X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt, jakie duże maluszki :-)

Ja przyjmuję Tardyferol Fol, biorę na noc.
    Czy teraz robiąc morfologię, muszę na parę dni odstawić żelazo, czy robić badanie podczas?
    Lekarz kazał przede wszystkim jeść więcej mięsa.
    W przyszłym tygodniu idę na obciązenie glukozą, a 21 marca mam wizytę, już odliczam dni :-)

U mnie teraz brzuszek również wypieło do przodu :-)
    Na chrzcinach widać wyraźnie było, że to zaawansowana ciąża.
    Fajnie, uwielbiam ten stan :-)
    Na plusie 4,5- 5 kg.

klauuudia lubi tę wiadomość

• Komcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm jak czytam co jeść w przypadku problemów z żelazem to aż mi ślinka cieknie. Zblendowane buraki i kaszaneczka mogłaby być codziennie ;p
    Też dostałam skierowanie na glukozę ;)
    A waga w domu mi padła - nie dziwie jej się. Ostatni pomiar to 71 kg (czyli 7 na plusie w tej ciąży i 11 na plusie od poprzedniej).

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella nic nie odstawiasz. Żelazo bierzesz ciągiem i robisz wyniki. Ja po miesiącu miałam na prawdę duża poprawę. Za 2 tyg kolejna wizyta wiec przed również zrobię morfologię.

• welonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja takie skutki miałam po żelazie przed ciąża ,boje sie ze w ciazy mogą byc gorsze albo bardziej nasilone.

Ja jutro mam wizytę i juz przebieram nóżkami:d ja z wagi korzystam tylko u lekarza w domu mam schowana :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 08:37

age.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro czeka nas operacja ... Tak się stresuje wiem że to niedobrze dla maluszka ale tak strasznie martwię się o Nikolasa oby wszystko poszło sprawnie ... najbardziej boję się momentu kiedy będę musiała "pożegnać się " z małym i wyjść z sali operacyjnej już na sama myśl łzy mi lecą ciurkiem a co dopiero jutro to przeżyć... trzymajcie za nas kciuki proszę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 08:39

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co nie mialam problemu z morfologia :) ale wizytę mam w przyszłym tygodniu i zobaczymy jak wtedy wyjdą badania :)

jutro jadę na echo serca- mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze :) I już się nie mogę doczekać zobaczyć maluszka:)

zamówienie na Gemini zrobione :) teraz czekam na kuriera :D

klauudia wszystko będzie dobrze- trzymamy kciuki !:)

Szczęśliwa2017
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mialam nigdy problemu z zelazem . Utrzymuje sie ciagle na poziomie 14 .
    Ale szwagierka ma wyciskarke do sokow i piłam mieszankę z buraków pomarańczy i cytryny pyszne to było ja osobiście dodalabym jeszcze trochę chilli i miód w gębie :)
    Chociaż wydaje mi się że w przypadku żelaza to jednak przede wszystkim dużo miecha ;)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia trzymam kciuki za Was :) mozesz byc z synkiem do momentu aż nie zostanie znieczulony?

Nigdy nie mialam żelaza na poziomie 14 od poczatku ciąży mialam 12,5i jak na mnie to bylo bardzo duzo:)

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, nie martw się - wszystko będzie OK :)
    U nas syn kuzynki miał ostatnio operację, zniósł to bardzo dzielnie, tyle, że po nakrozie trochę ciężko było się mu zebrać w sobie (podobno u dzieci to normalne) i wymiotował (co też jest normalne - więc się nie przestrasz u swojego synka), ale na drugi dzień, jak już doszedł do siebie to czuł się jak bohater - wszyscy go w tym utwierdzali - i teraz chodzi dumny jak paw - zero traumy czy złych wspomnień :)

Dziewczyny jakie miałyście wyniki krzywej cukrowej?

U mnie było:

Na czczo 85
    Po 1h 140
    Po 2h 111

Wiem, że wyniki są w normie (jest OK <140 po 2h), ale z ciekawości pytam jak to u Was wyglądało i czy miałyście duże przyrosty cukru, w stosunku do wartości wyjściowej po tej glukozie? I czy piłyście glukozę cytrynową/z cytryną czy zwykłą? Jestem ciekawa czy to robi jakąś różnicę w wynikach :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, ja wlaśnie siedzę w labie i czekam na pobranie po 1h.. wyniki dziś lub jutro. Ja najbardziej obawiam się o cukier na czczo, bo z nim miałam problemy już przed ciążą i brałam wtedy Metforminę.

Klaudia, trzymam mocno kciuki za operację Twojego synka!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia kciuki zaciśnięte :-) będzie dobrze!

Leira u mnie wyjściowa na czczo 72
    Po godzinie 173
    Po 2 godzinach 103

Glukoza 75 g bez smaku, nie miałam wciskanej cytryny.
    Teraz norma (po godzinie) jest do 180 wiec Ty masz wyniki idealne. Nawet moj przewrażliwiony lekarz stwierdził ze moje wyniki są Ok a już myślałam ze to cukrzyca ciążowa. Mam jeść regularnie, raczej uważać na indeks. W ciazy mnie odrzuciło od słodyczy wiec tyle dobrego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 09:26

• eunice. Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:48

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Leira Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Dziewczyny, myślicie że mogę jutro zrobić glukozę? To będzie dokładnie 24 tc. Jutro jest jeden z nielicznych dni kiedy mąż mógłby ze mną jechać, bo wieczorem jedzie na wyjazd służbowy z pracy i rano nie musi iść to by mógł z nami jechać i młodą gdzieś wziąć do parku na ten czas. Tylko się martwie czy to nie za szybko

Skoro glukozę robi się między skończonym 24 tygodniem a 28 tygodniem to dlaczego nie? :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, robi się od 24 tygodnia, więc myślę że jak najbardziej ok :) Ja robię zaledwie 4 dni później.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cukier podany wartościach mmol/l
    Na czczo 3.98 (3,3-5,5)
    Po1godz 6.02
    Po2 godz5,08

Jak kogoś interesuje to dzisiaj w pytaniu na śniadanie ma byc o ćwiczeniach w ciazy jakie sa dozwolone a jakie zakazane:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 09:39

age.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia,wiem co czujesz :( u mnie młody miał 2 zabiegi,raz mu wyrywali migdałek ale wtedy prywatne i byłam z mężem to się trzymałam drugi raz na ściągnięcie jajeczka do moszny w szpitalu i byłam już sama,ryczłam jak głupia pod salą :(

Możesz zrobić glukozę w 24 :)

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia trzymam kciuki za Was, będzie dobrze :)

Ja też miałam kiepskie żelazo na początku, zwróciłam uwagę na to gin i zaleciła mi jeść dużo czerwonego mięsa, więc tak też zrobiłam i pomogło. Teraz mam też wyciskarkę to mogę coś pokombinować ze sokami z buraka itp. :) kaszankę bym chętnie zjadła, ale tu gdzie mieszkam nie ma takich rarytasów :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 09:44

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)
    U nas leci strasznie czas już skończyliśmy chorowania. wózek zakupiony zarówno spacerówka dla Młodego jak i limuzyna dla księżniczki. Zdecydowałam Sie na Barlette :D

A jak u was ze zgaga? bo mnie normalnie tak meczy nawet po wypiciu wody... no przez to wróciły mdłości i wymioty sporadycznie ale niestety są...
    Dostałam skierowanie do szpitala na po świętach an kontrole mój gin woli dmuchać na zimne żeby znowu za szybko dzidzia nie wyszła i czy wszystko ok. nie wiem jak zostawię synka na kilka nocy zapłacze się za nim... w dzień jest ok ale w nocy tylko mama...

:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 09:59

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez robiłam w 24tc .
    na czczo 66 po 75g samej glukozy
    -po 1h -72mg%
    -po 2h - 99mg%

dodam ze słodycze jem garsciami;)

Szczęśliwa2017
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Hej Kobietki :)
    U nas leci strasznie czas już skończyliśmy chorowania. wózek zakupiony zarówno spacerówka dla Młodego jak i limuzyna dla księżniczki. Zdecydowałam Sie na Barlette :D

A jak u was ze zgaga? bo mnie normalnie tak meczy nawet po wypiciu wody... no przez to wróciły mdłości i wymioty sporadycznie ale niestety są...
    Dostałam skierowanie do szpitala na po świętach an kontrole mój gin woli dmuchać na zimne żeby znowu za szybko dzidzia nie wyszła i czy wszystko ok. nie wiem jak zostawię synka na kilka nocy zapłacze się za nim... w dzień jest ok ale w nocy tylko mama...

:(
    Ja mam zgagę co chwilę, ale jak sobie przypomne bóle z pierwszej ciąży to nawet na tę zgagę nie zwracam uwagi ;)
    A dzisiaj pierwszy raz mnie dopadła myśl jak to bedzie w okolicach porodu zostawić w domu moją Małą Gwiazdkę. Niby moja mama ma przyjechać na pare dni (przed / w trakcie i po porodzie), aby mąż chodził w miarę do pracy - nie tracił urlopu i wykorzystał go jak juz wszyscy będziemy w domu. I już mnie ściska że jak to zostanie beze mnie. Chociaż tak myślę, ze bardziej ja bez niej ;(

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ