tez wstawać wcześniej. Mojego nawet jak położysz później spac (jesteśmy u kogoś, późne zakupy) to i tak wstanie o tej samej porze co zawsze. Przesunięcia pory snu powinny następować codziennie po ok 20-30 min aż dojdziesz do tej pory która jest ok dla ciebie
-
Mama po przejściach wrote:Przezorny zawsze ubezpieczony 😅👏 Nigdy tak się nie pakowałam.
Zajrzałam Ulce do buźki. Do gardła nie udało mi się dostać, ale na podniebieniu czerwone kropki, czyli wiadomo, bostonka. Bo bałam się anginy.
Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z ta zaraza? Internety podpowiadają,że krosty na ciele wychodzą później, najpierw wysypuje buźkę? U Igi było inaczej. Jej nic nie było, tylko wyszły wielkie krosty na ciele, miała coś na języku, myślałam że to afta.