X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    No to ja wiem gdzie już rodzic nie będę a gdzie jest moja Panu dr. Bytom blok 5 .koleżanka po cesarce 9 dni temu mówiła że opieka beznadziejna. Łaskę robią że leki przyniosą dziecko , jak nie karmisz piersią to z łaska ci butelkę przyniosą? Zajza raz na cały dzień żeby spytać czy wszystko dobrze. W nosie mam takie coś w 21 wieku. Trudno będę rodzic w innym szpitalu niż mój lekarz mimo że Bytom ma 3 stopień refundacji . Jak będzie coś poważnego to mnie przewioza do niego. Dziewczyny że Śląska co sądzicie o Zabrzu ? Ale inne szpitale ?
    Według moich znajomych, które właśnie rodziły w Zabrzu, jak również na FB i na stronie gdzierodzic.info szpital i opieka położnych jest na wysokim poziomie. Raz tam byłam na samym początku ciąży i faktycznie jeśli chodzi o stosunek personelu do kobiet jest bardzo dobry. Mi tam w listopadzie powiedzieli "do zobaczenia 1 czerwca". Więc nie może być inaczej i ja również zamierzam tam rodzić :) Dzisiaj idziemy na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia na tej porodówce :)

oar8yx8dab4u94zl.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chwila i jadę na te badania :) jejku tak się cieszę ale oczywiście już też mam srake z nerwów. Też tak macie? Nie potrafię nad tym zapanować... haha nie wiem czemu ale zawsze czuje taki wewnętrzny niepokój...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 14:40

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Jeszcze chwila i jadę na te badania :) jejku tak się cieszę ale oczywiście już też mam srake z nerwów. Też tak macie? Nie potrafię nad tym zapanować... haha nie wiem czemu ale zawsze czuje taki wewnętrzny niepokój...

Będzie dobrze :-* Daj znać jak po :)

klauuudia lubi tę wiadomość

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    21.11 planowana indukcja

age.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny ale się cieszę cudowne przeżycie zobaczyć taka słodka twarzyczke w 3D . Wszystko super . Mały ma już 1005 g :D

kokkosanka, Axana, Andziula_1988, welonka, A_n_k_a_80, ptaszek, Anitka201, Wonderland, zielonooka7, nick nieaktualny, witaminkab, Magda33, Pysiaczek89, lotka1990, Kropka89, anna23 lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będę w domu to wyśle Wam zdjęcie :D

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale duży! Gratuluje ❤️ Czekam na zdjęcie ;)

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz a jak ortopeda stwierdz to rozejście się spojenia? Ja mam ogromny problem z biodrami i kręgosłupem i myślę wybrać się do ortopedy, żeby sprawdził czy to normalne. A spojenie czasem pobolewa. Tzn tak myślę, że to to. Moja siostra miała cc właśnie ze względu na spojenie, ale ona miała problem z biodrami od dziecka i u niej to trochę inna bajka.

dqpri09kh0x52aib.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Jejku dziewczyny ale się cieszę cudowne przeżycie zobaczyć taka słodka twarzyczke w 3D . Wszystko super . Mały ma już 1005 g :D
    Wow jaki już duży maluszek! Super! :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anieszka wrote:
    Według moich znajomych, które właśnie rodziły w Zabrzu, jak również na FB i na stronie gdzierodzic.info szpital i opieka położnych jest na wysokim poziomie. Raz tam byłam na samym początku ciąży i faktycznie jeśli chodzi o stosunek personelu do kobiet jest bardzo dobry. Mi tam w listopadzie powiedzieli "do zobaczenia 1 czerwca". Więc nie może być inaczej i ja również zamierzam tam rodzić :) Dzisiaj idziemy na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia na tej porodówce :)
    Do szkoły rodzenua idziemy w tą środę do swietochlowic bo blisko mamy bardzo.

A powiedzcie czy jak ja mam cesarke to mam jakos się wpierw zapisać zapowiedziec temu szpitalowi jeśli nie mam tam swojego lekarza ?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Do szkoły rodzenua idziemy w tą środę do swietochlowic bo blisko mamy bardzo.

A powiedzcie czy jak ja mam cesarke to mam jakos się wpierw zapisać zapowiedziec temu szpitalowi jeśli nie mam tam swojego lekarza ?
    Dostaje się skierowanie od lekarza ginekologa lub specjalisty gdzie jest napisane wskazanie. I się trzeba wcześniej zgłosić i umówić na cięcie. Później jeszcze jest wyznaczany termin konsultacji anestezjologicznej gdzie się przeprowadza wywiad.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    56c1f9f343f1b4d5med.jpg

25d105ef4242f480med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 17:22

teqz, summer86, welonka, Dika, Andziula_1988, A_n_k_a_80, ptaszek, kokkosanka, Anitka201, Wonderland, Fufka30, Tròjka, witaminkab, Axana, Magda33, Pysiaczek89, nick nieaktualny, Tini, Kropka89, anna23, anieszka lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Teqz a jak ortopeda stwierdz to rozejście się spojenia? Ja mam ogromny problem z biodrami i kręgosłupem i myślę wybrać się do ortopedy, żeby sprawdził czy to normalne. A spojenie czasem pobolewa. Tzn tak myślę, że to to. Moja siostra miała cc właśnie ze względu na spojenie, ale ona miała problem z biodrami od dziecka i u niej to trochę inna bajka.
    Zrobił usg spojenia. Rozejście mam na 6mm. Ja ledwo chodze przed to i dotknięcie spojenia równa się ogromny ból. Mnie boli ciagle i nie przechodzi, łatwo zobaczyć ze jak Ci się rozeszło spojenie to stanie na jednej nodze to okropny ból :/ ogólnie wstawanie, zmienianie pozycji, chodzenie to katorga. Jedynie leżenie i siedzenie bez ruchu nie sprawia bólu.

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży też mnie bolało spojenie i to mocno a stało się się to podczas mycia klatki schodowej...
    Z tym ze nic poważnego mi się tam nie działo... dostałam taki specjalny pas pod brzuch wchodzący na tyłek i to pomogło

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Ja będę na raciborskiej w Katowicach.
    O Zabrzu słyszałam raczej dobre opinie - koleżanka rodziła tam 3 tygodnie temu i była zadowolona.
    Tez rodze na Raciborskiej :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    W pierwszej ciąży też mnie bolało spojenie i to mocno a stało się się to podczas mycia klatki schodowej...
    Z tym ze nic poważnego mi się tam nie działo... dostałam taki specjalny pas pod brzuch wchodzący na tyłek i to pomogło
    U mnie niestety rozejście jest spore a jestem bardzo drobna wiec niestety czeka mnie CC, tym bardziej ze na pewno się jeszcze rozejdzie :/ mi niestety powiedział ze nie mogę pasa nosić bo ogólnie kobiety w ciąży nie powinny.

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie jest to ból od czasu do czasu i zrobiłam test stania na jednej nodze ;) jednak chyba ze spojenie ok.
    Klaudia ale śliczny Maluszek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 18:11

dqpri09kh0x52aib.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz acha to nie wiedziałam... wiem że ja miałam właśnie jakiś taki specjalny przeznaczony dla kobiet w ciąży tyle że tak jak mówię mi się tam nic nie rozchodzilo po prostu bolało jak cholera ...
    Ale to pi prostu będzie cc i koniec . Napewno będzie dobrze nie ma co się martwić na zapas :) chociaż ten ból jest napewno uciążliwy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 18:14

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firanki na dusze jestes ze Slaska?

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/163a8b7b303c.jpg

Polecam bardzo pakowna i lekka z karta ikea famili za 14,99zl i mozna ja potem wyrzucic lub uprac. Jest jeszcze wersja czarna. Zamierzam wziac taka do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 18:22

klauuudia, lotka1990, Kropka89 lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Teqz acha to nie wiedziałam... wiem że ja miałam właśnie jakiś taki specjalny przeznaczony dla kobiet w ciąży tyle że tak jak mówię mi się tam nic nie rozchodzilo po prostu bolało jak cholera ...
    Ale to pi prostu będzie cc i koniec . Napewno będzie dobrze nie ma co się martwić na zapas :) chociaż ten ból jest napewno uciążliwy :/
    Mi nic nie pozwolił nosić, może przy rozejściu inaczej się na to patrzy. Już nawet mnie to CC nie martwi, ale to, ze rozejdzie się jeszcze bardziej no i ten ból jest okropny :( czasami nie umiem nawet z bólu do toalety dojść..

‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ