X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda tak mi przykro. Nie wiem co powiedzieć, ta wiadomość mnie rozbiła.
    W związku z tym chyba zniknę stąd na pewien czas bo sama zaczynam się dołować.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda tak mi przykro :( przytulkam
    Ale dlaczego? Znasz przyczyne? Co powiedzial lekarz?

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniusia trzymam mocno kciuki aby serduszko na nastepnej wizycie nadal bilo. Trzymaj sie.

Truskaweczka bylas dzis na usg? Czy wszystko w porzadku?

kiniusia00, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda tak mi przykro :-( Aż się popłakałam :-( Kurde jakie to niesprawiedliwe wszystko jest! Pechowy ten nasz czerwiec :-( :-(

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko napisz jak to usg, kochana bo się martwimy

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie poryczalam :(
    Czy ten strach o fasolke juz zawsze bedzie nam towarzyszyl? Jakie to smutne :(

Trzymajcie sie dziewczyny. Niech nasze fasolki rosna silne i zdrowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 21:05

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam kochane tak w skrócie to jest narazie ok dostałam leki luteine w razie czego nam brać i jak bym miała skurcze to nospe Ale całą noc źle spałam i takie sny miałam kurczę dobrze że to nic poważnego.

Lauda tak mi przykro nie wiem co napisać ale ja wczoraj też myślałam o najgorszym

Viola lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O niee! Lauda kochana przykro mi strasznie nawet sobie nie wyobrażam co teraz czujesz mocno tule :* ja też na jakiś czas was opuszcze pełno tu smutku :( choć dziś byłam na wizycie i jest wszystko dobrze to jest mi strasznie smutno ta wiadomość mnie zasmuciła truskaweczko życze wszystkiego dobrego luteina napewno pomoże buziaki dziewczyny nie załamujcie sie !!!

• lilirose Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda, strasznie mi przykro :(

Truskaweczka, trzymam kciuki za Was :*

Chciałam dać znać, że u nas wszystko ok. Dzidziuś ma 11,5 mm, pęcherzyk 30,4mm, czyli tyle ile powinien, serduszko bije. Za 2 tygodnie kolejna wizyta. Trochę stresu zeszło.

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 22:22

Aka81, Truskaweczka250, BrumBrumek lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell lilirose fajnie ze u was wszystko dobrze :)

lilirose lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no :/ Lauda... trzymaj się Kochanie !! <3
    a ja mam w piątek genetyczne i już zaczynam panikować... co tu się dzieje... tragedia...

• asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda przykro mi trzymaj się jakoś choć wiem że łatwo powiedzieć. Smutne to że tyle już nas odeszło. Jestem sama po 4 poronieniach wiem co to za ból. Za wszystkie aniołki zapale jutro znicz U mojego synka... ;(

Evell lubi tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda myslalam o Tobie wczoraj caly dzien, nic nie pisalas, teraz wiem dlaczego. Jest mi ogromnie przykro.

Moze wszystkie odejdzmy stad i zamknijmy watek.

Ja walcze z okropna migrena ktora pol nocy mi nie dala spac. Apap nic nie pomogl musze sie przemeczyc macie jakies sposoby na migrene?

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata ja niestety nie mam. Poleż, przewietrz mieszkanie może to pomoże.

A propo wątku i znikania z niego to też mnie to zaczyna irytować. Nikt nikogo tu na siłę nie trzyma, ale znikanie bo dzieją się smutne sytuacje jest dla mnie niezrozumiałe.
    To życie. Raz jest dobrze a raz źle.
    Odwracanie oczu od czyjegoś problemu jest złe.

Truskaweczka250, BrumBrumek, nadzieja89, Nieukowa lubią tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam po chwilowej nieobecnosci, chce mi sie spac praktycznie co godzine, dlatego nie mam czasu czytac forum :-(
    Lauda jestem z Tobą, nie poddawaj sie. Ja osobiscie dopiero za dwa tygodnie mam isc na USG a ostatnie mialam na samym poczatku, nie wiem czy to dobrze czy zle bo na chwile obecna nic o moim dzidziusiu nie wiem. Pozostaje mi czekac.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie dziwne jest podejscie w coniektorych rejinach podejscie NFZ-tu. U nas w Trzebnicy tez kiedys byly tylko 3 badania usg w gabinecie gina nie bylo. Od razu ucieklam i poszkam prywatnie. Teraz gdyby nie usg nie wiedzialabym ze mam splaszczony pecherzyk a dzidzia nie ma miejsca zeby sie ruszac, dzieki usg jestem na zwolnieniu biore leki i za tydzien znowu mam badanie i usg, to juz 4 w tej ciazy.

preg.png[/url]
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem z okolic Trzebnicy Agatha, moze polecisz mi jakiegos lekarza prywatnie, gdyz szczerze mówiąc chciałabym rodzi w Trrzebnicy

3i49zbmhdvaalxch.png

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ;)
    Szkoda że zniknęła nasza lista :( wiem że ciężko jest, ja sama się martwiłam po tym plamieniu ale trzeba dalej walczyć o nasze fasolki:)może by listę odtworzyć reaktywować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 09:15

25.png
    Mili <3
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj napisałam, że zniknę stąd na pewien czas, ale jak widać nie potrafię. Widzę, że kilka z Was zirytowało się tym, ale o ile poronienia wcześniejszych dziewczyn jakoś "nie zrobiły na mnie aż takiego wrażenia", o tyle nie bijące serduszko Maleństwa laudy przeżyłam bardzo mocno. Byłyśmy na bardzo podobnym etapie, bodajże dwie wizyty miałyśmy w tych samych dniach i możecie mi wierzyć lub nie ale od wczoraj jestem przerażona i oczywiście zaczynam trochę wariować tym bardziej, że czuję się co raz lepiej (co teoretycznie na tym etapie ciąży jest normalne) i pewne objawy ustępują.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Wczoraj napisałam, że zniknę stąd na pewien czas, ale jak widać nie potrafię. Widzę, że kilka z Was zirytowało się tym, ale o ile poronienia wcześniejszych dziewczyn jakoś "nie zrobiły na mnie aż takiego wrażenia", o tyle nie bijące serduszko Maleństwa laudy przeżyłam bardzo mocno. Byłyśmy na bardzo podobnym etapie, bodajże dwie wizyty miałyśmy w tych samych dniach i możecie mi wierzyć lub nie ale od wczoraj jestem przerażona i oczywiście zaczynam trochę wariować tym bardziej, że czuję się co raz lepiej (co teoretycznie na tym etapie ciąży jest normalne) i pewne objawy ustępują.

Ja mam ten sam termin co miała nasza Lauda, wiem że na pewno ciężko to przeżywa :(

25.png
    Mili <3
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ