X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytanie do dziewczyn które mieszkają w Niemczech. Dostalyscie też do wypicia nadzwyczajny sok winogronowy? Bo ja byłam trochę zszokowana ;)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja miałam krzywa robiona w piatek, na szczescie tym razem brak cukrzycy :)
    Zgodzę sie z Pilik, dla mnie wypicie tej glukozy jest bardzo ciężkie. A piłam ja w tej ciazy juz drugi raz, mdli mnie, chce mi sie wymiotować i ledwo do końca dociagnelam :/ na szczescie, mam to za sobą.

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Leira Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    A pytanie do dziewczyn które mieszkają w Niemczech. Dostalyscie też do wypicia nadzwyczajny sok winogronowy? Bo ja byłam trochę zszokowana ;)

To zamiast typowej glukozy?
    Winogrona są najsłodszymi owocami chyba?
    Jeśli to jest alternatywa do glukozy to super pomysł :)

klauuudia lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, domyślam się, że się stresujesz i przeżywasz jutrzejszy dzień, ale będzie dobrze :-)

U mnie Tardyferol najlepiej działa, zawsze szybko była poprawa, po porodzie dostałam Ferrum, długo trwało, zanim wynik był dobry.

Ja wózek dla córci kupowałam też na podobnym etapie ciąży, na pewno byłam po połówkowym, jakieś 24-26 tc i z głowy było szukanie :-)
    teraz myślę o podwójnym, chyba zdecyduję się na taki: https://www.ceneo.pl/32214556?utm_medium=retargeting&utm_source=facebook&utm_campaign=sm-dpa-rem-mpa-desktop-all&utm_content=sm-dpa-rem-mpa-desktop-all-reklama&se=Rwc9_-MGekRI4WIAqIIAP5gorfP1hRbu

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira tak :) było przepysznie wiadomo sok jak sok słodki ale był schłodzony fajny też mi się zdaje że alternatywa ekstra :) jeszcze półtora roku temu była normalna glukoza a teraz dali mi soczek :) byłam trochę zdziwiona ale powiedzieli że weszły nowe przepisy i teraz to dają co jest zdecydowanie smaczniejsze :)

Leira lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wózek śliczny też o takim myslalam tyle że mam sporo wątpliwości bo jak dziecko będzie miało te 3- 4 miesiące zacznie być ciekawe świata a tu nic nie widać... wiesz o co mi chodzi... kurde też sama nie wiem co wymyslec w tej kwestii. Chyba najbardziej pasowałaby mi opcja croozera taki co idzie podpiąć do roweru ale to znowu dzieciaki muszą się dogadać bo jak starszak będzie robił krzywdę mlodszemu to to też nie przejdzie .

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:

Przede mną jeszcze glukoza, więc dobrze czytać takie miłe wieści :D Właśnie chcę zadzwonić do praxis i zapytać czy zrobią mi test na najbliższej wizycie i umówić się, żeby wtedy mi zrobili, bo ostateczny termin na to wypada w wielki czwartek na kolejnej wizycie, a planujemy wtedy wyjazd na święta do Pl, więc to mniej by nam pasowało.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nie pozwolili wciskać cytryny bo mo moze wpłynąć na wynik musiała być zwykła glukoza po wypici mogłam napic sie wody . Ja nie mogłam wypić na raz bo za słodkie. Co laboratorium to inaczej.

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauuudia trzymam kciuki za synka. Z pewnością wszystko pójdzie gładko i dobrze!

Ja to chyba jakaś dziwna jestem :P nie mam problemu z zostawieniem dzieci na czas porodu. Mają ojca :P i on też umie się nimi zająć. Nie wiem może mam takie podejście bo oni od zawsze zostawali gdzieś u kogoś na noc, a starszy to nawet na tydzień u dziadków. Poza tym na codzień chodzą do przedszkola. I też często było tak, że zostawali z mężem na weekend sami bo musiałam jechać na szkolenie/kursy.
    A u nas w szpitalu jest zakaz odwiedzin dzieci do lat 14 ze względu na infekcje. Mi to pasuje, bo ciężko by mi i im było gdyby przyszli na godzinę i musieli mnie zostawić. jak ostatnio wróciłam po porodzie do domu i zobaczyłam starszaka to się rozbeczałam :P

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z Was miała/ma albo ma zamiar kupić ten przewijak https://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/20045205/ :)? widzę ze cenowo nie jest źle tylko ciekawe jak z korzystaniem z niego :) mój M. stwierdził ze wygląda na słaby...

Szczęśliwa2017
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:
    czy któraś z Was miała/ma albo ma zamiar kupić ten przewijak https://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/20045205/ :)? widzę ze cenowo nie jest źle tylko ciekawe jak z korzystaniem z niego :) mój M. stwierdził ze wygląda na słaby...
    Kolega mówił że spoko, ale dziecko szybko z niego wyrasta.

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia to pewnie zadzwoń i umów się żeby na następnej Ci zrobili i z głowy :) i daj znać czy też dostałaś sok winogronowy ;) bardzo jestem ciekawa :)

Trójka dziękuję staram się być dobrej myśli i w sumie cieszę się że nie będzie miał tej myszki na policzku zwłaszcza że zauwazylam na niej coraz to więcej ciemnych włosków niewiadomo jak miałoby to wyglądać w okresie późniejszym no i najbardziej bałam się o jego psychikę gdyby broń boże ktoś miał się z niego wyśmiewać.... co nie zmienia faktu że cholernie się boję :/ staram się za dużo nie myśleć ale to silniejsze ode mnie. Dobrze że jedziemy z samego rana.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Ja też piłam na początku taki napój aloesowy, bo odkryłam, że mi pomaga na mdłości, ale później poczytałam, że niby nie powinno się za dużo w ciąży i jakoś przestałam.

a pamiętasz może dlaczego nie powinno się pić za dużo w ciąży i co oznacza dużo? ;)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:

ja zamierzam kupić, znajomi mają, mówią, że spełnia swoją rolę.

Komcia wszystkie przewijaki są chyba tych samych rozmiarów więc dzieci i tak w końcu z niego wyrosną, a nawet jak są jakieś większe to kto na to znajdzie miejsce w małym mieszkaniu.. :p

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    A mi nie pozwolili wciskać cytryny bo mo moze wpłynąć na wynik musiała być zwykła glukoza po wypici mogłam napic sie wody . Ja nie mogłam wypić na raz bo za słodkie. Co laboratorium to inaczej.

Welonka, robiłam krzywą już 3 różnych laboratoriach i w żadnym nie pozwolili mi wcisnąć cytryny. Diabetolog, u której byłam przed ciążą też mówiła, żeby krzywą zrobić ze zwykłą glukozą.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • M.W Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robiony test obciążenia glukozą w zeszłym tygodniu, ale nie dostałam soku winogronowego :( Piłam zwykłą glukozę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 14:01

• anna23 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy ten przewijak i wydaje się spory :) Tylko patrz w Ikei jaka Nakładke bierzesz bo w domu okazało się że wzięłam za duża i mąż musiał przycinac :)
    Ja dziś byłam na krzywej, zaproponowano mi tam cytrynową i była super! Piłam słodsze rzeczy w życiu więc nie było źle choć po mnie wchodziła starszą Pani i nie mogła tego wypić żal mi jej było :(
    A ludzie w poczekalni co wyczyniaja naprawdę warte nagrania. Powinien być dzień bez raszpli klocacych się dosłownie o jedno krzesło.

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia kciuki za jutro :) będzie dobrze :)
    Co do glukozy to słyszałam, że w Norwegii tak samo już wprowadzili schłodzony napój tylko bodajże pomarańczowy. Samej nie dane mi było spróbować.

Szczęśliwa2017 też mam znajomych, którzy mają ten przewijak i mówili, że im w zupełności wystarcza.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.W wrote:
    Ja miałam robiony test obciążenia glukozą w zeszłym tygodniu, ale nie dostałam soku winogronowego :( Piłam zwykłą glukozę.
    O widzisz w takim razie jeszcze też nie wszędzie... A gdzie mieszkasz? Może to zależy też od landu? Hmm ciekawe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 15:13

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzięki za informacje :) chyba się na niego zdecyduje;) tylko nie wiem.czy będę kupować ta podkładka bo w komplecie z lozeczkiem jest miękki przewijak i mam nadzieję że będzie pasować ;)

Szczęśliwa2017
‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ