WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra właśnie mi chyba najbardziej brakuje tego czasu na odpoczynek, bo mimo że ja nie pracuję jestem wykończona. Mąż jak jest w domu pomaga jak może, problem w tym że mało kiedy jest, bo dużo pracuje ;)

welonka lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Sarrra właśnie mi chyba najbardziej brakuje tego czasu na odpoczynek, bo mimo że ja nie pracuję jestem wykończona. Mąż jak jest w domu pomaga jak może, problem w tym że mało kiedy jest, bo dużo pracuje ;)
    Ja raczej tak luźno zaczęłam podchodzić do wielu rzeczy i chwilkę czasu mam np na kawę w ciągu dnia. Dotyczy to tych dni gdzie nie pracuje a pracuje już dwa dni w tyg. Na początku gdy mały się urodził czyscilam podłogę co dwa dni. W domu lsnilo. Obiadek na stole itd. Mały ciągle na cycu. Byłam padnięta. Po 4 miesiącach uznałam po co to ja kurwa robię i zaczęłam spędzać czas z dzieckiem a reszta to wtedy gdy mały śpi i jeśli mi się chce. W domu jest czysto ale podłogi i kurzy nie myje co dwa dni tylko raz na tydzień. Obiad jest a jak mi się nie chce to są jakieś gotówce że sklepu. Ja wyluzowalam a mały. Ma mamę przy sobie wtedy kiedy chce.

Leira, Magda33, anna23 lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra o jakie wspaniałe podejście! Kiedy można to można, jak ma się np. spioszka, ale jak ma się zajetaska to trzeba olać pewne sprawy :)

Dziś na śniadanie kasza manna. Gluten zaakceptowany, więc można. Olać ta jaglanke z Holly hahaha tak wnioskuję po tym jak moje dziecko wcina kasze manne. Nic nie musi mieć nawet, sama też pyszna haha dodam, że na wodzie.

Magda33 lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy jest ktoś tutaj z Lublina?

age.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra, super podejście. Ja podchodzę podobnie. Jak mam wenę i chęci sprzątam na błysk. Jak nie...trudno. Odpuściłam, bo kiedyś podobnie jak Ty robiłam. A teraz...chce, aby dzieci miały matkę. Te chwilę szybko mina i nigdy nie wrócą...A z mopem zdążymy się nalatac.
    Jesteś w ciąży to w ogóle możesz dużo odpuścić.
    Gorzej z moimi tesciami...rażą ich zabawki, które rozrzuca starsza córeczka, przecież ja siedzę w domu i się nudzę. Kiedyś się przejmowalam. Teraz już nie :).
    Pamiętam jak sama jeszcze chodziłam w ciąży. Również nie miałam czasu na odpoczynek, często sobie rekompensowalam...kładąc się na drzemkę że starsza córeczka i spałam...zawsze coś...i pocieszę, ze szybko minie ten magiczny czas. Bardzo szybko.

Zielonooka, ale czas zasuwa...już 10 tc!!! Niedługo brzuszek będzie widać :)

U mnie dieta Dominiki wygląda tak, że jeden posiłek mleczny zastąpiony obiadkiem mięsnym. Reszta to 2 posiłki uzupełniające...bardziej przekąski. Owoc i parę łyżeczek kaszki na wodzie. W międzyczasie chlebek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 15:15

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wasze malce radzą sobie z jedzeniem innym niz mus? Mój pluje? Czy to znaczy że nie jest gotowy na krok dalej czy mimo to próbować?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A jak Wasze malce radzą sobie z jedzeniem innym niz mus? Mój pluje? Czy to znaczy że nie jest gotowy na krok dalej czy mimo to próbować?

Ale pluje tak "a pfuu" i wszystko wyrzuca, czy wypada mu z buzi, albo wypycha językiem?

U nas poza musami mały zjada rozciapane ziemniaki, czy soczewicę, jakieś warzywa, jedynie ogóra kiszonego wie, że trzeba chwycić w rękę i wsadzić do buzi i ciumkać, każde inne warzywo rozwala w palcach i nie wkłada do buzi i muszę mu pomagać. Ewentualnie zabiera mi z reki widelczyk z nabranym żarciem i wkłada go sobie do buzi..
    ... ale odwrotną stroną, także no.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Mój zje i mus i kawałki. Dzisiaj dostał w końcu zupkę i zjadł zmiksowana, później do raczki brokuła i tez sobie poradził.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Sarrra o jakie wspaniałe podejście! Kiedy można to można, jak ma się np. spioszka, ale jak ma się zajetaska to trzeba olać pewne sprawy :)

Dziś na śniadanie kasza manna. Gluten zaakceptowany, więc można. Olać ta jaglanke z Holly hahaha tak wnioskuję po tym jak moje dziecko wcina kasze manne. Nic nie musi mieć nawet, sama też pyszna haha dodam, że na wodzie.

Jak robię ta kaskę na wodzie? To jest kaszka już z mlekiem modyfikowany. Czy też dodajcie kaszki do wody a ona jest bez mleka?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Ale pluje tak "a pfuu" i wszystko wyrzuca, czy wypada mu z buzi, albo wypycha językiem?

U nas poza musami mały zjada rozciapane ziemniaki, czy soczewicę, jakieś warzywa, jedynie ogóra kiszonego wie, że trzeba chwycić w rękę i wsadzić do buzi i ciumkać, każde inne warzywo rozwala w palcach i nie wkłada do buzi i muszę mu pomagać. Ewentualnie zabiera mi z reki widelczyk z nabranym żarciem i wkłada go sobie do buzi..
    ... ale odwrotną stroną, także no.
    Wypycha lub mu wypada. Ogólnie też widać że średnio lubi takie jedzenie.

Ogórka kiszonego.? Rozumiem że własnego wyrobu czy jakaś firma że sklepu?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie umie gryźć nawet płatków ryżowych.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Jak robię ta kaskę na wodzie? To jest kaszka już z mlekiem modyfikowany. Czy też dodajcie kaszki do wody a ona jest bez mleka?

Kupujesz zwykłą kaszę manną, robisz (gotujesz) na wodzie i jest. Jak chcesz MM, to po ostygnięciu możesz dodać MM.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotuję zwykła kasze manne tylko nie na mleku a na wodzie.
    U nas z kawałkami średnio. Odruch wymioty póki co. Rozciapkane nie do końca na papkę ok, ale blw odpada.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Kupujesz zwykłą kaszę manną, robisz (gotujesz) na wodzie i jest. Jak chcesz MM, to po ostygnięciu możesz dodać MM.
    Ja kupowałam gotówce z Bobo vita lub gerberta bez cukru. Hmmm tylko tam jest mleko modyfikowane. A tam gdzie nie ma pisze żeby zmieszać z mlekiem. Gdybym nie było mleka to miałabym 3 danie bezmleczne bo już chyba na to czas?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja kupowałam gotówce z Bobo vita lub gerberta bez cukru. Hmmm tylko tam jest mleko modyfikowane. A tam gdzie nie ma pisze żeby zmieszać z mlekiem. Gdybym nie było mleka to miałabym 3 danie bezmleczne bo już chyba na to czas?

To jak nie chcesz na mleku, to kup zwykłą kaszę manną, dostaniesz w każdym sklepie :)
    Tylko pamiętaj, że to z pszenicy, wiec jest glutenowa.

Co do "odpowiedniego czasu" na dania bezmleczne to jest to różne u różnych dzieci i po prostu popatrzyłabym na preferencje Twojego dziecka, bo to w sumie ono decyduje czy już czas czy nie :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Hipp ma jaglaną,bezglutenowa i 5 zbóż glutenową. One sa bezmleczne. Ja leję ok 50g wody gorącej i daję dużą łyżkę kaszki, do tego owoce. Błyskawicznie ;-)
    Kupisz m.in. w rossmanie.

Kropka89 lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    Hipp ma jaglaną,bezglutenowa i 5 zbóż glutenową. One sa bezmleczne. Ja leję ok 50g wody gorącej i daję dużą łyżkę kaszki, do tego owoce. Błyskawicznie ;-)
    Kupisz m.in. w rossmanie.
    Również je mam i robię. Dzisiaj młody dostał jaglana z musem z dyni i jabłek. Zajadał się jak szalony.
    Powoli zacznę przechodzić na płatki jaglane, owsiane.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Również je mam i robię. Dzisiaj młody dostał jaglana z musem z dyni i jabłek. Zajadał się jak szalony.
    Powoli zacznę przechodzić na płatki jaglane, owsiane.
    Hmmm. Tylko ja otwocki daje na deser czyli około 19. Ale wsumie owoców nigdy złamał. A owoce dodajcie na zasadzie musu do tej kaszki?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na deser zrobiłam twarożek, jogurt i gruszki. Tylko też znowu mus bo mały rozdrobniony widelcem nie zje.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje mus, bo kawałków nie chce póki co. U mnie każdy posiłek jest bezmleczny.
    Oo Sarrra a ja się czaje żeby nie dać później niż do 16, więc owoce są do śniadania a obiadek ok 16. Chyba, drzemki zrobi tak, że mogę dać jeszcze coś po obiadku.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ