Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Gf95, boerz taki kolor, jaki najbardziej ci sie podoba! Na turkusie napewno bedzie widac bardziej brid, nie ma co sie oszukiwac, ale tak naprawde, to gondola wybrudzi sie tyle, ile ty ja wybrudzisz np wkladajac do samochodu, odkladajac na ziemie itp, no a spacerowka... zawsze mozna jakas wkladke kupic, jedynie zabrudzen od kol przy zlozeniu sie nie uniknie...
Ja mialam z corka wozek szaro bialy, a fotelik slorupa biala, a srodek ciemny fiolet... i ten fiolet sie duuuuzo bardziej brudzil niz szary... ale wyprac zawsze sie dalo
Teraz mam i fotelik i wozek czarne... i czarny wbrew pozora tez sie brudzi i to bardziej niz szary...
Ale ja w kolorach jestem bardzo praktyczna... wybieralam w obu przypadkach takie, zeby pasowaly wszelkie dodatki, zebym nie byla ograniczona, ze mi np czerwony spiworek nie pasuje do koloru wozka, czy mietowy kocyk, albo zolte przescieradelko itp... lubie jak moge zmieniac rozne dodatki i nie jestem w tym ograniczona...
Tak samo fotelik... u corki nam sie mega sprawdzil pokrowiec frotte i na zabrudzenia i na potliwosc, teraz dla synka tez chce kupic i do czarnego poprostu bez wzgledu czy kupie szary, bez, niebieski, to bedzie pasowalo... takie mam jakies skrzywienie, ze wszystko musi do siebie pasowac kolorystycznie...
Tak samo jak kupowalam spiworek do fotelika, tez moglam wybrac jakikolwiek mi sie upatrzyl, bo kazdy pasowal...
No i zawsze myslalam dodatkowo o tym, ze stonowany kolor zawsze latwiej bedzie mi sprzedac niz konkretny zdecydowany kolor...
Co do kokona, ja nie kupuje, bo w sumie nie widze sensu, w lozeczku dziecka w tym i tak nie poloze bez kontroli, a na lozku tez nie zostawie przy 3 latce i psie, tylko dostawke bede miala w dzien w salonie...
Co do pizam, ja biore dwie, obie z funkcja karmienia, ostatnio tez mialam dwie i starczylo... plus koszulka do porodu, ostatnio mialam zwykly tshirt, teraz wezme chyba gore z pizamy, ktora jeat na guziki...
Co do tantum rosa, ja sobie kupilam przy corce i naszykowalam puste opakowanie z octaniseptu zeby sobie w tym rozrobic i psikac... w finale nie uzylam ani jednej saszetki🤷🏼♀️ cale opakowanie lezy nadal w szafce, jeszcze w terminie, wiec nic nie kupuje (bo pewnie nie uzyje) i w razie czego wykorzystam to co mam...
Karolina, no moj na poczatku byl zawsze pupa do nas, pozniej pieknie pozowal, mam pelno zdjec i w 2d i 3d, a od poprzedniego usg tak sie juz w dole wciska, plus raczki przy buzi, ze bez szans na jakiekolwiek 🙈
Tak u mnie lekarz tez w sumie sprawdza zawsze nerki, pecherz, watrobe i w ogole wszystkie narzady, wszystkie przeplywy...
Takze ufff... tylko u niego zawsze jakos wymiarowo to moje dziecko wychodzi wieksze niz u tej preinatolog🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 09:38
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Gf my będziemy mieć taki 😊 mieszkam na wsi, za moim domem kończy się droga asfaltowa i jest kamienista droga do lasu i to będzie nasza główna trasa spacerowa 😊 co prawda ten dół mamy taką skorupe (najpierw miał być model z ekoskóry na dole ale ze względu na kota zrezygnowaliśmy 😂) ale błotko pewnie będzie wszędzie ale w nosie to mam 😁 -
Nikola wrote:Wlasnie wyszłam na mame ginekolog i chciałam Urszule i nie ma😁 i tak u mnie ze wszystkim🙈😁
Mysle jeszcze czy nie skompletowac sama z tej koszulki i spodenek do spania zestawu... bo i tak musze jeszcze jakas kupic jedna nowa...
Ostatnio zamowilam staniki z h&m i jestem ciekawa jakie beda
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Do dziewczyn, które mają koszulę porodową od mamyginekolog. Bo czaję się na zakupy od dłuższego czasu, ale te koszule co chciałam cały czas nie ma rozmiaru M. I się zastanawiam czy S nie będzie dobra, często czytam, że mają zawyżoną rozmiarówkę. Jakie są Wasze opinie na ten temat?
-
nick nieaktualny
-
Bajka111 wrote:Do dziewczyn, które mają koszulę porodową od mamyginekolog. Bo czaję się na zakupy od dłuższego czasu, ale te koszule co chciałam cały czas nie ma rozmiaru M. I się zastanawiam czy S nie będzie dobra, często czytam, że mają zawyżoną rozmiarówkę. Jakie są Wasze opinie na ten temat?
Jeżeli chodzi o dół to pomieści każda brzuch. Najlepiej zmierz sobie obwód pod biustem i w biuście i tym się kieruj. Przed ciąża nosilam rozmiar S i taki kupiłam. Mieszczę się w niego ale jak powiększył mi się obwód pod biustem i w biuście to myśle że na sam koniec 9 miesiąca byłoby mało komfortowo w tych miejscach.
Ostatnio zamówiłam sobie inna koszule od niej odcinaną pod biustem to dobrze że tknęło mnie żeby spojrzeć na wymiary. Wzięłam rozmiar większą niż standardowo noszę (sugerując się wymiarami podanymi w tabeli) i dobrze że tak uczyniłam. Inaczej byłby problem z mleczakami 😅 nie zmieściłyby mi się w mój „stary” rozmiar. -
Bajka111 wrote:Do dziewczyn, które mają koszulę porodową od mamyginekolog. Bo czaję się na zakupy od dłuższego czasu, ale te koszule co chciałam cały czas nie ma rozmiaru M. I się zastanawiam czy S nie będzie dobra, często czytam, że mają zawyżoną rozmiarówkę. Jakie są Wasze opinie na ten temat?
Bajka, mam koszulę porodową od niej, kupowalam do pierwszego porodu. Miałam rozkmine czy brac xs czy s, z wymiarow niby powinnam brac s, ale naczytalam sie ze sa ogromne i tak faktycznie jest. Zamowilam xs, w biuscie byla dobra, a brzuch to moglby byc 2 razy większy i tez bym miala luzy. Mysle ze smialo mozesz brac rozm s (o ile obwod biustu mniej wiecej sie zgadza)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 11:02
-
to prawda, że ta rozmiarówka jest zawyżona. ja (160cm, waga wyjsciowa 51kg a teraz jakies 63kg) mam Dalie XS i nadal się w nią mieszcze w brzuchu i mam duży luz, w biuście jest akurat. Ostatnio kupiłam sobie Jankę XS i jest luźna.
Mężowi (184 cm, 77kg) wzięłam Samuraja i był oburzony, że w rozmiarze S a okazało się, że leży super.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 11:53
-
Poruszałyśmy tu kiedyś temat lewatywy to napisze co nam wczoraj położna powiedziała- odnośnie szpitala gdzie ja będę rodzić jak to u nich wygląda.
Przy CC- zawsze wykonują lewatywe (żeby nie doszło do zaparcia i nadmiernego gromadzenia gazów) bo to potęguje ból brzucha po cieciu.
Przy SN- zależy od nas czy chcemy żeby została wykonana. I owszem zwiastunem porodu mogą być biegunki (czyli to samooczyszczenie ktoś o tym kiedyś pisał) ale jelita są za macicą i jak są skurcze to perystaltyka jelit też jest pobudzona (co jest dobre bo przyspisza poród) i zazwyczaj z dzieckiem rodzi się 💩 (mimo tych biegunek). Im to absolutnie nie przeszkadza ale bardzo często jest tak, że kobiety ze względu na obecność męża, partnera są tym faktem zawstydzone. Powiedziała, że warto to przemyśleć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 11:59
-
Ja kupiłam u mamyginekolog tylko koszulę nocną Karolina - zamówiłam w razie wu M i była tak wielka, że oddałam. Potem zamówiłam XS i się idealnie mieszczę z brzuszkem tylko w biuście jest ciasnawa i boję sie, że jak urodzę to tym bardziej nie zmieszczę. Więc niestety odsyłam kolejną i biorę S.
Te M to naprawdę nie wiem na kogo mają
Moja siostra, która jest lekko przy kości nosi dres ninja XS... -
mnie generalnie strasznie wkurza ten ich sklep. nie dosc, ze ta strona czesto dziala jakby chciala a nie mogla, cokolwiek chce sie kupic trzeba mocno polowac a na koniec jeszcze ta rozkmina z rozmiarówką. Najlepiej chyba kupic od razu 2-3 rozm. dla porownania i wtedy zrobic jeden zwrot. Bo inaczej kupisz zly rozmiar to za chwile okazuje się, tego, który bardziej by pasował już nie ma. I trzeba sie bujać za każdym razem płącąc za przesyłkę i zwrot.
-
Dziecko wypchnie wszystko, co natrafi na drodze. Mi przy parciu trochę też wychodziło, ale położna wycierała to bardzo dyskretnie. Mój mąż nie zwrócił na to uwagi, ale my raczej nie mamy do siebie skrępowania, więc nawet jakby widział, to by nie zwrócił uwagi. Dla niego to była piękna chwila, kiedy pojawiło się jego dziecko, reszta to natura.
medimind lubi tę wiadomość
-
Foxy wrote:mnie generalnie strasznie wkurza ten ich sklep. nie dosc, ze ta strona czesto dziala jakby chciala a nie mogla, cokolwiek chce sie kupic trzeba mocno polowac a na koniec jeszcze ta rozkmina z rozmiarówką. Najlepiej chyba kupic od razu 2-3 rozm. dla porownania i wtedy zrobic jeden zwrot. Bo inaczej kupisz zly rozmiar to za chwile okazuje się, tego, który bardziej by pasował już nie ma. I trzeba sie bujać za każdym razem płącąc za przesyłkę i zwrot.
Na szczescie wiekszosc gdzie lubie zamawiac ma wysylke i zwrot darmo🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
espoir wrote:jeny zaczął mi się etap sprawdzania za każdym razem czy nie odszedł mi czop. co ciąża to szybciej zaczynam 🙈 ale mam nadzieję, że jeszcze chociaż miesiąc się będę turlać...
A tak może być? Ja ostatnio miałam sytuację z "galaretowatą" zawartością i aż się zastanowiłam czy to nie czop. Ale uznałam, że to za wcześnie. 😁 A jak u Ciebie było we wcześniejszych ciążach? 🙂 -
Bajka111 wrote:A tak może być? Ja ostatnio miałam sytuację z "galaretowatą" zawartością i aż się zastanowiłam czy to nie czop. Ale uznałam, że to za wcześnie. 😁 A jak u Ciebie było we wcześniejszych ciążach? 🙂
jednym odchodzi tydzien przed, innym w trakcie porodu, a jeszcze innym i 2 miesiace przed...
Mi czesciowo odszedl chyba 1,5tyg przed jakos, a reszta juz w trakcie jak sie rozwarcie robilo i wtedy juz z krwia odchodzilWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 15:01
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700