WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mnie popierdzieli niedługo. Najchętniej bym zrezygnowała z 2 drzemki żeby szła spać wcześniej ale nie da się bo jest tak zmęczona że sąsiedzi w bloku obok ja słyszą. No to w zamian za to, że ma 2 drzemki szaleje mi do teraz. Najgorsze, że tatuś wtedy jest be, rączki mamusi się nadają tylko.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara, u nas też nadal oczko ucieka, widzę to tylko gdy robimy zdjęcia i mała skupia wzrok na telefonie/aparacie. Pediatra uspokaja, żeby czekać do roku, ale końcem lutego/początkiem marca chyba wybierzemy się do okulisty, żeby to sprawdził. Mała nie ma innych niepokojących objawów, nie mruży i nie trze często oczek (tylko jak jest śpiąca), ładnie skupia wzrost na zabawkach, zauważa przedmioty w oddali, ale jeśli nie minie to sprawdzimy.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Sarrra piękna beta! Nic tylko się cieszyć :)

Kupiliśmy dziś nowy fotelik. Czaras już totalnie nie mieścił się w starym. Bary ma takie szerokie haha :D a teraz jak prezes, ledwo wsiadł to zasnął, więc chyba zaakceptowany

Trójka, jaki fotelik wybraliście? :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Trójka, jaki fotelik wybraliście? :)
    Britax romer dualfix

Boszzz Czarek chce być non stop na rękach, już normalnie nie wiem co z nim robić. Wysrać się za przeproszeniem nie można :/

summer86 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara tak jak dziewczyny piszą, do roku jest to fizjologiczne. U małego też uciekalo oczko, ale teraz już coraz rzadziej to zauważam. Moim zdaniem obserwuj i daj mu jeszcze szansę:) a jak nie to wybierz się do okulisty bliżej roczku.

Lucy w jakich godzinach macie drzemki? Pamiętam że króciutkie.. Ona tak wytrzymuje do północy? :o na 2 krótkich drzemkach?
    Bardzo Ci współczuję! Jestem z Tobą myślami! Zwłaszcza w nocy, bo dziś u nas też cyc co chwilę..

Trójka łącze się z Tobą! U nas też wiecznie na rękach i nic nie można zrobić:(

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszylyscie mnie dziewczyny. Wszędzie pisze, ze do pol roku. Tak czy inaczej przejde się z nim do okulisty, wcisnęliśmy się na 6 lutego. Sąsiadki syn, 2 miesiące starszy tez robil zeza i okazało się ze ma -3. Moja siostra cioteczna miala dużego zeza wiec wole sprawdzić i się uspokoić :)

My dzisiaj pierwszy raz mięso zjedliśmy, tzn Franio ;) Pol słoiczka. Średnio mu smakowało. Warzywne zupki starałam się sama gotować, do mięsa nie mam jeszcze dostępu, ale będę miała niedługo krolika, indyka i kurczaka.

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy jutro na kontrolę właśnie zeza stricte do specjalistycznej poradni wiec dam znać co tam powiedzieli. Jeden lekarz tez mówi że to fizjologia a drugi żeby sprawdzić, no więc sprawdzimy i się coś dowiemy. Ja sama mam -6 wiec może coś z tym być. Ignaś ma lekko jedno oczko uciekające do środka jakby. Chociaż ja rzadko to widzę, częściej inni.

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro idziemy na spacer w spacerowe na lezaco mam nadzieję że będzie jej pasować bo spacery w gondoli nie są akceptowane daszka nie mogę jej postawić łapie się za osłonki i ciągnie się do góry zaczyna płakać i spacer kończy się na rękach. A mam nadzieję że sądzie szybko bo wyciągnęła spacerówka i ona w pozycji leżącej jest na nią na styk.

Leira, zielonooka7 lubią tę wiadomość

age.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jeszcze zezuje mała. Dajcie znać po wizytach co wam powiedziano, bo pewnie jak u siebie na zwykłej kontroli zapytam o to, to usłyszę ,, to jest normalne '' tak jak wszystko inne ;)

Dzisiaj miałyśmy wychodne :D w końcu poznalysmy kogoś tutaj po przeprowadzce i córka miała towarzystwo 13 msc dziewczynkę i 4 msc chłopczyka, chociaż jak to moje dziecko bardziej była zainteresowana mamami tych dzieciaczków niż nimi :D

Magda33 lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Agnella Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wycie jak nie noszę, jak syrena...dosłownie, do kibelka nie ma jak wydkoczyć. Dziś mam tego dość, bo nic zrobić nie moge. Dziś to już sfrustrowana jestem...Nic, jutro będzie lepiej.

Ciekawa jestem jak po wizytach u okulisty będzie i czy faktycznie, jesli rodzic ma wadę, to i dziecko. Lepiej sprawdzić i potem być spokojna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 20:47

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pocieszenie napiszę kilka słów. Noszenie niemowlaka:
    - łączy więzi z rodzicem
    - daje mu poczucie, że jest z nim wszystko w porządku
    - bliskość mamy powoduje wzrost własnej wartości
    - dzięki rodzicom dowiaduje się, że jest Ważny
    - szybciej nabywają umiejętności społecznych
    - szybciej dążą do poznawania świata (przez zaspokojoną potrzebę bliskości i bezpieczeństwa)

Trzymajcie się dziewczyny!

Mój mały dzisiaj pierwszy raz przepełzał cały pokój. I gdzie poszedł najpierw?Oczywiście do drukarki, a potem do kwiatka i urwał liście. Muszę usunąć to co zbędne na podłodze :D Taki był śmieszny przy tym. Już tydzień się podciągał, ale dzisiaj to ruszył z maty jakieś 4 metry :D

kokkosanka, Anitka201, zielonooka7, welonka, Joaszo, Czara, Kropka89, anna23, Dika lubią tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda brawo dla bohatera dnia :)

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pierwszy w spacerowce mam za sobą, wyszłam tak, żeby nie spała. Jakoś szału nie było. Ale nie dziwię się, biedne dzieci się ruszyć nie mogą w kombinezon ach. Jak wozilam ja po galerii ostatnio to zadowolona siedziała, problem miała z zaśnięciem ale może że zmęczenia.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda brawo dla synka!
    Z tymi roślinami to trzeba uważać, dużo tych domowych jest silnie trujących dla naszych maluchów np zamiokulkas, który jest w prawie każdym domu lub monstera. Pamietam ze koleżanka była zmuszona wynieść swoje piękne egzemplarze do piwnicy bo jej syn lubił je atakować.

• welonka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Które mleko mm przypomina najbardziej mleko kobiece? Chcę spróbować zacząć podawać małej na noc tylko szkoda żeby nauczyła pić się z butli myślę o kubku bo rurkę z biboxa ciezko umyć , ja nie jestem tak silna jak niektóre z Was nie mam mocnej psychiki. od 2.5 miesięcy budzi się co godzine już nie wiem co jej jest dlaczego tak budzi się często płaczę z jakby coś jej dolegalo a ja nie wiem jak jej ponoć nie potrafię poznać co jej jest bardzo mnie to dobija w ciągu dnia tylko myślę o tym kiedy ona pójdzie spać i czy mu uda się przespać jesli ma krótka drzemke to złoszczę się na nią a przecież ona nie jest niczemu winna. Wiem że niektóre z was z tym borykają sie kilka miesięcy i bardzo was podziwiam jesteście bardzo silne.

Kazdy mówi ze najgorszy okres to wychodzące jedynki w naszym przypadku to są dwójki.

age.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka a masz może szczoteczki do czyszczenia słomek np z babyono? Ja tylko tym czyszczę słomkę w bidonie.
    Co do mleka to niestety jie pomogę. Ja bym kupiła jakieś 1 - razowe saszetki np z Bebilon itp i próbowała czy maluchowi w ogóle to podpasuje. Znam sporo dzieci, które niestety zupełnie nie chciały/ nie chcą się przestawić na mm.

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka ostatnio studiowałam napisy na mlekach i na każdym napisane że prawie jak mleko matki :D na zasadach żywienia mówią co innego haha idź do Rossmann, weź małe mleko taka 1 porcje i daj, jak nie posmakuje to wybierz inne. Ja myślę, że już nasze dzieci są dość duże, jedzą stałe pokarmy to nie ma co mieć wyrzutów sumienia jak się poda mm bo ciężko. Każdy ma swoje granice. Ja też bym podała żeby nie to, że muszę iść po receptę na nie. Mogę bez, ale 40 zł a z recepta 12.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka rozmawiając z doradcą laktacyjnym powiedziała, że wszystkie mleka modyfikowane te nie specjalistyczne np dla alergików są.wlasciwie jednakowe i na tym etapie to już obojętnie jakie podasz, ważne żeby dziecku smakowało.

Lucy010 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie niedawno może miesiąc temu próbowałam dać jej hippa i bebilon i nie chciała bebilonu może wypiła 100ml. Ja nie wiem czy to głód czy co ale będę próbować jeśli po mm nie będzie poprawy to wolę zostać przy kp.
    Anitka właśnie nie mam muszę kupić u nas w stacjonarnych sklepach nie ma takich rzeczy a jak zamawiałam w smyktu to zapomniałam o tym, nie chciałabym jej przyzwyczajać do butelki tylko właśnie najlepiej kubek lub bidon.

age.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kupowałam bidon canpolu to szczoteczka do mycia słomki od razu tam była w zestawie.
    W Rossmannie masz jeszcze małe saszetki mm Nan. Ja te właśnie kupuje.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
‹‹ 1312 1313 1314 1315 1316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ