X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie. Ja męża wysłałam do apteki po „otrucia kids” 😂🙈
    miał być otrivin 🙃

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😂😂

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze to znaleźć balans ale tez mieć możliwośc go znaleźć. Ja np. Chodzę do biura w poniedziałki a pozostałe dni pracuje z domu. Mam wszystko w tym czasie ogarnięte i jak Sonia wraca do domu od dziadków to tez jesteśmy tylko dla niej. Z 1-2 razy w tygodniu zaprowadzam ja na 10 żeby krócej tam była. Albo zaprowadzam rano ale odbieram ok 12 i kładę na drzemkę w domu. Ale to tylko zasługa home office.
    Pierwsze dwa tygodnie powrotu do pracy spędziłam w biurze i była to dla mnie trauma. Wracałam po 16 a Sonia wtedy ok. 18:30 szła spać. Jeszcze trzeba było zakupy czasem zrobić posprzątać. Jak szła spać to gotowałam jej jedzenie na drugi dzień.
    Tak jak Syrenka miałam ochotę sobie strzelić w łeb. Automatycznie nie miałam cierpliwości do zabaw i byłam wściekła ze to tak wyglada.
    Tylko właśnie nie każdy ma home office i nie każdy moze wziąć wychowawczy.

Choć jest oczywiście cześć z nas potrzebuje pracy/kontaktu ludźmi. Albo druga cześć która woli w domku być z dziećmi ciagle.
    Mi odpowiada póki co tak jak jest :D
    Ale właśnie najważniejsze żeby każdej z nas sie dało te najbliższe lata poukładać tak żeby najmniej na tym tracić

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee ja Cię doskonale rozumiem, mimo, że wróciłam do pracy po macierzyński. Ja po prostu odżyłam jak wróciłam do pracy. Moje relacje z mężem nadal pozostawiają wiele do życzenia ale bardziej celebruje czas z Olą :) uwielbiam jak ją odbieram od babci a ona leci z wyciagnietymi rączkami i krzyczy mamusia❤️ a potem zaraz mokry buziaczek 😂

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Ann11 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek miałam dokładnie tak samo. Ale ja właśnie nie mam tu żadnych dobrych koleżanek lub znajomych żeby wyskoczyć na kawę i oderwać się od dziecka. Sąsiadki tak samo zabiegane bo dzieci i praca.

U nas trudna sytuacja. Laura wczoraj w nocy wybudziła się z okropnym płaczem, u mnie wcale się nie uspokajała a było jeszcze gorzej. Wołała babcie i po długich próbach babcia ja uspokoiła i spala z nią. Wyglądało to tak jakby przyśniło się jej coś strasznego albo jakby przestraszyła się mnie gdy ją podniosłam z łóżeczka. W dzień normalnie a na wieczór myłam jej głowę. Nie udało mi się odwrócić jej uwagi i była histeria i znów wołała babcie na ratunek. Babcia ubrała ją w piżamki, uspokoiła a gdy ja weszłam do sypialni mała znów wpadła w histeryczny płacz. Nie mam pojęcia o co kaman bo jeszcze wczoraj nie chciała zostać z babcią, bo siedziałam z nią w domu kilka dni i się do tego przyzwyczaiła. Czuję się z tym okropnie.

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann :(
    Nie martw ie, to na pewno przejdzie. Też mam takie sytuacje. Nawet dziś jak mały walił do drzwi i krzyczał BABA bo hciał do babci jechać a mi sie nawt nie dał dotknąć. Jak go zawiozłam do moich rodziców to nawet na mnie nie spojrzał jak wychodziłam. Od razu u mojej mamy na rekach zadowolony. Wracałam od nich to było mi smutno. Ale to przejdzie :)
    Powtarzam sobie ze przeciez to dobrze ze lubi babcie bo to duże wsparcie. A Ty jako mama zawsze bedziesz numer jeden.

Mikołaj jest dziwny. Chodzimy z nim, probujemy uspać, wyje,jęczy. Dałam mu teraz cyca i zostawiłam jęczącego na łózku bo chciałam chwile przjrzeć fotum. A on zasnął. Jakby zupełnie nie chciał naszego noszenia, bujania, tylko zostawienia w spokoju.

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba taka faza z tą babcią, pamiętam że mój młodszy brat też miał takie jazdy, a z babcią nie mieszkaliśmy, ani nie była z nami na codzień 😅🤭 a on zawsze "wszystko powiem babci" 🤣

OrT4p2.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znów jest tatoza. Tata może z nim jeść, tata może tylko umyć zęby, tata może tylko siedzieć na jego krzesełku 😅
    Cóż mogę zrobić... Czasem też mi przykro że mnie odpycha, ale no widocznie taki etap.

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2023, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumireguska wrote:
    Ann :(
    Nie martw ie, to na pewno przejdzie. Też mam takie sytuacje. Nawet dziś jak mały walił do drzwi i krzyczał BABA bo hciał do babci jechać a mi sie nawt nie dał dotknąć. Jak go zawiozłam do moich rodziców to nawet na mnie nie spojrzał jak wychodziłam. Od razu u mojej mamy na rekach zadowolony. Wracałam od nich to było mi smutno. Ale to przejdzie :)
    Powtarzam sobie ze przeciez to dobrze ze lubi babcie bo to duże wsparcie. A Ty jako mama zawsze bedziesz numer jeden.

Mikołaj jest dziwny. Chodzimy z nim, probujemy uspać, wyje,jęczy. Dałam mu teraz cyca i zostawiłam jęczącego na łózku bo chciałam chwile przjrzeć fotum. A on zasnął. Jakby zupełnie nie chciał naszego noszenia, bujania, tylko zostawienia w spokoju.

Zosia jest takim dzieckiem. Jak jesteśmy przy niej nie zaśnie.
    Od urodzenia tak, żadnego bujania, noszenia. Odłożyć pokotluje się. 10-15 min w łóżeczku i zasypia.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z kolei wszystko mama. Czuję się tym czasem przytłoczona. Chociaż Ula się trochę dzieli. Robi jakaś akcje, a ja próbuje odwrócić uwagę,że zaraz będzie tata, czekamy, a ona się uspokaja. I jak tata wraca z pracy, to go za rękę i chodź. Z babcia jak się dziewczyny widzą, to Iga cały czas jej nie odpuści, ale sama do niej nigdy nie chciala, nie pytała. Dla Uli dziadkowie z kolei mogą nie istnieć. No, ale u nas tak jest.
    Sumi, jak czytam, jak Wam Mikołaj dokazuje, to mi bardzo Ciebie szkoda. Wiesz, to tylko etap i w koncu minie, ale skąd brać na to sily.. Mam nadzieję,że się szybko trochę zmieni, że się nauczycie siebie i odnajdziecie złoty środek. A jak Mikołaj teraz śpi w dzień? Też prawie nic? Jak jest aktywny to co? Bujacie, a on sobie płacze? Czy jest spokojny?

Wysłany: 25 stycznia 2023, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka rano przypomniało mi się jak kiedyś pisałaś, że musiałaś Idze obciąć dół w rajstopach żeby założyła, widzę że u nas z Lisą też lekko nie będzie 🙈😅

OrT4p2.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka on chcialby spac ale Iguś jest glosny, raz piśnie, odpali jakies auto, czymś pieprznie o podłoge i ten mały już jęczy. I usypianie tez masakra bo przeciez Starszakowi nie powiem zeby był cicho. Raz powiedziałam to zrobil taki wrzask ze dzieki

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec nie, raczej nie śpi w dzień. Jęczy ze zmęczenia... Odpalam mu okap i czasami przyśni pod okapem

• espoir Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumireguska wrote:
    Wiec nie, raczej nie śpi w dzień. Jęczy ze zmęczenia... Odpalam mu okap i czasami przyśni pod okapem
    Stary odpala odkurzacz jak ja chce iść odpocząć w wannie, próbuj wszystkiego. ja pamiętam, że Maćko jak był w tym wieku to spał w dzień przy suszarce do włosów 🤡🤡🤡

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir no właśnie u nas Mikołaj śpi pod okapem w wózku. Jedyny słuszny sposób bo i szybko pobujam z Igorem na rękach i wycisza troche te dźwieki.
    Właśnie śpią obaj, kawa...

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, i już jeden nie śpi. To było cudowne 10 min :D

Wysłany: 25 stycznia 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka ostatnio pisałaś komentarz, że Niemiec narzekał na ciężkie czasy. Właśnie oglądałam reportaż o biedzie w Niemczech, ludziom naprawdę żyje się coraz ciężej, w Niemczech również. My może nie mamy co narzekać, bo mieszkamy w bogatym landzie, młodzi, zdrowi, mamy pracę, ale to nie jest tak, że tylko w Polsce jest ciężko.

OrT4p2.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp ja myślę, że nigdzie nie jest idealnie :)

Np.moja siostra mieszkała od 3-4 lat w UK. Tydzień temu zjechali na stałe to Polski z partnerem i dzieckiem 🤷 zaczynają w sumie wszystko od nowa.

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp, przecież trawa zawsze zielensza po drugiej stronie plotu;D
    Ale tu akurat coś jest. Mam kolezanke w de, która odeszła od męża z trójka dzieci. I ona może przetrwać na wynajmie, nikt nie chodzi głodny, nie jest idealnie, ale radzi sobie. U nas by zginęła. Sam wynajem 2k, dodać koszt placowek, to by musiała na 2 etaty pracować,żeby się w ogóle utrzymać.
    Teraz jest ciężko, nie tylko w Polsce jest wysoka inflacja i bieda, nigdzie pieniądze na drzewach nie rosną.
    A co do rajstop, to do dzisiaj obcinam jej nogawki. Skarpetki muszą być idealnie ułożone, majtki odpowiednie, podkoszulka nie może być włożona w spodnie. A w przedszkolu śmieją się z naszej diagnozy si.
    Sumi, współczuję Ci bardzo. Ciężkie czasy macie teraz.

Wysłany: 25 stycznia 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio po zakupach spożywczych mówię do męża (oczywiście w żartach), że nie możemy się rozwieźć, bo chyba nie da rady się utrzymać w pojedynkę, ceny poszły tak do góry. A tu proszę, jednak da się 🤣🤣🤣👍 Muszę przekazać.

Syrenka to chyba lepiej odrazu kupuj getry zamiast rajstop 🤪

Karolina Twoja siostra miała taki plan, że jadą tylko na "chwilę" czy poprostu się pozmieniało?

OrT4p2.png
‹‹ 2066 2067 2068 2069 2070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ