Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
jak Was czytam to wychodzi na to, że jest ze mnie chyba mega sucz, bo ja nawet nie pytałam Męża o zdanie, miał być ze mną podczas porodu, z góry zakładałam, że mi też tam miło i fajnie nie będzie, że to ja znoszę ten cały ból i ma być tak, żeby mi to ułatwić i mi było dobrze. jak dla niego widok ciężki, to co ja mam powiedzieć jak ja musze to wszystko znieść i czuć
bardzo żałuję, że teraz nie może być ze mną...Bajka111 lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Noelle wrote:Ja biorę jedne gumowe klapki.
A jeśli chodzi o ręczniki to mam dwa duże i dwa małe pod kątem tego porodu w wodzie. 😉
Krocze zamierzam osuszać ręcznikami papierowymi.
Taa i po to w wyprawce do naszego szpitala jest papier toaletowy lub ręczniki papierowe 😊 do osuszania krocza i ewentualnej rany po CC 😊
Na bawełnianych zbierają się szybko bakterie.
Ponoć wystarczy 1 duży ręcznik i 1 mały 😊Noelle lubi tę wiadomość
-
espoir wrote:jak Was czytam to wychodzi na to, że jest ze mnie chyba mega sucz, bo ja nawet nie pytałam Męża o zdanie, miał być ze mną podczas porodu, z góry zakładałam, że mi też tam miło i fajnie nie będzie, że to ja znoszę ten cały ból i ma być tak, żeby mi to ułatwić i mi było dobrze. jak dla niego widok ciężki, to co ja mam powiedzieć jak ja musze to wszystko znieść i czuć
bardzo żałuję, że teraz nie może być ze mną...
Gdyby Twój mąż był kategorycznie na nie to chyba by Ci powiedział, więc nie miej wyrzutów sumienia 😄 -
Cyprysek89 wrote:Taa i po to w wyprawce do naszego szpitala jest papier toaletowy lub ręczniki papierowe 😊 do osuszania krocza i ewentualnej rany po CC 😊
Na bawełnianych zbierają się szybko bakterie.
Ponoć wystarczy 1 duży ręcznik i 1 mały 😊
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja już ogólnie miałam 5 zastrzyków z immunoglobuliny i po pierwszym miałam wysypkę, przy następnych już nic się nie działo.
W szpitalu miałam dwa ręczniki, bo i włosy tam myłam i dodatkowo właśnie ręcznik papierowy, dla mnie ten zestaw był spoko 🙂 -
Espoir, ja tu często czuję się jak sucz. W ciąży martwię się nie dzieckiem, a swoim ciałem, poród- nie ma znaczenia dla mnie,że sn lepsze dla dziecka i w ogóle mogłabym wymieniać..
I z tym porodem się z Tobą mega zgadzam.
Na sali porodowej siedzi się niekiedy całymi godzinami. To nie jest,że wchodzisz i po 15 minutach rodzisz. Pewnie niektóre będą tak miały i każdej tak życzę.
Ale często to trochę trwa. Jest nudno, z mężem można pogadać, rozluźnić atmosferę między skurczami, podczas skurczy może pomasowac czy podać wodę, wytrzeć czoło, dać pomadkę do spierzchnietych ust. Można się na nim wyżyć, w końcu to on nam zrobiłżart;D
W ogóle jestem zdania,że faceci powinni widzieć jak to wygląda, że to nie są 2 stekniecia jak na filmach. To jest bardzo duży wysiłek i ogromny ból.
Naprawdę rozumiem,że niektóre mogą nie chcieć partnera przy porodzie, szanuje to. Ale jeżeli robicie to wyłącznie,żeby im widoku oszczędzić, to bądźcie przez chwilę bardziej egoistyczne i pomyślcie o sobie.
Najlepsza położna tyle nie pomoże, co partner. O ile w ogóle będzie z Wami siedziała, a nie tylko będzie zaglądać, jak postępuje poród. Przemyślcie na spokojnie, bo wygonić chłopa zawsze będziecie mogły, a zaprosić do środka niekoniecznie.espoir, AśKa31, Veruka, Bajka111, Maggi lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze dodam, ze czesto w tym momencie, zwlaszcza jak sie cos dzieje, czy bol jest ogromny, lub jest sie juz po wielu godzinach porodu, to czasem rodzaca juz nie mysli racjonalnie, czasem tez moze cos przeoczyc, no ogolnie nie zawsze rodzaca kobieta, to kobieta trzezwo myslaca i wlasnie partner jest na sali porodowej naszym rozsadkiem, oczami i troche straznikiem czuwania nad wszystkim... zwlaszcza, ze on nawet moze patrzec poloznej na rece, co sie dzieje miedzy nogami i czy wszystko przebiega jak powinno, no my niekoniecznie damy rade tam zajrzec
AśKa31, Maggi lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Otóż to dziewczyny facet powinien wiedzieć jak to wszystko wygląda i ile nas to kosztuje wysiłku itd. Mój na początku nie chciał być przy tym bo "później może stracić na mnie ochotę przez traumę"... Musiałam go walnąć w łeb, poczytać parę historii z porodówek, komplikacji itd. Żeby sam się przekonał, że rodzącą kobieta nie myśli czasami racjonalnie i właśnie facet jest od tego żeby być takim trzeźwym okiem i miał ogląd sytuacji. Wtedy też położne czy lekarz wiedzą, że nic się nie ukryje i że ktoś im patrzy na ręce.. No cóż za dużo się słyszy o różnych sytuacjach
-
Ja klapki zabieram jedna parę, w dobie covida i tak nie pospaceruję za bardzo, podejrzewam, ze nie mozna nawet wyjsc poza oddzial, miejsca duzo nie zajmują ale dla mnie to zbędna rzecz. Reczniki do ciala polecam te takie szybkoschnace np z decathlona, zajmuja malutko miejsca, sa w roznych rozmiarach. Do krocza mialam recznik papierowy, ale tip z recznikiem bawelnianym tez jest dobry!
-
AśKa31 wrote:Otóż to dziewczyny facet powinien wiedzieć jak to wszystko wygląda i ile nas to kosztuje wysiłku itd. Mój na początku nie chciał być przy tym bo "później może stracić na mnie ochotę przez traumę"... Musiałam go walnąć w łeb, poczytać parę historii z porodówek, komplikacji itd. Żeby sam się przekonał, że rodzącą kobieta nie myśli czasami racjonalnie i właśnie facet jest od tego żeby być takim trzeźwym okiem i miał ogląd sytuacji. Wtedy też położne czy lekarz wiedzą, że nic się nie ukryje i że ktoś im patrzy na ręce.. No cóż za dużo się słyszy o różnych sytuacjach
ale myślę, że dużo zależy od tego czy kobieta już wie co to poród i jak to wygląda. jak ma to już za sobą to pewnie bardziej jest przerażona i chce mieć go przy sobie. a przynajmniej ja tak miałam, że mniej się bałam przed 1 porodem, bo nie zdawałam sobie sprawy jak to wygląda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 18:05
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
nick nieaktualny
-
Jesteśmy po trzecich prenatalnych - mała jest tak wstawiona w miednice, że nie mam żadnej fotki. 😔
Waży 1600 g - lekarz powiedział, że należy do tych większych dzieci. 🤭
Z Klarą wszystko dobrze, z łożyskiem i wodami też. ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 18:31
Cyprysek89, Batylda, NatkaZ, Marta9191, Mama po przejściach, Chaos, espoir, Mala_syrenka, Santi_14, Cccierpliwa, Alaia77, AśKa31, Bee, KasiaC, Veruka, Sumireguska, unify, Papillon, Bajka111, Maggi, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
Noelle, Cyprysek89, Batylda, NatkaZ, Marta9191, Lilak , Mama po przejściach, Chaos, Mala_syrenka, Santi_14, Cccierpliwa, Alaia77, AśKa31, Bee, Veruka, Sumireguska, Jasiaaa, unify, Papillon, Bajka111, Maggi, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧