WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    A u nas dokładnie odwrotna sytuacja niż to co piszecie ;) Mi mały odmówił w ostatnich dwóch dniach w ogóle jedzenia łyżeczką :D Chce wszystko absolutnie sam! Także ugotowałam kaszkę na mega gęsto, poczekałam aż się wychłodzi w lodówce, pokroiłam w kostkę, podgrzałam na parze no i podałam do rączki. Teraz muszę być master BLW, chciałam to mam :D Udało mi się podać dwie łyżeczki jogurtu, to był sukces.

Zajebisty pomysł!

Fasola1234 wrote:
    U nas gorączka spadła pojawiła się wysypka i zapalenie gardła . Mała ciągle się budzi z krzykiem w nocy ;( po południu to samo . Zasypia nagle krzyk zasypia krzyk . Zrobiliśmy badania krwi nie są za ciekawe . Czekam.na wyniki moczu ;( ale bidulek ma już antybiotyk bo tak się rozchorowala;(

Bardzo współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. A gdzie maluch to złapał? Byliście w przychodni ostatnio? Bo u nas jest tak beznadziejna przychodnia, że niby dwa oddzielne wejścia dla dzieci chorych i zdrowych, a w rzeczywistości obie części są przedzielone recepcją (nie ma żadnej ścianki nawet) i to taki pic na wodę, bo zarazki są wszędzie. Totalna porażka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 19:55

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka przepis na kaszkę który opisujesz jest właśnie w alaantkowe blw. Ja dzisiaj robiłam z kaszka kukurydziana i taktyki warzywami :-) oczywiście większość zmiażdżył lub wyładowała na podłodze :-)

Fasola dużo zdrowia dla Was! U nas panuje szkarlatyna :-/ mam nadzieje ze nas ominie. To są podobne objawy które opisujesz ale do tego czerwony język (nalot na języku).
    Trójka ma racje to również może być 3-dniówka.

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydniówka charakteryzuje się wysoką gorączką, którą ciężko zbić. Poza tym rzadko są jakieś inne objawy. Bardzo podobne do tego jest zapalenie układu moczowego, dlatego często robi się badanie moczu. Przy trzydniowce po ustąpieniu gorączki pojawia się typowa wysypka. Dziecko może się zarazić wszędzie. Ale zapalenie gardła to już zupełnie oddzielna sprawa. Tym bardziej jeżeli budzi się z krzykiem.

U nas też choroby na tapecie. Właśnie wychodzimy z trzytygodniowego kombo. Najstarszy najpierw mega gorączka i katar i kaszel później zapalenie ucha. Średni mega kaszel i goraczka więc siedział na swoich lekach na astmę. A najmłodszy trzymał się trzymał i na koniec dostał zapalenie oskrzeli. Nie zliczę ile inhalacji zrobiliśmy. Już rzygam tymi lekami i przychodnia. I tak skończyło się naszym zaufanym prywatnym pediatrą.
    Więc takie zarąbiste ferie mieliśmy, a teraz w niedzielę mamy (w końcu) chrzest. Dżizas znaleźć spodnie dla Czarka żeby mu się na nogi zmieściły...graniczy z cudem :P najlepiej pasują jakieś po starszakach roz 92(!). Jak ten tydzień się skończy to chyba padne i nie wstanę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 20:23

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają dwoje dzieci jaka jest różnica między dziećmi i jam sobie dalyście rade jeśli różnica mała?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka szybkie pytanie. Czy przy zapaleniu oskrzeli u Czarka dostaliście antybiotyk?

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, dokładnie!
    Leira, jak Anitka pisze, pomysł nie mój :-P ale też uważam że bardzo godny uwagi! :-P

Fasola, trzymajcie się!

Trójka, Ty to jesteś mega mama. Widzisz my tutaj jak jedno dziecko choruje to już ciężko, a Ty dajesz radę z trójką! Jesteś naprawdę super a po tym tygodniu należy Ci się odpoczynek chociaż jeden spacer sam na sam z naturą :-P Albo masaż albo coś co lubisz ;) Będzie na to szansa? My mamy za to problem z długością ubranek, mały jest szczupły, ale dlugi, przez co większość wygląda jak że starszego brata...;) No i trochę go "pogrubia" wiec wygląda jak mały pulpecik bo buzię ma tłuściutka :-P

Anitka201 lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny które mają dwoje dzieci jaka jest różnica między dziećmi i jam sobie dalyście rade jeśli różnica mała?
    Przestań się zastanawiać jak będzie. Poradzisz sobie i koniec kropka. Po co Ci oponie innych. Jak się zapytasz kogoś z bliskiego otoczenia to jest duże prawdopodobieństwo ze Cię tak nastraszy jak każdy nas straszył. Wszystko jest do ogarnięcia. Grunt to zdrowe dzieci i plan dnia :-) wyedy wszystko się uda :-) głowa do góry i nie zadręczaj się. Każde dziecko jest inne.

Leira, Joaszo, kokkosanka, Magda33 lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka mój starszak taki był długi i chudy + mega pyzy :-) najlepsze ubrania do tej pory to h&m i zara :-) szczególnie jeansy z zary jako jedyne pasuja na niego :-)

Kropka89 lubi tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:

Myślę, podobnie jak Anitka, że spokojnie ogarniesz sprawę, a jak dzieciaki trochę podrosną to będzie więcej spokoju bo się będą razem bawić :)

EDIT: Kropka na taką małą parówkę (mój też taki jest) idealnie pasują ubrania ze smyka - są długie i wąskie, tylko zawsze trzeba brać rozmiar większe bo mają zaniżoną rozmiarówkę. Ja na swoją małą parówkę kupuję teraz spodnie 80, a body 86 (nie wyglądają źle, mimo że ciut dłuższe, ale na dłużej posłużą)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 20:37

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Trójka szybkie pytanie. Czy przy zapaleniu oskrzeli u Czarka dostaliście antybiotyk?
    Dwa pierwsze dni jechał na sterydach ale było gorzej i dostał antybiotyk. Miał już wydłużony wydech i zaczynał świszczeć.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas mi się zdaje że kolejny ząbek, albo zapalenie ucha. Ale mam nadzieję że to zeby....mamy już 6, cztery na górze i dwa na dole to teraz może być kolej na dwójki na dole? Pogryzł absolutnie wszystko co się mu dało, ciągnie się za ucho, ślini, ale nie ma gorączki. To chyba się ząbek przebija. 10 dni przerwy i spokoju i znów. Co za zębowy maraton!

Anitka, mój właśnie już nie rozgniata i nie wywala tak dużo. Nawet jak zostaną mega małe kawałki to z uporem je wyjada. Pomaga sobie drugą ręką, wkłada otwarta dłonią już kawalki, nabija na palce i generalnie wymyśli wszystko (łącznie z pochyleniem się i zjedzeniem z tacki) żeby coś zjeść jeśli mu pasuje.

A dokładnie jak napisałam Wam że nie chce jeść z łyżeczki to się jednak udało, nakarmilam go kaszka normalnie na noc. Ufff, czyli to było przejściowe :) Zjadł taka ogromną porcje że ja nie wiem gdzie się to mieści... Absolutnie mu nie wciskam, nakładam tylko na łyżeczkę i podaje do rączki a on sam sobie kieruje i zjada lub nie. Ale teraz zjadł tyle jakbym go nie karmiła cały dzień.. odkurzacz :-P

Anitka201 lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔

preg.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Anitka, dokładnie!
    Leira, jak Anitka pisze, pomysł nie mój :-P ale też uważam że bardzo godny uwagi! :-P

Fasola, trzymajcie się!

Trójka, Ty to jesteś mega mama. Widzisz my tutaj jak jedno dziecko choruje to już ciężko, a Ty dajesz radę z trójką! Jesteś naprawdę super a po tym tygodniu należy Ci się odpoczynek chociaż jeden spacer sam na sam z naturą :-P Albo masaż albo coś co lubisz ;) Będzie na to szansa? My mamy za to problem z długością ubranek, mały jest szczupły, ale dlugi, przez co większość wygląda jak że starszego brata...;) No i trochę go "pogrubia" wiec wygląda jak mały pulpecik bo buzię ma tłuściutka :-P
    Dziękuję! Takie słowa zawsze budują. Szczerze to tylko mój mąż wie jak to wszystko dobija i męczy bo wymieniamy się między pacjentami. Marzę o spacerze. Nie byłam chyba już że 3 tygodnie tak na spokojnie bez pośpiechu.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Myślę, podobnie jak Anitka, że spokojnie ogarniesz sprawę, a jak dzieciaki trochę podrosną to będzie więcej spokoju bo się będą razem bawić :)

EDIT: Kropka na taką małą parówkę (mój też taki jest) idealnie pasują ubrania ze smyka - są długie i wąskie, tylko zawsze trzeba brać rozmiar większe bo mają zaniżoną rozmiarówkę. Ja na swoją małą parówkę kupuję teraz spodnie 80, a body 86 (nie wyglądają źle, mimo że ciut dłuższe, ale na dłużej posłużą)

Chyba jestem glodna, bo zajęło mi chwile zanim zrozumiałam że piszesz o synku a nie o jedzeniu :-P Narobiłaś mi ochoty na parówki, których nie jadłam chyba parę miesięcy :-P To mówisz że mogę na synka mówić "Ty moja słodka paróweczko" :-P

Magda33 lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔

preg.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Chyba jestem glodna, bo zajęło mi chwile zanim zrozumiałam że piszesz o synku a nie o jedzeniu :-P Narobiłaś mi ochoty na parówki, których nie jadłam chyba parę miesięcy :-P To mówisz że mogę na synka mówić "Ty moja słodka paróweczko" :-P

Jak go ubieram to zawsze mówię "moja Ty kochana paróweczko", albo "mój Ty kabanosku" :D

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Dziękuję! Takie słowa zawsze budują. Szczerze to tylko mój mąż wie jak to wszystko dobija i męczy bo wymieniamy się między pacjentami. Marzę o spacerze. Nie byłam chyba już że 3 tygodnie tak na spokojnie bez pośpiechu.

Super ze mąż Cię wspiera :) No to na pewno się uda, jakoś się wymienicie i pójdziesz :) Chociaż pewnie najlepiej byłoby razem...Ech ale złapiesz oddech w końcu. Na pewno! Zdrówka dla pacjentów! :-*

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Jak go ubieram to zawsze mówię "moja Ty kochana paróweczko", albo "mój Ty kabanosku" :D

:-P :-P :-P

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔

preg.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka myślę, że dostał też antybiotyk dlatego bo zarazil się od starszego a u niego przeszło to w zapalenie ucha.
    Kropka przy bólu ucha to dzieciak się drze. U nas najstarszy jak zrobił nam w nocy jazdę to myślałam, że z łóżek pospadamy. Patrz też czy jakaś wydzielina się nie pojawia. Bardzo możliwe, że to od ząbków.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Słowa Kropki zawsze dodają otuchy :-)
    Tak dobrze Ciebie rozumiem, u nas ostatni tydzień to była jazda z 2 dzieci. Również masa inhalacji, nieprzespanych nocy, podcierania i odciągania smarkow z nosa. Także wielki szcun dla Ciebie za to ze dałaś radę! W tym tyg starszy poszedł do przedszkola (pierwszy raz poszedł bardzo chętnie!) coś już się rozkręca ale trzymam za niego kciuki ze się obroni. Teraz zaczynamy ferie i chcemy jemu fajnie zorganizować czas.

Edit. U nas przy zapaleniu ucha był ból ale syn nie skarżył się jakoś mocno. Dopiero u laryngologa wyszło ze jest już obustronne zapalenie ucha środkowego.
    Przy wysiekowym zapaleniu ucha ból może pojawiać się sporadycznie albo i wcale..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 20:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka, Anitka ja Was podziwiam jak Wy ogarniacie :O wielki szacun dla Was, ja wiem że niby wyjścia nie ma ale ja bym chyba w tych niektórych sytuacjach legła na glebę i ryczała :-P

Mój mały mimo miesięcznego rozszerzania diety nadal nie pokochał się jakoś bardzo z warzywami. Okej otwiera już buzię ale to na max 3 łyżeczki. Poprobuje jeszcze z innymi warzywami ale zjada naprawdę malutko. Nasz max to było chyba 25g. Za to kaszka jaglana z helpy i ryżowa z holle, na wodzie i bez dodatku żadnych owoców wchodzi jak ta lala. Dziecko samo ciągnie moje ręce z łyżeczką do buzi. Czyli jak widać można otworzyć buźkę więcej niż 3 razy ;-) cieszę się że kaszki je, warzywa nadal będę maglować, zacznę pozwoli dawać owoce - choć kaszka z jabłkiem mu ostatnio nie weszła :-D na blw za szybko i nas bo nie siedzimy, choć u mamy na kolanach to już całkiem sprawnie ;-)

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 1 zabek :)

Leira, kokkosanka, Magda33, Anitka201, welonka, Kropka89, Joaszo, zielonooka7, Dika, anna23 lubią tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
‹‹ 1307 1308 1309 1310 1311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ