Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka trzymam kciuki za jutrzejsze badanie, koniecznie daj znać po! ☺️
Ekta - nie napisze niczego odkrywczego, to reakcja na stres. U nas w związku to ja jestem taką osobą chociaż nigdy bym się nie podejrzewała, zawsze raczej myśle racjonalnie. W ciąży z Sarą na ostatnich większych badaniach wyszła wada serca (potwierdzona przez dwóch lekarzy). Dostaliśmy skierowanie na echokardiografię i w sumie do tego badania czekaliśmy ok 1,5 - 2 tygodnie. Poza histerią popadłem w lekką paranoje, przeryłam cały internet, szukałam przyczyny i oczywiście na pamięć znałam wszystkie historie zgonów dzieci z jakąkolwiek wadą serca 🤦🏼♀️ No ale internet podpowiedział mi, że wada może być dziedziczna więc zaczęłam przesłuchiwać każdego z rodziny, najbardziej oberwało się mojej matce bo jej ojciec zmarł na serce 🙈 na szczęście mój mąż mnie hamował bo byłam gotowa dziadka z grobu wykopać...po badaniach okazało się, że córka jest zdrowa 🤦🏼♀️ Ciesze się, że mąż jednak zachował mózg w tej sytuacji teraz oczywiście jest mi wstyd, nie wiem co mnie wtedy opętało bo nawet gdyby była to wada dziedziczna to nie jest przecież niczyja wina, ale jest w człowieku coś takiego, że chce wiedzieć...wydaje się chyba tak jest „łatwiej”. Dobrze, że Ty jesteś tym racjonalnym głosem, może uda Ci się go opanować bo to faktycznie do niczego nie prowadzi.
Monitor oddechu mam po córce, na pewno będę używać. Jeżeli tylko dziecko nie pójdzie w ślady siostry i zechce spać w swoim łóżeczku
Nika312, Ekta lubią tę wiadomość
-
Witajcie;)
Ja mam +3kg na plusie no ale mam duży apetyt, jeszcze czasem dokuczaja mi mdłości to już w ogóle muszę coś zajadac
Monitor oddechu zaciekawil mnie temat, fajnie jeśli polecicie jakiś sprawdzony
Veruka strasznie podoba mi się imię Sara, i jeśli mąż się zgodzi to mamy imię wybrane:)
Dziś odbieram wynik z krwi pappa, strasznie się stresuje
Polowkowe będę mieć 10.02Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 14:46
-
Mama po przejściach wrote:Możesz napisać jaki dokładnie masz, polecasz? Jeśli już wspominałaś z nazwy to przeprszam, nie wychwyciłam tej informacji.
Oba moge z czystym sumieniem polecic... babysense7 mniej skomplikowany w obsludzeMama po przejściach lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
My połówkowe mamy 19 stycznia i to będzie 20+1.
Monitor oddechu planuje kupić tylko jeszcze nie zagłębiałam się w temacie i nie wiem jaki model.
Badania trzeciego trymestru myśle ze zrobię, będę miała chyba refundowane na NFZ a jeśli nie to pewnie na medicover zrobię.
Zastanawiam się jeszcze nad wykonaniem badania echa serca u dziecka, robiłyscie takie badanie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 15:25
-
_agrafka_ wrote:My połówkowe mamy 19 stycznia i to będzie 20+1.
Monitor oddechu planuje kupić tylko jeszcze nie zagłębiałam się w temacie i nie wiem jaki model.
Badania trzeciego trymestru myśle ze zrobię, będę miała chyba refundowane na NFZ a jeśli nie to pewnie na medicover zrobię.
Zastanawiam się jeszcze nad wykonaniem badania echa serca u dziecka, robiłyscie takie badanie ?
Echa serca dziecka czy płodu? W sensie w ciąży czy dziecka po porodzie?
Ja robiłam w pierwszej ciąży z zalecenia lekarza, z wywiadu i chorób występujących w najbliższej rodzinie. W tej ciąży Pani doktor powiedziała, że będziemy obserwować czy cokolwiek nas zaniepokoi. Nie robiłabym tak o, sam kardiolog pytał też jakie przyczyny są wykonania echa w ciąży. Ale każdy robi jak uważa. -
_agrafka_ wrote:My połówkowe mamy 19 stycznia i to będzie 20+1.
Zastanawiam się jeszcze nad wykonaniem badania echa serca u dziecka, robiłyscie takie badanie ?
Jeśli coś z serduszkiem byłoby nie tak to robilabym, jeśli tylko profilaktycznie to nie
W poprzedniej ciąży w serduszku wystąpił braigh spot i mimo to lekarka nie zlecala echaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 15:30
-
Mama po przejściach wrote:Czy tylko ja chcąc zacytować czasem nacisnę przez przypadek polubienie 🙈
Masz rację, szczepienia to kontrowersyjny temat. Słyszałam o tym co piszesz dzisiaj w radio i moja pierwsza myśl, że chcą zacząć szczepić wcześniaki 😤😱 ale jak dosłuchałam do końca to się uspokoiłam.
Jak Twoja waga? Dalej rośnie? Pociesz, że tak😉 bo moja nie przestaje 🙈
Jak spędziłaś te dwa tygodnie z rodzicami Twojego? Skoro tyle wytrzymałaś to chyba nie było źle, co?😉
Mój facet uważa, że jestem jak kot, tzn ze mam żołądek bez dna 😂 jak mówię mu, że nie jestem glodna, to musi jeszcze 2 razy zapytać, żeby się upewnić. Czasem bywa nadgorliwy, ale to złoty chłop. Rodzice jego są bardzo kochani i szczerze mówiąc nie chciało mi się dzisiaj wracać do domu, tym bardziej, że mieszkam sama.
No ale on już do pracy dziś po prawie 2 tygodniach, a ja za 1.5h mam wizytę 🥰🥰🥰Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Ja połówkowe mam jak będę w 19t6d. Usg 3 trymestru też będę robić.
Brzuch mi się nie stawia, ale kojarzę to z pierwszej ciąży, ale to raczej po 20 tc. Warto zwrócić uwagę jak często w ciagu dnia to się dzieje i zgłosić swojemu lekarzowi. Sprawdzic szyjkę czy się nie zaczęła skracać
Echo serca robilam, ale bo bylo podejrzenie bright spot, okazalo sie ze wszystjo jest w porzadku. Teraz dopoki nie zaleci tego lekarz profilaktycznie robic nie zamierzam.
-
Chaos wrote:Ja połówkowe mam jak będę w 19t6d. Usg 3 trymestru też będę robić.
Brzuch mi się nie stawia, ale kojarzę to z pierwszej ciąży, ale to raczej po 20 tc. Warto zwrócić uwagę jak często w ciagu dnia to się dzieje i zgłosić swojemu lekarzowi. Sprawdzic szyjkę czy się nie zaczęła skracać
Echo serca robilam, ale bo bylo podejrzenie bright spot, okazalo sie ze wszystjo jest w porzadku. Teraz dopoki nie zaleci tego lekarz profilaktycznie robic nie zamierzam.
No właśnie od paru dni się nasiliły, a to dopiero 17 tydzień, dzisiaj to tak co godzinę. A właśnie za nic nie pamiętam od kiedy z pierworodnym tak się działo. Dzięki, w takim razie lepiej na to zwrócić uwagę.
-
Ja mam połówkowe 1 lutego, będzie to 19+0, tak mój prowadzący zadecydował. Jeszcze muszę umówić echo serca małego, możliwe że trochę szybciej będzie zrobione.
Jestem po rozmowie z genetykiem, poprosiłam go żeby mąż też uczestniczył w tej rozmowie i mógł zadawać pytania. Co chciał to zapytał i teraz nie czepia się mnie że czegoś się nie dowiedziałam, a on chciał.
Bo po ostatniej teleporadzie, miał do mnie pretensje, że do głowy mi nie przyszło żeby o szczegóły pytać, ale jak człowiek dowiaduje się o złych wynikach, to trudno tak od razu racjonalnie myśleć.16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn -
Nika312 wrote:Witajcie;)
Ja mam +3kg na plusie no ale mam duży apetyt, jeszcze czasem dokuczaja mi mdłości to już w ogóle muszę coś zajadac
Monitor oddechu zaciekawil mnie temat, fajnie jeśli polecicie jakiś sprawdzony
Veruka strasznie podoba mi się imię Sara, i jeśli mąż się zgodzi to mamy imię wybrane:)
Dziś odbieram wynik z krwi pappa, strasznie się stresuje
Polowkowe będę mieć 10.02
Polecam to imię z całego serca, nadal nam się podoba chociaż rodzina miała obiekcje teraz planuje Laure ale muszę męża przekonać 😄
Badania trzeciego trymestru robię na pewno. Połówkowe będę umawiać na wizycie za tydzień, robi je mój lekarz więc nie muszę się umawiać jakoś specjalnie. Pewnie wypadną gdzieś pod koniec stycznia.Nika312 lubi tę wiadomość
-
Dodzwoniłam się w końcu na Agatową, za tydzień mam USG i echo serca u prof. Dangel i od razu po tym rozmowę z psychologiem.
Chaos, Sumireguska, Kitaja lubią tę wiadomość
16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn