X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko najbardziej "ślubna" moim zdaniem jest opcja nr 2, ale bym ją skróciła. Oprócz tego nr 4.
    Sukienka Alamakota też bardzo ładna.

• sss Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Ja tez mialam kiepska noc.....odzywaczailam sie spac z mezem bo zeszly tydzien mial nocki a poza tym nie wiem czemu brzuch mi twardnial czy cos taki ciezki, ani znalesc pozycji a to goraco i tak w kolko. A tak w dzien sie dobrze czulam. Spacerek itp .. Ja dzis sama jestem maz w pracy , mama wybyla do wnukow i musialam rano wstac, kury wypuscic , chleb kupic przyjezdza mi pod dom:-) naszczescie a tak bym dalej spala.

Co do tego adaptera do samochodu troche drogi, ja duzo nie jezdze, raczej maz prowadzi, pasy czasem zapinam. Raz lecial program w telewizji jak policja zlapala taka kobiete i ona nie miala pasow bo w ciazy i nic wiecej nie powiedzieli wiec nawet niezdawalam sobie sprawy ze sa jakies dodatkowe pasy i wogole.
    Zadko prowadze ale wczoraj mi sie zdazylo, ciasno ciezko mi sie obrucic ale mam nerwy mniejsze, za to moj m normalnie wczoraj wychodzil z siebie jak prowadzilam, tak to jest dwoch kierowcow w jednym aucie heee.. To u powiedzialam ze nie ma piwko to bedziesz prowadzil i temat sie zamknal..

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kiecek wybrała bym 2 ale mym ja skróciła lub 4

moja noc był dobra jak już zasnęłam ale trudno było mi wstać
    za to Zosia szaleje w brzuch tak wcześniej nigdy jeszcze nie zaczynała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 09:03

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Współczuję nocnego wstawania, mi by się nie chciało i pewnie trzymałabym do rana, choć wiem, że nie wolno :) Staram się wieczorami nie pić za dużo, wolę pochłaniać tony wody w dzień :)

Nieukowa, ja ostatnio postanowiłam prasować przez 1,5 godziny i choć brzuch mnie zaczął lekko boleć to chciałam dokończyć. Owszem, dokończyłam, ale później miałam twardy brzuch i powiedziałam- NIGDY WIĘCEJ! Chociaż ostatnio znalazłam sposób na prasowanie na siedząco, więc teraz tak będę to robić.

Z jazdą samochodem u mnie nie ma problemu, najczęściej jeżdżę jako pasażerka, ale jak muszę sama prowadzić to mogę się schylać, skręcać :)

U mnie od wczoraj mega pozytywnie :) dzisiaj się okazało, że w szpitalu, gdzie robię badania jest jakiś program dla ciężarnych i badania są za darmo, więc oszczędziłam 100 zł :)
    A wczoraj udało mi się podejrzeć najsłodszy widok świata- przeciąganie małej :) Słodko się wyginał brzuch, jak w zwolnionym tempie :) Już nie mogę się doczekać wizyty u gina za tydzień żeby podejrzeć gwiazdkę :)

Alorrene13, Scintilla, maglic, Z. lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wszystkim:) Jak tam po dniu kobietek? Jak się czujecie?

My wczoraj byliśmy we "trójeczkę" w kinie na Disco Polo:) Powiem Wam że super film jak na nasze Polskie kinowe filmy i Bardzo polecam śmieszny Muzyczny i wgl bardzo miło się oglądało nie męczył:)

Pogoda dzisiaj bardzo słoneczna i zapowiada się całkiem nie źle Wiosna coraz bliżej uwielbiam wiosnę jak sie tak wszystko sie budzi do życia a Maj kocham za to że wszystko jest tak zieloniutkie że aż żyć się chce:)

Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosi_a jakie badania robiłaś w szpitalu i co to za program

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pięknie i słonecznie, chyba znowu wybiorę się na spacer :)

A poza tym znowu mi do głowy wrócił problem szczepień. Jeszcze na innym forum znalazłam artykuł, który robi jeszcze większy mętlik w głowie.
    http://wolnemedia.net/zdrowie/pracownik-firmy-farmaceutycznej-o-szczepionkach/

A co do pasów w samochodzie, to ja zapinam się tylko górnym pasem. Napewno nie jest to aż tak skuteczne jak adapter, ale brzucha nie ma co ucisnąć, a u góry mocno trzyma :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dopisuję się do źle przespanych nocy ... na siłę próbuję wmusić pozycję na lewym boku ... ale mój organizm reaguje buntem czego efektem jest to, że M. ma wrażenie dzielenia łóżka z pralką o.O - przerzucam się z jednego boku na drugi ... dodatkowo od kilku dni zastanawiam się czy ktoś potajemnie nie wszczepił mi endoprotezy na obydwa biodra ... bo dyskomfort jest spory :/

Postanowiłam już w tym tygodniu zamówić poduchę motherhood i wyszukując okazji cenowych trafiłam na coś takiego jak OTULACZEK ... przyznam, że wygląda to "kosmicznie" ... czy któraś rozważała ewentualny zakup czegoś takiego ?? :

http://allegro.pl/motherhood-rozek-becik-otulaczek-antykolkowy-hit-i5127608483.html

A w ogóle dopiero dzisiaj zauważyłam, że wstąpiłam w 3 TRYMESTR :D ... yeahhh...

maglic, Z., gosi_a, Truskaweczka250, nenette lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agato - mi też osobiście podoba się nr 2 :) Ale pamiętaj to Twój/ Wasz wyjątkowy dzień i decyzja należy do Ciebie <3 - byś czuła się wyjątkowo :)
    U Nas wczoraj pogoda była piękna, słońce, ciepło itd <3 a dziś szaro ale jak na dworze - jeszcze nie wiem :P czekam na pomiar cukru po śniadanku i idę na zakupy to zobaczę ;)
    Weekend minął tak sobie, Mały leniwy..dziś od rana jakoś tam popukał..kurcze tak myślę czemu to jeszcze nie są te porządne kopy co aż brzuch faluje :| raz tak miałam w dzień przed studniówką...
    A do wizyty jeszcze tyle dni :O - do 30 marca.. trzeba się uzbroić w cierpliwość.
    Udanego dnia <3

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spóźnione życzenia dla wszystkich Kobietek :*

mi się dziś spało rewelacyjnie, siku ze 2 razy było ale to na śpiocha zawsze robię :D więc jak wracam do łóżka to minuta osiem i dalej śpię :)

dzisiaj biorę się za pisanie mojej pracy magisterskiej :D proszę trzymać kciuki :D mam nadzieje, że do kwietnia się wyrobie :))

Scintilla, Rozalia, BrumBrumek, Alorrene13, Truskaweczka250, Viola, Inesicia, nenette, sss, Magda_lena88, Joasia:) lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    U mnie od wczoraj mega pozytywnie :) dzisiaj się okazało, że w szpitalu, gdzie robię badania jest jakiś program dla ciężarnych i badania są za darmo, więc oszczędziłam 100 zł :)
    A wczoraj udało mi się podejrzeć najsłodszy widok świata- przeciąganie małej :) Słodko się wyginał brzuch, jak w zwolnionym tempie :) Już nie mogę się doczekać wizyty u gina za tydzień żeby podejrzeć gwiazdkę :)

Moje dziecię tak mnie budzi zwykle mniej więcej między 6.30 a 8. Przeciąga się tak, że brzuszek 'chodzi':) i jak się przykłada rękę to czuć normalnie części ciała pod skórą, nie wiem, główka, kolano, stópka, nie jestem w stanie rozpoznać co ale mam taką chęć wtedy już wziąć na ręce i utulić i głaszczę wtedy brzuszek :)

Scintilla, fajny ten otulacz, zastanawiałam się też nad czymś takim, ale na razie stwierdziłam, że będę zawijać Go w takie pieluszki muślinowe, też z motherhood, taki lekki materiał akurat na lato. Ale może jeszcze się zdecyduje dodatkowo na coś takiego :)

Miłego dnia, mam nadzieję, że miło spędziłyście weekend ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 09:42

Scintilla, gosi_a lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla, ja także przerzucam się z boku na bok. Śpię na jednym boku dopóki nie złapie mnie ból, później zmieniam na drugi bok i tak w kółko. Straszne to jest :(

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam się po weekendzie:) Scintilla podobnie można owinąć ciasno malucha kocykiem i też będzie miał przyjemnie, mi osobiście wydaje się że nie potrzebny wydatek :) zazdroszczę tej poduchy, wklej może linka skąd zamawiasz, może to rozważę :)
    Alamakota śliczna sukienka!! A1984 ja też podobnie jak dziewczyny wybrałabym 2, a jeśli masz zgrabne nogi to bym ścięła.

A u nas dziś dość pochmurno, ale wydaje się że ciepło, mam nadzieję że trochę się rozpogodzi. Jadę dziś z koleżanką i naszymi mężami do Warszawy, oni mają do zrobienia jakąś konserwację a my lecimy do IKEI :) dziś właśnie przyszło łóżeczko, pewnie jutro je złożymy, dostaliśmy wanienkę od znajomych a u słynnego r_p77 zamówiliśmy: pieluchy tetrowe, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, rożek, aspirator, podkłady na łóżko, szczoteczka do włosków, smoczek lovi no i jeszcze dla siebie leginsy ciążowe. Nareszcie moja wyprawka ruszyła do przodu :)

Miłego dnia dziewczyny :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 09:46

Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Gosi_a jakie badania robiłaś w szpitalu i co to za program

Ja robiłam PTA, morfologię, mocz i toxoplazmozę. Dzisiaj od diabetologa dostanę pewnie jeszcze skierowanie na TSH, HBA1C i Alat, ale ona chce żeby robić to u nich w szpitalu.

http://www.szpital.olsztyn.pl/3979,fundusze-norweskie-i-eog

Z. zazdroszczę :) Mam nadzieję, że częściej będę miała możliwość podziwiania tego przeciągania. Strasznie to słodkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 09:48

Z. lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek - ja zamawiam z merlin.pl dokładniej ten model :

merlin.pl/Motherhood-Kojec-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-brazowy-wzor-kwiatowy_Motherhood/browse/product/206,770438.html

mają darmowy punkt odbioru blisko mnie więc zaoszczędzę na przesyłce a cena za sam kojec też jedna z niższych ;)

Aka81 - miło wiedzieć, że człowiek nie jest sam z tym dyskomfortem ... tęskno mi już za spaniem na brzuchu :(

Co do Otulaczka ..to sama nie wiem - pewnie jak to pokaże to M. puknie się tylko w głowę i powie, że chce związać dziecko jak w psychiatryku :D
    Z drugiej strony w mieszkaniu mam afrykańskie temp. więc szukam czegoś leciutkiego ... :]

Z. lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się tęskni za spaniem na brzuchu...

Odnośnie Otulaczka, to moja koleżanka owijała córcię zwykłym kocykiem. Mała faktycznie była wtedy spokojna.

Scintilla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja!
    Dziś dla nas szczególny dzień ponieważ mamy studnióweczkę i mamy pierwsze zajęcia w SR :)
    Tak prezentujemy się na 100 dni przed TP :)
    http://wrzucaj.net/images/2015/03/09/DSC0523.jpg

Truskaweczka250, Z., Scintilla, Alorrene13, agnieszyczka, Rozalia, BrumBrumek, gosi_a, nenette, sss, Marcia86, lilly78, karolinka85, Joasia:), karolina0522, zyrcia lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pobudek dzidziusiów to u mnie jest tak że często sie przekręca z boku na bok bo mi cała strona jakoś drętwieje jak długo leżę na jednym boku i przez to jak sie kręcę to i Mała sie budzi ale ogólnie to jakoś przed 7,00 sie budzi i rozciąga że jak leżę na lewym boku to czuję ja w dwóch miejscach czyli jak by leżała tak na moim brzuszku tylko w środku od jednego boku do drugiego juz taka długa jest:)

W tym tyg mam wizytę i ugs a daaawno nie robiłam usg bo na połówkowym jakoś 21tc i teraz juz końcówka 28 wiec będzie szok jak urosła mała Tancerka:)

Z., agnieszyczka, Scintilla lubią tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • Z. Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla, mój też tak zareagował, ale teraz już jest doedukowany po szkole rodzenia, że dzieci lubią być otulane bo w brzuszku miały też ciasno :)
    Ja mam to: http://allegro.pl/motherhood-otulacz-premium-kocyk-pielucha-120x100-i5120444153.html
    i na razie zamierzam używać jako właśnie otulacz bo u mnie w domu też ciepło jest. A dziecko przecież ma jeszcze na sobie bodziaka + jakiegoś śpiocha ;)

Scintilla lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017

Wysłany: 9 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Witam się i ja!
    Dziś dla nas szczególny dzień ponieważ mamy studnióweczkę i mamy pierwsze zajęcia w SR :)
    Tak prezentujemy się na 100 dni przed TP :)
    http://wrzucaj.net/images/2015/03/09/DSC0523.jpg

Jaki ładny brzusio i nie duży:) To Powodzenia życzę u nas 88 dni <3

Ania1704, Rozalia lubią tę wiadomość

25.png
    Mili <3
‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ