CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Ja miałam krzywa robiona w piatek, na szczescie tym razem brak cukrzycy
Zgodzę sie z Pilik, dla mnie wypicie tej glukozy jest bardzo ciężkie. A piłam ja w tej ciazy juz drugi raz, mdli mnie, chce mi sie wymiotować i ledwo do końca dociagnelamna szczescie, mam to za sobą.
A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
klauuudia wrote:A pytanie do dziewczyn które mieszkają w Niemczech. Dostalyscie też do wypicia nadzwyczajny sok winogronowy? Bo ja byłam trochę zszokowana
To zamiast typowej glukozy?
Winogrona są najsłodszymi owocami chyba?
Jeśli to jest alternatywa do glukozy to super pomysłklauuudia lubi tę wiadomość
-
Klaudia, domyślam się, że się stresujesz i przeżywasz jutrzejszy dzień, ale będzie dobrze
U mnie Tardyferol najlepiej działa, zawsze szybko była poprawa, po porodzie dostałam Ferrum, długo trwało, zanim wynik był dobry.
Ja wózek dla córci kupowałam też na podobnym etapie ciąży, na pewno byłam po połówkowym, jakieś 24-26 tc i z głowy było szukanie
teraz myślę o podwójnym, chyba zdecyduję się na taki: https://www.ceneo.pl/32214556?utm_medium=retargeting&utm_source=facebook&utm_campaign=sm-dpa-rem-mpa-desktop-all&utm_content=sm-dpa-rem-mpa-desktop-all-reklama&se=Rwc9_-MGekRI4WIAqIIAP5gorfP1hRbu
klauuudia lubi tę wiadomość
-
Leira tak
było przepysznie wiadomo sok jak sok słodki ale był schłodzony fajny też mi się zdaje że alternatywa ekstra
jeszcze półtora roku temu była normalna glukoza a teraz dali mi soczek
byłam trochę zdziwiona ale powiedzieli że weszły nowe przepisy i teraz to dają co jest zdecydowanie smaczniejsze
Leira lubi tę wiadomość
-
Agnella wózek śliczny też o takim myslalam tyle że mam sporo wątpliwości bo jak dziecko będzie miało te 3- 4 miesiące zacznie być ciekawe świata a tu nic nie widać... wiesz o co mi chodzi... kurde też sama nie wiem co wymyslec w tej kwestii. Chyba najbardziej pasowałaby mi opcja croozera taki co idzie podpiąć do roweru ale to znowu dzieciaki muszą się dogadać bo jak starszak będzie robił krzywdę mlodszemu to to też nie przejdzie .
-
klauuudia wrote:A pytanie do dziewczyn które mieszkają w Niemczech. Dostalyscie też do wypicia nadzwyczajny sok winogronowy? Bo ja byłam trochę zszokowana
Przede mną jeszcze glukoza, więc dobrze czytać takie miłe wieściWłaśnie chcę zadzwonić do praxis i zapytać czy zrobią mi test na najbliższej wizycie i umówić się, żeby wtedy mi zrobili, bo ostateczny termin na to wypada w wielki czwartek na kolejnej wizycie, a planujemy wtedy wyjazd na święta do Pl, więc to mniej by nam pasowało.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Klauuudia trzymam kciuki za synka. Z pewnością wszystko pójdzie gładko i dobrze!
Ja to chyba jakaś dziwna jestemnie mam problemu z zostawieniem dzieci na czas porodu. Mają ojca
i on też umie się nimi zająć. Nie wiem może mam takie podejście bo oni od zawsze zostawali gdzieś u kogoś na noc, a starszy to nawet na tydzień u dziadków. Poza tym na codzień chodzą do przedszkola. I też często było tak, że zostawali z mężem na weekend sami bo musiałam jechać na szkolenie/kursy.
A u nas w szpitalu jest zakaz odwiedzin dzieci do lat 14 ze względu na infekcje. Mi to pasuje, bo ciężko by mi i im było gdyby przyszli na godzinę i musieli mnie zostawić. jak ostatnio wróciłam po porodzie do domu i zobaczyłam starszaka to się rozbeczałam -
szczęśliwa2017 wrote:czy któraś z Was miała/ma albo ma zamiar kupić ten przewijak https://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/20045205/
? widzę ze cenowo nie jest źle tylko ciekawe jak z korzystaniem z niego
mój M. stwierdził ze wygląda na słaby...
-
Alphelia to pewnie zadzwoń i umów się żeby na następnej Ci zrobili i z głowy
i daj znać czy też dostałaś sok winogronowy
bardzo jestem ciekawa
Trójka dziękuję staram się być dobrej myśli i w sumie cieszę się że nie będzie miał tej myszki na policzku zwłaszcza że zauwazylam na niej coraz to więcej ciemnych włosków niewiadomo jak miałoby to wyglądać w okresie późniejszym no i najbardziej bałam się o jego psychikę gdyby broń boże ktoś miał się z niego wyśmiewać.... co nie zmienia faktu że cholernie się bojęstaram się za dużo nie myśleć ale to silniejsze ode mnie. Dobrze że jedziemy z samego rana.
-
eunice. wrote:Ja też piłam na początku taki napój aloesowy, bo odkryłam, że mi pomaga na mdłości, ale później poczytałam, że niby nie powinno się za dużo w ciąży i jakoś przestałam.
a pamiętasz może dlaczego nie powinno się pić za dużo w ciąży i co oznacza dużo?
-
szczęśliwa2017 wrote:czy któraś z Was miała/ma albo ma zamiar kupić ten przewijak https://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/20045205/
? widzę ze cenowo nie jest źle tylko ciekawe jak z korzystaniem z niego
mój M. stwierdził ze wygląda na słaby...
ja zamierzam kupić, znajomi mają, mówią, że spełnia swoją rolę.
Komcia wszystkie przewijaki są chyba tych samych rozmiarów więc dzieci i tak w końcu z niego wyrosną, a nawet jak są jakieś większe to kto na to znajdzie miejsce w małym mieszkaniu.. :p
-
welonka wrote:A mi nie pozwolili wciskać cytryny bo mo moze wpłynąć na wynik musiała być zwykła glukoza po wypici mogłam napic sie wody . Ja nie mogłam wypić na raz bo za słodkie. Co laboratorium to inaczej.
Welonka, robiłam krzywą już 3 różnych laboratoriach i w żadnym nie pozwolili mi wcisnąć cytryny. Diabetolog, u której byłam przed ciążą też mówiła, żeby krzywą zrobić ze zwykłą glukozą. -
My kupiliśmy ten przewijak i wydaje się spory
Tylko patrz w Ikei jaka Nakładke bierzesz bo w domu okazało się że wzięłam za duża i mąż musiał przycinac
Ja dziś byłam na krzywej, zaproponowano mi tam cytrynową i była super! Piłam słodsze rzeczy w życiu więc nie było źle choć po mnie wchodziła starszą Pani i nie mogła tego wypić żal mi jej było
A ludzie w poczekalni co wyczyniaja naprawdę warte nagrania. Powinien być dzień bez raszpli klocacych się dosłownie o jedno krzesło. -
klauuudia kciuki za jutro
będzie dobrze
Co do glukozy to słyszałam, że w Norwegii tak samo już wprowadzili schłodzony napój tylko bodajże pomarańczowy. Samej nie dane mi było spróbować.
Szczęśliwa2017 też mam znajomych, którzy mają ten przewijak i mówili, że im w zupełności wystarcza.
klauuudia lubi tę wiadomość
-
M.W wrote:Ja miałam robiony test obciążenia glukozą w zeszłym tygodniu, ale nie dostałam soku winogronowego
Piłam zwykłą glukozę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 15:13