Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki. Ja tez mialam kiepska noc.....odzywaczailam sie spac z mezem bo zeszly tydzien mial nocki a poza tym nie wiem czemu brzuch mi twardnial czy cos taki ciezki, ani znalesc pozycji a to goraco i tak w kolko. A tak w dzien sie dobrze czulam. Spacerek itp .. Ja dzis sama jestem maz w pracy , mama wybyla do wnukow i musialam rano wstac, kury wypuscic , chleb kupic przyjezdza mi pod dom:-) naszczescie a tak bym dalej spala.
Co do tego adaptera do samochodu troche drogi, ja duzo nie jezdze, raczej maz prowadzi, pasy czasem zapinam. Raz lecial program w telewizji jak policja zlapala taka kobiete i ona nie miala pasow bo w ciazy i nic wiecej nie powiedzieli wiec nawet niezdawalam sobie sprawy ze sa jakies dodatkowe pasy i wogole.
Zadko prowadze ale wczoraj mi sie zdazylo, ciasno ciezko mi sie obrucic ale mam nerwy mniejsze, za to moj m normalnie wczoraj wychodzil z siebie jak prowadzilam, tak to jest dwoch kierowcow w jednym aucie heee.. To u powiedzialam ze nie ma piwko to bedziesz prowadzil i temat sie zamknal..Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Hej Dziewczyny
Współczuję nocnego wstawania, mi by się nie chciało i pewnie trzymałabym do rana, choć wiem, że nie wolnoStaram się wieczorami nie pić za dużo, wolę pochłaniać tony wody w dzień
Nieukowa, ja ostatnio postanowiłam prasować przez 1,5 godziny i choć brzuch mnie zaczął lekko boleć to chciałam dokończyć. Owszem, dokończyłam, ale później miałam twardy brzuch i powiedziałam- NIGDY WIĘCEJ! Chociaż ostatnio znalazłam sposób na prasowanie na siedząco, więc teraz tak będę to robić.
Z jazdą samochodem u mnie nie ma problemu, najczęściej jeżdżę jako pasażerka, ale jak muszę sama prowadzić to mogę się schylać, skręcać
U mnie od wczoraj mega pozytywniedzisiaj się okazało, że w szpitalu, gdzie robię badania jest jakiś program dla ciężarnych i badania są za darmo, więc oszczędziłam 100 zł
A wczoraj udało mi się podejrzeć najsłodszy widok świata- przeciąganie małejSłodko się wyginał brzuch, jak w zwolnionym tempie
Już nie mogę się doczekać wizyty u gina za tydzień żeby podejrzeć gwiazdkę
Alorrene13, Scintilla, maglic, Z. lubią tę wiadomość
-
Hey wszystkim:) Jak tam po dniu kobietek? Jak się czujecie?
My wczoraj byliśmy we "trójeczkę" w kinie na Disco Polo:) Powiem Wam że super film jak na nasze Polskie kinowe filmy i Bardzo polecam śmieszny Muzyczny i wgl bardzo miło się oglądało nie męczył
Pogoda dzisiaj bardzo słoneczna i zapowiada się całkiem nie źle Wiosna coraz bliżej uwielbiam wiosnę jak sie tak wszystko sie budzi do życia a Maj kocham za to że wszystko jest tak zieloniutkie że aż żyć się chce:)Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość
-
U mnie też pięknie i słonecznie, chyba znowu wybiorę się na spacer
A poza tym znowu mi do głowy wrócił problem szczepień. Jeszcze na innym forum znalazłam artykuł, który robi jeszcze większy mętlik w głowie.
http://wolnemedia.net/zdrowie/pracownik-firmy-farmaceutycznej-o-szczepionkach/
A co do pasów w samochodzie, to ja zapinam się tylko górnym pasem. Napewno nie jest to aż tak skuteczne jak adapter, ale brzucha nie ma co ucisnąć, a u góry mocno trzyma -
Ja również dopisuję się do źle przespanych nocy ... na siłę próbuję wmusić pozycję na lewym boku ... ale mój organizm reaguje buntem czego efektem jest to, że M. ma wrażenie dzielenia łóżka z pralką
- przerzucam się z jednego boku na drugi ... dodatkowo od kilku dni zastanawiam się czy ktoś potajemnie nie wszczepił mi endoprotezy na obydwa biodra ... bo dyskomfort jest spory
Postanowiłam już w tym tygodniu zamówić poduchę motherhood i wyszukując okazji cenowych trafiłam na coś takiego jak OTULACZEK ... przyznam, że wygląda to "kosmicznie" ... czy któraś rozważała ewentualny zakup czegoś takiego ?? :
http://allegro.pl/motherhood-rozek-becik-otulaczek-antykolkowy-hit-i5127608483.html
A w ogóle dopiero dzisiaj zauważyłam, że wstąpiłam w 3 TRYMESTR... yeahhh...
maglic, Z., gosi_a, Truskaweczka250, nenette lubią tę wiadomość
-
Agato - mi też osobiście podoba się nr 2
Ale pamiętaj to Twój/ Wasz wyjątkowy dzień i decyzja należy do Ciebie
- byś czuła się wyjątkowo
U Nas wczoraj pogoda była piękna, słońce, ciepło itda dziś szaro ale jak na dworze - jeszcze nie wiem
czekam na pomiar cukru po śniadanku i idę na zakupy to zobaczę
Weekend minął tak sobie, Mały leniwy..dziś od rana jakoś tam popukał..kurcze tak myślę czemu to jeszcze nie są te porządne kopy co aż brzuch falujeraz tak miałam w dzień przed studniówką...
A do wizyty jeszcze tyle dni- do 30 marca.. trzeba się uzbroić w cierpliwość.
Udanego dniaTruskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
Spóźnione życzenia dla wszystkich Kobietek :*
mi się dziś spało rewelacyjnie, siku ze 2 razy było ale to na śpiocha zawsze robięwięc jak wracam do łóżka to minuta osiem i dalej śpię
dzisiaj biorę się za pisanie mojej pracy magisterskiejproszę trzymać kciuki
mam nadzieje, że do kwietnia się wyrobie
)
Scintilla, Rozalia, BrumBrumek, Alorrene13, Truskaweczka250, Viola, Inesicia, nenette, sss, Magda_lena88, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
gosi_a wrote:U mnie od wczoraj mega pozytywnie
dzisiaj się okazało, że w szpitalu, gdzie robię badania jest jakiś program dla ciężarnych i badania są za darmo, więc oszczędziłam 100 zł
A wczoraj udało mi się podejrzeć najsłodszy widok świata- przeciąganie małejSłodko się wyginał brzuch, jak w zwolnionym tempie
Już nie mogę się doczekać wizyty u gina za tydzień żeby podejrzeć gwiazdkę
Moje dziecię tak mnie budzi zwykle mniej więcej między 6.30 a 8. Przeciąga się tak, że brzuszek 'chodzi'i jak się przykłada rękę to czuć normalnie części ciała pod skórą, nie wiem, główka, kolano, stópka, nie jestem w stanie rozpoznać co ale mam taką chęć wtedy już wziąć na ręce i utulić i głaszczę wtedy brzuszek
Scintilla, fajny ten otulacz, zastanawiałam się też nad czymś takim, ale na razie stwierdziłam, że będę zawijać Go w takie pieluszki muślinowe, też z motherhood, taki lekki materiał akurat na lato. Ale może jeszcze się zdecyduje dodatkowo na coś takiego
Miłego dnia, mam nadzieję, że miło spędziłyście weekendWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 09:42
Scintilla, gosi_a lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualny
-
I ja witam się po weekendzie:) Scintilla podobnie można owinąć ciasno malucha kocykiem i też będzie miał przyjemnie, mi osobiście wydaje się że nie potrzebny wydatek
zazdroszczę tej poduchy, wklej może linka skąd zamawiasz, może to rozważę
Alamakota śliczna sukienka!! A1984 ja też podobnie jak dziewczyny wybrałabym 2, a jeśli masz zgrabne nogi to bym ścięła.
A u nas dziś dość pochmurno, ale wydaje się że ciepło, mam nadzieję że trochę się rozpogodzi. Jadę dziś z koleżanką i naszymi mężami do Warszawy, oni mają do zrobienia jakąś konserwację a my lecimy do IKEIdziś właśnie przyszło łóżeczko, pewnie jutro je złożymy, dostaliśmy wanienkę od znajomych a u słynnego r_p77 zamówiliśmy: pieluchy tetrowe, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, rożek, aspirator, podkłady na łóżko, szczoteczka do włosków, smoczek lovi no i jeszcze dla siebie leginsy ciążowe. Nareszcie moja wyprawka ruszyła do przodu
Miłego dnia dziewczyny :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 09:46
Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość
-
agawera wrote:Gosi_a jakie badania robiłaś w szpitalu i co to za program
Ja robiłam PTA, morfologię, mocz i toxoplazmozę. Dzisiaj od diabetologa dostanę pewnie jeszcze skierowanie na TSH, HBA1C i Alat, ale ona chce żeby robić to u nich w szpitalu.
http://www.szpital.olsztyn.pl/3979,fundusze-norweskie-i-eog
Z. zazdroszczęMam nadzieję, że częściej będę miała możliwość podziwiania tego przeciągania. Strasznie to słodkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 09:48
Z. lubi tę wiadomość
-
BrumBrumek - ja zamawiam z merlin.pl dokładniej ten model :
merlin.pl/Motherhood-Kojec-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-brazowy-wzor-kwiatowy_Motherhood/browse/product/206,770438.html
mają darmowy punkt odbioru blisko mnie więc zaoszczędzę na przesyłce a cena za sam kojec też jedna z niższych
Aka81 - miło wiedzieć, że człowiek nie jest sam z tym dyskomfortem ... tęskno mi już za spaniem na brzuchu
Co do Otulaczka ..to sama nie wiem - pewnie jak to pokaże to M. puknie się tylko w głowę i powie, że chce związać dziecko jak w psychiatryku
Z drugiej strony w mieszkaniu mam afrykańskie temp. więc szukam czegoś leciutkiego ... :]Z. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam się i ja!
Dziś dla nas szczególny dzień ponieważ mamy studnióweczkę i mamy pierwsze zajęcia w SR
Tak prezentujemy się na 100 dni przed TP
http://wrzucaj.net/images/2015/03/09/DSC0523.jpgTruskaweczka250, Z., Scintilla, Alorrene13, agnieszyczka, Rozalia, BrumBrumek, gosi_a, nenette, sss, Marcia86, lilly78, karolinka85, Joasia:), karolina0522, zyrcia lubią tę wiadomość
-
Co do pobudek dzidziusiów to u mnie jest tak że często sie przekręca z boku na bok bo mi cała strona jakoś drętwieje jak długo leżę na jednym boku i przez to jak sie kręcę to i Mała sie budzi ale ogólnie to jakoś przed 7,00 sie budzi i rozciąga że jak leżę na lewym boku to czuję ja w dwóch miejscach czyli jak by leżała tak na moim brzuszku tylko w środku od jednego boku do drugiego juz taka długa jest:)
W tym tyg mam wizytę i ugs a daaawno nie robiłam usg bo na połówkowym jakoś 21tc i teraz juz końcówka 28 wiec będzie szok jak urosła mała Tancerka:)Z., agnieszyczka, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Scintilla, mój też tak zareagował, ale teraz już jest doedukowany po szkole rodzenia, że dzieci lubią być otulane bo w brzuszku miały też ciasno
Ja mam to: http://allegro.pl/motherhood-otulacz-premium-kocyk-pielucha-120x100-i5120444153.html
i na razie zamierzam używać jako właśnie otulacz bo u mnie w domu też ciepło jest. A dziecko przecież ma jeszcze na sobie bodziaka + jakiegoś śpiochaScintilla lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Ania1704 wrote:Witam się i ja!
Dziś dla nas szczególny dzień ponieważ mamy studnióweczkę i mamy pierwsze zajęcia w SR
Tak prezentujemy się na 100 dni przed TP
http://wrzucaj.net/images/2015/03/09/DSC0523.jpg
Jaki ładny brzusio i nie duży:) To Powodzenia życzę u nas 88 dniAnia1704, Rozalia lubią tę wiadomość