X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice mi kazano normalnie wszystko jesc i pic tak jak jem na codzien nie nie odstawiać i nie ograniczać specjalnie ruchu itp.
    Co do glukozy to zalezy od laboratorium u mnie tylko pozwolili zwykłą

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, dziewczyny dobrze piszą, dieta ma być standardowa, żeby nie zakłamywać wyników. Nawet zaleca się aby przez 3 dni przed badaniem jeść odpowiednią ilość węglowodanów.
    Herbatę piję codzienie (jedną, max dwie), kawę odstawilam całkiem odkąd jestem na L4 (zwykle pije w pracy tylko).

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny gdzie robicie zakupy ? Jeśli chodzi o sklepy internetowe. Ja znam taki fredo . Myślę o laktatorze czy warto kupować zestawy ? Jaka firma waszym zdaniem jest do polecenia? Hampol ? Fotelik to maxi cosy, smoczki i butelki loveli. Z jakiej firmy kupujecie nanie elektroniczne ?

Zd3cydowalam się na k9sz mojrzesza drogi ale trudno . Bardzo mi się podoba. Wolek mam od brata taco omega plus. Muszę do niego dokupić adaptery do fotelika i torbę. Meble też kupiłam.

Jeszcze chciałam zapytać o polecana firmę na pościel i ochraniacze do łóżeczka. Chodzi mi o jakosc. Jesteście zwolennikami ochraniaczy ?

Jakie proszki i płyny? Z jakiej firmy ?
    Zaczęłam w końcu grzebać w internecie i jest tego tyle że już nic nie wiem :(

ja narazie l aktatora nie kupuje bo nie wiadomo jak to bedzoe zkarmieniem ;)
    fotelik będziemy kupować Avionaut Ultralight
    - jest wyjątkowo lekko bo waży 2,5kg;)

niani elektronicznej nie kupuje - za to kupię monitor oddechu BabySense7:)
    co do kosza Mojżesza to kupiłam uzywany- jedynie zmieniłam cały środek ;) na allegto zamówiłam materac, prześcieradło, ochraniacz i budke :)
    co do pościeli do łóżeczka i ochraniaczy to zamawiam od razu lozeczko z całym wyposażeniem 35 elementów :)
    do praniaubranek kupiłam płyn do prania Lovela:) a butelki będę kupować z Aventu (takiedoradzila mi bratowa ) :)

Szczęśliwa2017
  • M.W Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny gdzie robicie zakupy ? Jeśli chodzi o sklepy internetowe. Ja znam taki fredo . Myślę o laktatorze czy warto kupować zestawy ? Jaka firma waszym zdaniem jest do polecenia? Hampol ? Fotelik to maxi cosy, smoczki i butelki loveli. Z jakiej firmy kupujecie nanie elektroniczne ?

Zd3cydowalam się na k9sz mojrzesza drogi ale trudno . Bardzo mi się podoba. Wolek mam od brata taco omega plus. Muszę do niego dokupić adaptery do fotelika i torbę. Meble też kupiłam.

Jeszcze chciałam zapytać o polecana firmę na pościel i ochraniacze do łóżeczka. Chodzi mi o jakosc. Jesteście zwolennikami ochraniaczy ?

Ja praktycznie wszystko co mam dla małej kupowałam przez internet.
    Dużo ubranek zamówiłam z firmy Pinokio, na stronie Lencia.pl. Rewelacyjnego gatunku są ubranka z nexta, również zamawiałam przez internet. Kupiłam też trochę z angielskiego georga przez internet z allegro.

Laktatory najlepsze podobno są z firmy medela. Jak kupiłam z Canpola, który też ma dobre opinie, a jest 3-4 razy tańszy. Płaciłam jakieś 170 zł w aptece internetowej.

Butelki kupiłam z dr Browna z systemem antykolkowym, mam nadzieję, że uda mi się karmić piersią, ale w razie co kupiłam. Najwyżej w późniejszym czasie będziemy używać do kaszek.

Smoczki kupiłam z canpola i z nuka. Nianię zamówiłam z allegro, jakąś niedrogą.

Kosza Mojżesza nie kupuję, ale zastanawiam się nad łóżeczkiem dostawnym, coś w stylu chicco next 2 me.

Pościeli i ochraniacza jeszcze nie kupiłam, ale mam już upatrzone z firmy Sroka białoboka. Fajna jest też firma Stylówka sówka. W obu można wybierać kolory, materiały itp. Nie wiem jeszcze jak sprawdzą się pod kątem jakości, ale wizualnie bardzo mi się podobają.

Chemii i kosmetyków jeszcze nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 19:29

• Komcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o butelki dr Browna to u nas się na początku rewelacyjnie sprawdziły (nie mogłam karmić), bo przy wszystkich innych dziecko łykało mega dużo powietrza. Kolek nie mieliśmy (ale może Młoda nie miała tendencji). Natomiast nie nadawały się do karmienia bez tych słomek - czyli np do kaszki. Mleko lało się bokiem.

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:

Ja zamawiam tam gdzie jest najtaniej :-) tzn sprawdzam sklep pod względem opinii :-)
    Laktator tylko i wyłącznie Medela - ta firma specjalizuje się w laktatorach.
    Fotelik albo cybex albo maxi cosi. Czasami te fotele nie pasują do naszej kanapy w aucie i wtedy trzeba szukać. My dodatkowo dokupiliśmy druga bazę isofix aby wpinać fotelik jednym kliknięciem.
    Smoczki używaliśmy z lovi i elodie details.
    Butelki prsy 1 synku używaliśmy dr Brown. Teraz zainwestowałam w smoczki calma do butelek medela ( od laktatora).

Temat pościeli o ochraniacza to temat na 3-4 miesiąc życia dziecka :-)

Posciel polecam z firmy mumla. Piękne wzory i posciel jest miękka i po prostu piękna :-) do tego firma kalamati lub samiboo. Te pościele są drogie ale nie spierają się i cały czas wyglądają idealnie. Później je można odsprzedać i tez ktoś je kupi :-)
    Ochraniacz ja kupie z efiki lub poofi :-)

Płyn do prania już kupiłam - bobini (ten sam co przy 1 synku) :-)
    To chyba tyle :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 20:06

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole mnie tak jakoś naszło żebyście wzięły swoją butelkę już do szpitala tak w razie czego bo nigdy nic nie wiadomo. Ja byłam niby mega fajnie nastawiona na karmienie piersią ale nie wyszło butelki swojej nie mialam i karmiła małego przez głupie w sumie 2,5 dnia butelka jednorazowa szpitalna i Nikolas tak się przyzwyczaił że nie chciał pić z żadnej innej ... od początku taki charakterny ;) no i miałam później problem 10 butelek z każdego rodzaju i starania...
    Edit. Dobrze że coś mnie podkusilo w tym szpitalu i wzielam chyba ze 3 ze sobą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 19:59

Komcia lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię część zakupów z tego sklepu na allegro. Ten poleciła mi koleżanka, jest sprawdzony i ma mały koszt przesyłki do punktu ruchu, a kiosk mam pod domem.

https://allegro.pl/uzytkownik/HubiWorld?order=m

Leira lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda tez z tego sklepu zamówilam kilka rzeczy i jestem zadowolona:)

Magda33 lubi tę wiadomość

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    Ja robię część zakupów z tego sklepu na allegro. Ten poleciła mi koleżanka, jest sprawdzony i ma mały koszt przesyłki do punktu ruchu, a kiosk mam pod domem.

https://allegro.pl/uzytkownik/HubiWorld?order=m

Faktycznie fajne rzeczy za niewielką cenę, dzięki :)

Magda33 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.W wrote:
    Alphelia już kiedyś na grupie Ciąża w Niemczech pisałam, że jesteśmy z tych samych stron ;) Byłyśmy u tego samego lekarza na badaniu prenatalnym we Frankfurcie.

Mieszkam w Babenhausen to jest ok 40 km od Frankfuetu.

No właśnie tak kojarzyłam, że z moich okolic jesteś :) To w takim razie pewnie też nie będę mieć tego winogronowego soczku na glukozie :P
    Sarrrra wrote:

Jeśli chodzi o większość rzeczy z listy wyprawkowej, głównie apteczne i higieniczne, to polecam aptekę gemini, bo ceny rzeczywiście są tam najniższe. Pozostałe rzeczy zamawiałam z allegro, szukając najlepiej jednego sprzedawcy, u którego mogę większość rzeczy kupić.

Co do pościeli polecam Dots My Love - mają prześliczne wzory, świetną jakość, kobieta wszystko sama szyje :) Zamówiłam stamtąd komplet pościeli. Ochraniaczy nie brałam. Z tego, co słyszałam nie są ani bezpieczne ani przydatne na pierwsze miesiące. Zobaczę w przyszłości czy będzie mi to potrzebne, to wtedy się zastanowię i dokupię coś takiego.

Co do proszków i płynów to bardzo dobry skład, polecany przez blog srokao, mają te przeznaczone dla dzieci z Rossmanna.

Foteliki to jest szeroki temat :) Najczęściej ludzie wybierają Maxi cosi. My zdecydowaliśmy się na Kiddy evoluna i-size ze względu na możliwość rozłożenia do pozycji całkiem leżącej.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Dopiero teraz wszystko czytałam zaległości :)
    Tak, mieszkam w Chorzowie. A ze mój lekarz pracuje na raciborskiej to zdecydowałam się na ten szpital. Ty, domyślam się, że też jesteś że Śląska?
    Wczoraj zaczęłam szkole rodzenia :)
    A z rzeczy mniej przyjemnych w piątek krzywa cukrowa - nie tyle martwi mnie wizja słodkiego ulepka do wypicia, co fakt że wszyscy dookoła są chorzy ;/
    Ja z KATO, bede rodzila na Raciborskiej bo tez moj gin tam pracuje...polecam Ci laboratorium na koszarowej w Kato z Diagnostyki bylam tam dzisiaj i pustki :) plus pani fajnie kluje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 22:08

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firanki twój lekarz to w. Nowak czy a.nawara czy inny ? Tych lekarzy znam z raciborskiej. Są świetni. :)
    Moja bratowa tam rodziła. Super opieka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 22:00

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wyczerpujące informacje. Jutro wszystko spisze i zacznę w czwartek zakupy. Chcę iść jeszcze do bocka w Zabrzu o fotelik popytać:)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Firanki twój lekarz to w. Nowak czy a.nawara czy inny ? Tych lekarzy znam z raciborskiej. Są świetni. :)
    Moja bratowa tam rodziła. Super opieka :)
    Jest ich tam wiecej ;)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, Anka - dr Nowara. Jestem zadowolona ( nie licząc jego docinków o wadze...)
    Biorę sobie też położna prywatną.
    Wybieracie się Dziewczyny na III prenatalne???

uwo93e3kxvexoenv.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę, ja się wybieram, mam to w zaleceniach po USG połówkowym.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte

Wysłany: 6 marca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    firanki na duszę, ja się wybieram, mam to w zaleceniach po USG połówkowym.
    A mogę spytać z jakiego powodu? Oczywiście jeśli to nic o czym nie chciałabyś pisać

uwo93e3kxvexoenv.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    A mogę spytać z jakiego powodu? Oczywiście jeśli to nic o czym nie chciałabyś pisać

Tego nie wiem, może przez tę plamkę na serduszko u malucha, ale nie sądzę, bo już po pierwszych prenatalnych tez miałam zalecenie o dwóch kolejnych.
    USG III trymestru jest chyba w zaleceniach PTG. Poniżej info z bloga mamaginekolog:

"Paulina pyta – Czy badanie USG połówkowe jest wystarczające pod względem wad, czy konieczne jest wykonanie USG w III trymestrze.

Według mnie jest konieczne, ponieważ USG w trzecim trymestrze przede wszystkim mówi nam o tym jak funkcjonuje łożysko – czy nie jest niewydolne i czy dziecko prawidłowo rośnie. Jednak poza tym istnieje kilka wad, które mogą się objawić dopiero w trzecim trymestrze – część przepuklin przepony, niedrożności przewodu pokarmowego, wad nerek lub wad rozwojowych serca, wady rozwoju kończyn, np. skrócenie kończyn przy achondroplazji może być dopiero widoczne właśnie w III trymestrze."

3i49mg7yu2aqel15.png

Wysłany: 6 marca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Ja jestem już od dawna zapisana, więc na pewno będę robić.
    Kiedy masz termin badania? Mam nadzieję, że wszystko będzie u Was e porządku :)

uwo93e3kxvexoenv.png
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: