X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezeli chodzi o pieluchy jenorazowe to zależy od wagi maleństwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 12:33

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie nie zapinanie pasów jest strasznie nieodpowiedzialne,za takim adapterem muszę się rozejrzeć,nawet nie wiedziałam że coś takiego jest :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Scintilla dzięki :) czyli wczorajszy incydent może był jednorazowym dramatem. ?

Ja mam taką nadzieję ;) .... być może fatyczne Twój organizm zareagował szokiem na taką dawkę glukozy ... Jeśli po takim śniadaniu masz cukier niewiele wyższy od tego na czczo to spodziewam się, że w poniedziałek zobaczysz prawidłowe wyniki krzywej :) ... a od czasu do czasu sprawdzaj sobie cukier - szczególnie na czczo ... no i kiedy się słabiej poczujesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 12:30

Joasia:) lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te adaptery widziałam, ze sa do wypożyczenia na stronie naszej SR. Jutro zobaczę jaki to koszt. Ja pasy zapinam zawsze, M. mnie pilnuje aby były dobrze ułożone. Ostatnio 90% jako pasażer, własnego samochodu jeszcze nie mam :/

I pomysleć, ze jak robiłam prawo jazdy, to pasy dla pasażera nie były wymagane :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 12:34

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:07

Joasia:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane samych cudowności dzisiaj dla dużych i małych kobietek :)

Ja pieluszki tetrowe zamówiłam w 51015 i raczej cienkie, muszę dokupić kilka sztuk i szukam grubszych, może trafi się jakaś promocja na e-smyku ;)

Ania1704, Joasia:) lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja wszystkie cudne kobietki-czerwcowki:-)
    Scintilla, a ja moge prosic o interpretacje moich wynikow?.
    Na czczo - 72
    Po 1 h - 127
    Po 2 h - 122
    Wydaje sie ze sa dobre ale zastanawia mnie to ze jest niewielka roznica po 1 i 2 h....hmmm...czy to jest ok?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Również życzę Wam wszystkiego dobrego z okazji naszego święta ! Abyśmy już nie długo tuliły nasze dzieciaczki i żebyśmy dotrwały do tego czerwca bez problemów ;)
    A ja się chwalę zakupami mojej mamy :D
    35irsx2.jpg
    e5lhle.jpg
    v6j328.jpg
    i nie mogła się podobno oprzeć... termometr piesek o.O
    i437fc.jpg
    tradycyjnie wszystkiego mi nie dała no bo przecież koleżanki jeszcze nie widziały najnowszych łupów o.O jutro jadę do cioci po kołderkę i podusię, bo ma nowe i jakąś pościel,koniecznie muszę już brać, bo mama Elka wymyśliła sobie, że uszyje sama pościel o.O no więc pozwolę jej się wykazać :D

Joasia:), agnieszyczka, gosi_a, Ania1704, Sista, karolinka85, Scintilla, agawera, karolina0522 lubią tę wiadomość

• zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Na czczo - 72
    Po 1 h - 127
    Po 2 h - 122
    Wydaje sie ze sa dobre ale zastanawia mnie to ze jest niewielka roznica po 1 i 2 h....hmmm...czy to jest ok?

Mnie również to zastanawiało.
    Ale dowiedziałam się od ginekolog, że to normalne w ciąży, że mamy taką płaską krzywą cukrową :)
    Także gratuluje dobrych wyników :)

Viola, Scintilla lubią tę wiadomość

relgh371nuuw2sg6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika co tam u Ciebie ? Odezwij się ja będziesz miała chwile. Czekamy na info

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 16:00

• agawera Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia moja mama tez ostatnio powiedziała ze uszyję lecz jak ostatnio mówiłam żeby coś uczyła dla Zosi to powiedział ze jej się nie chce jak jej to przypomniałam to stwierdziła ze ona może tak mówi a i tak uszyję
    tylko jestem ciekawa ile materiału potrzeba czy 2 metry wystarcza czy nie będzie za mało ktoś się zna

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Na czczo - 72
    Po 1 h - 127
    Po 2 h - 122

Dopiero wróciliśmy z spacerku :)

Viola - jak dla mnie masz wynik poprawny -ważne, że po 2h nie jest wyższy niż po 1h :) poza tym obydwa mieszczą się w ustalonych normach - uświętowałabym to czymś słodkim :D

Viola lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • karolina0522 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też życzę wszystkiego najlepszego z okazji dnia Kobiet ;-) kurcze SĄsiad dobrze,.że wszystko ok, ja ide jutro robić krzywą, zobaczymy czy padnę :O

Joasia:), Scintilla, Ania1704 lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Viola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Zapach ciszy :-) ide do grzebalca dopiero za tydzien, ale uspokoilas mnie :-)

zapah_ciszy wrote:
    Mnie również to zastanawiało.
    Ale dowiedziałam się od ginekolog, że to normalne w ciąży, że mamy taką płaską krzywą cukrową :)
    Także gratuluje dobrych wyników :)

zapah_ciszy lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Scintilla, dziwne mi się wydało ze organizm nie spala tej glukozy i pozostaje na takim samym poziomie jak po 1 h. No ale wy jesteście doswiadczone wiec podnioslyscie mnie na duchu :-)
    Dzięki:-)

Scintilla wrote:
    Dopiero wróciliśmy z spacerku :)

Viola - jak dla mnie masz wynik poprawny -ważne, że po 2h nie jest wyższy niż po 1h :) poza tym obydwa mieszczą się w ustalonych normach - uświętowałabym to czymś słodkim :D

Scintilla lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobili ktg,badanie na samolocie,dostalam leki rozkurczowe i zostajemy na oddziale. Bol troszke mniejszy.na ktg nie wyszlybskurcze,amelka oczywiscie szalala i nie dala sobie zrobic ale jakos sie udalo.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A usg zrobia wieczorem

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika trzymamy kciuki by wszystko było już dobrze. W szpitalu masz opiekę jakby co, wiec odpoczywaj kochana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika będzie dobrze! Jestem pod wrażeniem, że zatrzymali Cię w szpitalu - na IP gdzie jeżdże nie ma na to szans jeżeli na ktg nie wyjdą skurcze, podają leki i do domu. Jesteś pod opieką, więc nie martw się. Trzymam kciuki!

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczynki! Na początek dołączam się do życzeń dla nas wszystkich, abyśmy były zawsze zdrowe, szczęśliwe i spełnione w każdej dziedzinie :) Niestety nie nadrobię wpisów, bo sporo tego jak zawsze... Widziałam tylko straszną historię Joasi i dobrze, że wszystko skończyło się pozytywnie. Ja miałam przed badaniem glukozę z palca, a potem z żyły na czczo i chyba tak wygląda prawidłowo zrobione badanie. Gratuluję tym, którym wynik wychodzi prawidłowo!
    My już w domku po udanym weekendzie u mamuśki :) Czujemy się dobrze, młody aktywny, ja trzymam się z dala od słodyczy i o dziwo jeszcze żyję :P Czekam na kryzys cukrowy :D Najgorzej męczę się z obiadami, bo ja mało co lubię, a jeść kurczaka z warzywami przez najbliższe 3 mce będzie ciężko...Może coś mi w poradni doradzą, a wizytę mam już we wtorek.
    Poza tym zrobiłam z mamą kurs po lumpeksach i znów przywiozłam ciuszków, a miałam już nic nie kupować. No ale nie mogłyśmy się oprzeć :) Jutro wrzucę foty z polowania.
    Pogoda dziś była piękna, mózg dotleniony, a teraz czas na odpoczynek :) Miłego wieczoru!

Nieukowa, Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ