CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eunice, dziewczyny dobrze piszą, dieta ma być standardowa, żeby nie zakłamywać wyników. Nawet zaleca się aby przez 3 dni przed badaniem jeść odpowiednią ilość węglowodanów.
Herbatę piję codzienie (jedną, max dwie), kawę odstawilam całkiem odkąd jestem na L4 (zwykle pije w pracy tylko). -
Sarrrra wrote:Dziewczyny gdzie robicie zakupy ? Jeśli chodzi o sklepy internetowe. Ja znam taki fredo . Myślę o laktatorze czy warto kupować zestawy ? Jaka firma waszym zdaniem jest do polecenia? Hampol ? Fotelik to maxi cosy, smoczki i butelki loveli. Z jakiej firmy kupujecie nanie elektroniczne ?
Zd3cydowalam się na k9sz mojrzesza drogi ale trudno . Bardzo mi się podoba. Wolek mam od brata taco omega plus. Muszę do niego dokupić adaptery do fotelika i torbę. Meble też kupiłam.
Jeszcze chciałam zapytać o polecana firmę na pościel i ochraniacze do łóżeczka. Chodzi mi o jakosc. Jesteście zwolennikami ochraniaczy ?
Jakie proszki i płyny? Z jakiej firmy ?
Zaczęłam w końcu grzebać w internecie i jest tego tyle że już nic nie wiem
ja narazie l aktatora nie kupuje bo nie wiadomo jak to bedzoe zkarmieniem
fotelik będziemy kupować Avionaut Ultralight
- jest wyjątkowo lekko bo waży 2,5kg;)
niani elektronicznej nie kupuje - za to kupię monitor oddechu BabySense7:)
co do kosza Mojżesza to kupiłam uzywany- jedynie zmieniłam cały środekna allegto zamówiłam materac, prześcieradło, ochraniacz i budke
co do pościeli do łóżeczka i ochraniaczy to zamawiam od razu lozeczko z całym wyposażeniem 35 elementów
do praniaubranek kupiłam płyn do prania Lovela:) a butelki będę kupować z Aventu (takiedoradzila mi bratowa )Szczęśliwa2017 -
Sarrrra wrote:Dziewczyny gdzie robicie zakupy ? Jeśli chodzi o sklepy internetowe. Ja znam taki fredo . Myślę o laktatorze czy warto kupować zestawy ? Jaka firma waszym zdaniem jest do polecenia? Hampol ? Fotelik to maxi cosy, smoczki i butelki loveli. Z jakiej firmy kupujecie nanie elektroniczne ?
Zd3cydowalam się na k9sz mojrzesza drogi ale trudno . Bardzo mi się podoba. Wolek mam od brata taco omega plus. Muszę do niego dokupić adaptery do fotelika i torbę. Meble też kupiłam.
Jeszcze chciałam zapytać o polecana firmę na pościel i ochraniacze do łóżeczka. Chodzi mi o jakosc. Jesteście zwolennikami ochraniaczy ?
Ja praktycznie wszystko co mam dla małej kupowałam przez internet.
Dużo ubranek zamówiłam z firmy Pinokio, na stronie Lencia.pl. Rewelacyjnego gatunku są ubranka z nexta, również zamawiałam przez internet. Kupiłam też trochę z angielskiego georga przez internet z allegro.
Laktatory najlepsze podobno są z firmy medela. Jak kupiłam z Canpola, który też ma dobre opinie, a jest 3-4 razy tańszy. Płaciłam jakieś 170 zł w aptece internetowej.
Butelki kupiłam z dr Browna z systemem antykolkowym, mam nadzieję, że uda mi się karmić piersią, ale w razie co kupiłam. Najwyżej w późniejszym czasie będziemy używać do kaszek.
Smoczki kupiłam z canpola i z nuka. Nianię zamówiłam z allegro, jakąś niedrogą.
Kosza Mojżesza nie kupuję, ale zastanawiam się nad łóżeczkiem dostawnym, coś w stylu chicco next 2 me.
Pościeli i ochraniacza jeszcze nie kupiłam, ale mam już upatrzone z firmy Sroka białoboka. Fajna jest też firma Stylówka sówka. W obu można wybierać kolory, materiały itp. Nie wiem jeszcze jak sprawdzą się pod kątem jakości, ale wizualnie bardzo mi się podobają.
Chemii i kosmetyków jeszcze nie mam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 19:29
-
Jeśli chodzi o butelki dr Browna to u nas się na początku rewelacyjnie sprawdziły (nie mogłam karmić), bo przy wszystkich innych dziecko łykało mega dużo powietrza. Kolek nie mieliśmy (ale może Młoda nie miała tendencji). Natomiast nie nadawały się do karmienia bez tych słomek - czyli np do kaszki. Mleko lało się bokiem.
-
Ja zamawiam tam gdzie jest najtaniejtzn sprawdzam sklep pod względem opinii
Laktator tylko i wyłącznie Medela - ta firma specjalizuje się w laktatorach.
Fotelik albo cybex albo maxi cosi. Czasami te fotele nie pasują do naszej kanapy w aucie i wtedy trzeba szukać. My dodatkowo dokupiliśmy druga bazę isofix aby wpinać fotelik jednym kliknięciem.
Smoczki używaliśmy z lovi i elodie details.
Butelki prsy 1 synku używaliśmy dr Brown. Teraz zainwestowałam w smoczki calma do butelek medela ( od laktatora).
Temat pościeli o ochraniacza to temat na 3-4 miesiąc życia dziecka
Posciel polecam z firmy mumla. Piękne wzory i posciel jest miękka i po prostu pięknado tego firma kalamati lub samiboo. Te pościele są drogie ale nie spierają się i cały czas wyglądają idealnie. Później je można odsprzedać i tez ktoś je kupi
Ochraniacz ja kupie z efiki lub poofi
Płyn do prania już kupiłam - bobini (ten sam co przy 1 synku)
To chyba tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 20:06
-
Wogole mnie tak jakoś naszło żebyście wzięły swoją butelkę już do szpitala tak w razie czego bo nigdy nic nie wiadomo. Ja byłam niby mega fajnie nastawiona na karmienie piersią ale nie wyszło butelki swojej nie mialam i karmiła małego przez głupie w sumie 2,5 dnia butelka jednorazowa szpitalna i Nikolas tak się przyzwyczaił że nie chciał pić z żadnej innej ... od początku taki charakterny
no i miałam później problem 10 butelek z każdego rodzaju i starania...
Edit. Dobrze że coś mnie podkusilo w tym szpitalu i wzielam chyba ze 3 ze sobąWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 19:59
Komcia lubi tę wiadomość
-
Ja robię część zakupów z tego sklepu na allegro. Ten poleciła mi koleżanka, jest sprawdzony i ma mały koszt przesyłki do punktu ruchu, a kiosk mam pod domem.
https://allegro.pl/uzytkownik/HubiWorld?order=mLeira lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda33 wrote:Ja robię część zakupów z tego sklepu na allegro. Ten poleciła mi koleżanka, jest sprawdzony i ma mały koszt przesyłki do punktu ruchu, a kiosk mam pod domem.
https://allegro.pl/uzytkownik/HubiWorld?order=m
Faktycznie fajne rzeczy za niewielką cenę, dziękiMagda33 lubi tę wiadomość
-
M.W wrote:Alphelia już kiedyś na grupie Ciąża w Niemczech pisałam, że jesteśmy z tych samych stron
Byłyśmy u tego samego lekarza na badaniu prenatalnym we Frankfurcie.
Mieszkam w Babenhausen to jest ok 40 km od Frankfuetu.
No właśnie tak kojarzyłam, że z moich okolic jesteśTo w takim razie pewnie też nie będę mieć tego winogronowego soczku na glukozie
Jeśli chodzi o większość rzeczy z listy wyprawkowej, głównie apteczne i higieniczne, to polecam aptekę gemini, bo ceny rzeczywiście są tam najniższe. Pozostałe rzeczy zamawiałam z allegro, szukając najlepiej jednego sprzedawcy, u którego mogę większość rzeczy kupić.
Co do pościeli polecam Dots My Love - mają prześliczne wzory, świetną jakość, kobieta wszystko sama szyjeZamówiłam stamtąd komplet pościeli. Ochraniaczy nie brałam. Z tego, co słyszałam nie są ani bezpieczne ani przydatne na pierwsze miesiące. Zobaczę w przyszłości czy będzie mi to potrzebne, to wtedy się zastanowię i dokupię coś takiego.
Co do proszków i płynów to bardzo dobry skład, polecany przez blog srokao, mają te przeznaczone dla dzieci z Rossmanna.
Foteliki to jest szeroki tematNajczęściej ludzie wybierają Maxi cosi. My zdecydowaliśmy się na Kiddy evoluna i-size ze względu na możliwość rozłożenia do pozycji całkiem leżącej.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
firanki na duszę wrote:Dopiero teraz wszystko czytałam zaległości
Tak, mieszkam w Chorzowie. A ze mój lekarz pracuje na raciborskiej to zdecydowałam się na ten szpital. Ty, domyślam się, że też jesteś że Śląska?
Wczoraj zaczęłam szkole rodzenia
A z rzeczy mniej przyjemnych w piątek krzywa cukrowa - nie tyle martwi mnie wizja słodkiego ulepka do wypicia, co fakt że wszyscy dookoła są chorzy ;/plus pani fajnie kluje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 22:08
-
firanki na duszę wrote:A mogę spytać z jakiego powodu? Oczywiście jeśli to nic o czym nie chciałabyś pisać
Tego nie wiem, może przez tę plamkę na serduszko u malucha, ale nie sądzę, bo już po pierwszych prenatalnych tez miałam zalecenie o dwóch kolejnych.
USG III trymestru jest chyba w zaleceniach PTG. Poniżej info z bloga mamaginekolog:
"Paulina pyta – Czy badanie USG połówkowe jest wystarczające pod względem wad, czy konieczne jest wykonanie USG w III trymestrze.
Według mnie jest konieczne, ponieważ USG w trzecim trymestrze przede wszystkim mówi nam o tym jak funkcjonuje łożysko – czy nie jest niewydolne i czy dziecko prawidłowo rośnie. Jednak poza tym istnieje kilka wad, które mogą się objawić dopiero w trzecim trymestrze – część przepuklin przepony, niedrożności przewodu pokarmowego, wad nerek lub wad rozwojowych serca, wady rozwoju kończyn, np. skrócenie kończyn przy achondroplazji może być dopiero widoczne właśnie w III trymestrze."