WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka dziękuję, pocieszyłaś mnie :)

Edit: mamy gorączkę 37.8

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 21:33

Kropka89 lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzielnie się trzymajcie z tymi ząbkami;( !

Hmm małej nawet nie widać suchych zmian tylko jak się przejedzie ręką to na nóżkach do kolan ma suchą skórę i na rękach ma miejsca w których czuć suche miejsca . Doktor stwierdził że alergia ale że nie wymaga to jakiegoś leczenia . Tata alergik ja nie miałam nigdy problemu .
    To co innego polecacie na takie suche skórę?

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola, dzięki!!!

Ja zarabiam stres i niewyspanie jeszcze uszkami, pierogami itp. wieczorami. Uszek ulepilam wczoraj 102, dziś już 60 pierogów i dalej uszka z mięsem. Działamy dziś za to z mężem razem to jest lżej. :)

Magda33 lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które macie problem z alergią u maluszka, nie lekceważcie tego. W sensie, że dobry krem nie wystarczy. Leczenie objawowe to żadne leczenie. Dobrze byłoby przebadać malucha pod kątem alergenów i wyłapać co jest przyczyną. Często też zmiany skórne nie są objawami żadnej alergii, tylko świadczą o usuwaniu przez organizm toksyn, których jest tak dużo, że aż skóra musi włączyć się w proces oczyszczania, a w tej sytuacji smarowanie kremem zapycha pory czyli bardziej szkodzi niż pomaga.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola jak chcesz to zobacz na co zastosować to co ja mam, czy Ci to będzie pasować. Ja mam spray bo kremu nie dostałam w trzech aptekach (lepiej krem). U Michałka pomaga. Dexem

Fasola1234 lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Dziewczyny, które macie problem z alergią u maluszka, nie lekceważcie tego. W sensie, że dobry krem nie wystarczy. Leczenie objawowe to żadne leczenie. Dobrze byłoby przebadać malucha pod kątem alergenów i wyłapać co jest przyczyną. Często też zmiany skórne nie są objawami żadnej alergii, tylko świadczą o usuwaniu przez organizm toksyn, których jest tak dużo, że aż skóra musi włączyć się w proces oczyszczania, a w tej sytuacji smarowanie kremem zapycha pory czyli bardziej szkodzi niż pomaga.
    Zgadzam sie z tym, do tego ja bym przebadała malucha pod katem pasożytów. Tak to możliwe ze tak małe dziecko je ma bo może zarazić się od dorosłego. Toksyny wydalane przez robale często dają typowe AZS, do tego problemy z brzuszkiem..
    My obecnie jesteśmy w trakcie leczenia starszego syna. Podejrzewam ze przedszkolna piaskownica zrobiła swoje.
    Acha i któraś z Was pisała o zaburzonych wynikach krwi u swojego malucha. O co tan chodziło? I czy to przypadkiem nie ten maluch ma problem z AZS?
    Edit w zwykłej morfologii z rozmazem przy zakażeniach pasożytniczych często ezynofile wynoszą ponad 4%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 08:24

Leira lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz młodzieniec od kilku dni uskutecznia pełzanie :-) najlepsza zabawa to czołganie się za piłka :-) na razie tempem żółwia ale myśle ze za chwile będzie pędził jak pocisk :-)

Magda33, zielonooka7, kokkosanka, Kropka89, Joaszo, Lucy010 lubią tę wiadomość

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy rozmaz robiony i były podwyższone eozofile i pediatra stwierdził alergie lub skłonność do alergii . Myślałam że u tak małych dzieci nie można nic więcej zrobić w kierunku alergi.
    Mamy zwykłego hippa i mała w miarę dobrze się na nim ma . Ma bolesne gazy i ulewa . Ale zastanawiam się nad bebilonem pepti czy nie spróbować bo sąsiadka właśnie mówiła że jej syn ulewal i miał bolesne gazy a skonczylo się astma bo nie wiedziała że jest uczulony na mleko krowie . ...
    Mamy trochę jeszcze zapasu mleka może na 2 tygodnie a potem poproszę pediatre o bebilon pepti .spróbujemy. Mała już pila bebilon pepti jak była malutka tylko wtedy problemem było nie robienie kupki i to nie pomogło.
    Wieci3 że nadal trzymam moje mleko w zamrazalce ehh muszę je rozmrozic i wylać. Małej już chyba nie podam p. Ostatnia próba skończyła się bólem brzucha i krzykiem

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bardzo zadowolona z ostatniej wizyty u dermatologa, alergologa. Poświęciła nam naprawde dużo czasu :) nawet poświeciła lampa czy grzybów nie ma.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Ja jestem bardzo zadowolona z ostatniej wizyty u dermatologa, alergologa. Poświęciła nam naprawde dużo czasu :) nawet poświeciła lampa czy grzybów nie ma.

Rozumiem, że w usta poświeciła? Bo grzyby owszem, bywają w jamie ustnej, ale najczęściej zasiedlają jelita, dlatego warto zrobić m.in. badanie kału.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Leira, cialo sprawdziła, czy na tych miejscach że zmianami nie ma grzybów.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas takich dni jak dziś mam wrażenie, że moje dziecko nigdy nie pójdzie na drzemke....

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, moje samo też nie pójdzie, niestety może być śpiące, marudzić a trzeba jej bujać żeby zasnęło. Kiedyś ładnie sama zasypiała.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka a Jakie badanie robiłaś aby wykryć te pasożyty? Wymaz z kału? Czy coś innego?
    Chyba sprawdzę córkę pod tym kątem..

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://omatkowariatko.pl/rozdraznienie-dziecka/

Jezu to o moim małym potworze. 29 tydzień jak nic i co?? Jęczy jak mnie tylko z oczu straci i tekst starszego syna „mamusiu dzisiaj jest tak jakby dzień płaczący Leonka” :-) :-)

Kropka89 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka wrote:
    Anitka a Jakie badanie robiłaś aby wykryć te pasożyty? Wymaz z kału? Czy coś innego?
    Chyba sprawdzę córkę pod tym kątem..
    Tak kal na pasożyty. Zrób teraz tzn jutro/poniedziałek bo te dziadostwo w czasie pełni jest bardziej aktywne. Kolejne po 2-3 dniach i później jeszcze jedno. Tzn ja bym pobierała do oporu i właśnie w czasie pełni (potwierdzone przez lekarza). Pobierasz do próbki kal z kilku miejsc, jeśli coś zobaczysz „dziwnego” to ładuj niech przebadają. Najważniejsze aby wybrać rzetelny lab..w większości robią to pobieżnie i dlatego nic nie wychodzi.
    Osłabia mnie podejście lekarzy.. lepiej nie podawać chemii i tylko truć tym dziadostwem dziecko..u nas wyszła glista i jak czytam co powoduje jej obecność w tym małym ciałku. Co najlepsze wszystkie problemy zdrowotne syna prawdopodobnie wynikają z jej obecności.
    Ze swojej strony napisze tylko ze po 2 dawkach leku młody uspokoił się, zachowuje sie przewidywalnie, nie ma tych odpalow koło godziny 17-18 które trwały do momentu położenia. Przestał się z jękiem wybudzać w nocy. Zostało jeszcze zgrzytanie zębami ale myśle ze to jeszcze toksyny z tego dziadostwa robią swoje. No i zniknelo AZS- przed kuracja drapał się do krwi l, teraz odstawiamy wszelkie smarowidła..czary.
    Acha i teraz młody dostał mocny napad kaszlu/ kataru lacznie z przerostem 3 migdałka. Prawdopobnie od toksyn jakie wydzielają martwe pasożyty. Zanim zostaną wydalone z organizmu musi trochę czasu minąć.

Edit oczywiście po miesiącu od rozpoczęcia leczenia dzisiaj daliśmy kolejna próbkę do labu i czekam jak na szpilkach na wynik.
    Co do testów z krwi (na obecność pasożytów) to słyszałam różne opinie. Podobno wynik fałszywie dodatni może wyjść nawet do 6 miesięcy od zakończenia leczenia. Dlatego kal jest ciężkim materiałem ale jednak najbardziej obiektywnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 17:11

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Anitka, biedactwo, ale dobrze, że odkryliscie te cholery.

Noo, trafiłam w smak mojego dziecka. Pomieszałam ziemniak z moim mlekiem. Sukces, nie wyplula :) i kupa po godzinie nawet była.

Edit. Anitka, przeczytałam. Wypisz wymaluj ostatnie kilka dni u mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 17:27

Dika lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy u nas trwa to 2 dzień, nie zostanie sam na macie (wcześniej potrafił pół godz przewalać klocki starszaka), owszem pełza ale na razie powoli wiec się wkurza, spanie jest totalnie be, ma jakieś szczątkowe turbo drzemki, jedzenie tez średnio.

Mąż odebrał wynik starszego i wyglada na to ze jest już czysty. Powtórzymy go jeszcze kilka razy i później raz lub dwa co miesiąc zeby mieć pewność ze nic nie wróciło.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Alergolog? Mi pediatra powiedziala ze takim malym nie robi sie badan. Mozezz powiedziec czemu u niego bylas ? Jakie objawy? Ja mam problem z ciaglym przecieranuem oczek. Urządzenie do wilgotnosci powieyrzq nie pom9glo :( lekarz powiedzial ze moze to byc poczatek alergi. Mam kotke w domu. Dodal jednak ze takim malym to nie robi sie diagnostyki. :/

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    https://omatkowariatko.pl/rozdraznienie-dziecka/

Jezu to o moim małym potworze. 29 tydzień jak nic i co?? Jęczy jak mnie tylko z oczu straci i tekst starszego syna „mamusiu dzisiaj jest tak jakby dzień płaczący Leonka” :-) :-)

U nas to samo!!!! No, z jedzeniem inaczej bo rzuca się na wszystko! I śpi do 9:00 także akurat dłużej niż zwykle! Ale ja też zwalam na zęby ;)

edit, może je i śpi tak dobrze bo my już kończymy 30 tydzień...ale stęka wciąż!

Ps. Skończyłam uszka, pierogi i orzechowca. Jutro tylko sprzątanie i ubieranie choinki hurra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 21:59

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
‹‹ 1269 1270 1271 1272 1273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ