WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce GRATULACJE <3
    Pisałam dokłanie to samo po moim cc

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochamslonce gratulacje !!! 56cm do kochania :) Super!!!

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    KochamSłońce GRATULACJE <3
    Pisałam dokłanie to samo po moim cc
    Ja też nie rozumiem cc z wyboru.

Magda33 lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, Kocham Słońce cudowne wieści!!!!!

qq87krhmjgas4avj.png

• Agnella Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula, wszystkiego najlepszego, sto lat :-)!!!

Gratuluje wszystkim nowym mamusiom:-)!!! Trochę mnie nie było i ile maluszków przybyło!!!
    Niech maluszki zdrowo się chowają.

Leira, co u Ciebie?

Klaudia, super, że Twój maluszek się dobrze chowa :-) Nasze pierwszy forumowe maleństwo.

Eunice, poród super :-) Jeszcze raz Ci gratuluję, dziś pomyślałam co u Ciebie, a tu wiadomość ze szpitala :-) Jakoś czułam i wiedziałam na bank, że u Ciebie tez obedzie się bez nacięcia i szybko pójdzie.
    Widzę, ze podobna waga do mojej Dominiczki i poród bez nacięcia, zresztą pisałam ci, ze tak będzie :-) Na pewno plusem jest to, ze dziecko takie w sam raz do rodzenia ;-) Twoja tez taka długa i ma chude nózki ;-) :-D? u mnie drobiazg z córci.
    Tez myślałam, że się zesrałam przy partych taki ból na odbyt i jakby coś leciało...do tego przy tym wrzeszczałam bo tak bolało.

Tak na trzeźwo już w skrócie mój poród, bo jak pisałam ze szpitala to emocje i chyba jeszcze nie wszystko do mnie docierało... mnie w sobotę po 20,00 bóle jak na okres i parcie na kupę, co jakiś czas skurcze, ale nieregularne...W nocy nieco regularne, jak zaczeły się co 5 min, dzwonię do rodziców, jak już są w domu, jadę w aucie z takimi co 3 min...akcja porodowa od 4 do 6 i pozamiatane, parte trwały 5 min, tak mam wpisane w książeczce małej...położna była zszokowana, przyjechałam z szyjką 2 cm i jeszcze twarda, a jak się potoczyło...Najśmieszniejsze było to, ze nie zadzwoniłam do nich przed, a tak jest w ich regulaminie...I było mało personelu, w sali obok rodziła dziewczyna i jedna położna na nas dwie, biedna biegała zestresowana. Na szczęście ta dziewczyna urodziła 0 5.20, a ja o 6. Więc się wyrobiła. I dlatego anestozjolog się nie wyrabiał. Potem leżałyśmy razem na jednej sali i się śmiałyśmy z naszych krzyków, bo ona też się darła, w takich momentach z mężem wpadaliśmy w histeryczny śmiech, pewnie ona jak mnie słyszała to też i było jej raźniej ;) Także o tej jednej położnej dowiedziałam się już na sali poporodowej.
    Nie czuję się w ogóle jak po porodzie.

Julka przyjęła siostrę jak lalkę, póki co nie ma zazdrości, bo jest mąz i zajmuje się nią, jak ja karmię Dominiczkę. Ale jak maz pojedzie i będę sama, starsza może odczuć, że nie jestem u niej na czas...Najgorzej jest z płaczem, jak jedna wyje to drugą budzi ;) Maż dużo pomaga, ale jutro mjusi jechać na dwa dni na agro..
    Siostrzyczki nie sa do siebie podobne, byłam pewna, że urodzę dziewczynkę z wagą 3500 jak nie więcej, w końcu drugie dziecko...Ale najmłodsza jest długa, ma długie nogi i ręcę, drobna - ja taka byłam, bliscy od razu zauwazyli podobieństwo i do dziś mi zostało. Więc Dominiczka jest moja, a Juleczką mężowa (wykapany tata, nawet z figury).

Karmię się co 2 czy 3 godziny, ale mała zjada tylko 10 min i puszcza pierś, odbija i zasypia. Mam nadzieję, że te 10 min je starcza. Siusia sporo, kupki też są. Na razie tylko kp, ale się nastawiam. Ze starsza córeczką świrowałam, a tu podchodzę ze spokojem...Nawet nawał spokojnie zleciał.
    Do kiedy dziecko ma mieć masę urodzeniową odzyskaną, chyba do 2 tygodni?
    Wczoraj chyba była kolka, płacz bez przyczyny, nawet nie chciała jeść. Na początku myślałam, że może się nie najada, ale przecież wyłaby więcej, a nie tak jednorazowo. Tak jest spokojna i ładnie wstaje na karmienie.

Klarunia, co u Ciebie i Blaneczki :-)? Jak starsze siostry przyjęły maluszkę :-)? Domyślam się, że dobrze. Może już pisałaś, ale ja chyba nie nadrobię naszego forum, na razie oswajam się w domu z dwoma córeczkami i na nic czasu.

Kciuki za kolejne skurcze i porody :-)!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 13:44

Annaya, Andziula_1988, Magda33, klauuudia lubią tę wiadomość

• Annaya Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny GRATULACJE! Ale piękny dzień <3

Eunice, wow, taki poród też chcę :D zdróweczka dla Was!
    KochamSłońce, najważniejsze, że już po, piękna waga :)

Może to jeszcze nie koniec na dzisiaj? Ja póki co cisza + wielkie porządki przed przyjazdem mamy :)

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u Was maluszki tez ulewają? U mnie tak i czasami myślę, aby jednak tego mleka zostało i mała przybierała.

Oto moja córcia :-):
    https://naforum.zapodaj.net/056198c49ae8.jpg.html

Andziula_1988, klauuudia, Magda33 lubią tę wiadomość

• Dika Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini - u mnie tez jakaś płaczliwość ostatnio, szybko się wzruszam z byle powodu. Chyba jakaś burza hormonów.. Też mi tęskno za ciążowym czasem który u mnie na pewno był ostatnim.

Lucy - gratulacje! trochę się naczekałaś na Maleństwo

Eunice - Wam również gratulacje! super, ze udało się tak sprawnie

KochamSłonce - gratulacje! początek jest ciężki po cc ale będzie lepiej, trzymaj się!

Andziula - sto lat!! szczęśliwego rozwiązania jutro!

Agnella - cudowna księżniczka :)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

klz9hdgetuhl70jy.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam <3

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc - jak dlugo kazali Wam nie ruszac glowa? Bo mi 2 godziny ale to chyba za krotko co?

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • moira696 Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cichyszept wrote:
    Która z Pań jeszcze w dwupaku? ;) u mnie termin na niedziele, dzis wizyta a mała się nie spieszy z wyjsciem. Przez te upaly nawet z domu nie wychodze. Wystarczy godzinka poza domem i nogi jak balerony. Dzis wizyta u doktorka i dowiemy sie co bedzie dalej. Pewnie znow sie zdziwi, ze mnie widzi :P
    Waga u mnie stoi w miejscu, z poczatkowych przed ciaza 52kg zrobilo sie 76-77kg i tak sie kulamy.
    Coraz czesciej odczuwam taki strach przed tym, jak to bedzie, gdy bede funkcjonować bez brzuszka. Ktoras z kolezanek tez tak miala/ma? :)

Ja też jeszcze czekam. Termin mam na 23.06 Dzień Ojca, to będzie mój pierwszy poród. Raczej nie liczę, że urodzę w tym tygodniu bo u mnie ZUPEŁNIE nic się nie dzieje. Żadnych straszaków, czopów itp. jedyne co to brzuch twardnieje co jakiś czas, ale u mnie to jest całkowicie bezbolesne.
    Podczytuję forum i kibicuję świeżo upieczonym mamom!
    Ja tam nie mogę się doczekać kiedy pozbędę się brzuszka i nadprogramowych kilogramów, bo w końcówce ciąży czuję się jak niepełnosprawna. Przytyłam z 46kg na 64 kg ;) - niby tylko cyferki zmieniły miejsce, ale mam już dość tego ślamazarnego słonia, którym jestem od ok 2 tyg., a te upały wcale nie pomagają. Bardzo chciałabym, żeby Staś się na dniach ewakuował z brzucha.

lotka1990 lubi tę wiadomość

relg6iyevo1tukkw.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi masakrycznie długo 16 godzin w pozycji leżącej.
    Moja Malutką też ulewa i krztusi się, jak leżała w szpitalu tak się zachlysnela że mimo mojej reakcji zsiniala i przestała oddychać dziękuję Bogu że byłam wtedy w szpitalu i położne trzeźwo zareagowaly. Potem cała noc płakałam że gdybym była sama w domu to nie wiem. Od tej pory jestem bardzo przestraszona karmieniem, już mam pierwszą pomoc też obcykana z YouTube a wtedy działała intuicyjnie i przy starszych odnosili skutek. Takie malutkie i kruche te nasze istotki.
    Agnella przepiękna dziewczynka. Gratuluję
    Nareszcie co. U nas super starsze pomagają jak dwie mamy, a młodsza ja zobaczyła Biankę nie mogła oderwać oczu, rzuciła się nam na szyję i dziekowala nam za nią. Teraz w nocy w staje i sprawdza czy to nie sen czy rzeczywiście ma siostrę. Bardzo się ucieszyła bo malutka ma 2 imię po niej Bianka Alicja.:)
    Buźka Kochane, mi też jakoś tak sentyme talnllie się zrobiło, że zaraz lipcowki i nasz czas sie skończył (jeśli wiecie co mam na myśli) Kurczę takiego wsparcia jak z Wami nie miałam w żadnej ciąży:)

Magda33 lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!

Ja właśnie wracam od pediatry . Haha ptxrz 40 minut mi truła i wymieniała czego nie moge jeść karmiąc piersią;D
    wychodzi na to że w sumie to zostaly mi tylko pyry i indyk i ryż masakra . Ale nie lubię tej lekarki poszłam tylko dlatego że pediatra u którego chce być ma takie oblozenie ze nie można się do niego dostać. Ale i tak będę umawiać się do niego . Ale na prawdę aż strach że takie głupoty babka gada ;D

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • welonka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogromne gratulacje :) u nas to idzie seryjnie :d

Angela moja była długa 57cm i3100i przez to miła nogi takie chudziutjir patyczki Ale już na nich jest tluszczyk :d
    Moja od początku przy piersi siedzi
    10minut 15minut to jakiś maks i też balalam się ze nie przybiera a wagowo idzie bardzo szybko . I moja też ulewa a ostatnio częściej wymiotuje mlekiem , położna powiedziała ze to jest nadmiar a pediatra powiedział ze przez to że dziecko ma niedojrzałe zwieracze e brzuszku. I po takim wiekszu ulaniu nie domaga się jedzenia od razu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 14:41

Agnella lubi tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie jak poradzić sobie z okropnymi potowkami na twarzy , krochmal pomógł na plamki z przegrzania na ciele a zpoliczkow brody nie chcą zejść jej , wyskoczyly jej w szpitaku

age.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłonce, doczytałam w locie, gratuluję jeszcze raz, szybkiego powrotu do regeneracji życzę, mało bólu...:-)!!!

Klaruniu, Bianka, przepraszam, piszę na szybkiego, bardzo ładne imiona :-)

Eunice, do kiedy będziesz w szpitalu?
    Pewnie taka dumna teraz jesteś, zarówno z córci jak i z porodu :-) Wyszło tak jak chciałaś :-)

Mi tez żal, że ten czas za nami, dawno nie byłam na takim wspaniałym forum :-)
    Bez hejtów, negowania, wymądrzania, rzadko się teraz zdarza, a było wsparcie, empatia, i w ogóle...nie muszę chyba pisać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 14:53

• joann Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Dziewczyny! fantastycznie czyta się wszystkie Wasze piękne historie:)
    a ile wiedzy już od tych, które maja swoje maluszki! to jest szalenie przydatna i ważna sprawa.
    cichyszept wrote:
    Która z Pań jeszcze w dwupaku? ;) u mnie termin na niedziele, dzis wizyta a mała się nie spieszy z wyjsciem. Przez te upaly nawet z domu nie wychodze. Wystarczy godzinka poza domem i nogi jak balerony. Dzis wizyta u doktorka i dowiemy sie co bedzie dalej. Pewnie znow sie zdziwi, ze mnie widzi :P
    Waga u mnie stoi w miejscu, z poczatkowych przed ciaza 52kg zrobilo sie 76-77kg i tak sie kulamy.
    Coraz czesciej odczuwam taki strach przed tym, jak to bedzie, gdy bede funkcjonować bez brzuszka. Ktoras z kolezanek tez tak miala/ma? :)

ja jeszcze zdecydowanie w dwupaku ;) termin na poniedziałek, ale mam nadzieję, że w weekend się rozwiąże, bo wizja przenoszenia jest mało fajna, nie wspominając o wywoływaniu! bardzo chciałabym tego uniknąć. w ciągu dnia już mi ciężko od paru dni, pojedyncze skurcze w nocy, coś tam się dzieję :) i teraz już trudno jakiekolwiek plany robić, bo wszystko możliwe! dziwny ten czas.

cichyszept lubi tę wiadomość

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za życzenia ;)

A nowym Mamusiom gratuluję z całego serca ❤️

dqpri09kh0x52aib.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał, szybko poszło niektórym :D Gratuluję serdecznie świeżo upieczonym mamusiom - eunice, KochamSłońce! :)

Annaya to miejmy nadzieję, że w ten weekend coś u nas ruszy haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 15:58

Annaya lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula, wszystkiego najlepszego!!

Wszystkim nowym rozpakowany gratulacje!!! :)

My już po wizycie u fizjoterapeuty, mamy ćwiczenie do wykonywania 4 razy dziennie plus masaż Shantala (nie wiem czy dobrze pisze). Podobno po 2 tyg ma być poprawa - maluszek ma się uspokoić, brzuszek wzmocnić, plecki nie wyginać. I może wtedy będziemy mogli znów rozmawiać o piersi i na pewno dopiero wtedy o chustonoszeniu. Także walka trwa dalej :)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ