Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
I ja po wizycie... moj maly stanal w miejscu, mimo, ze waga sie zmienila🤣
Ostatnio bylo u gina 1550g i wypadalo na 90 centyl i 30+2tc a dzis ma 1678g i wypada na 70 centyl i uwaga 30+2🤣
Wszystko idealnie, wszystkie przeplywy super, brzuszek na 29+4, pani preinatolog mowi, ze glowka troche wieksza jak tc, wiec bedzie co wypychac🤣
Powiedziala, ze waga wychodzi wyzsza, przez glowke i nogi...
Mowi, ze bedzie dlugi i szczuply...
Powiedziala, ze korekcja terminu niekoniecznie potrzebna i zostawilaby jak jest...
No i powiedziala, ze cukrzyca nie ma najmniejszego wplywu na malego
To teraz za 2 tyg kolejna wizyta u mojego ginaunify, Chaos, Mama po przejściach, _agrafka_, Bee, Maggi, Bajka111, Cyprysek89, Veruka, Papillon lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U mnie ostatnie prenatalne w poniedziałek - już odliczam. 😍
Mam nadzieję, że młoda pokaże buzie do zdjęcia. 😉
No i jestem bardzo ciekawa ile waży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 22:43
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
U mnie tydzien temu nie pokazal, no i dzis niestety tez nie🙄 z corka jeszcze i z 29+ i z 33+ mialam piekne zdjecia z wizyt, a tutaj uparciuch, ani w 2d szans nie bylo na profil, ani w 3d tak sie tam w dole powciskal🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Hej dziewczyny, czy kupowaliście kokon? Przyda się? I ile bierzecie pizam do szpitala? Może polecicie mi jakaś stronę gdzie można kupić ładne piżamki, ale dwuczęściowe na guziki? Bo w sieciówkach nic ładnego nie mogę znaleźć. W ja za koszulami do spania nie przepadam. Szlafrok to szpitala tez kupujecie?
-
Cierpliwa u nas Ignacy ma rączki przy buzi na każdym usg. W środę doc włączył 3d i zobaczyłam tylko nosek 😅 dzis ide na konsultacje do mojej docent, wiec moze sie pokaże
U nas jeszcze na usg 3 trym zwracał mocno uwagę na nerki i czy nie ma zastoju moczu, podobno przy chłopcach to częste zjawisko.
Nikola ja kokonu nie kupuje, bo w kazdym pomieszczeniu praktycznie będę miała jakieś lozeczko dla małego, a nie położę go np w kokonie w salonie na sofie, bo mój pies by go zalizal
Co do pizam to sama czegoś szukam, ale ja do szpitala postawie chyba mimo wszystko na koszule i wezmę ze 3 sztuki.
A typowa piżamkę dwuczęściowa mam w domu - jest z BohomossWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 08:12
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj położna mówiła, że teraz 3 to minimum. 1 do porodu i ta idzie od razu do prania a potem 1 na siebie i w razie w jedna w zapasie. Bo mówiła, że kobiety różnie krwawią (najgorszy 1 i 2 dzień). I powiedziała, że do porodu fajnie jak jest rozpinana bo to do pierwszego karmienia (ale może być stary t-shirt) i najlepiej przed kolano (bo może być tak, że będziemy szukać pozycji w 1 fazie porodu w której będzie mniej boleć 🙈 ) I to jest wygodne jak się klęczy.
Ja zamawiałam koszule z dolcesonno a do porodu zamówie na allegro bo większy rozmiar żeby było wygodnie na brzucholku.
A i koniecznie bawełniana 😊 -
nick nieaktualny
-
Gf ja bym wzięła turkus 😍 czarnych, szarych, granatowych jest pełno a tak bedziesz się wyróżniać 😊 my mamy zamówiony wózek w kolorze mokka a fotelik wzięliśmy czarny do tego 😁
A kokon mam bardzo mi się podobają a poza tym że względu na kotka 😁(to ma być taka mała osłonka jak wskakuje na łóżko)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 08:36
-
nick nieaktualny
-
gf95 wrote:Dziś jadę zamawiać wózek i fotelik, tylko mamy dylemat z kolorem, czy szary, czy granatowy czy pójść w to co się nam podoba czyli turkus.
https://ewozki.eu/pl/p/Cybex-Balios-S-2-in-1-wozek-wielofukcyjny%2C-zestaw-2w1-z-opcja-3w1-Black-Soho-Grey/7249
Ten turkusowy na żywo jest ciemniejszy bardziej wchodzi w niebieski ciemny niż zielony.
Fotelik tak samo, czarny czy granatowy
My mamy Balios S lux magnolia pink🤩
Osobiście mam dość dookoła wszędzie czarnych i szarych wózków. Weźcie taki jaki Wam się podoba 😊medimind, Maggi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Do szpitala napewno zabieram trzy koszule. Poprzednim razem też tyle miałam a i tak mąż musiał dowieźć mi jeszcze jedną.
Dziewczyny nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę, że możecie w szpitalu mieć piżamy. U nas to nawet do majtek potrafią się przyczepić 🤦♀️ Jakież było obużenie jednej z lekarek jak na początku ciąży w szpitalu miałam właśnie piżamę 🤦♀️Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Gf95, daj potem znać który wybraliście 😊 Napewno Wam się spodoba, bo ten nasz różowy to też nie jest taki poprostu różowy, tylko taki jakby jeansowy różowy, co też myślę będzie miało wpływ na mniejszą widoczność zabrudzeń.
Ja zamówiłam sporo koszul i staników do karmienia, teraz czekam na dostawę i będę wybierać 😊 Największy problem mam właśnie z tym w czym do porodu 🙈 -
Nikola wrote:Hej dziewczyny, czy kupowaliście kokon? Przyda się? I ile bierzecie pizam do szpitala? Może polecicie mi jakaś stronę gdzie można kupić ładne piżamki, ale dwuczęściowe na guziki? Bo w sieciówkach nic ładnego nie mogę znaleźć. W ja za koszulami do spania nie przepadam. Szlafrok to szpitala tez kupujecie?
Kokonu nie kupiłabym osobiście. W mieszkaniu nie potrzebuję, tylko by mi zagracał, ale... wiem że koleżanka kupiła mi kokon w prezencie dla dziecka. Więc będę mieć na stanie. Pewnie zostawię go u mamy 🤷♀️
Do szpitala szykuje koszule do porodu + dwie koszule w których można karmić (wszystkie od mamyginekolog). Wczoraj była dostawa koszul nocnych i piżam u mamy ginekolog i zastanawiam się czy sobie jeszcze do domu nie kupić kolejnej 😁 podoba mi się jeszcze koszula Regina biała 😍 będę zadawać szyku na macierzyńskim 🤣
Mają tez piżamki dwuczęściowe. Ich spodenki do spania są fantastyczne. Mają inne przeszycie w kroku więc żadne szwy się nie wpijają 😅 jedna z nowych piżam jest rozpinana - Chloe
Szlafroka nie kupuje bo nie chodzę w takich rzeczach. Do szpitala mam taką letnią ala narzutkę to ją wezmę + bluzę
-
gf95 wrote:Tylko, czy na turkusie nie będzie każdego brudu znać, to jest nasza zagwozdka jedyna co do tego koloru.
Ja tego wogole nie brałam pod uwagę 😊 powiedziałam mężowi, że nie chce czarnego (dosłownie wszyscy znajomi mają czarne wózki więc ja na przekór) i już i ten nam wpadł w oko 😊
Myślę, że to jest taki materiał, że wilgotna szmatką spokojnie można czyścić 😊😊😊