CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt, jakie duże maluszki
Ja przyjmuję Tardyferol Fol, biorę na noc.
Czy teraz robiąc morfologię, muszę na parę dni odstawić żelazo, czy robić badanie podczas?
Lekarz kazał przede wszystkim jeść więcej mięsa.
W przyszłym tygodniu idę na obciązenie glukozą, a 21 marca mam wizytę, już odliczam dni
U mnie teraz brzuszek również wypieło do przodu
Na chrzcinach widać wyraźnie było, że to zaawansowana ciąża.
Fajnie, uwielbiam ten stan
Na plusie 4,5- 5 kg.
klauuudia lubi tę wiadomość
-
Hmm jak czytam co jeść w przypadku problemów z żelazem to aż mi ślinka cieknie. Zblendowane buraki i kaszaneczka mogłaby być codziennie ;p
Też dostałam skierowanie na glukozę
A waga w domu mi padła - nie dziwie jej się. Ostatni pomiar to 71 kg (czyli 7 na plusie w tej ciąży i 11 na plusie od poprzedniej).
-
Anitka ja takie skutki miałam po żelazie przed ciąża ,boje sie ze w ciazy mogą byc gorsze albo bardziej nasilone.
Ja jutro mam wizytę i juz przebieram nóżkami:d ja z wagi korzystam tylko u lekarza w domu mam schowana :dWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 08:37
-
Jutro czeka nas operacja ... Tak się stresuje wiem że to niedobrze dla maluszka ale tak strasznie martwię się o Nikolasa oby wszystko poszło sprawnie ... najbardziej boję się momentu kiedy będę musiała "pożegnać się " z małym i wyjść z sali operacyjnej już na sama myśl łzy mi lecą ciurkiem a co dopiero jutro to przeżyć... trzymajcie za nas kciuki proszę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 08:39
-
ja póki co nie mialam problemu z morfologia
ale wizytę mam w przyszłym tygodniu i zobaczymy jak wtedy wyjdą badania
jutro jadę na echo serca- mam nadzieję ze wszystko będzie dobrzeI już się nie mogę doczekać zobaczyć maluszka:)
zamówienie na Gemini zrobioneteraz czekam na kuriera
klauudia wszystko będzie dobrze- trzymamy kciuki !klauuudia lubi tę wiadomość
Szczęśliwa2017 -
Tez nie mialam nigdy problemu z zelazem . Utrzymuje sie ciagle na poziomie 14 .
Ale szwagierka ma wyciskarke do sokow i piłam mieszankę z buraków pomarańczy i cytryny pyszne to było ja osobiście dodalabym jeszcze trochę chilli i miód w gębie
Chociaż wydaje mi się że w przypadku żelaza to jednak przede wszystkim dużo miecha -
Klaudia, nie martw się - wszystko będzie OK
U nas syn kuzynki miał ostatnio operację, zniósł to bardzo dzielnie, tyle, że po nakrozie trochę ciężko było się mu zebrać w sobie (podobno u dzieci to normalne) i wymiotował (co też jest normalne - więc się nie przestrasz u swojego synka), ale na drugi dzień, jak już doszedł do siebie to czuł się jak bohater - wszyscy go w tym utwierdzali - i teraz chodzi dumny jak paw - zero traumy czy złych wspomnień
Dziewczyny jakie miałyście wyniki krzywej cukrowej?
U mnie było:
Na czczo 85
Po 1h 140
Po 2h 111
Wiem, że wyniki są w normie (jest OK <140 po 2h), ale z ciekawości pytam jak to u Was wyglądało i czy miałyście duże przyrosty cukru, w stosunku do wartości wyjściowej po tej glukozie? I czy piłyście glukozę cytrynową/z cytryną czy zwykłą? Jestem ciekawa czy to robi jakąś różnicę w wynikachklauuudia lubi tę wiadomość
-
Leira, ja wlaśnie siedzę w labie i czekam na pobranie po 1h.. wyniki dziś lub jutro. Ja najbardziej obawiam się o cukier na czczo, bo z nim miałam problemy już przed ciążą i brałam wtedy Metforminę.
Klaudia, trzymam mocno kciuki za operację Twojego synka!klauuudia lubi tę wiadomość
-
Klaudia kciuki zaciśnięte
będzie dobrze!
Leira u mnie wyjściowa na czczo 72
Po godzinie 173
Po 2 godzinach 103
Glukoza 75 g bez smaku, nie miałam wciskanej cytryny.
Teraz norma (po godzinie) jest do 180 wiec Ty masz wyniki idealne. Nawet moj przewrażliwiony lekarz stwierdził ze moje wyniki są Ok a już myślałam ze to cukrzyca ciążowa. Mam jeść regularnie, raczej uważać na indeks. W ciazy mnie odrzuciło od słodyczy wiec tyle dobrego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 09:26
-
eunice. wrote:Dziewczyny, myślicie że mogę jutro zrobić glukozę? To będzie dokładnie 24 tc. Jutro jest jeden z nielicznych dni kiedy mąż mógłby ze mną jechać, bo wieczorem jedzie na wyjazd służbowy z pracy i rano nie musi iść to by mógł z nami jechać i młodą gdzieś wziąć do parku na ten czas. Tylko się martwie czy to nie za szybko
Skoro glukozę robi się między skończonym 24 tygodniem a 28 tygodniem to dlaczego nie? -
Eunice, robi się od 24 tygodnia, więc myślę że jak najbardziej ok
Ja robię zaledwie 4 dni później.
-
Ja mam cukier podany wartościach mmol/l
Na czczo 3.98 (3,3-5,5)
Po1godz 6.02
Po2 godz5,08
Jak kogoś interesuje to dzisiaj w pytaniu na śniadanie ma byc o ćwiczeniach w ciazy jakie sa dozwolone a jakie zakazane:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 09:39
-
Klaudia,wiem co czujesz
u mnie młody miał 2 zabiegi,raz mu wyrywali migdałek ale wtedy prywatne i byłam z mężem to się trzymałam drugi raz na ściągnięcie jajeczka do moszny w szpitalu i byłam już sama,ryczłam jak głupia pod salą
Możesz zrobić glukozę w 24 -
Klaudia trzymam kciuki za Was, będzie dobrze
Ja też miałam kiepskie żelazo na początku, zwróciłam uwagę na to gin i zaleciła mi jeść dużo czerwonego mięsa, więc tak też zrobiłam i pomogło. Teraz mam też wyciskarkę to mogę coś pokombinować ze sokami z buraka itp.kaszankę bym chętnie zjadła, ale tu gdzie mieszkam nie ma takich rarytasów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 09:44
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Hej Kobietki
U nas leci strasznie czas już skończyliśmy chorowania. wózek zakupiony zarówno spacerówka dla Młodego jak i limuzyna dla księżniczki. Zdecydowałam Sie na Barlette
A jak u was ze zgaga? bo mnie normalnie tak meczy nawet po wypiciu wody... no przez to wróciły mdłości i wymioty sporadycznie ale niestety są...
Dostałam skierowanie do szpitala na po świętach an kontrole mój gin woli dmuchać na zimne żeby znowu za szybko dzidzia nie wyszła i czy wszystko ok. nie wiem jak zostawię synka na kilka nocy zapłacze się za nim... w dzień jest ok ale w nocy tylko mama...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 09:59
-
ScarlettKate wrote:Hej Kobietki
U nas leci strasznie czas już skończyliśmy chorowania. wózek zakupiony zarówno spacerówka dla Młodego jak i limuzyna dla księżniczki. Zdecydowałam Sie na Barlette
A jak u was ze zgaga? bo mnie normalnie tak meczy nawet po wypiciu wody... no przez to wróciły mdłości i wymioty sporadycznie ale niestety są...
Dostałam skierowanie do szpitala na po świętach an kontrole mój gin woli dmuchać na zimne żeby znowu za szybko dzidzia nie wyszła i czy wszystko ok. nie wiem jak zostawię synka na kilka nocy zapłacze się za nim... w dzień jest ok ale w nocy tylko mama...
A dzisiaj pierwszy raz mnie dopadła myśl jak to bedzie w okolicach porodu zostawić w domu moją Małą Gwiazdkę. Niby moja mama ma przyjechać na pare dni (przed / w trakcie i po porodzie), aby mąż chodził w miarę do pracy - nie tracił urlopu i wykorzystał go jak juz wszyscy będziemy w domu. I już mnie ściska że jak to zostanie beze mnie. Chociaż tak myślę, ze bardziej ja bez niej ;(