Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Jakie te noworodki są slodziakami 😍
Mój jak śpi to chodzę go oglądam i wącham 😅 też potrafi usnąć na mnie lub mężu. Czekam 15 min i niosę go do łóżeczka, przebudza się, głaszcze go po buzi i mówię że przecież jestem przy nim, po chwili zasypia. Mąż potrafi siedzieć tak do pobudki. Twierdzi że jego synek potrzebuje jego bliskości 🙃
Byłam dziś na zdjęciu szwów. Moja opuchlizna pochodzi od tego, że mój organizm odrzuca szwy, stąd ten ciągły ból i dyskomfort 🥲 ale zlitowała się i mi je zdjęła. Czuje się jak pierwszego dnia po porodzie 😭 kazała mi stosować okłady z kory dębu. Moczyć wacik, wkładać w gacie, chodzić tak trzy godz, później trzy godz przerwy i od nowa. Jakbym miała mało roboty z kpi 😢 i tak co chwila w łazience, przemywanie rany pianką, osuszanie i od nowa.
Jak to czytam to nie wiem jakim cudem jeszcze się nie załamałam 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 13:52
-
Lilak gratulacje!!! ❤❤❤
Mama po przejściach, Kasia kciuki za Was. ✊✊❤ oby akcje same się zaczęły!
Dziewczyny po indukcji powiedzcie czy ten balonik/cewnik jak miałyście też Was tak mocno bolało? Ja się domyślam, że to dobrze. Znaczy, że pewnie szyjka pracuje i się rozwiera a o to chodzi. Ale wow, nie spodziewałam się. 😳 -
Lilak ogromne gratulacje, śliczny Julian ❤️ Mam nadzieje, że te komplikacje to nic poważnego...
Mama po przejściach, KasiaC trzymam za was kciuki! Może obejdzie się bez wywoływania i samo ruszyw pierwszej ciąży urodziłam w 41 tc i zaczęło się od odejścia wód.
Espoir próbowałam 🙈 moje dzieci to chyba małe kangury 🤷🏼♀️
-
Bajka bolało jak cholera, ale tylko na początku. Potem czułam po prostu lekki dyskomfort. Z tym, że u mnie balonik wtedy nie bardzo zadziałał.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Nikola wrote:Lilak gratuluuuuuje !!!🎉🎊 Odpoczywajcie!
Zoe a może spróbuj zamrozić wodę w prezerwatywie i robić zimne okłady?
Jezu wyobrażam sobie minę mojego starego jakby mnie zobaczył z takim lodowym penisem 😂
Kupiłam dziś 2 ananasy, nadzieja umiera ostatnia.espoir, Santi_14, Dani lubią tę wiadomość
-
Lilak gratulacje ❤ Najważniejsze, że już wsyzkto dobrze. Dużo zdrówka!
Bajka, Zoe życzę Wam dużo siły i wytrwałoście.
Veruka będąc dzisiaj na zakupach tak sobie pomyślałam co bym zrobiła jakby mi akurat wody odeszły 😆 w domu spoko, przynajmniej wiadomo, że to już czas dzwonić po męża i powoli trzeba się zbierać, ale wśród ludzi 😳🙈
Czy któraś z Was była już na ktg w sukience? Ciepło się zrobiło, co drugi dzień mam ktg, ale tak myślę, że bez sensu potem w majtkach tak tam leżeć 😆 -
Lilak gratulacje jaki słodziak 🥰
Bajka szczerze to zapomniałam że to wogole jakoś boli jak już jest założony bo dla ja to zapamiętałam tylko że zakładanie to takie było nie przyjemne aż się wygiełam eh... Ale faktycznie mi przypomniałaś że coś tam pobolewalo czasem ale nie ciągle bo ciągle chodziłam aż łydki mi odpadaly więc starałam się na to nie zwracać uwagi ale obstawiam że rozwarcie się robi większe jak pobolewa więc 3mam kciuki 💪😊 -
Lilak gratulacje ❤️
Po prostu Zoe, dzielna jesteś dzioucha!
Bajka, mnie balonik nie bolał wcale 🤔 i nie wiedziałam nawet że jakiś ból może się pojawić, nikt mnie w razie w nie ostrzegł. Trzymaj się tam! Niech wypada szybko! (mi wypadł w toalecie)
Mama po przejściach, może dadzą Ci coś do nakrycia jak poprosisz? 😊
-
slodka100 wrote:Lilak gratulacje jaki słodziak 🥰
Bajka szczerze to zapomniałam że to wogole jakoś boli jak już jest założony bo dla ja to zapamiętałam tylko że zakładanie to takie było nie przyjemne aż się wygiełam eh... Ale faktycznie mi przypomniałaś że coś tam pobolewalo czasem ale nie ciągle bo ciągle chodziłam aż łydki mi odpadaly więc starałam się na to nie zwracać uwagi ale obstawiam że rozwarcie się robi większe jak pobolewa więc 3mam kciuki 💪😊
A mnie właśnie odwrotnie. Wkładanie na totalnym luzie. Za to potem to wow, silny ból. Dzięki! ❤ -
Mam pytanie do dziewczyn które dawały swoje dziecko do żłobka blisko terminu urodzenia się nowego dziecka. Jest tu wogole taka mama?? Jak nie to może mi chociaż doradzicie??
Mam zaklepane że moja 2 latka pójdzie do żłobka od sierpnia. Właśnie się dowiedziałam że jest możliwość od lipca bo zwolni się miejsce ale ja nie wiem czy to dobry pomysł bo mam termin wywołania na 21 czerwca i jak wrócę ze szpitala to moja córka będzie miała Max tydzień na odnalezienie się w nowej sytuacji z noworodkiem ze mama nie będzie już tak z nią bo ona jest bardzo za mną no i miałaby iść do żłobka. Obawiam się czy to nie za szybko od pojawienia się nowego członka rodziny???
Kwestia jest jeszcze taka że jak poszła by od lipca to mąż zawozilby ją rano razem z braćmi bo zawozilby ich do przedszkola co prawda w innym miejscu no ale jechaliby razem i najpierw chlopakow by zawozili.
Jeżeli pójdzie od sierpnia to akurat w tym miesiącu przedszkole ma wakacje i córka byłaby zawozona sama do żłobka A chłopaki w domu ze mną.
Sama nie wiem do końca co dla niej będzie najlepsze. Boję się że skojarzy że noworodek zabrał jej mamę to na bank ale że jeszcze przez niego jest wywozona do żłobka eh...
Od jakiego miesiąca byście dały lipiec czy sierpień co radzicie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 15:02