X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce GRATULACJE <3
    Pisałam dokłanie to samo po moim cc

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochamslonce gratulacje !!! 56cm do kochania :) Super!!!

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    KochamSłońce GRATULACJE <3
    Pisałam dokłanie to samo po moim cc
    Ja też nie rozumiem cc z wyboru.

Magda33 lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, Kocham Słońce cudowne wieści!!!!!

qq87krhmjgas4avj.png

• Agnella Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula, wszystkiego najlepszego, sto lat :-)!!!

Gratuluje wszystkim nowym mamusiom:-)!!! Trochę mnie nie było i ile maluszków przybyło!!!
    Niech maluszki zdrowo się chowają.

Leira, co u Ciebie?

Klaudia, super, że Twój maluszek się dobrze chowa :-) Nasze pierwszy forumowe maleństwo.

Eunice, poród super :-) Jeszcze raz Ci gratuluję, dziś pomyślałam co u Ciebie, a tu wiadomość ze szpitala :-) Jakoś czułam i wiedziałam na bank, że u Ciebie tez obedzie się bez nacięcia i szybko pójdzie.
    Widzę, ze podobna waga do mojej Dominiczki i poród bez nacięcia, zresztą pisałam ci, ze tak będzie :-) Na pewno plusem jest to, ze dziecko takie w sam raz do rodzenia ;-) Twoja tez taka długa i ma chude nózki ;-) :-D? u mnie drobiazg z córci.
    Tez myślałam, że się zesrałam przy partych taki ból na odbyt i jakby coś leciało...do tego przy tym wrzeszczałam bo tak bolało.

Tak na trzeźwo już w skrócie mój poród, bo jak pisałam ze szpitala to emocje i chyba jeszcze nie wszystko do mnie docierało... mnie w sobotę po 20,00 bóle jak na okres i parcie na kupę, co jakiś czas skurcze, ale nieregularne...W nocy nieco regularne, jak zaczeły się co 5 min, dzwonię do rodziców, jak już są w domu, jadę w aucie z takimi co 3 min...akcja porodowa od 4 do 6 i pozamiatane, parte trwały 5 min, tak mam wpisane w książeczce małej...położna była zszokowana, przyjechałam z szyjką 2 cm i jeszcze twarda, a jak się potoczyło...Najśmieszniejsze było to, ze nie zadzwoniłam do nich przed, a tak jest w ich regulaminie...I było mało personelu, w sali obok rodziła dziewczyna i jedna położna na nas dwie, biedna biegała zestresowana. Na szczęście ta dziewczyna urodziła 0 5.20, a ja o 6. Więc się wyrobiła. I dlatego anestozjolog się nie wyrabiał. Potem leżałyśmy razem na jednej sali i się śmiałyśmy z naszych krzyków, bo ona też się darła, w takich momentach z mężem wpadaliśmy w histeryczny śmiech, pewnie ona jak mnie słyszała to też i było jej raźniej ;) Także o tej jednej położnej dowiedziałam się już na sali poporodowej.
    Nie czuję się w ogóle jak po porodzie.

Julka przyjęła siostrę jak lalkę, póki co nie ma zazdrości, bo jest mąz i zajmuje się nią, jak ja karmię Dominiczkę. Ale jak maz pojedzie i będę sama, starsza może odczuć, że nie jestem u niej na czas...Najgorzej jest z płaczem, jak jedna wyje to drugą budzi ;) Maż dużo pomaga, ale jutro mjusi jechać na dwa dni na agro..
    Siostrzyczki nie sa do siebie podobne, byłam pewna, że urodzę dziewczynkę z wagą 3500 jak nie więcej, w końcu drugie dziecko...Ale najmłodsza jest długa, ma długie nogi i ręcę, drobna - ja taka byłam, bliscy od razu zauwazyli podobieństwo i do dziś mi zostało. Więc Dominiczka jest moja, a Juleczką mężowa (wykapany tata, nawet z figury).

Karmię się co 2 czy 3 godziny, ale mała zjada tylko 10 min i puszcza pierś, odbija i zasypia. Mam nadzieję, że te 10 min je starcza. Siusia sporo, kupki też są. Na razie tylko kp, ale się nastawiam. Ze starsza córeczką świrowałam, a tu podchodzę ze spokojem...Nawet nawał spokojnie zleciał.
    Do kiedy dziecko ma mieć masę urodzeniową odzyskaną, chyba do 2 tygodni?
    Wczoraj chyba była kolka, płacz bez przyczyny, nawet nie chciała jeść. Na początku myślałam, że może się nie najada, ale przecież wyłaby więcej, a nie tak jednorazowo. Tak jest spokojna i ładnie wstaje na karmienie.

Klarunia, co u Ciebie i Blaneczki :-)? Jak starsze siostry przyjęły maluszkę :-)? Domyślam się, że dobrze. Może już pisałaś, ale ja chyba nie nadrobię naszego forum, na razie oswajam się w domu z dwoma córeczkami i na nic czasu.

Kciuki za kolejne skurcze i porody :-)!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 13:44

Annaya, Andziula_1988, Magda33, klauuudia lubią tę wiadomość

• Annaya Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny GRATULACJE! Ale piękny dzień <3

Eunice, wow, taki poród też chcę :D zdróweczka dla Was!
    KochamSłońce, najważniejsze, że już po, piękna waga :)

Może to jeszcze nie koniec na dzisiaj? Ja póki co cisza + wielkie porządki przed przyjazdem mamy :)

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u Was maluszki tez ulewają? U mnie tak i czasami myślę, aby jednak tego mleka zostało i mała przybierała.

Oto moja córcia :-):
    https://naforum.zapodaj.net/056198c49ae8.jpg.html

Andziula_1988, klauuudia, Magda33 lubią tę wiadomość

• Dika Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini - u mnie tez jakaś płaczliwość ostatnio, szybko się wzruszam z byle powodu. Chyba jakaś burza hormonów.. Też mi tęskno za ciążowym czasem który u mnie na pewno był ostatnim.

Lucy - gratulacje! trochę się naczekałaś na Maleństwo

Eunice - Wam również gratulacje! super, ze udało się tak sprawnie

KochamSłonce - gratulacje! początek jest ciężki po cc ale będzie lepiej, trzymaj się!

Andziula - sto lat!! szczęśliwego rozwiązania jutro!

Agnella - cudowna księżniczka :)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

klz9hdgetuhl70jy.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam <3

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc - jak dlugo kazali Wam nie ruszac glowa? Bo mi 2 godziny ale to chyba za krotko co?

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • moira696 Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cichyszept wrote:
    Która z Pań jeszcze w dwupaku? ;) u mnie termin na niedziele, dzis wizyta a mała się nie spieszy z wyjsciem. Przez te upaly nawet z domu nie wychodze. Wystarczy godzinka poza domem i nogi jak balerony. Dzis wizyta u doktorka i dowiemy sie co bedzie dalej. Pewnie znow sie zdziwi, ze mnie widzi :P
    Waga u mnie stoi w miejscu, z poczatkowych przed ciaza 52kg zrobilo sie 76-77kg i tak sie kulamy.
    Coraz czesciej odczuwam taki strach przed tym, jak to bedzie, gdy bede funkcjonować bez brzuszka. Ktoras z kolezanek tez tak miala/ma? :)

Ja też jeszcze czekam. Termin mam na 23.06 Dzień Ojca, to będzie mój pierwszy poród. Raczej nie liczę, że urodzę w tym tygodniu bo u mnie ZUPEŁNIE nic się nie dzieje. Żadnych straszaków, czopów itp. jedyne co to brzuch twardnieje co jakiś czas, ale u mnie to jest całkowicie bezbolesne.
    Podczytuję forum i kibicuję świeżo upieczonym mamom!
    Ja tam nie mogę się doczekać kiedy pozbędę się brzuszka i nadprogramowych kilogramów, bo w końcówce ciąży czuję się jak niepełnosprawna. Przytyłam z 46kg na 64 kg ;) - niby tylko cyferki zmieniły miejsce, ale mam już dość tego ślamazarnego słonia, którym jestem od ok 2 tyg., a te upały wcale nie pomagają. Bardzo chciałabym, żeby Staś się na dniach ewakuował z brzucha.

lotka1990 lubi tę wiadomość

relg6iyevo1tukkw.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi masakrycznie długo 16 godzin w pozycji leżącej.
    Moja Malutką też ulewa i krztusi się, jak leżała w szpitalu tak się zachlysnela że mimo mojej reakcji zsiniala i przestała oddychać dziękuję Bogu że byłam wtedy w szpitalu i położne trzeźwo zareagowaly. Potem cała noc płakałam że gdybym była sama w domu to nie wiem. Od tej pory jestem bardzo przestraszona karmieniem, już mam pierwszą pomoc też obcykana z YouTube a wtedy działała intuicyjnie i przy starszych odnosili skutek. Takie malutkie i kruche te nasze istotki.
    Agnella przepiękna dziewczynka. Gratuluję
    Nareszcie co. U nas super starsze pomagają jak dwie mamy, a młodsza ja zobaczyła Biankę nie mogła oderwać oczu, rzuciła się nam na szyję i dziekowala nam za nią. Teraz w nocy w staje i sprawdza czy to nie sen czy rzeczywiście ma siostrę. Bardzo się ucieszyła bo malutka ma 2 imię po niej Bianka Alicja.:)
    Buźka Kochane, mi też jakoś tak sentyme talnllie się zrobiło, że zaraz lipcowki i nasz czas sie skończył (jeśli wiecie co mam na myśli) Kurczę takiego wsparcia jak z Wami nie miałam w żadnej ciąży:)

Magda33 lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!

Ja właśnie wracam od pediatry . Haha ptxrz 40 minut mi truła i wymieniała czego nie moge jeść karmiąc piersią;D
    wychodzi na to że w sumie to zostaly mi tylko pyry i indyk i ryż masakra . Ale nie lubię tej lekarki poszłam tylko dlatego że pediatra u którego chce być ma takie oblozenie ze nie można się do niego dostać. Ale i tak będę umawiać się do niego . Ale na prawdę aż strach że takie głupoty babka gada ;D

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • welonka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogromne gratulacje :) u nas to idzie seryjnie :d

Angela moja była długa 57cm i3100i przez to miła nogi takie chudziutjir patyczki Ale już na nich jest tluszczyk :d
    Moja od początku przy piersi siedzi
    10minut 15minut to jakiś maks i też balalam się ze nie przybiera a wagowo idzie bardzo szybko . I moja też ulewa a ostatnio częściej wymiotuje mlekiem , położna powiedziała ze to jest nadmiar a pediatra powiedział ze przez to że dziecko ma niedojrzałe zwieracze e brzuszku. I po takim wiekszu ulaniu nie domaga się jedzenia od razu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 14:41

Agnella lubi tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie jak poradzić sobie z okropnymi potowkami na twarzy , krochmal pomógł na plamki z przegrzania na ciele a zpoliczkow brody nie chcą zejść jej , wyskoczyly jej w szpitaku

age.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłonce, doczytałam w locie, gratuluję jeszcze raz, szybkiego powrotu do regeneracji życzę, mało bólu...:-)!!!

Klaruniu, Bianka, przepraszam, piszę na szybkiego, bardzo ładne imiona :-)

Eunice, do kiedy będziesz w szpitalu?
    Pewnie taka dumna teraz jesteś, zarówno z córci jak i z porodu :-) Wyszło tak jak chciałaś :-)

Mi tez żal, że ten czas za nami, dawno nie byłam na takim wspaniałym forum :-)
    Bez hejtów, negowania, wymądrzania, rzadko się teraz zdarza, a było wsparcie, empatia, i w ogóle...nie muszę chyba pisać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 14:53

• joann Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Dziewczyny! fantastycznie czyta się wszystkie Wasze piękne historie:)
    a ile wiedzy już od tych, które maja swoje maluszki! to jest szalenie przydatna i ważna sprawa.
    cichyszept wrote:
    Która z Pań jeszcze w dwupaku? ;) u mnie termin na niedziele, dzis wizyta a mała się nie spieszy z wyjsciem. Przez te upaly nawet z domu nie wychodze. Wystarczy godzinka poza domem i nogi jak balerony. Dzis wizyta u doktorka i dowiemy sie co bedzie dalej. Pewnie znow sie zdziwi, ze mnie widzi :P
    Waga u mnie stoi w miejscu, z poczatkowych przed ciaza 52kg zrobilo sie 76-77kg i tak sie kulamy.
    Coraz czesciej odczuwam taki strach przed tym, jak to bedzie, gdy bede funkcjonować bez brzuszka. Ktoras z kolezanek tez tak miala/ma? :)

ja jeszcze zdecydowanie w dwupaku ;) termin na poniedziałek, ale mam nadzieję, że w weekend się rozwiąże, bo wizja przenoszenia jest mało fajna, nie wspominając o wywoływaniu! bardzo chciałabym tego uniknąć. w ciągu dnia już mi ciężko od paru dni, pojedyncze skurcze w nocy, coś tam się dzieję :) i teraz już trudno jakiekolwiek plany robić, bo wszystko możliwe! dziwny ten czas.

cichyszept lubi tę wiadomość

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za życzenia ;)

A nowym Mamusiom gratuluję z całego serca ❤️

dqpri09kh0x52aib.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał, szybko poszło niektórym :D Gratuluję serdecznie świeżo upieczonym mamusiom - eunice, KochamSłońce! :)

Annaya to miejmy nadzieję, że w ten weekend coś u nas ruszy haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 15:58

Annaya lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula, wszystkiego najlepszego!!

Wszystkim nowym rozpakowany gratulacje!!! :)

My już po wizycie u fizjoterapeuty, mamy ćwiczenie do wykonywania 4 razy dziennie plus masaż Shantala (nie wiem czy dobrze pisze). Podobno po 2 tyg ma być poprawa - maluszek ma się uspokoić, brzuszek wzmocnić, plecki nie wyginać. I może wtedy będziemy mogli znów rozmawiać o piersi i na pewno dopiero wtedy o chustonoszeniu. Także walka trwa dalej :)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ