CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Współczuję przewiania,sama to kiedyś przechodziłam i płakałam z bólu
ja śpię raz na lewym boku a raz na prawym,jak mi wygodniej.Czasami jak leżę na lewym to nie mogę swobodnie oddychać..
Co do brzuszka to wczoraj byliśmy u moich rodziców i mówią że mam mały brzuch a też sama tak myślęKropka89 lubi tę wiadomość
-
Sarrrra wrote:No to ja wiem gdzie już rodzic nie będę a gdzie jest moja Panu dr. Bytom blok 5 .koleżanka po cesarce 9 dni temu mówiła że opieka beznadziejna. Łaskę robią że leki przyniosą dziecko , jak nie karmisz piersią to z łaska ci butelkę przyniosą? Zajza raz na cały dzień żeby spytać czy wszystko dobrze. W nosie mam takie coś w 21 wieku. Trudno będę rodzic w innym szpitalu niż mój lekarz mimo że Bytom ma 3 stopień refundacji . Jak będzie coś poważnego to mnie przewioza do niego. Dziewczyny że Śląska co sądzicie o Zabrzu ? Ale inne szpitale ?
O Zabrzu słyszałam raczej dobre opinie - koleżanka rodziła tam 3 tygodnie temu i była zadowolona. -
Magda33 wrote:
Jutro zaczynam 7 m-c
I mam pytanie, co kupujecie do szpitala na sam początek do noszenia maluszka i brania na ręce, rożek, becik, czy coś innego? Bo wtedy już może być bardzo ciepło i wolę się upewnić.
Ja myśle zeby do szpitala zabrać muslinowy lub bambusowy Otulacz. Myśle o jednej sztuce, mąż zawsze może dowieść. U mnie w szpitalu dawano nam coś na wzór rożka ale nie wiem jak to będzie w czasie lata. Słyszałam ze dsiecko w pierwszych dniach potrzebuje ciepłego nakrycia bo ma problem z termoregulacja wiec nie wiem jak to będzie w praktyce.
Ale ogólnie nie wyobrażam sobie z korzystania z rożka w czasie upałów.Magda33 lubi tę wiadomość
-
U mnie brzuch raczej mały ale mimo wszytko widzę ze się wybił w ciagu kilku ostatnich dni. Najpierw czuje ze skóra brzucha zaczyna mnie swędzieć, po 2 dniach widzę ze się powiększył. Dziwnym zbiegiem okoliczności zawsze to następuje w momencie kiedy przechodzę w następny miesiąc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 10:08
-
My również witamy się w 7 miesiacu;) ale ten czas leci ☺
co do glukozy to nie jest złaprzez chwilę mnie tylko drapalo w gardle:)
wczoraj kupiłam sobie torbę Do szpitala - w biedronce były - mam nadzieję ze nie będzie za mala:)welonka, Magda33, witaminkab lubią tę wiadomość
Szczęśliwa2017 -
Ja też rozpoczynam dziś 7 miesiąc i wg mojej aplikacji pozostało 91 dni do terminu porodu:) a dopiero co była studniówka, którą zresztą przegapiłam:o
U mnie też brzuch taki bardziej okazały się wydaje. Wszystkie bluzki trochę przykrótkie się zrobiły;)
Czas szybko zleci.. teraz do świąt, potem do majówki, a później to już powoli zaczniemy się rozpakowywać.Magda33 lubi tę wiadomość
-
Mój też był długo niewidoczny, ale w ostatnim czasie nadrobił i już jest fajna piłka
Muszę wybrać się na zakupy i kupić jakieś ubrania ciążowe, bo na razie mam tylko dwie pary spodni i leginsy, a bluzki już wszystkie są za krótkie
przyjdzie wiosna a tu nie będzie co włożyć na siebie
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Anitka201 dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak chcę zrobić z torbami, bo już chwilami myślałam, że przesadzam
Fufka30 ja tak samo z wyprawką jeszcze daleko w lesie tak na prawdę narazie tylko planuję i rozpisuję co kupićna tą chwilę to ja mam pare rzeczy które wszystkie razem wzięte zajmują jedną reklamówkę :p
Welonka tak samo zauważyłam u siebie jak pare tygodni temu wydawało się, że brzuch taki sam to w ostatnich tygodniach rośnie i rośnieogólnie nadal jakiś ogromny nie jest, ale różnica zauważalna zwłaszcza po kurtce, którą już ledwo się dopina a miałam nadzieję przechodzić całą zimę w niej.
Fufka30 lubi tę wiadomość
-
Kropka z tym spaniem to nie tak, że nie można. Czytałam, że najlepiej po 5 mcu nie spac na plecach, ale wiem, że wiele osób śpi jeszcze długo, szczególnie jak brzuszki małe. Ja śpię raz na lewym, raz na prawym. Najważniejsze, żebyś jak się położysz na prawym boku nie czuła się słabo i mdłości, bo to może oznaczać ucisk żyły głównej. No i generalnie dobrze jeśli śpisz więcej na lewym boku, a prawy to taka odskocznia. Tak mi też mówił lekarz. Poza tym nie da się spać całą noc na lewym boku. Ja bynajmniej nie daje rady, ze względu na bóle bioder przewracam się z boku na bok kilka razy w nocy.
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Hej
ja za dwa dni zaczynam III trymestr a według Belly też już 7 miesiąc i powiem Wam, że oddycham już spokojnie
Myślę, ze pod koniec miesiąca początkiem następnego kupimy wózek i już nie mogę się doczekać
Ja brzuszek mam malutki i czekam aż ładnie się zaokragliale to pewnie dlatego, że sama jestem okrągła i brzuch się nie rzuca w oczy
Edit: ja też się krece w nocy bo mnie bolą biodra i nie daje rady tylko na jednym boku spać a i na placech nie raz sie obudzeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 09:40
Kropka89, witaminkab lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, my dziś mamy studniówkę
Jeśli chodzi o szpital to myślę jeszcze jeżeli będę miała cc to wtedy Katowice Ligota (szpital kliniczny rodzilam tam synka i byłam zadowolona) albo szpital powiatowy w Świętochłowicach jeżeli będzie możliwość sn porodu to wtedy PyskowiceMagda33, Alphelia, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Koleżanka rodziła właśnie w Pyskowicach i była bardzo zadowolona. Mi jest tam zdecydowanie za daleko. Poza tym na raciborskiej będę wykupywać opiekę prywatnej położnej.
Dziewczyny macie przeczucie co do terminu porodu?Ja mam termin na 4(6)/06 ale chodzi mi po głowie 28/05 - zobaczymy czy się sprawdzi
-
Czytałam u mamy ginekolog, że można spać i na prawym i na lewym boku. Mi się często zdarza jeszcze spać na plecach, bo zawsze tak spałam, albo przytulam się do poduszki ciążowej.
Kropka89 lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90f81b21bbc2.jpg nie mam pojęcia dlaczego jest do góry nogami :p ja zaczynam 3 trymestr teraz w środę Oo kiedy to zleciało
Anitka201, Magda33, Alphelia, summer86, Andziula_1988, klauuudia, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
firanki na duszę wrote:Koleżanka rodziła właśnie w Pyskowicach i była bardzo zadowolona. Mi jest tam zdecydowanie za daleko. Poza tym na raciborskiej będę wykupywać opiekę prywatnej położnej.
Dziewczyny macie przeczucie co do terminu porodu?Ja mam termin na 4(6)/06 ale chodzi mi po głowie 28/05 - zobaczymy czy się sprawdzi
Wiec ja liczę ze rozpakuje się koło 28.05 (tyle wcześniej urodziłam będąc w 1 ciazy )