CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mąż pomaga mi ile może, w nocy wstajemy razem, bo i tak go budzi jakikolwiek szelest. Daje mi go do cyca i drzemie dalej później przebiera go i ja już młodego usypiam. Wieczorem jak wraca z pracy to już on przejmuje przewijanie.
Bardzo się nami opiekuje i się o nas troszczy, jedynie co mnie denerwowało to na początku jak młody nie chciał złapać cyca i na siłę z nami walczył żeby jadł. Z jednej strony dzięki temu karmimy piersią, a z drugiej czułam się jak dojna krowa :pAlphelia lubi tę wiadomość
-
Dika, słyszałam że to w pierwszych tygodniach karmienia jest normalne.
Przy kp zapotrzebowanie kaloryczne jest wyższe niż normalnie, podobnie jak w okresie ciąży.
Dziewczyny, ja znów z pytaniem, czy mocny miesiączkowy ból promieniujący na plecy z twardnieniem brzucha, który trwa 30-40 sekund i ustępuje to są właśnie skurcze?
Póki co są co 6-7 minut i trwają max 40 sekund.
Ale dziś miałam sprawdzaną szyjkę i nadal zero rozwarcia.Dika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
welonka wrote:Summer ja bym powiedziała ze to skurcze bo też tak miałam.
Dziewczyny jak często wasze dzieci wymiotuja mlekiem? Nie chodzi mi o delikatne ulanie. Wcześniej zdarzało się raz na kilka dni a wczoraj wymiotowala i dzisiaj tak samo
Moja też wymiotuje mlekiem. A to głównie dlatego że jak chce kupke to chce jeść i potrafi jeść i jeść i jeść.
Mimo że chce ja oszukać smoczkiem zeby jej nie dawać już jeść to się wkurza a potem wymiotuje albo ulewa sporo.
Od tygodnia ulewanie jest częstsze a wymiotuje raz na jakiś czas.
Położna mówiła że to z przejedzenia -
Ha wrote:Dziewczyny współczuję Wam tych zarwanych nocek. Jak Was tak czytam to uświadomiam sobie jaki mam luksus bo moje dziecko większość doby przesypia. Mogę normalnie zrobić obiad, posprzątać itd.
Mój mąż w domu robi bardzo dużo. Gdy ma wolne gotuje obiady, robi zakupy, pomaga przy małej. Nawet w nocy gdy wraca ok 1:00 wstaje mimo, że tego od niego nie wymagam. Gdy jest w domu zajmuje się małą, a ja mogę się np. położyć. Mam cudownego męża, który angażuje się we wszystko.
U mnie mąż również wstaje w nocy (przewija, odbija). -
Dziewczyny, szybkie pytanko, jestem tydzień po cc i boli mnie pęcherz, piecze kuje, przy końcówce siusiania to chyba przez cewnik. Zrobilam badanie ogólne moczu i jest ok posiew nie robiłam. Czy mialyscievtak czy w czasie karmienia można coś brać? Wiem że kiedyś wspominałyścue o czymś bezpiecznym w czasie ciąży na zapalenie pęcherza.
PS. Przepraszam, nie piszę ale totalny brak czasu, u mnie ok nocki nie przespane Bianka wisi na cycku non stop. Dopiero wczoraj wyszłyśmy że szpitala
Buziaki dla rozpakowanych i tych jeszcze oczekujacych:) -
Dika tez miałam jakiś czas mega apetyt, teraz jest lepiej
Klarunia tez jakoś tydzień po cc mnie piekło jak chodzilam do toalety, ale po kilku dniach samo minęło, nic nie brałam na to. Urosept brałam w ciąży, ale nie wiem jak to się ma przy KP niestety.Dika lubi tę wiadomość
-
Joaszo wrote:Summer może właśnie po tym sprawdzaniu szyjki się ruszyło. Jak sytuacja??
Joaszo, spałam chwilę. Skurcze nadal co 7-8 minut, czyli nie przyspieszają.
Trochę się wystraszyłam, bo pojawiło się krwawienie, ale położna uprzedzała, że tak może być i potwierdziła to gdy zadzwoniłam.Joaszo lubi tę wiadomość
-
Umówiłam nas prywatnie na 11 lipca czyli akurat będzie 6 tydzień, dużo nie zapłacę a będę spokojna. We wrześniu pójdę na kontrolę bo i tak lekarka karze przyjść po 3 i 6 mcu
w końcu też umówiłam Karolka na chrzest na 2 września
-
My idziemy ma biodra też późno. W 10 tygodniu, ale pediatra mnie uprzedzała że takie są teraz u nas terminy.
Dika też miałam straszny apetyt ma początku, jadłam co mi w ręce wpadło, ale potem to minęło.
Summer to moze będziesz się zbierać jeszcze dzisiaj do szpitala. Powodzeniaa jak dotrwasz dwa dni to może jako jedyna urodzisz w dniu swojego terminu.
Dika lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Sarrra, Ha, Teqz bardzo Wam dziękuję za odpowiedź czyli pewnie podrażnienia cewka moczowa od cewnika, uspokoilyscie mnie. Kupiłam sobie profilaktycznie sok z żurawiny z pewnością nie zaszkodzi a jutro
Podpytam o ten urafuraginum. A tak na marginesie jest równo 7 dni po cc i dużo mniej boli mnie brzuch i rana. Dziś miałam zdjęcie szwów i wygląda całkiem nieźle. Spokojnej nocy;)Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
Dika ja też ciągle głodna jestem. Przy karmieniu chłopaków też tak było i to przez cały okres karmienia piersią. Wychodząc na spacery zawsze musiałam mieć coś do jedzenia i picia.
Klarunia koleżanką po cc miała taki ból i pieczenie. Okazało się że to po cewniku. Poszła do rodzinnego i dostała antybiotyk.
My na bioderka idziemy dokładnie miesiąc po narodzinach. Lekarz mi mówił że pierwsze badanie bioderek powinno być co 6 tygodnia bo później już za bardzo tłuszczykiem obrasta i obraz usg nie jest już wystarczająco czytelny. Później kontrol jest po 3 miesiącu życia A ostatnie badanie jest po 9. Tak bynajmniej u nas to wyglądaDika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, dziękuję za wsparcie
ale dziś raczej nic z tego.. nic sie bardziej nie rozkręca, zatem pozostaje iść spać. Rano wizyta.
Może którąś z Was weźmie z zaskoczeniaTrzymam kciuki!
lotka1990, Joaszo lubią tę wiadomość
-
Tini dziękuję.
Nam usg bioderek zrobili jeszcze w szpitalu (potem mamy pojawić się na komtrolinpo 6btyg) , mieliśmy taki pakiet:) usg bioderek, serca i głowy ale z tego co wiem nie jest to standard w szpitalach.