Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • M.W Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    O widzisz w takim razie jeszcze też nie wszędzie... A gdzie mieszkasz? Może to zależy też od Ładny? Hmm ciekawe

Ja mieszkam w Niemczech, ale siostra obecnie też jest w ciąży , miesiąc wyżej niż ja i też piła zwykłą glukozę, a ona mieszka w Polsce (okolice Gdańska).

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.W wrote:
    Ja mieszkam w Niemczech, ale siostra obecnie też jest w ciąży , miesiąc wyżej niż ja i też piła zwykłą glukozę, a ona mieszka w Polsce (okolice Gdańska).

A w którym landzie mieszkasz w Niemczech?

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    a pamiętasz może dlaczego nie powinno się pić za dużo w ciąży i co oznacza dużo? ;)
    Ja piłam na początku, ale jak przeczytałam skład to więcej nie kupiłam ;)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki krzywej:

na czczo - 90
    po 1 godz. - 136
    po 2 godz. - 106

Wynik na czczo chyba na granicy, ale rozumiem że mimo tego mieszczę się w normach?

Edit: i toksoplazmoza nadal ujemna - uff... morfologia się niestety rozjechała, ale to już zostawiam lekarzowi, niech oceni czy mieści się to wszystko w normach dla ciężarnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 16:24

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Ja piłam na początku, ale jak przeczytałam skład to więcej nie kupiłam ;)
    są różne napoje, niektóre faktycznie mają cukier, fruktoze itp a niektóre są praktycznie naturalne ;)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd weszłam w 3 trymestr to jakoś zaczęło mi się dłuzyć. Wydaje mi się, że to jeszcze cała wieczność zanim utulę maleństwo. Wy też tak macie? Nie wiem może to wpływ jakiś hormonów, a może ostatnio mam po prostu za dużo wolnego czasu i zbyt dużo myślę ;)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Odkąd weszłam w 3 trymestr to jakoś zaczęło mi się dłuzyć. Wydaje mi się, że to jeszcze cała wieczność zanim utulę maleństwo. Wy też tak macie? Nie wiem może to wpływ jakiś hormonów, a może ostatnio mam po prostu za dużo wolnego czasu i zbyt dużo myślę ;)

Tak - wyjątkowo mi się dłuży.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:49

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Doris:) Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    To juz mało czasu:)Mi mija bardzo szybko,przy dwojce dzieci w domu cały czas mam co robic i nawet niewiem kiedy mija,chociaz tez juz bym utuliła malutką:)

19.06.2108r
  • M.W Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    A w którym landzie mieszkasz w Niemczech?

Alphelia już kiedyś na grupie Ciąża w Niemczech pisałam, że jesteśmy z tych samych stron ;) Byłyśmy u tego samego lekarza na badaniu prenatalnym we Frankfurcie.

Mieszkam w Babenhausen to jest ok 40 km od Frankfuetu.

Alphelia lubi tę wiadomość

• Doris:) Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co,muszę sie pozalic,bo mam juz wyjatkowo dosc.Wkurzam sie ostatnio strasznie,bo moj maz widzi wszystkich naokoło i wszystkim musi pomoc,a ja zostaje sama,az mi sie płakać chce.Jego mama czesto coś potrzebuje,a to zakupki,a to dziureczkę wywiercic w ścianie itp..teraz usłyszałam,ze musi jechac na przeglad auta...swojemu bratu...no zesz kurwa mac,caly czas cos.Ja w ciazy mogę zostac z 2 dzieci w domu,a on musi pomagac,bo prosza,jakby sami nie mogli tyłków ruszyc.Dodam,ze tesciowa nie pracuje,a nigdy nie zabiera wnuków do siebie,na spacer,wlasciwie się jej boja,bo jest wredna i tylko cały czas dokucza innym.

19.06.2108r
  • teqz Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to się znowu wydaje, ze poród lada chwila i chciałabym ten moment odwlec bo zaczynam się bać :D strasznie szybko mi czas leci, aż za szybko.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie robicie zakupy ? Jeśli chodzi o sklepy internetowe. Ja znam taki fredo . Myślę o laktatorze czy warto kupować zestawy ? Jaka firma waszym zdaniem jest do polecenia? Hampol ? Fotelik to maxi cosy, smoczki i butelki loveli. Z jakiej firmy kupujecie nanie elektroniczne ?

Zd3cydowalam się na k9sz mojrzesza drogi ale trudno . Bardzo mi się podoba. Wolek mam od brata taco omega plus. Muszę do niego dokupić adaptery do fotelika i torbę. Meble też kupiłam.

Jeszcze chciałam zapytać o polecana firmę na pościel i ochraniacze do łóżeczka. Chodzi mi o jakosc. Jesteście zwolennikami ochraniaczy ?

Jakie proszki i płyny? Z jakiej firmy ?
    Zaczęłam w końcu grzebać w internecie i jest tego tyle że już nic nie wiem :(

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    A czy któraś z Was się orientuje jak jest z lekami typu euthyrox? Mogę brać przed badaniem krzywej?
    Można śmiało, ja biorę codziennie. Nie ma wpływu na poziom cukru.

My właśnie wróciliśmy do domu z wózkiem. Kupiłam używany w idealnym stanie. Super, że to z głowy mam. W aptece ziko jest teraz promocja płynu do kąpieli Emolium 400ml w cenie za 200ml. Jeżeli kogoś interesuje. A płyn do prania to lovela albo bobini.
    Pościel mam kupioną z Lidla a ochraniacz z allegro, za dwa dni powinien przyjść.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie szybko lecą tygodnie ale już bym chciała być po.
    Ale to zasługa synka, pierwsza ciąża strasznie się dłużyła.. szczególnie pod koniec.
    Ja posegregowalm cuiuszki i wyprałam niebawem poprasuje sobie i Torbe spakuje do szpitala w tym tygodniu. I W sumie już prawie gotowe wszsytko. jakos wole byc wczesniej gotowa w razie komplikacji, i zrobione po swojemu :)

Malutka odwrócona juz głowka w dół i kopie po zołądku jak szalona... wczesniej na zgage pomagało mi rennie migdały i mleko a teraz nic.. dosłownie nic nie pomaga nie wiem czemu

Moja kluseczka w 25 tyg wazyła 810 gr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 18:54

klauuudia lubi tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    be8bdddc27d0d5b6gen.jpg

moj wozek :)

i spacerówka
    coletto-joggy-wozek-spacerowy-na-piankowych-lub-pompowanych-kolach.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 19:03

Magda33, Anitka201 lubią tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos zgagi ( pierwszy raz się pojawiła)- wczoraj i dziś dopadła mnie o tej samej porze - koło 18. Młoda jest teraz mocno aktywna. Czy wg Was to przypadek czy znak że Mała się już odwróciła głową w dół i kopie po żołądku? Chociaż powiem szczerze że mam wrażenie że ona jest wszędzie ;)

uwo93e3kxvexoenv.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:49

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja uzywałam laktatora z aventu z serii naturals. Tylko ze leketryczny i jest tez super :)

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Jeszcze mam pytanko do tej krzywej, bo teraz czytam, że nie powinno się na kilka dni przed pić kawy i herbaty- piłyście? Bo ja dziś i kawa i herbata...

Jeszcze piszą że nie pozwalają rozcieńczać cytryną- ale glukozę cytrynową mi powinni pozwolić?

Co do laktatorów to dla mnie zdecydowanie MEDELA.
    Przed krzywa powinno się stosować taka sama dietę jak na codzień, wiec nie martw się tym :) a co do cytryny zależy od laboratorium, musisz zadzwonić do swoich i się spytać.

Magda33, Anitka201 lubią tę wiadomość

‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ