X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na spacerze u mnie mega ciepło, które uwielbiam, ale szczerze fatalnie mi się spacerowało. Dłonie mi spuchły tak, ze nie mogłam zdjąć obrączki. Wiec chyba wole jak jest chłodniej!

• Lilak Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola zazdroszczę i tak! Ja siedzę w więzieniu covidowym, mogę wyjść co najwyżej na balkon a 100 m od domu mam ogródek działkowy, na który mogę sobie tylko z góry popatrzeć 😡😡
    W dodatku świeże powietrze mnie bardzo dusi i ciężko mi się oddycha. Mam nadzieję, że to szybko minie.

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj dotleniłam w ogródku na leżaku za wszystkie czasy 😊 buzię mi spiekło i ręce od łokci w dół 😁 ale to był piękny dzień 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2021, 18:46

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Nikola zazdroszczę i tak! Ja siedzę w więzieniu covidowym, mogę wyjść co najwyżej na balkon a 100 m od domu mam ogródek działkowy, na który mogę sobie tylko z góry popatrzeć 😡😡
    W dodatku świeże powietrze mnie bardzo dusi i ciężko mi się oddycha. Mam nadzieję, że to szybko minie.
    Jejku nawet nie wiesz jak Ci współczuje. Jest tylko jeden plus masz pewność ze już przed porodem będziesz zdrowa i będziesz spokojnie czekać na porod.

Ja się boje ze zachoruje na sam porod:/

I złe wiesci do mnie dochodzą moje koleżanki zaszczepione 2 dawkami po upływie wskazanego czasu są chore...:/ i wcale lekko nie przechodzą, a koleżanki siostra w wieku 26 lat jest w szpitalu.

• Nikola Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z cellulitem, ja mam go duzoooo więcej wiadomo +9 kg ale czy to jakoś zejdzie po porodzie czy on już zostanie ze mna?

• Noelle Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola wydaje mi się, że to kwestia wody zatrzymującej się w organizmie także powinien zejść po porodzie. 😉

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle trzymam się Twoich słów:)

Noelle lubi tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    Monia ja też czasami krzyknę jak mnie ten prąd przeszyje a stary zawsze się wystraszy, że rodzę. 😂
    No i faktycznie jak rano mam pełny pęcherz to też wykulać się nie mogę. 🙈
    Z nowości to wczoraj pierwszy raz spuchnęły mi stopy, no i zaczęły boleć mnie pachwiny.
    O dziwo dzisiaj jak usiadłam sobie na chwilę w słoneczku na moim mikro balkonie to czułam się dobrze jak nigdy. 🤩
    O to to.. Jak mam pełny pęcherz, to boję się, że do łazienki nie dojdę, tylko zacznę rodzic 🤭

Noelle lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko na grupie fb Rodzę w czerwcu 2021 już się sypią dziewczyny 😵😮

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam dziś dzień. Robiliśmy córce Urodzinki. Grill, ciasta, narobiłam się w ten weekend, ale wszystko się udało. Cieszę się bardzo. Ale skoro druga ma się też urodzić w maju,to pewnie będziemy łączyć imprezy. Tyle zachodu,że chyba inaczej nie da rady.
    Od wczoraj puchne. W sumie pół dnia spędziłam w kuchni, więc może od tego. Ale to też może zostać.
    Tak się najadłam,że będę się bała wejść na wagę;D
    Co do sypania się czerwcowek, cóż.. nasz czas się zbliża. W ciągu 7-10 dni worek strzeli, nie ma innego wyjścia. Już są pierwsze ciążę donoszone, zaraz dołącza dziewczyny w początku miesiąca i się zacznie;D a pod koniec maja to już hurtem będzie szło;D nie mogę się doczekać <3

• Monia66 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Widzialam, dziewczyna chyba dziś jakas urodziła, ale w 37 tygodniu.
    Mój gin mówił, że jego kolega lekarz zaszczepil się dwoma dawkami, po krótkim czasie zachorował na covida i aktualnie jest w stanie agonalnym.
    Mojej mamy kolezanka w lutym również się zaszczepila i od tamtego momentu co miesiąc ma chroniczne bóle głowy, aż gałki oczne jej pulsuja.
    Ja akurt jestem przeciwna szczepieniu na covida i choćby mieli mi płacić za to w życiu się nie zaszczepie.
    Posiedziałam dziś pol dnia na sloncu i buzię mam tak czerwona, że az nienormalnie 🙈

qb3cj48ae751dsv6.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym posypaniem porodów to się trochę już cykam.
    Tak inteligentnie torbę do szpitala spakowałam, że ani jednego kosmetyku do twarzy nie wsadziłam 🤦‍♀️
    poranna i wieczorna pielęgnacja twarzy to coś bez czego nie zasnę. Zachodzę w głowę dlaczego o tym zapomniałam. Postanowiłam, że od dziś żel do mycia twarzy, tonik, krem na dzień i na noc będą mieszkać w kosmetyczce na blacie w łazience. I liczę, że w amoku podczas skurczy nie zapomnę zabrać.

Mnie jakoś puchnięcie omija, cellulit też, brzuch bez rozstępów, jedynie na piersiach rozstępy ale za to że urosły to im wybaczam 🤣

• Noelle Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka a przy pełnym pęcherzu spina się brzuch więc mnie też dopada ta myśl - czy zaraz się posikam czy urodzę. 😂😂😂

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:

😱 niby to normalne ale jakoś nie dociera do mnie, że to już...

Noelle lubi tę wiadomość

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Z tym posypaniem porodów to się trochę już cykam.
    Tak inteligentnie torbę do szpitala spakowałam, że ani jednego kosmetyku do twarzy nie wsadziłam 🤦‍♀️
    poranna i wieczorna pielęgnacja twarzy to coś bez czego nie zasnę. Zachodzę w głowę dlaczego o tym zapomniałam. Postanowiłam, że od dziś żel do mycia twarzy, tonik, krem na dzień i na noc będą mieszkać w kosmetyczce na blacie w łazience. I liczę, że w amoku podczas skurczy nie zapomnę zabrać.
    ja sobie kupiłam kosmetyki specjalnie żeby były spakowane cały czas w torbie :P ale ja zawsze biorę nawet tusz do rzęs czy podkład :P lepiej się tak czuję :P tak samo jakiś suchy szampon...
    wiem, że jestem w mniejszości, bo wiele osób uważa, że tam nie jest czas i miejsce na malowanie, ale zawsze mnie to jakoś stawia na nogi szybciej jak się ogarnę... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2021, 20:45

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do porodów, to przyznaje (tfu tfu), że całkiem ładnie się trzymamy biorąc pod uwagę, że zaraz połowa maja...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem,że słońce mega kusi,żeby się do niego wystawiać, ale uważajcie, bo jest zdradliwe. Ja w ten sposób nabawiłam się brzydkich plam-ostuda to się chyba nazywa. Miało zniknąć po ciąży, nie znikło mimo kilku setek zostawionych u kosmetyczki. Po ciąży planuje się za nie wziąć. Ale serio, nic fajnego, szpeci, a wszystko przez ciążowe hormony. Lepiej zapobiegać;)

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tutaj coraz czesciej zagladam bo nie chce przegapić żadnej akcji :D

Noelle, espoir lubią tę wiadomość

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumireguska wrote:
    No ja tutaj coraz czesciej zagladam bo nie chce przegapić żadnej akcji :D
    Haha;D ja też. I jestem zawiedziona, że tu taka cisza! czekam na te emocje;D

espoir lubi tę wiadomość

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja sobie kupiłam kosmetyki specjalnie żeby były spakowane cały czas w torbie :P ale ja zawsze biorę nawet tusz do rzęs czy podkład :P lepiej się tak czuję :P tak samo jakiś suchy szampon...
    wiem, że jestem w mniejszości, bo wiele osób uważa, że tam nie jest czas i miejsce na malowanie, ale zawsze mnie to jakoś stawia na nogi szybciej jak się ogarnę... :P

I właśnie w tym celu mam non stop ładnie przycięte paznokcie, świeżą hennę na brwiach i rzęsach. Cerę w końcu wyprowadziłam na prostą więc nie czuję potrzeby nakładania podkładu cały czas.
    Nogi też zamierzam golić nie rzadziej niż raz na półtora tyg.

‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ