X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Niufka Koleżanka

Wysłany: 26 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna,niedaleko mojego miasta(no dobra..1.5 h drogi) jest Polska przychodnia.Taniej niby niz u angielskich prywaciarzy ale ceny Powalaja;/A mi sie przyda na co innego teraz.Bede w Polsce w okolicach 14-16 tydzien to napewno pojde;D Ale nie powiem,ze mnie to boli...Bo nawet nie wiwm ile jest malenstw i czy napewno dobrze sie rozwijaja.A co do objawow...Mnie potwornie mdli przez caly dzien,czesto robi mi sie slabo-zlewam sie zimnym potem i musze posiedziec...I cycuchy swedza xD

e11da0b29bc5585e78847f52e2cac580.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, a mi wychodzi, że zaczyna się 5 tydzień, a z wynikami badań mam iść do gina dopiero 23.10 to dobrze ??

Mam takie wzdęcia, że wyglądam jakbym była w połowie ;D Jak mi jutro nie przejdzie to pokaże foto, bo aż strach :D a jak to jednak bliźniaki :o :o

aciulka, lauda lubią tę wiadomość

• Niufka Koleżanka

Wysłany: 27 września 2014, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co druga z czerwcowek blizniaki by miala xD

• aciulka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Hmm, a mi wychodzi, że zaczyna się 5 tydzień, a z wynikami badań mam iść do gina dopiero 23.10 to dobrze ??

Mam takie wzdęcia, że wyglądam jakbym była w połowie ;D Jak mi jutro nie przejdzie to pokaże foto, bo aż strach :D a jak to jednak bliźniaki :o :o

Ja byłam wczoraj na wizycie, żeby przepisał luteine to następną wizytę z badaniami mam na 24. 10. Mój lekarz stwierdził, że nie ma się co spieszyć.

Córeczka 16.11.2017❤
    Synuś 31.05.2015❤
    Córeczka 09.12.2000❤
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-) dołączam do Was dziewczyny:-) Termin z kalendarza wyszedł na 1 czerwca i jak dla mnie idealnie, ale wszystko może się przesunąć. Jestem z Warszawy, mam 22 lata, staraliśmy się 5 miesięcy, po porodzie. Poprzednia ciążę straciłam,w 23 tyg urodziłam córeczkę, stwierdzono niewydolność ciśnieniowo szyjkową. O córeczkę która od nas odeszła staraliśmy się ok roku. Teraz jestem juz po wizycie, następna wizyta w czwartek. W tej ciąży zostanie mi założony szew okrezny.Dodatkowo biorę luteiny 200mg i euthyrox 25 se względu na wysokie tsh. Czuje się dobrze, tylko przeziębienie mnie zlapalo:-) A jak wy się czujecie? Macie jakieś złote dobre rady na przeziębienie<3?

lauda lubi tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Niufka Koleżanka

Wysłany: 27 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciepla herbata z miodem.i cytryna i ew syrop z cebuli xD Kazda ciaza u mnie to chorobsko...Sa jakies syropki dla ciezarnych ale wolalam"babcine";D

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o dziwo budzę się rano wcześnie a wieczorem kładę się spać w miarę normalnie, ale w ciągu dnia są chwile, że muszę się położyć i zdrzemnąć się z 10 minut;) Ja właściwie od dwóch tygodni kaszlę. Najpierw był syrop z cebuli i herbata z cytryną, a wczoraj mąż kupił mi syrop Prenalen. Mam nadzieję, że szybko mi to przejdzie. No i poza tym wietrzę mieszkanie i cieplutko się ubieram. Kochane mam jeszcze do Was jedno pytanie. Czego używacie do higieny intymnej? Może Wasi lekarze coś Wam polecili? Ja niestety zapomniałam swojego o to póki co zapytać:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 10:16

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz powiedzial ze lepiej domowymi sposobami ale gdyby bylo gorzej to wrocic i cos poleci bezpiecznego:-) Jak do tej pory zaliczylam juz mleko z miodem i z maslem, mleko z czosnkiem, herbata z miodem i imbirem, woda z cytryna i miodem, zaparzone gozdziki na bol gardla-suuper, syrop z cebuli tez juz przerobilam:-)

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia wydaje mi się że taki termin ok ;)
    Ja poszłam od razu bo byłam przerażona ta chlamydiozą i ANA. A na 6.10 miałam wizytę umówioną już od 3 miesięcy ;) W ogóle u mnie takie kolejki że już miejsc nie ma na ten rok i chyba będę musiała prywatnie chodzić :(

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim czerwcowym mamusiom,za spokojne i bezproblemowe miesiące w tym cudownym stanie. Pozdrawia Kwietniówka

Czarnaa94, aciulka, lauda lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do przeziębienia podobno syrop z czarnego bzu jest super, ale sama nie testowałam

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wpadam przeslac Wam pozdrowienia z rozowej ;) Mam nadzieje ze moje pazdziernikowe testowanie bedzie dodatnie i tez zalapie sie na czerwiec 2015! Wiec oby do zobaczenia! <3

Wszystkim jeszcze raz gratuluje! :*

aciulka, lauda, Z., Ewelcia lubią tę wiadomość

• Niufka Koleżanka

Wysłany: 27 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie czuje sie do kitu...I jeszcze bardziej do kitu,ze maja ciaze q dupie.Zainteresuja sie po 13 tygodniu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czerwcówki! :)
    Oczywiście nei chce wam życzyć nudnej ciąży, niech ona będzie niesamowitym przeżyciem dla każdej z Was :) Oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu :) jak najmniej zmartwień i trudnych chwil :) gratuluję mamy :)

Czarnaa94, aciulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia oraz inne dziewczyny... Ja dzisiaj po przebudzeniu użalałam się nad sobą chwileczkę, że nie mam typowych objawów ciążowych... no wymiotów, mdłości i tak dalej. A tu masz, jak mnie nie zaczną piersi i sutki rwać, piec, swędzieć... No to już poznałam co to są objawy :)
    Poza tym zdarzają mi się napady głodu. Zjadam wtedy banana, albo dwa ;) tłumacząc sobie, że gdyby tak teraz przyszła ochota na rzyganko, to bananem łatwo i w jedną i w drugą stronę :D

Suzanna, pisałam wcześniej o poradach położnej co do herbaty, ale nie przekonała mnie kobitka oj nie. Ja bym się próbowała "podnieść" właśnie herbatą z miodem i cytryną, albo z sokiem malinowym.

P.S. Byłam dzisiaj na drugiej becie. Wynik 428,73. Fasolka produkuje na potęgę :D

P.S.2. Gdybyście miały wolną chwilkę i chciały sobie coś oglądnąć, to proszę:
    http://www.youtube.com/watch?v=GZk4hT7ncv0 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 21:05

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Kochane wpadam przeslac Wam pozdrowienia z rozowej ;) Mam nadzieje ze moje pazdziernikowe testowanie bedzie dodatnie i tez zalapie sie na czerwiec 2015! Wiec oby do zobaczenia! <3

Wszystkim jeszcze raz gratuluje! :*

Daisy, wiesz jak bardzo trzymam za Ciebie kciuki!? Baaaaaardzo!!! Buziaczki :*

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i przypomniało mi się co jeszcze Wam chciałam powiedzieć: mój mąż dzisiaj gadał do brzucha i mówi: "no rośnij, rośnij mała fasolko, a mamusia będzie naszą kochaną godzillą" Dżizas! Faceci to są jednak z innej planety... xD
    Powyższe skłoniło mnie do zgłębienia tematu żywienia, tak abym jednak w "kochaną godzillę" się nie zamieniła. Oto rezultat poszukiwań, dość ciekawa lektura :)

Plik do pobrania http://www.imid.med.pl/klient1/uploads/aktualnosci/poradnik_zywienia/poradnik_zywienia_kobiety_w_ciazy.pdf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 21:23

Z., Czarnaa94, Daisy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dorwe sie do kompq pokaze Wam moj brzuszek który jest ogromny. ..stresuje mnie to. ..

• Z. Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:31

lauda, aciulka, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Niufka Koleżanka

Wysłany: 28 września 2014, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ten sluz to bywa baaardzo zdradliwy.Sama pare razy mialam uczucie,ze to juz.

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ