Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w pierwszej ciąży to samo - szybko pognałam do ginekologa, oczywiście nic konkretnego nie było widać a na dodatek źle wyliczyłam tygodnie więc sama sobie stresu dołożyłam 🤦🏼♀️
Ogólnie mam wrażenie, że z pierwszą ciążą jest inaczej - jakoś bardziej byłam przygotowana, śledziłam wszystkie informacje, a teraz już nie mam chyba takiej ekscytacji...albo czasu.
-
Ale fajnie ze jest nas więcej !!! Co do wizyty u lekarza, to ja poszłam szybko, bo w 5+0, ale chciałam być pewna ze jest pęcherzyk w macicy. I jest zarodka jeszcze nie było widać, ale Pani doktor mówiła ze to normalne na tym etapie przynajmniej jestem spokojniejsza. Kolejna wizyta 7+0 i myśle ze już będzie wszystko dobrze widać i serduszko tez będzie
-
Też mam takie wrażenie, że przy pierwszej ciąży człowiek bardzo wszystko przeżywał, o wszystkim czytal a teraz? Chyba to brak czasu - u mnie praca, dom,dziecko, budowa domu. Od lipca mam taką gonitwę że nie wiem nawet kiedy minęło lato.
Mam nadzieję że dzieciątko,.które jest w brzuszku, będzie uwielbiało spać jak ja... Bo syn dziś od 3 w nocy układa puzzle ... -
Również nieśmiało do Was dołączam to moja pierwsza ciąża, 3 cykle starań. Jestem bardzo szczęśliwa ale i troszkę przerażona termin porodu wypada na 5-6 czerwiec.
Wizytę mam na 15.10, serduszko już bedzie, nie mogę się doczekać
Ladyo wrote:Cześć mamusie jak się czujecie? Któraś już cierpi na poranne mdłości? Ja póki co czuje się super, oprócz tego ze ciagle chce mi się spać nie odczuwam innych objawów. Właśnie zaczynam prace, miłego poniedziałku!
Ja rowniez jestem bardzo senna i zmeczona. Nie wiem jak wytrzymam dzis w pracy, bo ledwo siedze przed komputerem.Do objawow dodalabym jeszcze czestte oddawanie moczu, w szczegolnosci nasila sie wieczorami I piersi troszke pobolewaja. Narazie tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 08:28
Ladyo lubi tę wiadomość
-
Kamkam nie zazdroszczę! Moja jeszcze żadnej nocy całej nie przespała ale zazwyczaj wystarczy ją przytulić i zasypia. Puzzle o tej godzinie to jakiś koszmar 😄
Co do objawów to u mnie jeszcze nic poza zmęczeniem...ale z tym i bez ciąży było słabo:) Dobrze, że córka jeszcze śpi w dzień bo mogę się położyć z nią.
-
Espoir, ja tez po naglym cc, ale dostalam zielone swiatlo od gina na starania. Wiec dzialalismy i zatrybilo
Kamkam, Veruka - u nas tez jeszcze nigdy nie przespalismy calej nocy.. :p ale wlasnie udalo nam sie ustalic, ze to moze miec zwiazek z integracja sensoryczna, wiec zaczynamy dzialac
Ladyo ja jeszcze bez mdlosci, sennosc jakos przeszla. A w pierwszej ciazy z jednym i drugim byla masakraaaa... Ja tez sie boje powtorki z rozrywki Mala Syrenko przytulac sie do toalety z roczniakiem przy nodze, mmmm 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 12:29
Mala_syrenka lubi tę wiadomość
-
darin wrote:Witam się i ja 🙂 mam już 3 córeczki😁, mam 32lata 🙂 termin mam na 03.06 ale czekam jeszcze na usg bo miałam krótsze cykle 🙂
Pozdrawiam was wszystkie i życzę samych nudnych ciąż 🙂💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
U mnie tez brak mdłości- pamietam jednak ze w pierwszej ciąży zaczely sie dopiero po skonczonym 7 tygodniu wiec sie nie ciesze za szybko.
Jedynym objawem jest wyostrzony węch. Wszystkie zapachy odbieram mocno i wyraźnie. Piersi teoche wieksze. Czasem jestem senna i zmeczona ale to chyba bardziej przez pogode- w sloneczne dni mam mnostwo energi jak zawsze.
-
Fajnie ze jest nas coraz więcej myśle ze kolejne objawy będą się z czasem pojawiać, ale tez nie każda kobieta np w ciazy wymiotuje. Ja pierwsza ciąże przeszłam totalnie bez wymiotów. Ale przeszłam ja tez na luzie. A teraz od początku się stresuje czy coś się nie stanie, czy jak pójdę na wizytę to będzie serduszko, czy będzie zarodek itp! Tak bym chciała już wiedzieć ze wszystko jest dobrze!
-
Cześć dziewczyny. Chciałam dołączyć 🙂 Jestem 17 dni po transferze zarodka, na razie beta ładnie rośnie, w piątek usg. To moja piąta ciąża, dziecko mam jedno. Liczę, że jednak tym razem będzie ok🙂
Ekta lubi tę wiadomość
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!! ))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Pierwszą ciążę przeszłam totalnie bez żadnych objawów. Gdyby nie to że nie miałam miesiączki to nie wiedziałabym że jestem w ciąży. Do pracy jeździłam do 8 miesiąca a dojeżdżam 40 km w jedną stronę. Mam nadzieję że teraz większość dolegliwości mnie ominie. Czy mówiliście już komuś o ciąży?
Ekta lubi tę wiadomość
-
Ja nikomu jeszcze nie mówiłam, chciałam poczekać do 12 tygodnia ale nie wiem czy uda mi się ukryć brzuch tak długo - podobno w kolejnej ciąży rośnie szybciej.
Co do objawów to w pierwszej ciąży wymiotowałam praktycznie codziennie do 17 tygodnia, później już sporadycznie. Mam nadzieje, że tym razem będzie lżej...