CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda dokładnie jest tak jak napisałaś
u nas nie było i w sumie nadal sporadycznie mamy naprzemiennosc. Mój robi to na raz obiema rączkami. Nawet fizjo stwierdziły ze jest silny jak koń. Na szczęście powoli to korygujemy. Ustawia się do raczkowania jak tylko robi sobie chwile przestoju przy pełzaniu. Buja się w przód w tył, podciąga nozki pod pupkę itp.
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Magda33 wrote:Ja bym tutaj pomyślała o zabawie, takiej że przekładasz go przez jedną swoją nogę, on opiera się na swojej klatce i brzuszku, ręce ma do przodu wyciągnięte, jak wysoki podpór. I tak sięga do zabawek. Żeby ćwiczyć podnoszenie na rękach. Ale to tylko moja sugestia.
On robi wysoki podpór bezproblemowo, ale do przodu pełza odpychając się nogami, nie próbuje na czworaka póki co. -
Anitka to mój jeszcze nie robi tak dużo. Na spokojnie, na pewno sobie poradzicie z tym. To też nic strasznego że używa obu rąk.
My korygujemy jego próby pełnienia, bo podciąga się większość tylko jedną ręką.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Leira wrote:On robi wysoki podpór bezproblemowo, ale do przodu pełza odpychając się nogami, nie próbuje na czworaka póki co.
Miałam na myśli to ćwiczenie, żeby sobie utrwalał unoszenie głowy a nie pupy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 14:42
Leira lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Anitka moja tak pelza właśnie na dwóch prostych rękach przy tym lecąc często do przodu korygujemy to, a fizjoterapeuta powiedział że dlatego tak robi bo chciałaby na czworaka. U nas ciągle skraca prawa stronę
Leira moim zdaniem tez prawidłowo pelza dopiero później przyjmie pozycja czworacza.Leira, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
welonka wrote:Anitka moja tak pelza właśnie na dwóch prostych rękach przy tym lecąc często do przodu korygujemy to, a fizjoterapeuta powiedział że dlatego tak robi bo chciałaby na czworaka. U nas ciągle skraca prawa stronę
Leira moim zdaniem tez prawidłowo pelza dopiero później przyjmie pozycja czworacza.
Nasz do przodu nie leci ale tak jak napisałam, siła konia.
Iwidze ze dużo tu takich dzieci. Irytuje mnie ciagle przewracanie oczami osób które pytają czy już siedzi, raczkuje itp..my nadal jeździmy w gondoli i to tez jest powód do komentowania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 15:14
-
U nas co jest dziwne wokół własnej osi lepiej idzie przez prawe ramię a ciągle ja skraca jak chce sięgnąć po cos to najbardziej widać jak skraca prawy bok i jak układa ręce. Jak pelza to na prostych rękach i często jak zatrzymuje się to leci tak jakby do przodu gwałtownie na klatke.
U nas siad chyba prędzej będzie z pozycji bocznej, próbuję przyjąć pozycje czworacza próbuję podciągnąć nogi, dla nas już duży postęp że odrywa brzuch od podłoża. je My tak samo w gondoli ciągle ale chyba przeniesiemy się do spacerówki na polezaco bo w gondoli nie mieści się i zaczyna płakać w niej bo nie może ruszyć się a gdzieś czytałam że też nie powinno się dziecka wozić w gondoli jak jest za mała. Też już bym chciała żeby usiadła bo nie mam już sił ciągle powtarzać żeby jej jej nie sadzac i mam dość już tych tekstów przecież 8 miesięcy to nie wcześnie na sądzanie dziecka.
My jednak z małą jedziemy na konsultacje do do ortopedy dziecięcego. -
Dziewczyny, nie przejmujcie się tym, że dziecko jeszcze nie siedzi czy nie raczkuje. Każde ma swoje tempo i na wszystko przyjdzie czas.
Starsza córeczka robiła dużo później niemowlęce postepy niż Dominika. Usiadła pod koniec 9 miesiąca. Raczkowanie po 10 miesiącu. Chodzenie po 15 czy 16. Nie przejmowalam się, niczego nie przyspoeszalam i nie chodziłam do rehabilitanta czy fizjo.
To prawda, najgorsze były pytania z rodzinki...Czy już siada, czy chodzi. Na początku strasznie się denerwowalam, potem już brałam na luz. A niech sobie gadają.
Najgorzej jak ktoś próbuje za nas sądząc czy stawiać na nóżki.
Mój mąż czasami stawial i sadzal na siłę Dominike. Od razu dostawal ochrzan, no, ale on uważał, że przesadzamTeściowa to samo.
Anita, ja mam 175cm i 61 kg. Moja ulubiona waga to 59kg.
Kupiłam w Mohito granatowa sukienkę za 59zl. Przed cena 179zl. Niestety, podczas chrzcin będę musiała ja rozpinać z tylu i podwijac do dolu. Na szczęście będę miała pokoik do karmienia, bo to jest hotel, więc fajnie. Wezmę na zmianę jakaś zwykła bluzkę, A tak będę rozpinala suknię.
Dziewczyny...jaki kolor na marynarkę lub bolero najlepiej do granatowej Sukienki? Sukienka ma krótki rękaw, więc muszę coś na ramiona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 16:18
-
Agnella wrote:Dziewczyny...jaki kolor na marynarkę lub bolero najlepiej do granatowej Sukienki? Sukienka ma krótki rękaw, więc muszę coś na ramiona.
Moim zdaniem na chrzciny to biały byłby najlepszy, ale tak naprawdę każdy jasny, pastelowy kolor będzie OK. -
nick nieaktualnyWitamy się w 7 miesiącu
Młody leży właśnie na macie i się turla
Leira u nas też coś takiego robi, dziś na ten temat rozmawiałam z neurologiem i wszystko jest ok. Mówiła że tak ćwiczy do czworakow. Od neurologa dostaliśmy dalsze skierowanie na Bobath bo nadal jest asymetria. Też mówiła i tym żeby zwracać uwagę na to czy naprzemiennie wystawia rączki. Magda super pomysł z tą zabawą.
U pediatry też dziś byliśmy. Osłuchowo czysto, a mały troszkę pokasłuje. Dostał leki na wzmocnienie tylko. Zębów nie widać, choć najbardziej białe wydają mi się trójki
-
Angella mnie nie przekonuje to ze ktoś nie konsultował się z rehabilitantem, nie ćwiczył dziecka i mimo wszystko makuch zaczął chodzić. Wiem ze to by nastąpiło u jednego i drugiego syna. Nam zależy na tym aby on rozwijał się prawidłowo, zeby nie był ściągnięty na jedna strone bo to mało kto zauważy a w wieku 7-8 lat będziemy się pałować ze skokioza lub innym problemem kręgosłupa.
Zarówno ja jak i mąż jesteśmy wysocy i mamy problemy z kręgosłupem. Ciekawe dlaczego? Żadne z nas nie miało szansy pełzania, raczkowania bo przecież już wtedy były prowizoryczne chodziki. Na szczęście moja mama zmądrzała i własne wnuki nie pozwala nawet sadzać do momentu aż same z siebie nie usiądą. Nie muszę dodawać ze sama mam wiele pięknych zdjęć obłożona poduszkami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 18:37
-
Joaszo wrote:Witamy się w 7 miesiącu
Młody leży właśnie na macie i się turla
Leira u nas też coś takiego robi, dziś na ten temat rozmawiałam z neurologiem i wszystko jest ok. Mówiła że tak ćwiczy do czworakow. Od neurologa dostaliśmy dalsze skierowanie na Bobath bo nadal jest asymetria. Też mówiła i tym żeby zwracać uwagę na to czy naprzemiennie wystawia rączki. Magda super pomysł z tą zabawą.
U pediatry też dziś byliśmy. Osłuchowo czysto, a mały troszkę pokasłuje. Dostał leki na wzmocnienie tylko. Zębów nie widać, choć najbardziej białe wydają mi się trójki
A po czym tą asymetrię poznaliście? Właśnie po tych rączkach? Czy jeszcze jakieś objawy? -
Leira obserwuj synka, jak np leży na brzuszku nagi od pasa w górę to czy brzuch jest z jednej strony mocniej rozlany, z deugiej nie, czy ma swoją ulubiona strone do przewrotów lub chwytania zabawek i czy np leżąc na brzuchu nie ustawia się w tzw literę „c”. Asymetria do 4 miesiąca jest fizjologiczna, później dziecko powinno z niej wychodzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 17:00
-
Anitka dokładnie nasza fizjoterapeutka powiedziała że ona nie chce myśleć jakby Oliwia wyglądała jakby do niej nie trafili, rozwijać rozwijała by się ale to że będzie krzywa jedno ramię wyżej drugie niżej skoljoza itp. U nas jak była mała najbardziej było widać po tym że układa się c i preferuje lewa stronę
-
nick nieaktualnyLeira mały preferuje prawą stronę i przekrzywia główkę w stronę prawego ramienia. To jest niby śladowe ale musimy to wytępić do reszty.
Edit: dokładnie ja też dziecko chodzika, kto by tam pomyślał żeby na rehabilitację iść z dzieckiem, a asymetria łopatek i skolioza jak byk. Teraz jako dorosła latam na rehabilitację ale to już żeby sobie ulżyć w bólu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 17:27
-
Agnella - biała, kremowa, żółta, bladorózowa, koralowa, błękitna. Granat to taki dość umiwersalny kolor, wiele marynarek będzie pasowało.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
nick nieaktualny
-
Moja mała też się wyginala lekko w 1 stronę. Pytałam co i jak, ale pediatra powiedziała, że jest ledwo widoczne i że nic się nie dzieje. I tak jak Anitka napisała, po 4 miesiącu już nie było ani śladu. Zachęcałam ja po prostu do aktywności w 2 stronę. I tak mnie korci żeby iść na wizytę do fizjo, tylko że tak jak kiedyś pisalysxie, pójdziesz ze zdrowym dzieckiem to Ci coś wynajda i będziesz bulic hehe to tak jak na usg główki nam powychodzily różne rzeczy strasznie brzmiące a babka powiedziała wie Pani, na dobrym sprzęcie zawsze się coś znajdzie. I tyle. Żadnych kontroli nie trzeba ani nic.
Ja kupiłam granatowa spódnice, ciężko dobrać mi coś do niej. Taki jakiś odcień chyba ma specyficzny. Nie chciałam iść w czarnym dole na chrzest to teraz mam. -
Eee ja tam się nie przejmuje "dress codem", miałam czarną skórzaną ołówkowa spódnice i do tego czarno zielono różową koszule w motyw kwiatowy. I tak miałam dlugi płaszcz i nie było do końca widać
zresztą jest zima więc i inne kolory ubieram niż w lato czy wiosnę
ale ja to ja, nigdy jakoś się tym nie przejmowałam hehe
Anitka201 lubi tę wiadomość