X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 18:59

Tymi, Paula44, Silatan, Blanka85, Daisy, Ewelcia, Amberla, Z., Viola, Truskaweczka250, Emiliada, HANA, Suzanna22, elukkkcha245, Inesicia, EP!C, Katha81, kiniusia00 lubią tę wiadomość

• Niufka Koleżanka

Wysłany: 25 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem xD Bylam wczesniej na ovu,test wyszedl pozytywnie ale okaxalo sie to totalna pomylka.Troche przystopowalam i w ten oto sposob przedwczoraj zrobilam test i kolwjny i kolejny...Pozytywne xD Dzis rowniez digital wiec ciaza oewna..Noestety na usg musze czekac w 13 tygodniu..Termin wypada na 6 czerwca bo cykl 35 dniowy.

lauda, Daisy, aghata, nadzieja89 lubią tę wiadomość

e11da0b29bc5585e78847f52e2cac580.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwiec to cudowny miesiac na narodziny przyszle mamusie =) w koncu sama urodzilam 6 czerwca =D
    Zycze Wam powodzenia i dobrych,bezstresowych miesiecy z super samopoczuciem do samego pieknego finalu :)

lauda, evas, eta, Evell lubią tę wiadomość

• Niufka Koleżanka

Wysłany: 25 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jedno dziecko urodzilam w sierpniu a drugie w lutym wiec duza roznica xD

lauda lubi tę wiadomość

e11da0b29bc5585e78847f52e2cac580.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, witajcie :D Spokojnych, radosnych nie Świąt, a Ciąż :D

NataliaK, Paula44, lauda, MartaKD, jonka91, elukkkcha245 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja bardzo nieśmiało i ze strachem ale dołączam :)

xpatiiix3, Paula44, lauda, Magic, Nata, Ewelcia, Rika, aya27, Dotty84 lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My mocno zaciskamy kciuki z listopadówkami ;*** za Ciebie i dwa serduszka :**

No i spokojnych ciąż dziewczyny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 22:05

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy!

To niesamowite jak ten czas leci! Niedawno my styczniówki chwaliłyśmy się 2 kreseczkami na testach i latałyśmy na betę ;)

Trzymamy kciuki! Radości i samych pozytywnych emocji!

lauda, MartaKD lubią tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja nieśmiało dołączam :)
    Co prawda nie wiem jeszcze czy będzie to końcówka maja czy początek czerwca, ale chyba lepiej jeśli później niż za wcześnie ;)

lauda, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dzień dobry w ten brzydki poranek - chociaż od wczoraj wszystko wydaje mi się piękne i kolorowe!
    Jak pisałam wcześniej dziewczynom na ovu. 22 wysikałam pierwszy test. Kreska blada, ale widoczna. Nastrój w górę.
    23 wysikałam drugi i poszłam na badanie krwi. Pani na kwitku napisała mi, że wynik wątpliwy, nie podała nawet wartości hcg. Nastrój poszedł fpiździec...
    Jeden dzień na wstrzymanie. Wczoraj wysikałam trzeci test - kreseczki mocne, grubiutkie. Poleciałam jak strzała na betę. Cieszyłabym się już z wartości 100, a moja fasolka kochana naprodukowała aż 237,2! Nastrój... same wiecie :D :D :D
    Dzisiaj idę na pierwszą wizytę u gina. Poproszę o skierowanie na wszystkie niezbędne badania.
    Z objawów typowych dla 5tc chyba jeszcze nie mam żadnego. Dzisiaj jest dzień przyjścia @. Nie przyszła. Ma zakaz na 9 miesiecy. Brzuch i piersi nie bolą za bardzo. Mdłości póki co - brak.
    A jak jest u Was? Jak się czujecie kochane?
    Życzę nam wszystkim spokojnie i zdrowo rosnących fasolek i nudnych 9 miesięcy.

aaana, evas, Daisy, Amberla, loszcz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    To i ja nieśmiało dołączam :)
    Co prawda nie wiem jeszcze czy będzie to końcówka maja czy początek czerwca, ale chyba lepiej jeśli później niż za wcześnie ;)

aaana - ja mam termin z kalkulatora na 4 czerwca, ale +- kilka dni, więc mogę się załapać tak jak Ty na maj.
    Wszystko jedno kiedy, byle zdrowe! :)

aaana lubi tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie;) Nieśmiało do Was dołączam;) 23 września byłam umówiona na wizytę u mojego gin (11dpo) bo byłam przekonana, że znów się nie udało więc liczyłam na jakieś zalecenia od nowego cyklu. Przed wizytą zrobiłam jednak test i wyszedł cień cienia, za chwilę zrobiłam drugi i znów to samo. Lekarz tylko na podstawie tych bladych kreseczek pogratulował ciąży, ale ja oczywiście niedowierzałam więc następnego dnia zrobiłam betę i rzeczywiście jestem w ciąży;) Na następną wizytę mam przyjść za dwa tygodnie. Termin ok. 5 czerwca. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Póki co jeśli chodzi o objawy to czuję przede wszystkim swędzące piersi. Poza tym czasami tylko lekkie bóle brzucha.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje i wszystkiego dobrego:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda ile czasu się staraliście? :)
    Może przedstawimy w skrócie swoje historie żeby się lepiej poznać? :)

Mam 20 lat, staramy się od grudnia. W lutym udało nam się, ale radość nie trwała zbyt długo. 5 maja w 15tc miałam zabieg łyżeczkowania- to był nasz synek Olek. Lekarz kazał czekać nam 3 miesiące i tak zrobiliśmy. W pierwszym cyklu starań (w sierpniu) udało się, ale było to puste jajo i 3 dni po terminie @ dostałam krwawienia. Postanowiliśmy więc że porobię badania. O tą ciążę nie staraliśmy się, kompletnie nas zaskoczyła ;) Jak zobaczyłam 2 kreseczki byłam przerażona i płakałam bo wiedziałam już że mam chlamydiozę i dodatnie ANA1.

Jestem już po pierwszym USG i wstępnie lekarz powiedział że to ciąża bliźniacza, ale jeszcze zobaczymy :) za tydzień idę na betę i w 6.10 kolejna wizyta ;) Termin mam na 4 czerwca. Objawów nie mam żadnych poza tym że jestem trochę śpiąca i mam kompletnego lenia :)

xpatiiix3, Inesicia, Daisy, jonka91 lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku... Już czerwcówki! Życzę spokojnych, nudnych, książkowych ciąż! :):*

Czarnaa94, lauda lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się udało za drugim podejściem. Jak to mówi mój Radżi: "Dziwne, że mnie w pierwszym" :D Z objawów to oprócz gazów i zgagi na poziomie prawie najwyższym :D to takie ćmienie w brzuchu, trochę mnie mdli, ale nie wiem czy to jeszcze ze stresu czy już coś się zaczyna dziać :P Bolą mnie sutki i chyba tyle na razie ;) Wizyta u gin 23go października, czyli 2 dni po urodzinach moich !:) Skierowanie na wszystkie badania mam więc jestem dobrej myśli, żadnych złych opcji nie zakładam, no i szykujemy się na ślub cywilny :) Data porodu przełom maja i czerwca ;)

Czarnaa94, Inesicia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AA i zawsze jadłam tylko ser żółty, a ostatnio salami paprykowe ;d to powinien być mój test ciążowy ;d

AMJ lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, już Czerwiec! :)

Dziewczyny gratulacje! Spokojnych, bezmdłościowych ciąż życzę!

Czarnaa94, lauda lubią tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna - czy lekarz dał Ci coś na dodatnie ANA? Bo ja też mam i mój powiedział, że na razie nic mam nie brać.
    Poza tym mój lekarz też coś wspomniał o ciąży bliźniaczej, ale musimy to jeszcze potwierdzić.

A moja historia, niestety jest baaardzo długa. Jednak postaram się w skrócie ;) Zaczęliśmy się starać za raz po ślubie, czyli w czerwcu 2012, długo się nie udawało z różnych powodów, głównie z powodu niedrożności moich jajowodów. Później przeszliśmy 2 zabiegi in vitro, niestety nie udane :( Gdy już byłam całkiem załamana po sierpniowym in vitro ostawiłam wszystkie leki, przestałam chodzić do lekarza i... okazało się, że jestem w ciąży! naturalnej :)
    To nasz mały cud, w który ciągle nie możemy uwierzyć i jesteśmy niewyobrażalnie szczęśliwi.

Czarnaa94, lauda, lwuska55592, zielarka, Ewelina88, Fedra, Daisy, jonka91, Ewelcia, akuszerka89 lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, zycze Wam powodzenia i nudnych, spokojnych 9 miesiecy. czerwiec to najlepszy miesiac. :) sama jestem czerwcowka 2014- urodzilam 5.06 :)

lauda, aciulka, eta lubią tę wiadomość

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ