CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Summer Lotka trzymam kciuki za nagła akcję.
A co się dzieje z Leirą zaczynam się niepokoić zawsze była bardzo aktywna.lotka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magda33 wrote:My idziemy ma biodra też późno. W 10 tygodniu, ale pediatra mnie uprzedzała że takie są teraz u nas terminy.
Dika też miałam straszny apetyt ma początku, jadłam co mi w ręce wpadło, ale potem to minęło.
Summer to moze będziesz się zbierać jeszcze dzisiaj do szpitala. Powodzeniaa jak dotrwasz dwa dni to może jako jedyna urodzisz w dniu swojego terminu.
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Anna ja podobnie ostatnie tygodnie ciąży budziła się w nocy z głodu a teraz mogę długo nic nie jeść bo nie mam ochoty.
-
Fasola spokojnie dasz radę , mój wyjeżdża w piątek i wraca w poniedziałek mała ma 3tyhodnie ale my na ten czas jedziemy do drugich dziadków a ja przy okazji po załatwiam swoje spawy
jeśli masz taką możliwość to tak zrób albo poproś kogoś może będzie mógł być z Wami przez ten czas
Fasola1234 lubi tę wiadomość
-
szczęśliwa2017 wrote:Mamusie rozpakowane i karmiące piersią, czy Wy bierzecie jakieś witaminy
?
w ciąży je brałam i to najlepsze tabletki (jeśli chodzi o sklad) jakie znalazłam wiec dalej je biorę.
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
szczęśliwa2017 wrote:Mamusie rozpakowane i karmiące piersią, czy Wy bierzecie jakieś witaminy
?
Ja biorę narazie co mi zostało z ciąży, a później planuje to samo co teqz -
?
W czasie kp zaleca się suplementację jodu, DHA i witaminy D (http://malgorzatajackowska.com/2017/05/23/suplementacja-czasie-karmienia-piersia/). Ja też biorę Doppelherz Mama Premium, bo ma wszystko powyższe w zalecanych ilościach. Kupiłam sobie jeszcze jeden suplement zawierający to, co potrzeba (nie pamiętam nazwy, składy porownywalam na stronce pan tabletka), będę brała ten, który mi bardziej podpasuje
Gratuluję kolejnym mamusiom, czerwiec powoli się kończy, coraz mniej nas już zostało w dwupakuDopiero robilysmy testy ciążowe, a mój Franuś skończył wczoraj miesiąc
jakoś tak mi przykro, że on tak szybko rośnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 04:49
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:Fasola spokojnie dasz radę , mój wyjeżdża w piątek i wraca w poniedziałek mała ma 3tyhodnie ale my na ten czas jedziemy do drugich dziadków a ja przy okazji po załatwiam swoje spawy
jeśli masz taką możliwość to tak zrób albo poproś kogoś może będzie mógł być z Wami przez ten czas
Mam nadzieję bo teraz daje średnio. Zwłaszcza jak mała daje popalić;/
Ale pewnie będę jak zombie;D
Ja też biore prenatal duo bo to brałam w czasie ciąży:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 04:48
-
Hej dziewczyny
Przepraszam, ze tyle czasu sie nie odzywalam, ale zawrot glowy.
Zosia przyszla na swiat 15.06 przez cc. 42 tc. Wazyla 4100 I mierzyla 58.
14.06 zrobili mi test oxytocynowy, dostalam po nim skurczy I tak do nastepnego dnia, wzieli na porodowke, kolejna oxy, ogladali wody ,,na zywo,, okropne badanie, po kilku godz lrzebicie wod, poplynely, skurcze o 12 juz baaardzo silne I co 30 sekind wiec ani chwili na oddech. O 13 znieczulenie - bylam w niebie. Parlam na 10 cm 1,5 godziny, ale mala nie przekrecila glowki do kanalu I wzieli mnie na stol.
Nie umiemy jesc z cycadzis mamy wizyte laktacyjna, wierze, ze nam kobieta pomorze. Poki co sie doje I daje swoje mleko. Czasem dokarmiam mm bo mala spadla z wagi za duzo w szpitalu a przeciez tam nikt nie umie pomoc.
Bardzo mocno obkurcza mi sie macica, do tego stopnia, ze bol mnie paralizuje...
czekaja nas wityty u lekarzy, bo potrzebujemy kontroli, nie wszystko wyszlo dobrze w serduszku, mam nadzieje, ze samo sie naprawi.
Gratuluje nowym mamusiom, jak sie juz ogarne z tymi cyckami ponadrabiam czytanieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 06:52
Fasola1234, Kropka89, klauuudia, witaminkab, Alphelia, Anitka201, lotka1990, Dika, Joaszo, Andziula_1988, Magda33, welonka, Wonderland, zielonooka7, pumka1990, palusia171 lubią tę wiadomość
-
Na pewno wszystko będzie dobrze z serduszkiem
u Alana jak był mały wykryli jakieś szmery na serduszku i wyszło że to dziecinne i wszystko jest ok, musimy tylko chodzić raz w roku na kontrolę do kardio.
-
Lucy gratuluję i życzę Was wszystkiego dobrego. Będzie ok
A mi chyba już do końca odbiło;-) zamiast wziąść się za robotę póki dzieciaki śpią to zaczęłam czytać pierwsze strony naszego forum. Przypomniałam sobie jak to było, jak niepewnie się tu zapisywalysmy, ile miałyśmy obaw, ciągłe badanie bety, robienie testów (Ja sama zrobiłam ich chyba gdzieś ok 10), pierwsze objawy, wizyty u gin, bicie małych serduszek... generalnie czytałam to z takim sentymentem że teraz tylko płacze bo czas ten już minął tak szybko i bynajmniej dla mnie nigdy (?) nie wróci. Już mi tego wszystkiego brakuje. A z kolei wczoraj płakałam bo zalowalam że nie sprzeciwilam się mamie i przez to mąż nie był ze mną przy porodzie. A wiem jak bardzo mu na tym zależało. Nie wiem co się ze mną ostatnio dzieje ale to chyba przez to zmęczenie płaczę z byle powodu:-( -
Lucy ogromne gratulacje ❤
Z serduszkiem na pewno będzie wszystko dobrze. Moja najstarsza też miała szmery i wszystko samo zanikło.
Tini Twój płacz na pewno spowodowany jest zmęczeniemPrzy najstarszej miałam bardzo podobnie. Spałam po 2-3h na dobę. Ona potrafiła płakać całymi nocami, nosilismy ja na zmianę, z pomocą przychodzili nawet teściowie. To był bardzo ciężki czas. Zamiast cieszyć się macierzyństwem chodziłam jak zombi, często płakałam, nie mogłam zrozumieć dlaczego mamy tak ciężko, tęskniłam za czasem ciąży. To mija... Dasz radę kochana! Jestem z Tobą myślami ❤
Wczoraj w końcu wybralam się na zakupy, obkupilam się trochę i od razu humor lepszyW Rossmannie trafilam na kosmetyki do pielęgnacji włosów Wierzbicki&Schmidt (ci co prowadzą ostre cięcie). I jestem w mega szoku. Włosy super odzywione, wygladzone więc polecam z czystym sumieniem jeśli któraś z Was ma problem ze zbyt suchymi wlosami.
Dzieciaki też obkupionePolecam zaglądać na stronę 5 10 15. Można kupić fajne ciuszki w fajnej cenie. Dla mam dziewczynek mają cudne ozdoby do włosów - my już mamy prawie wszystkie opaski
Moja malutka gwiazda to takie bezproblemowe dziecko. Płacze tylko jak jest głodna, ewentualnie jak znudzi jej się samej leżeć. W dzień śpi po 2,5-3h, w nocy budzi się 1-2 razy. Jest zdecydowanie najspokojniejszym dzieckiem z mojej trójki i chyba ma charakterek tatusiaTini, klauuudia, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lucy010 gratulacje! Dużo zdrówka dla Was
U mnie jutro termin porodu i cisza w eterzeMam nadzieję, że może akurat coś się dziś rozkręci i nie będę musiała jechać na wizytę do gin jutro
To czekanie jest straszne.
Joaszo lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.