X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/163a8b7b303c.jpg

Polecam bardzo pakowna i lekka z karta ikea famili za 14,99zl i mozna ja potem wyrzucic lub uprac. Jest jeszcze wersja czarna. Zamierzam wziac taka do szpitala.
    Pamietam ze na wrześniowych dziewczyny polecaly te torby. Ja ostatecznie kupiłam z decathlon bo mam masę bonów do wykorzystania :-) wzięłam tez kilka dużych ręczników z mikrofibry bo szybko schną i zajmują mało miejsca wiec są fajne na wyjazdy lub basen.

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    No to ja wiem gdzie już rodzic nie będę a gdzie jest moja Panu dr. Bytom blok 5 .koleżanka po cesarce 9 dni temu mówiła że opieka beznadziejna. Łaskę robią że leki przyniosą dziecko , jak nie karmisz piersią to z łaska ci butelkę przyniosą? Zajza raz na cały dzień żeby spytać czy wszystko dobrze. W nosie mam takie coś w 21 wieku. Trudno będę rodzic w innym szpitalu niż mój lekarz mimo że Bytom ma 3 stopień refundacji . Jak będzie coś poważnego to mnie przewioza do niego. Dziewczyny że Śląska co sądzicie o Zabrzu ? Ale inne szpitale ?

Ja będę rodzic w Zabrzu, tu mieszkam, w tym szpitalu pracuje mój lekarz, kuzynka rodziła rok temu i słyszałam dobre opinie. Myślałam też o porodzie w wodzie, w środę mam wizytę to będę rozmawiać z ginem o porodzie

anieszka lubi tę wiadomość

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

* 15.11.2016 mój kochany aniołek
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz bardzo Ci współczuję tego bólu i właściwie już teraz nie wiem co mogłoby Ci pomóc skoro ten pas odpada :/ jak przez ost dni nie mogłam wytrzymać na ból tych przestrzeni miedzyzebrowych od czasu do czasu brałam paracetamol no ale jak by nie było to nie wyjście bo pomoże tylko jednorazowo... O ile Wogole...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 19:32

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1916 wrote:
    Ja będę rodzic w Zabrzu, tu mieszkam, w tym szpitalu pracuje mój lekarz, kuzynka rodziła rok temu i słyszałam dobre opinie. Myślałam też o porodzie w wodzie, w środę mam wizytę to będę rozmawiać z ginem o porodzie
    Same superlatywy słyszałam o Zabrzu. Skoro lekarz daje skierowanie pewnie po 32 tyg ciazy to spokojnie po 34 zadzwonię tam i się u gadam do anestozjologa i na cesarke. Dobrze ze koleżanka mi opowiedziała o bytomiu.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tegz, bardzo współczuję bólu, ale jesteś dzielna i dasz radę dla Maluszka!

klauuudia, teqz lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem po wizytowaniu ;) Wszystko jak w najlepszym porządku ;)
    Jedyne co to Młody jest o tydzień większy niż wynika z wyliczeń. Lekarka już wcześniej mnie na to nastwiała, jednak teraz dodała aby się zorientować, bo w Gdańsku będą starali się na siłe "zmusić" do rodzenia naturalnie. Poprzednie dziecko po porodzie miało pęknięty obojczyk ;/ a to ma być jeszcze większe...

Magda33 lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    Jedyne co to Młody jest o tydzień większy niż wynika z wyliczeń. Lekarka już wcześniej mnie na to nastwiała, jednak teraz dodała aby się zorientować, bo w Gdańsku będą starali się na siłe "zmusić" do rodzenia naturalnie. Poprzednie dziecko po porodzie miało pęknięty obojczyk ;/ a to ma być jeszcze większe...

a gdzie rodziłaś? słyszałam tylko o Wojewódzkim takie opinie, Kliniczna i Zaspa raczej nie nastawiają się aż tak na poród sn

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka teraz rodziła w wojewódzkim. Nie męczyli jej długo, od razu cesarka. Trafiła na dobrego lekarza, bo pewien młody chciał ją jeszcze trzymać. Ja się zastanawiam nad Redłowem.

Co po tym jak złamano dziecku obojczyk? Dziecko było w gipsie?

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie też w badaniach morfologi pojawiło się coś niepokojącego.
    Erytrocyty 3,61 (3,9-5,2)
    Hemoglobina 11 (11,2-15,7)
    Hematokryt 32,6 (34,1-44,9)
    Limfocyty% 17,5 (20-40)
    Jest to stan mówiący o anemii. Wizytę mam dopiero w czwartek. Czy mogę sama zacząć brać jakieś żelazo i jakie to powinno być?
    A odstawiło mnie ostatnio od mięsa prawie całkowicie, wątróbki nie przełknę. Jutro kupię brukselkę, ale nie wiem czy to wystarczy.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Moja koleżanka teraz rodziła w wojewódzkim. Nie męczyli jej długo, od razu cesarka. Trafiła na dobrego lekarza, bo pewien młody chciał ją jeszcze trzymać. Ja się zastanawiam nad Redłowem.

Co po tym jak złamano dziecku obojczyk? Dziecko było w gipsie?
    Nic się nie robi, trzeba odpowiednio zaczynac ubieranie i rozbieranie, odciążać te stronę po której jest złamanie czyli częściej układać na drugim boku. Samo się zrasta.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Nic się nie robi, trzeba odpowiednio zaczynac ubieranie i rozbieranie, odciążać te stronę po której jest złamanie czyli częściej układać na drugim boku. Samo się zrasta.
    Dokładnie - pozostało zgrubienie. Po czym chyba w drugim miesiącu miała kontrole, na której wyszło że wszytsko zrosło się poprawnie.
    Rodziłam na Redłowie i tam chciałabym ponownie - teraz chce zebrać informacje jak tam podchodzą do cc ze względu na wagę - może ktoś tu wie??. Po pierwszym naturalnym porodzie (fakt szybkim i pomimo że jedynym znieczuleniem był paracetamol to wspominam go bardzo dobrze), założyli mi 16 szwów (z porównan z koleżankami wychodzi że sporo).

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, może burak? Albo tabletki z buraka jeśli nie przełamiesz soku? W czwartek lekarz ci przepisze żelazo.

Trójka, to dobrze ze nie ma gipsu. Jak sobie pomyślałam, ze takie maleństwo miałoby być w ciężkim gipsie... :(

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    Super, że wszystko gra :) może właśnie przez taką sytuację bedziesz mieć wskazanie do cięcia
    Ja mam wizytę w czwartek. Nie wiem czy mały będzie mierzony i ważony bo to na NFZ, a jestem strasznie ciekawa jak wygląda "wagowo". Planuję jeszcze iśc w okolicach 30 tc na prywatną wizytę razem z mężem, to tam już napewno wszystko pomierzą.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    Niestety u mnie też w badaniach morfologi pojawiło się coś niepokojącego.
    Erytrocyty 3,61 (3,9-5,2)
    Hemoglobina 11 (11,2-15,7)
    Hematokryt 32,6 (34,1-44,9)
    Limfocyty% 17,5 (20-40)
    Jest to stan mówiący o anemii. Wizytę mam dopiero w czwartek. Czy mogę sama zacząć brać jakieś żelazo i jakie to powinno być?
    A odstawiło mnie ostatnio od mięsa prawie całkowicie, wątróbki nie przełknę. Jutro kupię brukselkę, ale nie wiem czy to wystarczy.
    Mi ostatnio wyniki wyszly praktycznie jak Twoje tylko hemoglobina 10,4 limfocyty w normie a plytki krwi zaniżone. Ja zmusiłam sie do picia zakwasu buraczanego ,pewnie w środę dostane żelazo ale chce jak najszybciej poprawić wyniki bo zle znoszę suplementacje żelaza.

age.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukam jutro dobrego soku z buraka i postaram się przełknąć. A żelazo to na receptę tylko? Bardzo Wam dziękuję za szybką odpowiedź.
    welonka a co takiego się dzieje jak suplementujesz żelazo?

Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    Poszukam jutro dobrego soku z buraka i postaram się przełknąć. A żelazo to na receptę tylko? Bardzo Wam dziękuję za szybką odpowiedź.
    Tez nie znoszę buraków :d ale dostałam zakwas gdzie nie czuć buraków tylko czosnek i troche ogórki kiszone . W zielarskim na pewno dostaniesz sok z buraków u mnie w delikatesach widziałam. Ja kiedys bardzo długo przyjmowałam żelazo po jakimś czasie pojawiły sie mdłości ,bole brzucha, biegunki nie mialam apetytu od tamtej pory tak reaguje na suplementacje żelaza. Pamiętaj ze żelazo najlepiej przyswaja sid z witaminą c.

age.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Tez nie znoszę buraków :d ale dostałam zakwas gdzie nie czuć buraków tylko czosnek i troche ogórki kiszone . W zielarskim na pewno dostaniesz sok z buraków u mnie w delikatesach widziałam. Ja kiedys bardzo długo przyjmowałam żelazo po jakimś czasie pojawiły sie mdłości ,bole brzucha, biegunki nie mialam apetytu od tamtej pory tak reaguje na suplementacje żelaza. Pamiętaj ze żelazo najlepiej przyswaja sid z witaminą c.
    Ok, bardzo Ci dziękuję. Ale się zaczyna ten 3 trymestr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 22:43

Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    Tak, żelazo na receptę jest. Spróbuj jeszcze dużo pietruszki! :)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety żelazo z warzyw średnio się wchłania :-/ najlepiej zmusić się do zjedzenia kaszanki - to ona ma najwiecej żelaza (nawet 2-3 krotnie więcej od wołowiny), następna w kolejce jest wątróbka, prawdziwe kakao robione na wodzie lub mleku roślinnym (ma porównywalnie do kaszanki!), hummus, pietruszka, kiwi, buraki. Tylko tak jak na poczatku wspominałam z warzyw/ owoców nie ma takiego przyswajania jak z produktów zwierzęcych.
    Dodatkowo żelazo lepiej wchłania się razem z wit C.
    Magda jeśli dostaniesz na receptę pamiętaj ze żelazo bierze się 2 godz po posiłku i godzinę przed posiłkiem. Ja zazwyczaj biorę na noc ponad 2 godz po kolacji.
    U mnie lekarz przy takich wynikach jak twoje jeszcze nic nie mówił. Podobne miałam cała pierwsza ciąże. W obecnej wyniki spadły mi dużo niżej wiec od razu dostałam żelazo na receptę. Nietety przyjmowanie żelaza ma swoje skutki uboczne (ogromne zaparcia) mnie się udało to wyprowadzić dieta.
    Ja faktycznie byłam bardzo słaba, po tygodniu przyjmowania żelaza poczułam różnice i teraz jest już Ok (wyniki idą w górę) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 02:42

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo doczytałam jakie skutki uboczne miała Welonka i ja rozniez mam bardzo maly apetyt a nawet mdlosci. Z młodym w 2 trymestrze miałam ogromny apetyt a teraz często zmuszam się do jedzenia.

‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ