X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    No to ja wiem gdzie już rodzic nie będę a gdzie jest moja Panu dr. Bytom blok 5 .koleżanka po cesarce 9 dni temu mówiła że opieka beznadziejna. Łaskę robią że leki przyniosą dziecko , jak nie karmisz piersią to z łaska ci butelkę przyniosą? Zajza raz na cały dzień żeby spytać czy wszystko dobrze. W nosie mam takie coś w 21 wieku. Trudno będę rodzic w innym szpitalu niż mój lekarz mimo że Bytom ma 3 stopień refundacji . Jak będzie coś poważnego to mnie przewioza do niego. Dziewczyny że Śląska co sądzicie o Zabrzu ? Ale inne szpitale ?
    Według moich znajomych, które właśnie rodziły w Zabrzu, jak również na FB i na stronie gdzierodzic.info szpital i opieka położnych jest na wysokim poziomie. Raz tam byłam na samym początku ciąży i faktycznie jeśli chodzi o stosunek personelu do kobiet jest bardzo dobry. Mi tam w listopadzie powiedzieli "do zobaczenia 1 czerwca". Więc nie może być inaczej i ja również zamierzam tam rodzić :) Dzisiaj idziemy na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia na tej porodówce :)

oar8yx8dab4u94zl.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chwila i jadę na te badania :) jejku tak się cieszę ale oczywiście już też mam srake z nerwów. Też tak macie? Nie potrafię nad tym zapanować... haha nie wiem czemu ale zawsze czuje taki wewnętrzny niepokój...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 14:40

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Jeszcze chwila i jadę na te badania :) jejku tak się cieszę ale oczywiście już też mam srake z nerwów. Też tak macie? Nie potrafię nad tym zapanować... haha nie wiem czemu ale zawsze czuje taki wewnętrzny niepokój...

Będzie dobrze :-* Daj znać jak po :)

klauuudia lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny ale się cieszę cudowne przeżycie zobaczyć taka słodka twarzyczke w 3D . Wszystko super . Mały ma już 1005 g :D

kokkosanka, Axana, Andziula_1988, welonka, A_n_k_a_80, ptaszek, Anitka201, Wonderland, zielonooka7, tomania2806, witaminkab, Magda33, Pysiaczek89, lotka1990, Kropka89, anna23 lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będę w domu to wyśle Wam zdjęcie :D

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale duży! Gratuluje ❤️ Czekam na zdjęcie ;)

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz a jak ortopeda stwierdz to rozejście się spojenia? Ja mam ogromny problem z biodrami i kręgosłupem i myślę wybrać się do ortopedy, żeby sprawdził czy to normalne. A spojenie czasem pobolewa. Tzn tak myślę, że to to. Moja siostra miała cc właśnie ze względu na spojenie, ale ona miała problem z biodrami od dziecka i u niej to trochę inna bajka.

dqpri09kh0x52aib.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Jejku dziewczyny ale się cieszę cudowne przeżycie zobaczyć taka słodka twarzyczke w 3D . Wszystko super . Mały ma już 1005 g :D
    Wow jaki już duży maluszek! Super! :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anieszka wrote:
    Według moich znajomych, które właśnie rodziły w Zabrzu, jak również na FB i na stronie gdzierodzic.info szpital i opieka położnych jest na wysokim poziomie. Raz tam byłam na samym początku ciąży i faktycznie jeśli chodzi o stosunek personelu do kobiet jest bardzo dobry. Mi tam w listopadzie powiedzieli "do zobaczenia 1 czerwca". Więc nie może być inaczej i ja również zamierzam tam rodzić :) Dzisiaj idziemy na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia na tej porodówce :)
    Do szkoły rodzenua idziemy w tą środę do swietochlowic bo blisko mamy bardzo.

A powiedzcie czy jak ja mam cesarke to mam jakos się wpierw zapisać zapowiedziec temu szpitalowi jeśli nie mam tam swojego lekarza ?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Do szkoły rodzenua idziemy w tą środę do swietochlowic bo blisko mamy bardzo.

A powiedzcie czy jak ja mam cesarke to mam jakos się wpierw zapisać zapowiedziec temu szpitalowi jeśli nie mam tam swojego lekarza ?
    Dostaje się skierowanie od lekarza ginekologa lub specjalisty gdzie jest napisane wskazanie. I się trzeba wcześniej zgłosić i umówić na cięcie. Później jeszcze jest wyznaczany termin konsultacji anestezjologicznej gdzie się przeprowadza wywiad.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    56c1f9f343f1b4d5med.jpg

25d105ef4242f480med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 17:22

teqz, summer86, welonka, Dika, Andziula_1988, A_n_k_a_80, ptaszek, kokkosanka, Anitka201, Wonderland, Fufka30, Tròjka, witaminkab, Axana, Magda33, Pysiaczek89, Czara, Tini, Kropka89, anna23, anieszka lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Teqz a jak ortopeda stwierdz to rozejście się spojenia? Ja mam ogromny problem z biodrami i kręgosłupem i myślę wybrać się do ortopedy, żeby sprawdził czy to normalne. A spojenie czasem pobolewa. Tzn tak myślę, że to to. Moja siostra miała cc właśnie ze względu na spojenie, ale ona miała problem z biodrami od dziecka i u niej to trochę inna bajka.
    Zrobił usg spojenia. Rozejście mam na 6mm. Ja ledwo chodze przed to i dotknięcie spojenia równa się ogromny ból. Mnie boli ciagle i nie przechodzi, łatwo zobaczyć ze jak Ci się rozeszło spojenie to stanie na jednej nodze to okropny ból :/ ogólnie wstawanie, zmienianie pozycji, chodzenie to katorga. Jedynie leżenie i siedzenie bez ruchu nie sprawia bólu.

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży też mnie bolało spojenie i to mocno a stało się się to podczas mycia klatki schodowej...
    Z tym ze nic poważnego mi się tam nie działo... dostałam taki specjalny pas pod brzuch wchodzący na tyłek i to pomogło

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Ja będę na raciborskiej w Katowicach.
    O Zabrzu słyszałam raczej dobre opinie - koleżanka rodziła tam 3 tygodnie temu i była zadowolona.
    Tez rodze na Raciborskiej :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    W pierwszej ciąży też mnie bolało spojenie i to mocno a stało się się to podczas mycia klatki schodowej...
    Z tym ze nic poważnego mi się tam nie działo... dostałam taki specjalny pas pod brzuch wchodzący na tyłek i to pomogło
    U mnie niestety rozejście jest spore a jestem bardzo drobna wiec niestety czeka mnie CC, tym bardziej ze na pewno się jeszcze rozejdzie :/ mi niestety powiedział ze nie mogę pasa nosić bo ogólnie kobiety w ciąży nie powinny.

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie jest to ból od czasu do czasu i zrobiłam test stania na jednej nodze ;) jednak chyba ze spojenie ok.
    Klaudia ale śliczny Maluszek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 18:11

dqpri09kh0x52aib.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz acha to nie wiedziałam... wiem że ja miałam właśnie jakiś taki specjalny przeznaczony dla kobiet w ciąży tyle że tak jak mówię mi się tam nic nie rozchodzilo po prostu bolało jak cholera ...
    Ale to pi prostu będzie cc i koniec . Napewno będzie dobrze nie ma co się martwić na zapas :) chociaż ten ból jest napewno uciążliwy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 18:14

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firanki na dusze jestes ze Slaska?

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/163a8b7b303c.jpg

Polecam bardzo pakowna i lekka z karta ikea famili za 14,99zl i mozna ja potem wyrzucic lub uprac. Jest jeszcze wersja czarna. Zamierzam wziac taka do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 18:22

klauuudia, lotka1990, Kropka89 lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Teqz acha to nie wiedziałam... wiem że ja miałam właśnie jakiś taki specjalny przeznaczony dla kobiet w ciąży tyle że tak jak mówię mi się tam nic nie rozchodzilo po prostu bolało jak cholera ...
    Ale to pi prostu będzie cc i koniec . Napewno będzie dobrze nie ma co się martwić na zapas :) chociaż ten ból jest napewno uciążliwy :/
    Mi nic nie pozwolił nosić, może przy rozejściu inaczej się na to patrzy. Już nawet mnie to CC nie martwi, ale to, ze rozejdzie się jeszcze bardziej no i ten ból jest okropny :( czasami nie umiem nawet z bólu do toalety dojść..

‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ