WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Gratuluję pierwszych i kolejnych ząbków :)
    Leira, Joaszo i Zielonooka...niedługo doczekacie się pierwszych ząbków :)

Fasola, jak nocka i jak maluszek?
    Nie martw sie, zobaczysz, że tego 2 lutego bedzie wszystko w porządku.

Joaszo, nie dziwię się, że się zestresowalas pierwsza gorączka synka. Ale szybko zareagowalas i z taka intuicją matki. Najważniejsze, że osluchowo dobrze.

Trójką, rośnie duży chłopczyk, jest co dźwigać :)

Lucy, super, że zakupy udane i matka ubrana :).
    Ja wczoraj miałam dzień wychodnwgo. Rano fryzjer. Po południu galeria. Kupiłam sobie kosmetyki, m.in. mój ulubiony czerwony lakier i nowy puder, oby pasował do mojej cery. Humor od razu lepszy.

U mnie wczoraj wylądował słoiczek ba obiadek. Niestety, przez te czeste gotowanie i orzyzwyczajenie...Dominice nie posmakowal i zjadła ledwo połowę. Czasami jak gotuję...zastanawiam się co lepsze...kupne warzywa i mięso czy słoiki i sprawdzone warzywa.

I ustalone mam chrzciny na 17 marca. Knajpa zaklepana. Chrzestni tez wybrani.
    Także powoli się szykuje na imprezke. Muszę kupić jakiś Ciuszek i zrobię w końcu hybrydy,juz przybieram się do nich pół roku.
    Jestem szczupla, ale dalej do mojej ukochanej wagi brakuje zrzucić 2 kg. Tylko jak, jak jem i podjadam o wiele za dużo. Nic, zima ;)

Dzisiaj pierwsza lepsza nocka! A i mała obudziła się w humorku:) mam nadzieję że będzie już tylko lepiej . Wysypka coraz mniejsza:)
    Mnie wczoraj złapaly mdłości... mam nadzieję że nie będzie Mnie to często łapać bo chce pracować.
    Od końca lutego musimy znaleźć nową opiekunkę bo moja przyjaciółka wraca do pracy . Mam w opcji jedna starsza panią z osiedla obok . Wydaje się być fajna ;)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę że mój mały spał id 21 do 7 z jedną przerwa na mleko o 23. Przez całą noc ani razu nie musiałam wstawać. Jakby 5ak było cała noc to mogę śmiało wracać do pracy na te pół roku.

Kropka89 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra świetna noc. Ja jestem ciekawa za ile lat u mnie będzie taka :-D :-P

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra gratuluję nocki :)

Agnella wcale nie udane. W sobotę chrzciny a ja mam tylko spódnice. Ja dałam słoiczek żeby mięsko zjadla i znów ciężko kupę zrobić. Próbowałam pomoc surowym jabłkiem ale tak jak mamusia jabłek nie lubi i zwymiotowala. Parzone ok, surowe fu. Kiszoniaka dałam polizac, szału nie ma. Jak podam większy kawałek nie jest w ogóle zainteresowana, nie ssie tak jak mały Leiry.

Joaszo mnie też to ciekawi heheh

Fasola fajnie, że jest lepiej :)

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, myślałam że kupiłaś aż 2 lub 3 spódnice, że zapomniałaś napisać cyferki:) i tak w domyśle mi wyszlo..A tu aż spódnice...nie doczytałam że masz chrzciny. Teraz Biała vkuzja albo inna elegancka i będzie komplet :)
    Ja dziś zaszalalam i w Mohito kupiłam sukienkę na chrzciny...są mega wyprzedaże. Z ceny jaka kiesys widzialam 179zl...dziś 59zl.

U mnie po słoiki tez zaparcia. Szkoda. Bo słoik to wygoda. Nie zawsze chce mi się gotować.

Fasola, to super, że lepiej :).

Sarra, super nocka. Chyba dziecko wyczuwa, że mama jest w błogosławionym stanie i tak pomaga:)

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas słoiki w ogóle nie przechodzą ...
    Nawet pomieszalam z makaronem żeby zjadła ale od razu się krzywi. Zazdroszczę bo czasami na prawdę nie mam czasu zrobić obiadu więc czasami jemy tylko mleko i deserek.

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszuli nie mogę znaleźć. Chce rozpinana, żeby wygodnie było karmić. O sukience rozpinanej z przodu mogę pomarzyć hehe NIE MA. Niestety ja nie mogę się ubrać przez internet. 1 na milion pasuje. W sklepach muszę się nieźle namierzyć żeby coś dopasować. A dziwne. Jestem szczupła i wysoka. Przy 176 cm. waze 60 kilo więc raczej nie jest to skomplikowana figura. Buty, które są wygodne i które pasuja to w ogóle trudno znaleźć. Kozakow już 2 rok szukam, bo w lydkach wszystko za luzne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 22:55

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci pełzają do przodu, podnosząc tyłek wysoko? Mój robi taką jakby dżdżownicę, wygląda to dziwnie, ale jest dość skuteczne, natomiast nie widziałam, żeby tak dzieciaki robiły, to normalne?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Czy Wasze dzieci pełzają do przodu, podnosząc tyłek wysoko? Mój robi taką jakby dżdżownicę, wygląda to dziwnie, ale jest dość skuteczne, natomiast nie widziałam, żeby tak dzieciaki robiły, to normalne?
    A jak ustawia ręce? Tzn czy są zgięte w łokciach? Czy robi to na wyprostowanych raczkach?

• ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, tak, moja tak robi.
    Niedlugo ci sie podeprze na dloniach lub lokciach i zacznie bujac na czworaka, a potem raczkowac :-)

Leira lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Koszuli nie mogę znaleźć. Chce rozpinana, żeby wygodnie było karmić. O sukience rozpinanej z przodu mogę pomarzyć hehe NIE MA. Niestety ja nie mogę się ubrać przez internet. 1 na milion pasuje. W sklepach muszę się nieźle namierzyć żeby coś dopasować. A dziwne. Jestem szczupła i wysoka. Przy 176 cm. waze 60 kilo więc raczej nie jest to skomplikowana figura. Buty, które są wygodne i które pasuja to w ogóle trudno znaleźć. Kozakow już 2 rok szukam, bo w lydkach wszystko za luzne.
    O to mamy te same wymiary :-) ja mam 178 i 61 kg wiec bardzo podobnie.
    Tylko ja lubię np spodnie z wysokim stanem obcisłe do granic możliwości i górę oversize wiec nie mam żadnych problemów z ubraniami bo tych jest na pęczki.
    Do tego gustuje raczej w ołówkowych spódnicach wiec tez wybór na prawdę duży a ołówkowa spodnica i luźna góra to zestaw bardzo wygodny do kp bo zakrywa co trzeba :-)

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Lucy ja kupiłam teraz na chrzciny koszule w mohito i do tego ołówkowa spódnica i było ok. Też nie mogę znaleźć dla siebie sukienki żeby góra mogła być do karmienia :/ wszystko zabudowane po szyję :P

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierzycie ze mój syn znakomicie zapamiętał rehabilitantkę która była u nas 3 tyg temu? Dzisiaj zaczęliśmy na NFZ 2 tyg i jak ja zobaczył to od razu w ryk (nawet go nie dotknęła) i zaczął pelzajac od niej uciekać! Masakra..darł się cale 40 minut

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Uwierzycie ze mój syn znakomicie zapamiętał rehabilitantkę która była u nas 3 tyg temu? Dzisiaj zaczęliśmy na NFZ 2 tyg i jak ja zobaczył to od razu w ryk (nawet go nie dotknęła) i zaczął pelzajac od niej uciekać! Masakra..darł się cale 40 minut
    O rany biedactwo. Ja jeżdżę z moim od 3 miesiąca co tydzień. Nie płacze w ogóle. Nie wiem od czego to zalezy

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    O rany biedactwo. Ja jeżdżę z moim od 3 miesiąca co tydzień. Nie płacze w ogóle. Nie wiem od czego to zalezy
    Tez wcześniej nie płakał, teraz tak się odpalił. Nie robiła z nim jakiś nowych ćwiczeń wiec te wszystkie my powtarzamy 3 razy dziennie..nie wiem o co chodzi.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Tez wcześniej nie płakał, teraz tak się odpalił. Nie robiła z nim jakiś nowych ćwiczeń wiec te wszystkie my powtarzamy 3 razy dziennie..nie wiem o co chodzi.
    Może miał zły humor i tyle.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A jak ustawia ręce? Tzn czy są zgięte w łokciach? Czy robi to na wyprostowanych raczkach?

Zgięte, klatka piersiowa przylega do podłogi, dupka idzie wyżej niż głowa, odpycha się nogami i tak jakby napędza klatkę piersiową z rękami, leżące na podłodze (?)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Zgięte, klatka piersiowa przylega do podłogi, dupka idzie wyżej niż głowa, odpycha się nogami i tak jakby napędza klatkę piersiową z rękami, leżące na podłodze (?)
    Myśle ze po prostu ćwiczy :-) mój to robił o tyle zle, ze pełzał na wyprostowanych raczkach. Wyglądał jak foka/ skacząca żaba. Powoli z tego wychodzimy.

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira Dzisiaj rozmawiałam z fizjoterapeutką o pełzaniu. Powiedziała że zawsze dążymy do tego co książkowe, ale to tylko ćwiczenia. Powiedziała, że ile dzieci tyle sposobów przemieszczania się, każde jest inne i może to robić według własnych wcześniej wyuczonych wzorców. Myślę, że Twój po prostu kombinuje na swój sposób, tak ćwiczy mięśnie i tyle. Mózg jest bardzo plastyczny i najczęściej powtarza to co już ma wyuczone, automatycznie, dlatego pewne rzeczy trzeba korygować a inne nie koniecznie. Powiedziała żeby tylko zwracać uwagę, czy robi to symetrycznie, czyli po równo z prawej i lewej strony ciała (naprzemiennie). To jest pożądane. Nic złego nie opisałaś u siebie.

Anitka201, Leira lubią tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Ja bym tutaj pomyślała o zabawie, takiej że przekładasz go przez jedną swoją nogę, on opiera się na swojej klatce i brzuszku, ręce ma do przodu wyciągnięte, jak wysoki podpór. I tak sięga do zabawek. Żeby ćwiczyć podnoszenie na rękach. Ale to tylko moja sugestia.

Anitka201 lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ