Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja podkładów (podpasek) też wzięłam 2 opakowania, w tym jedno nocne. A podkładów na łóżko wzięłam niby 10, ale one mi zajmują tyle miejsca, że chyba dziś napiszę do położnej i spytam, czy wymagają ich i na poród i po porodzie, czy tylko po porodzie na łóżko. Jak tylko po porodzie to chyba ograniczę do 5 sztuk.
Sumireguska to zależy od szpitala, np w moim robią, jak inne badania przesiewowe. Ale w wielu szpitalach trzeba mieć swój zestaw.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Nikola wrote:Dziewczyny która z was decyduje się na zakup testu na SMA?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 13:14
-
Foxy niby do 5-6 mies. Ale też obiło mi się o uszy, że jak w razie czego lek poda się bardzo szybko to choroba się cofa, chyba dlatego ten program refundacji rusza w Polsce właśnie.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Ja nie bralam nic z tych rzeczy, wiec nie pamietam ile zuzylam pamperkow, ale podkladow na lozko przez caly pobyt caly 1 by mi starczyl, panie wymienialy codziennie tylko zeby wymienic, bo koniecznosci nie bylo, a poporodowych zuzylam wiem, ze bardzo duzo ale tez swoich nie biore to nie pamietam ile dokladnie, ale mysle, ze spokojnie srednio 9-12 na dobe
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Na szkole rodzenia mówili, że nie wszystkie szpitale w Warszawie robią te testy. Dlatego dopytanie u źródła jest najlepszą opcją.
Dzisiaj dzwoniłam do swojego szpitala, żeby podpytać o odwiedziny tatuśków. Nie ma jeszcze w moim. Może być tylko na poporodowej 2 godz i koniec. Mówiła że jak nie mam planowanego porodu to nie muszę iść na test covid przed terminem porodu. Na izbie przyjęć robią szybkie testy jak przyjeżdża się z rozkręconą akcją. Znając siebie to jeszcze raz zadzwonię na koniec następnego tyg 😅 teraz tak szybko się wszystko zmienia, że wolę być na bieżąco. -
Oj faktycznie miałam problem z nadrobieniem Was. 🙈
W Gdańsku nie wykonują jeszcze testów na SMA: info z UCK i Zaspy, więc my kupujemy na własną rękę.
Mi się raz zdarzyło, że jedna dziewczyna mnie puściła w autobusie. I byłam aż wzruszona tym. Bo normalnie to we wszelkich kolejkach to ludzie raczej podbiegają, byle przede mną. 😆 Komicznie to wygląda.
U mnie fizjo już stwierdziła, że wie czemu mój kręgosłup i miednica tak wysiadają, całą ciążę brzuch mam bardzo nisko (więc nic mi się już nie obniży). Mówiła, że aż dziwne, bo córa ma tyle miejsca zapasu u góry, a ciśnie się tam w dole. Mam do tego silne problemy skórne, a noszenie "tejp" jeszcze wzmaga to wszystko i wyglądam tragicznie. Zwłaszcza, że ostatnio noszę na brzuchu i plecach. Więc nic tylko dotrwać do porodu, a jest źle. Widziałam się z rodziną w weekend to Mama stwierdziła, że faktycznie widać, że ja ledwo chodzę. Za to ciocia była w szoku, że za miesiąc rodzę, podobno mój brzuch nie należy do dużych.
Mi dzisiaj przyszły koszule, więc wyprać je muszę tylko. Laktator zamówiony i już nie mam wymówek, pora pakować torbę. 🙈
Mnie jedynie przeraża wizja dwójki dzieci. Jak ja to ogarnę z moim hajnidem. No ale jakoś to będzie. 🙂 -
Bajka111 wrote:Oj faktycznie miałam problem z nadrobieniem Was. 🙈
W Gdańsku nie wykonują jeszcze testów na SMA: info z UCK i Zaspy, więc my kupujemy na własną rękę.
Mi się raz zdarzyło, że jedna dziewczyna mnie puściła w autobusie. I byłam aż wzruszona tym. Bo normalnie to we wszelkich kolejkach to ludzie raczej podbiegają, byle przede mną. 😆 Komicznie to wygląda.
U mnie fizjo już stwierdziła, że wie czemu mój kręgosłup i miednica tak wysiadają, całą ciążę brzuch mam bardzo nisko (więc nic mi się już nie obniży). Mówiła, że aż dziwne, bo córa ma tyle miejsca zapasu u góry, a ciśnie się tam w dole. Mam do tego silne problemy skórne, a noszenie "tejp" jeszcze wzmaga to wszystko i wyglądam tragicznie. Zwłaszcza, że ostatnio noszę na brzuchu i plecach. Więc nic tylko dotrwać do porodu, a jest źle. Widziałam się z rodziną w weekend to Mama stwierdziła, że faktycznie widać, że ja ledwo chodzę. Za to ciocia była w szoku, że za miesiąc rodzę, podobno mój brzuch nie należy do dużych.
Mi dzisiaj przyszły koszule, więc wyprać je muszę tylko. Laktator zamówiony i już nie mam wymówek, pora pakować torbę. 🙈
Mnie jedynie przeraża wizja dwójki dzieci. Jak ja to ogarnę z moim hajnidem. No ale jakoś to będzie. 🙂
Jestem w szoku, że Gdańsk nie robi 🤦🏼♀️ Miałam nadzieje, że się załapiemy... a skąd zamawiasz? W tej sytuacji muszę zgłębić temat.
Mi raz w przychodni młody „gentelman” wskazał krzesełko do siedzenia, ale nie wpuścił mnie w kolejkę 😄 to był chyba szczyt jego empatii. Ale raz babka w sklepie się zapytała czy może być przede mną bo ma tylko 1 produkt...a ja 2 bułki i rogalik dla córki...no i wielki brzuch 🙃
A tak w ogóle to zmierzyłam się dzisiaj w pasie a tu....110cm 😳 startowałam z 68cm. Ewidentnie wszystko mi poszło w brzuch.
Chaos, espoir, Noelle, unify, Nitka1, Cyprysek89, Dani lubią tę wiadomość
-
Bajka111 wrote:Oj faktycznie miałam problem z nadrobieniem Was. 🙈
Mnie jedynie przeraża wizja dwójki dzieci. Jak ja to ogarnę z moim hajnidem. No ale jakoś to będzie. 🙂
Bajka oby było tak jak u mnie. Mój starszy syn hnb nagle gdy urodził mu się brat (a miał wtedy 2,5 roku) całkowicie przestał być taki wymagający. Tak jakby dojrzał i łatwiej się z nim współpracowało. -
Ja mojemu W zapowiedzialam,że jak drugie nie będzie hnb, a starsza się trochę ogarnie, to chce trzecie. Więc innej opcji nie biorę pod uwagę. Pięknie dziś. 2 prania już mi na balkonie wyschły. Miałam pełny kosz, więc się mega cieszę,że z tego zeszłam;)
Oby jak najdłużej tak
Chociaż czuję stopy, że mi pulsują, więc pewnie nasiaknely woda;( -
Mala_syrenka wrote:Ja mojemu W zapowiedzialam,że jak drugie nie będzie hnb, a starsza się trochę ogarnie, to chce trzecie. Więc innej opcji nie biorę pod uwagę.
poradzicie sobie. z dwójką jest o tyle lepiej, że młodsze patrzy na starsze jak zaczarowane i to starsze robi za "zabawiacza". oczywiście pierwsze 2-3 miesiące są "byle przetrwać", ale potem jest naprawdę fajnie 😊
Mala_syrenka lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Co do testerów na SMA u mnie miały być od kwietnia, ale niestety nie ma. Jeżeli mama chce bierze ze sobą do szpitala test i personel bez problemu go robi. Tak i zdecydowanie im szybciej tym lepiej. U mojej koleżanki córeczce zdiagnozowali w 7 miesiącu i niestety było to stosunkowo późno.
-
Dobra, w takim razie nie zastanawiam się tylko kupuje ten zestaw do badan
-
Kochane ja po wizycie. Jutro po 15 mam byc na ktg, bo mały przez 2 tygodnie urósł tylko 100 gram. Gin dziś sprawdzał przepływy, są ok, ale do terminu będziemy sprawdzać jeszcze kilka razy. Wyszedł mi też cukier w moczu, wiec powtórka badania glukozy, ale być może jest to błąd pomiaru. Generalnie kazał mi pić jeszcze więcej wody, bo mam niskie ciśnienie 🙈 cała ciążę praktycznie wszystko ok, tylko na sam koniec wychodzą jakieś kwiatki. Moja siostra urodziła się w terminie, z waga niecałe 3kg, więc może to i genetyczne, ale lepiej dmuchać na zimne.
-
nick nieaktualny