X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Koleżanka rodziła właśnie w Pyskowicach i była bardzo zadowolona. Mi jest tam zdecydowanie za daleko. Poza tym na raciborskiej będę wykupywać opiekę prywatnej położnej

Mi do Pyskowic też daleko aż 30km ale tylko tam mogę rodzić naturalnie po cc

• welonka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym urodzić ostatniego maja :)
    My mamy do szpitala ponad 50km tam pracuje moj gin ,śmieje się ze jak akcja za szybko będzie postępować to po drodze mamy 3 szpitalne :d

age.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka ja przy 1 synku do 20 byłam na urodzinach kolegi. Jako ze to nasz najbliższy sąsiad (mieszka dom obok) mówię do męża ze już pójdę do domu. Małż mnie odprowadził, wykapałam się chwile jeszcze pogadaliśmy i jak tylko wyszedł położyłam się do łóżka. Po chwili usłyszałam jak pęka mi pęcherz płodowy (dziwne pyknięcie) wiec szybko wstałam i faktycznie wody zaczęły odchodzić :-) to była godz 20.30. Zadzwoniłam po męża, szybko się zebraliśmy o ruszyliśmy do szpitala (do tego w którym chce rodzic mamy 30 km). Tam trafiliśmy o 21.30 - zanim ktg, wszystkie dokumenty i wizyta na fotelu była 23. Kilka minut po 24 urodziłam :-)
    Także każdej z nas życzę takiego porodu :-)
    Podobno kolejne są szybsze :-) będzie ciekawie :-)
    Mojej sąsiadce zdążyli w szpitalu zdjąć spodnie i urodziła :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 11:00

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Ja będę na raciborskiej w Katowicach.
    O Zabrzu słyszałam raczej dobre opinie - koleżanka rodziła tam 3 tygodnie temu i była zadowolona.
    moja bratowa tam rodziła. Zadowolona :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja mam jeden szpital pod nosem i wcześniej bylo mi obojętnie w jakim szpitalu bede rodzic ale po pobycie w tym szpitalu gdzie nie mam gina i gdzie poznałam podejscie lekarzy powiedziałam ze nie bede tutaj rodzic a jeszcze teraz słyszałam ze w tym szpitalu ostatnio szaleje gronkowiec to ja dziękuję,wole pojechać dalej . Moja znajoma jechała do szpitala ponad 80km i mówi ze nie żałuję przez drogę pomęczyła sie w samochodzie przyjechała do szpitala i zaraz urodziła ,druga jechala ponad 100km do Krakowa do szpitala dojechała i w ostatniej chwili trafiła na stół bo okazało sie ze dziecko ułożone pośladkowo i trzeba ciąć.

Mam takie pytanie dwa razy zauważyłam w śluzie malutkie dwie nitki brązowej wydzieliny takie naprawde małe moze byc to spowodowane pęknięciem jakiegoś naczynka ?bo dwa razy ta sytuacja pojawiła się po wypróżnieniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 12:02

age.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:47

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała planowana cesarke . Miała któraś jak lekarze ustalają wtedy termin czy tydzień wcześniej czy może dwa? Bo tak się zastanawiam jak to będzie...

Eunice ja chciałabym żeby moja mama jednak przyjechała po cesarce mam nadzieję że tak jak z Nikolasem szybko dojdę do siebie ale nie ukrywajmy że raczej noszenie go nie będzie możliwe przez kilka pierwszych dni a Noe chciałabym żeby poczuł się odrzucony ...

Dzisiaj mam na 15:30 badanie 3D już się nie mogę doczekać martwię się tylko bo wysylam mojego małego szkraba do sąsiadki i mam mieszane uczucia . Nie będzie mnie pewnie dobre 2 h eehh mam nadzieję że jakoś poradzą ale rak czy siak jakoś mi dziwnie...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Ja będę miała planowana cesarke . Miała któraś jak lekarze ustalają wtedy termin czy tydzień wcześniej czy może dwa? Bo tak się zastanawiam jak to będzie...

Eunice ja chciałabym żeby moja mama jednak przyjechała po cesarce mam nadzieję że tak jak z Nikolasem szybko dojdę do siebie ale nie ukrywajmy że raczej noszenie go nie będzie możliwe przez kilka pierwszych dni a Noe chciałabym żeby poczuł się odrzucony ...

Dzisiaj mam na 15:30 badanie 3D już się nie mogę doczekać martwię się tylko bo wysylam mojego małego szkraba do sąsiadki i mam mieszane uczucia . Nie będzie mnie pewnie dobre 2 h eehh mam nadzieję że jakoś poradzą ale rak czy siak jakoś mi dziwnie...

Z tego co się orientuję to termin CC ustala się na ok. 14 dni przed TP.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia to chyba zalezy z jakiego powodu jest cesarka ,ze swojego otoczenia słyszałam ze dziewczyna z ułożeniem pośladkowym cc miała wyznaczoną w dzien terminu ,druga jak miała na życzenie miala kilka dni przed terminem a 3ktora obecnie jest w 3ciazy drugi poród miala przez cc i teraz tez ma miec cesarkę termin ma ustalony dwa tygodnie wcześniej terminem

age.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje, że ważny jest powód cesarki, kumpela na życzenie miała 5 dni przed terminem. Mi ten sam lekarz mówi, że ze względu na zagrożenie będzie planował cc jak najszybciej ale jeszcze nie dopytywałam czy to będzie ok 2 tyg wcześniej czy może jeszcze wcześniej. Intuicyjnie trzymam się tych ok 2 tygodni przed tp. Na następnej wizycie będę dopytywać.

klz9hdgetuhl70jy.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Miałam nadzieję zamowic tam też stanik do karmienia, ale chyba nie uda się z rozmiarem trafić :/
    Dziewczyny z wiekszym biustem ( 75 H/I przed ciążą) - gdzie planujecie kupować biustonosze do karmienia??
    Hej ja mam do sprzedania biustonosz z alles nowy z metka i opakowaniem w kolorze cielistym 70I.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam umówione cc 3 tyg wcześniej. Czekali tylko żeby nie był wczesniakiem. To chyba zależy od praktyki lekarzy. No i dlaczego masz cc

• Dika Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Ja miałam umówione cc 3 tyg wcześniej. Czekali tylko żeby nie był wczesniakiem. To chyba zależy od praktyki lekarzy. No i dlaczego masz cc
    a mogę podpytać, czy miałaś problemy z laktacją przy takiej różnicy cc a tp?
    Trochę się boję jak to będzie, chciałabym karmić piersią, po sn nie miałam z mleczkiem problemów.

klz9hdgetuhl70jy.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział, że między 39 a 40 tc. Czyli tak naprawdę w ostatnim tygodniu przed terminem.
    Ja będę miała cesarkę, bo przedtem też było cc i boję się rodzic sn, bo mam mały odstęp między ciążami. Zresztą u Ciebie, Klaudia chyba też o to chodzi?

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:48

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanka rak dokładnie u mnie chodzi o to samo poza tym przez to że poród z Nikolaskeim nie szedł za dobrze teraz panicznie się boję i chce cc

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety tez będę mieć cesarkę bo byłam u ortopedy i mam już spore rozejście spojenia łonowego a do końca ciąży dosyć daleko :/ bardzo chciałam naturalnie, ale nic nie zrobię. Ja będę się umawiać po 34tc i tez słyszałam ze jeśli jest przyczyna zdrowotna tak jak np moja to robią ok 2tyg wcześniej.

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice chodzi o macice żeby nie pekla. Tak samo jak po cesarce trzeba odczekać co najmniej rok z następną ciąża

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika wrote:
    a mogę podpytać, czy miałaś problemy z laktacją przy takiej różnicy cc a tp?
    Trochę się boję jak to będzie, chciałabym karmić piersią, po sn nie miałam z mleczkiem problemów.

Nie tzn na początku wiadomo sama siara aale jak w 4 dobie się rozkrecilo to osiedle mogłabym wykarmic :)

Ja mialam 3 tyg wcześniej ze względu na wadę po prostu bali się ze mogę dostać skurcze i nawet w sob na dwa dni przed cc podawali mi magnez żebym przypadkiem nie zaczęła wcześniej rodzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 14:18

Dika lubi tę wiadomość

• Dika Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cc ze względu na obawę o pęknięcie macicy przy skurczach.
    Mój lekarz mówi że wszystko trzeba zrobić, żeby żadnej wcześniejszej akcji skurczowej nie było (w pierwszej ciąży wylądowałam w szpitalu na podtrzymaniu jakos w 31 tc bo miałam regularne skurcze) i rozwiązać ciążę jak najszybciej to będzie możliwe. Jak twierdzi, operacja jaką miałam pół roku przed zajściem w ciążę teraz niesie ryzyko rozejścia się blizn na macicy.

klz9hdgetuhl70jy.png
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ