Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
O Boziu wchodzę na forum a tu takie emocje 🤩
Ann ogromne gratulacje!❤️
Syrenka pytałaś kiedyś o dobrego fizjo. Mam ten sam problem ze starszą, i też szukam. Ogolnie dla dzieci z zaburzeniami SI bardzo polecają placówkę „rozwijanie przez wspieranie” https://www.rozwijanieprzezwspieranie.pl/services-4 (mają siedzibę w Gdyni i filie w Kwidzynie).
Ja dla Laury mam kombinezon i kurtkę z wełny (to bardziej do auta). Mam za to problem w co ją ubierać przy +2 st🙈
U nas obie chore 🤦♀️ Sara 2 tygodnie, Laura już tydzień. I znowu antybiotyk…Masakra😑
-
Ja mam dla małego kombinezon z wełny, ten z duksday i kurtkę puchową. Mam tez jakaś druga zwykła ale pewnie nie będzie okazji żeby ją ubrać.
Zastanawiam się czy nie skoczyć z nim jutro do lekarza, zwolnił się termin na medicover, bo do naszej pediatry mamy dopiero na wtorek kontrol zaplanowaną. Mały wciąż kaszle i nie chce pic antybiotyku.
Veruka zdrowka dla dziewczyn! -
O rany dziewczyny przepraszam że was tak zostawiłam z tym tematem czopa!! 🤦🏼♀️😄
Nie urodziłam, po prostu przechodzimy masakre lekką.
Wczoraj czułam sie tragicznie, wymiotowałam bardzo. Nie wiem, może przez te skurcze żołądka tam sie coś naruszyło. Dziś rano wypadło drugie tyle. Musze napisać do położnej.
Nocka trageedia. Ja nie powiem jak sie czułam, Iguś ma gila, temperature no i co chwile sie wybudzał wiec Stary musiał go ogarniać bo ja byłam taka padaka.
Dziś ciąg dalszy choróbsk. Najgorsze ze jemu te gile siedzą gdzieś w zatokach i za cholere sie nie da niczym odciągnąć.
Rodzice przyszli wziac małego na 2h ale szybko im zaczął jeczeć bo i czego sie spodziewać jak drzemka 15 min i koniec. Jak weszli do nas do mieszkania to tylko uslyszalam chóralne 'Jezus Maria'. Taki mamy rozgardiasz..21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi buduje napięcie
Ja mam dwa termometry (jeszcze po starszaku) i każdy pokazuje inną temperaturę. Zaczęłam stosować zwykły szklany. Zagaduję, włączam bajkę albo biorę na ręce, delikatnie wkładam pod pachę i albo trzymam na kolanach i przytrzymuję tą rączkę albo noszę tak aby właśnie ta rączka była nieruchomo. U nas się to sprawdza. -
Do tego brak apetytu woec praktycznie cały dzień pije tylko mleko z bboxa, moze jakas kaszke, owoc i tyle echh.. temperatura 37,7 sie trzyma. W przyszłym tyg do pediatry pewnie.
My chodzimy na razie w kombi z Lupilu od znajomej ale on jest spok tak do 0 stopni. Jak juz nizsze temp to bede zakładać z Reimy.
Nie moge przezyć ze specjalnie tego malucha zabralam ze zlobka zeby nie zlapal niczego a on cholera wie skad zlapal takie zatokowe paskudztwo 🤦🏼♀️😂21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Ja chodze mega spieta zeby jeszcze doczekać przyszlego tygodnia z tym porodem. I Mały sie oze wykuruje, wyniki GBS juz przynajmnij bym miała. W poniedziałek tez przychodza mebelki do pokoiku wiec przed porodem bysmy mu dokończyli wlasny kącik. W ogóle powiem wam że jak Igus jest zdrowy to nie ma problemu zeby tata uspal, polezal w nocy pobawił. Ale w chorobie to jest non stop Mama jednak21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Sumi kurcze, ale Was przetyrało.
Trzymam kciuki, żebyś jeszcze ten tydzień wytrzymała i Mały żeby był chociaż "donoszony"
Chcijaz zawsze to szczepionki za darmo, haha 😅 w przypadku wcześniaka.
A tak na poważnie to kurujcie się!👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Kurde. Czuje pewnego rodzaju rozczarowanie 😅 myślałam ze proces karmienia nowego noworodzia się rozpoczął
Gdzie kupujecie skarpety dla dzieci? Tylko takie żeby sie nie ściągały jak w nich chodzi bez kapci. Mam dwa rodzaje z h&m. Jedne dłuższe i są do bani bo ciagle zjeżdżają a rozmiar ok. A drugie krótkie i są super bo świetnie trzymają się stopy. Teraz byłam w h&m i nie było juz takich. Same grubasy w świąteczne wzory -
Pamiętasz Karolina jak mówiłam, ze modlę się żeby mały wytrwał w żłobku do końca następnego tygodnia co wydaje mi się nieosiągalne? Od wieczora ma biegunkę 🤡 jeżeli to jakiś rotawirus to na razie tylko biegunka bez innych objawów. Mam nadzieje, że w poniedziałek pójdzie do żłobka bez żadnych objawów.
Przypomnę, że to po 4 dniach przebywania w przytułku 🙃 -
Nam przyszedł kombinezon z reima rozmiar 80 i wydaje sie super. Choć jeszcze nie przymierzyłam
Ale powinien nie być mocno za duży. A z drugiej strony mamy ciuszki z Zary 92 i potrafią być za ciasne 🤦🏻♀️
Buty mrugała przysłali rozmiar mniejszy. Sprawdziłam i zarówno na zamówieniu jak i na fakturze jest 22 a buty 21. Ale odpisali po 2 minutach dosłownie ze wysyłają kuriera z nowymi i od razu zabierze te małe.
Jutro mamy imprezę rodzinna i nie mam butów dla Soni. Bedzie w sukience i rajtuskach i przydałyby sie jakies baletki zwykle. Moze dzisiaj sie uda gdzies złapać.
Sumi ja juz pełna nadzieji ale moze i lepiej poczekać z tydzień. Bedziesz miała wszystko gotowe i bedziesz spokojniejsza ze to jednak przynajmniej 37+. Ale nie powiem wyczekuje
I oby te dni jednak minęły Ci lżej niż na wymiotach -
Zoe kurcze mam nadzieję, że skończy się zaraz. Może coś mu tak po prostu zaszkodziło skoro innych objawów brak
KasiaC to Sonia jest po prostu większa od Ignasia. My z Zary nosimy oversize 86 😅 bo 80 to jest tak na styk obecnie.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Sumi jak dzisiaj się czujecie?
Zoe Lisie kupuję skarpetki w C&A, są obcisłe. Te całe antypoślizgowe są szersze, ale naciągam jej na leggingsy, w żłobku wszystkie maluchy tak chodzą i też jest ok 😅
Przymierzyłam jej właśnie tę kurtkę zimową co już mamy i w sumie też jest ok na miasto, nie musimy czekać na śnieg. Ale jest dużo obszerniejsza niż nasz kombinezon, pewnie w takim ciepłym i lekkim kombinezonie dzieciakom wygodniej.
-
Używacie kubków 360? Szukam jakiegoś zastepnika bidonu bo mnie szlag trafia z czyszczeniem słomek. Chodzi mi o kubek który mogę mu postawic na stoliczku i jak będzie chciał pic to podejdzie i pije. Przy jedzeniu pije z otwartego. Jeszcze rozlewa wiec nie mam ochoty stawiać mu otwartego kubka na stoliczku bo pozalewa wszystko
-
Zoe my mamy z Twistshake, ale totalny brak chęci picia z niego. Prędzej wciska ten silikon do środka i tak się bawi w rozlewanie wody z niego 🤦♀️
Przez żłobek nawet przy posiłkach nie chce już pić z otwartego. W naszym nawet przedszkolaki piją podczas posiłków z niekapków, co mi się nie podoba.