CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Joaszo wrote:A nasz bąbel dziś zrobił nam prezent z okazji swojego pierwszego miesiąca
załapał smoka, nawet sam z nim zasnął w foteliku, na spacerze spokój, zero płaczu tylko zabawa smokiem, nawet matka z nim do Lidla wjechała i zakupy zrobiła, po spacerze kąpiel i tu kolejny szok, bo bez płaczu zarówno w wanience i na przewijaku, po kąpieli zasnął przy cycu, przeniosłam do łóżeczka i tak już śpi prawie 1,5 h:-) ja nie nasze dziecko
no jakby tak to było co dzień to ja bym z pewnością odżyła
Kropka ja też zlana potem przy karmieniu razem z małym, biedny aż ma na buźce i uszach potówki.
A i powiem Wam że dziś mały po tym smoczku lovi pięknie ssał cyca, nie bawił się cycem, nie wypluwał, nie gubił mleka, oby tak dalej.
Joaszo, Tak się cieszę!! To masz takie same obserwacje jak ja po Lovi!
Super oby tak dalej
-
nick nieaktualnyCoo to była za noc. Mały najpierw przespał ciągiem 5 godzin i 18 minut, o 3.34 się obudził, przewinęłam, nakarmiłam i spał kolejne 3 godziny
ale wypoczęta jestem
nie wiem kiedy tyle spałam
Lucy mój dotychczas też nic nie spał, max 10 godzin na dobę więc wiem o czym piszesz, każde skrzypniecie podłogi go budziło i jak mi strzeliło w kolanieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 07:21
anna23 lubi tę wiadomość
-
Też mam smoczek z lovi i dostał go po wyjściu ze szpitala i faktycznie wtedy zaczął lepiej ssać.
U nas Adaś z okazji 2 mies ma dzisiaj chrzciny i zrobił wszystkim prezent i spał 7 godzin. Po 5 coś tam się przebudzał, ale spal dalej. Jestem z niego dumna :p
Wieczorem wrzucę jakieś aktualne fotki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 07:27
welonka, Joaszo, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Agnella wydaje mi się, że głównym zadaniem sterylizatora jest wyparzenie butelek. Chociaż nie wiem bo może teraz są też takie z funkcją samego mycia.
Lucy bardzo Ci współczujęU nas wczoraj nie było kupy i dzisiaj od rana mała strasznie płakała, momentami wręcz krzyczała. W końcu udało jej się zrobić, ale ta niemoc i bezradność z mojej strony bo nie wiedziałam co mogę jeszcze zrobić aby jej pomóc były straszne. Miałam ochotę płakać z nią. Lucy życzę Ci dużo siły!
Joaszo cieszę się, że ze smoczkiem się udałoTeż mam te z lovi, ale Łucja jakos nie bardzo je akceptuje, ale moja 4 latka tez nie chciała smoczka jak była w wieku siostry.
-
Joasza jeśli podajesz małej czasem mleko w butelce a widzisz poprawę po smoczki z lovi to warto kupić butelkę z lovi ze smoczkiem dynamicznym .
Angela nic to było jednorazowe,wiec zaczynam brać raz dziennie o stałej porze.
Lucy bardzo współczuję Ci i zarazem podziwiam Was ,moja robi się bardziej marydna placzliwa to mi już jest ciężko .
Ania czekamy na zdjęcia:) my planujemy chrzcic we wrześniu.
U nas po 6dniach przerwy wczoraj były 3 kupy , dzisiaj obudziła się rano z płaczem bo meczyly ja gazy, miałam odstawić bobotic ale boję się ze Wtedy będzie jej trudnic odgazować się .
Obiad posprzatny dom godzina 10 2-3_dzieci brawo dziewczynyja cieszę się że przy jednym dziecku mam obiad na południe i coś ogarnietw w domu ,szczerze myślałam że będzie dużo gorzej ze nie będę w ogóle nic ogarniac ale myślę że nie jest źle zapewne może być lepiej ale nie a co za dużo na raz od siebie wymagać.
Moja w domu budzi się zazwyczaj dwa razy w nocy a jak jestwmy u moich rodziców to idzie spać o 20i budzi się raz o 4 od czego to zależy . -
My też planujemy chrzciny we wrześniu. Teraz to ja nawet do kościoła z nią nie moge iść no chyba że bym ją na rękach nosiła. Dziś ładnie spala. O 5 była procedura z Windi bo ją męczyło potem domagała się znowu mleka i zasnęła na 2h .
Dostaje 90ml nutramigenu a na jej wage zalecane jest 150 ml . Chyba by pękła jakby tyle zjadła;O . Czasami domaga mi się częściej mleka niż co 3h. To jej daje w końcu nie je za dużo a słyszałam że mm szybciej się trawi . -
Hej, hej. Nina kończy dziś 2 miesiące
Jak to szybko leci niestety. Dziś pięknie spała. Poszła spać o 21, wstała na jedzenie o dopiero o 4:30 i potem 7
Tak to luksus.
W czwartek mieliśmy pierwsze szczepienie. Tu dają 6w1 i pnemokoki, wyboru się nie ma. Wszystko za darmo. Malutka zniosła je dzielnie. Piątek vały przespsła ale to też przez upały, bo u nas od środy było po 35 stopni, masakra. Od wczoraj trochę chłodniej i ma można oddychać.
I też potwierdzam że z drugim łatwiej, to chyba przez to, że pierwsze dziecko wywraca nam świat do góry nogami a kolejne dziecko tylko trochę go zmieniaNo i mniej więcej wiemy co nas czeka.
Dziewczyny z problemami brzuszkowymi, współczuję, pamiętajcie że to minie. Wiem, że to może być też od rodzaju wit D, może warto to rozważyć. Tu są tylko dwie do wyboru, na wodzie i na oleju, i ta z olejem lepsza dla maluchów. Choć właśnie zależy jaki olej jest dodany, bo w Pl jest większy wybórMój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Lucy010 wrote:Ja chrzcin nie planuje poki namy taki wrzask. Przejda kolki beda chrzciny. Cala noc sie kupa zbierala, co zjadla to od prezenia poulewala, a przed 7 w koncu kupa I upragniona drzemka:)
Próbowałaś windi ? Polecam może by wtedy twój maluch więcej spał. -
ptaszek wrote:Hej, hej. Nina kończy dziś 2 miesiące
Jak to szybko leci niestety. Dziś pięknie spała. Poszła spać o 21, wstała na jedzenie o dopiero o 4:30 i potem 7
Tak to luksus.
W czwartek mieliśmy pierwsze szczepienie. Tu dają 6w1 i pnemokoki, wyboru się nie ma. Wszystko za darmo. Malutka zniosła je dzielnie. Piątek vały przespsła ale to też przez upały, bo u nas od środy było po 35 stopni, masakra. Od wczoraj trochę chłodniej i ma można oddychać.
I też potwierdzam że z drugim łatwiej, to chyba przez to, że pierwsze dziecko wywraca nam świat do góry nogami a kolejne dziecko tylko trochę go zmieniaNo i mniej więcej wiemy co nas czeka.
Dziewczyny z problemami brzuszkowymi, współczuję, pamiętajcie że to minie. Wiem, że to może być też od rodzaju wit D, może warto to rozważyć. Tu są tylko dwie do wyboru, na wodzie i na oleju, i ta z olejem lepsza dla maluchów. Choć właśnie zależy jaki olej jest dodany, bo w Pl jest większy wybór
Właśnie chce kupić d-vitum bo podaje vigantol ale kiepsko się to dawkuje i z tego co wiem 1kropla odpowiada większej ilości vit . D niż trzeba .
Jaka podajesz Wit D? -
nick nieaktualnyWelonka dzięki, mam tą butelkę, kupiłam w zestawie ze smokiem
Dziś rano była Pani od chustonoszenia i jest cisza w domu. Mąż ma na sobie maluch spokojny, szok no inne dziecko
Co do witaminy D to u nas właśnie mały miał wcześnie D-vitum i były problemy z kupka. Zmieniłam na juvit D3 i nie ma. Nie wiem do końca czy to zasługa witaminy ale już spotkałam się z opinią że po D-vitum są proboemy. -
I u nas super nocka dzisiaj
mała przed spaniem maruda nie mogła usnąć, ale jak usnęła to od 23 do 5 potem zjadła przewinęłam ją, znowu zjadła i usnęła. Potem pobudka po 8 na jedzenie po której znowu usnęła jeszcze na godzinkę. Ja się wyspałam i dom ogarnęłam z rana
Tak chwalicie te smoczki Lovi aż chyba następne zakupie właśnie tepóki co używamy Avent w szafce mam jeszcze smoczki MAM. Podejrzewam, że dla małej to bez różnicy ona wszystko ,, cmoka '' butelka też bez znaczenia próbowaliśmy Avent i medela ze zwykłym smoczkiem i z calma i z żadnym nie było problemu
i dalej karmimy się też piersią.
U mnie chrzciny niestety na tą chwilę odległy temat. Chociaz mam nadzieję, że do wiosny się z tym wyrobimy. Ciężko trochę zorganizowac, gdy dwoje rodziców są z innych krajów a mieszkają w jeszcze innym ...
Agnella odziwo jednak nie dostałam miesiączki. Ból miałam pół dnia jak na okres a potem od tak przestało i nic się nie zaczęło.
Ptaszek u mnie tak samo szczepienie tylko 6w1 plus pneumokoki i jeszcze rotawirus w tym czasie już druga dawka. Przyznam szczerze, że boję się tych szczepien mamy je bodajże w 12 tygodniu. Super, że u ciebie tak dobrze poszło z tymi szczepieniami
-
Lucy010 wrote:Fasola, nie chce poki co windi. Jeszcze nie ten czas.
Kurcze moja niunka ulewa mi vit D. No jiz tak jej nie lubi, ze az widac po niej hehe
Też się wzbrabialam przed windi . Ale teraz juz bez tego ani rusz. Mała jak się męczy pół dnia to rurka jej bardzo pomaga . Dzisiaj 2 razy jej pomoglismy i nie to dziecko . Jest dużo spokojniejsza ! -
My używamy d-vitum w kapsułkach twist i jest ok
Chrzciny mamy 2 września,szybko zleci
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52f2b325bccf.jpg
A tak sobie śpięMagda33, Anitka201, Fasola1234, Lucy010, Kropka89, Annaya, ptaszek, Alphelia lubią tę wiadomość
-
U nas chrzciny dokładnie za 2 tygodnie. I po raz pierwszy odkąd jestem matka pomyślałam najpierw o sobie i już mam strój na chrzciny i zarezerwowanego wcześniej fryzjera
Co do smoczków to my mamy lovi. Ostatnio podałam młodemu smoczek herobility i to był szałnie wiem czy to kształt ale po prostu go uwielbia
-
Ja ze smoczków mam Lovi i Canpol Babies, oba sa w użyciu.
Chrzciny...nie spieszy mi się, na pewno najwcześniej zrobiłabym je we wrześniu, albo za rok...Jutro wpadają teściowie, zapowiedzieli się na szczęście, pewnie porusza temat chrzcin, chcieli, a wręcz naciskali na miesiąc po porodzie.
Dziewczyny, jak u Was libido? U mnie średnie, po porodzie ze starszą córeczką miałam duży temperament, tak teraz...średni. Może jeszcze hormony tak pracują i wszytsko wróci jak kiedyś.
Malinka, słodkie maleństwo.