X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer Lotka trzymam kciuki za nagła akcję.
    A co się dzieje z Leirą zaczynam się niepokoić zawsze była bardzo aktywna.

lotka1990 lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda długo już się nie odzywa... :-\

• anna23 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    My idziemy ma biodra też późno. W 10 tygodniu, ale pediatra mnie uprzedzała że takie są teraz u nas terminy.
    Dika też miałam straszny apetyt ma początku, jadłam co mi w ręce wpadło, ale potem to minęło.
    Summer to moze będziesz się zbierać jeszcze dzisiaj do szpitala. Powodzenia :) a jak dotrwasz dwa dni to może jako jedyna urodzisz w dniu swojego terminu.
    Ja dziś dzwoniłam do Czechowic i mają na spokojnie z terminami i dzwoniąc dziś mam na 10 lipca kiedy akurat Adaś będzie miał 6 tyg.

Magda33 lubi tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do jedzenia przy kp to ja akurat po porodzie straciłam apetyt. Ponad tydzień temu ważyłam już kg mniej niż przed ciąża, a teraz nie mam już dostępu do wagi. Wciskam w siebie czasem na siłę, ale i tak już jest lepiej niż na początku

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ja podobnie ostatnie tygodnie ciąży budziła się w nocy z głodu a teraz mogę długo nic nie jeść bo nie mam ochoty.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas udało się dostać na usg bioderek w terminie :)
    Ehh.. ma z właśnie oswiadczyl że 2 lipca wyjeżdża na Co najmniej 5 dni . Trochę mnie to przeraża;o mała będzie mieć miesiąc. Będę sama ;( kto mi pomoże!

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie rozpakowane i karmiące piersią, czy Wy bierzecie jakieś witaminy :)?

Szczęśliwa2017
  • welonka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola spokojnie dasz radę , mój wyjeżdża w piątek i wraca w poniedziałek mała ma 3tyhodnie ale my na ten czas jedziemy do drugich dziadków a ja przy okazji po załatwiam swoje spawy :) jeśli masz taką możliwość to tak zrób albo poproś kogoś może będzie mógł być z Wami przez ten czas

Fasola1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SCzesliwa ja ze szpitala mam zalecenie brać przez cały okres karmienia witaminę dha więc biorę pregne dh i kończę brać pregne plus bo zostało mi całe opakowanie a położna mówiła ze spokojnie moge je lykac nawet cały czas

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:
    Ja biorę doppelherz mama premium :) w ciąży je brałam i to najlepsze tabletki (jeśli chodzi o sklad) jakie znalazłam wiec dalej je biorę.

Kropka89 lubi tę wiadomość

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:

Ja biorę narazie co mi zostało z ciąży, a później planuje to samo co teqz :)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:

W czasie kp zaleca się suplementację jodu, DHA i witaminy D (http://malgorzatajackowska.com/2017/05/23/suplementacja-czasie-karmienia-piersia/). Ja też biorę Doppelherz Mama Premium, bo ma wszystko powyższe w zalecanych ilościach. Kupiłam sobie jeszcze jeden suplement zawierający to, co potrzeba (nie pamiętam nazwy, składy porownywalam na stronce pan tabletka), będę brała ten, który mi bardziej podpasuje :)

Gratuluję kolejnym mamusiom, czerwiec powoli się kończy, coraz mniej nas już zostało w dwupaku <3 Dopiero robilysmy testy ciążowe, a mój Franuś skończył wczoraj miesiąc :O jakoś tak mi przykro, że on tak szybko rośnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 04:49

Anitka201 lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Fasola spokojnie dasz radę , mój wyjeżdża w piątek i wraca w poniedziałek mała ma 3tyhodnie ale my na ten czas jedziemy do drugich dziadków a ja przy okazji po załatwiam swoje spawy :) jeśli masz taką możliwość to tak zrób albo poproś kogoś może będzie mógł być z Wami przez ten czas

Mam nadzieję bo teraz daje średnio. Zwłaszcza jak mała daje popalić;/
    Ale pewnie będę jak zombie;D

Ja też biore prenatal duo bo to brałam w czasie ciąży:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 04:48

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Przepraszam, ze tyle czasu sie nie odzywalam, ale zawrot glowy.
    Zosia przyszla na swiat 15.06 przez cc. 42 tc. Wazyla 4100 I mierzyla 58.
    14.06 zrobili mi test oxytocynowy, dostalam po nim skurczy I tak do nastepnego dnia, wzieli na porodowke, kolejna oxy, ogladali wody ,,na zywo,, okropne badanie, po kilku godz lrzebicie wod, poplynely, skurcze o 12 juz baaardzo silne I co 30 sekind wiec ani chwili na oddech. O 13 znieczulenie - bylam w niebie. Parlam na 10 cm 1,5 godziny, ale mala nie przekrecila glowki do kanalu I wzieli mnie na stol.
    Nie umiemy jesc z cyca :( dzis mamy wizyte laktacyjna, wierze, ze nam kobieta pomorze. Poki co sie doje I daje swoje mleko. Czasem dokarmiam mm bo mala spadla z wagi za duzo w szpitalu a przeciez tam nikt nie umie pomoc.
    Bardzo mocno obkurcza mi sie macica, do tego stopnia, ze bol mnie paralizuje...
    czekaja nas wityty u lekarzy, bo potrzebujemy kontroli, nie wszystko wyszlo dobrze w serduszku, mam nadzieje, ze samo sie naprawi.
    Gratuluje nowym mamusiom, jak sie juz ogarne z tymi cyckami ponadrabiam czytanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 06:52

Fasola1234, Kropka89, klauuudia, witaminkab, Alphelia, Anitka201, lotka1990, Dika, Joaszo, Andziula_1988, Magda33, welonka, Wonderland, zielonooka7, pumka1990, palusia171 lubią tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno wszystko będzie dobrze z serduszkiem :) u Alana jak był mały wykryli jakieś szmery na serduszku i wyszło że to dziecinne i wszystko jest ok, musimy tylko chodzić raz w roku na kontrolę do kardio.

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy gratuluję i życzę Was wszystkiego dobrego. Będzie ok :-)

A mi chyba już do końca odbiło;-) zamiast wziąść się za robotę póki dzieciaki śpią to zaczęłam czytać pierwsze strony naszego forum. Przypomniałam sobie jak to było, jak niepewnie się tu zapisywalysmy, ile miałyśmy obaw, ciągłe badanie bety, robienie testów (Ja sama zrobiłam ich chyba gdzieś ok 10), pierwsze objawy, wizyty u gin, bicie małych serduszek... generalnie czytałam to z takim sentymentem że teraz tylko płacze bo czas ten już minął tak szybko i bynajmniej dla mnie nigdy (?) nie wróci. Już mi tego wszystkiego brakuje. A z kolei wczoraj płakałam bo zalowalam że nie sprzeciwilam się mamie i przez to mąż nie był ze mną przy porodzie. A wiem jak bardzo mu na tym zależało. Nie wiem co się ze mną ostatnio dzieje ale to chyba przez to zmęczenie płaczę z byle powodu:-(

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Ja biorę doppelherz mama premium :) w ciąży je brałam i to najlepsze tabletki (jeśli chodzi o sklad) jakie znalazłam wiec dalej je biorę.
    Tez je biorę :-) i w poprzedniej ciazy również brałam te witaminy.

• Ha Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy ogromne gratulacje ❤
    Z serduszkiem na pewno będzie wszystko dobrze. Moja najstarsza też miała szmery i wszystko samo zanikło.

Tini Twój płacz na pewno spowodowany jest zmęczeniem :( Przy najstarszej miałam bardzo podobnie. Spałam po 2-3h na dobę. Ona potrafiła płakać całymi nocami, nosilismy ja na zmianę, z pomocą przychodzili nawet teściowie. To był bardzo ciężki czas. Zamiast cieszyć się macierzyństwem chodziłam jak zombi, często płakałam, nie mogłam zrozumieć dlaczego mamy tak ciężko, tęskniłam za czasem ciąży. To mija... Dasz radę kochana! Jestem z Tobą myślami ❤

Wczoraj w końcu wybralam się na zakupy, obkupilam się trochę i od razu humor lepszy :) W Rossmannie trafilam na kosmetyki do pielęgnacji włosów Wierzbicki&Schmidt (ci co prowadzą ostre cięcie). I jestem w mega szoku. Włosy super odzywione, wygladzone więc polecam z czystym sumieniem jeśli któraś z Was ma problem ze zbyt suchymi wlosami.
    Dzieciaki też obkupione :) Polecam zaglądać na stronę 5 10 15. Można kupić fajne ciuszki w fajnej cenie. Dla mam dziewczynek mają cudne ozdoby do włosów - my już mamy prawie wszystkie opaski :)

Moja malutka gwiazda to takie bezproblemowe dziecko. Płacze tylko jak jest głodna, ewentualnie jak znudzi jej się samej leżeć. W dzień śpi po 2,5-3h, w nocy budzi się 1-2 razy. Jest zdecydowanie najspokojniejszym dzieckiem z mojej trójki i chyba ma charakterek tatusia :)

Tini, klauuudia, Kropka89 lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy gratuluję !! Wszystkiego dobrego i dużo zdrówka dla Was !!

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 gratulacje! Dużo zdrówka dla Was :)

U mnie jutro termin porodu i cisza w eterze :P Mam nadzieję, że może akurat coś się dziś rozkręci i nie będę musiała jechać na wizytę do gin jutro ;) To czekanie jest straszne.

Joaszo lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ