X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • sss Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszyczka wrote:
    a rodzisz w Krakowie?

Nie w Bochni bo tu mam lekarza. Wcześniej chodziłam do Krakowa ale z racji wylądowania w szpitalu na początku ciąży zmieniłam lekarza i mam bliżej bo z 10 minut.
    Gdyby nie to to pewnie był by to Ujastek bo tam miałam lekarkę.Siostra tez tam rodziła i nie narzeka..Co pacjentka to inna opinia

agnieszyczka lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika - jasne, że warto sprawdzić. Na tym etapie to chyba nie jest mocno niepokojące ale trzymam za Was kciuki!!!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio nie zapinam pasów w samochodzie..

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4wyn2oim6w9g_t.jpgURL=http://www.tinypic.pl/vn33qayoyjj1]vn33qayoyjj1_t.jpg[/URL]

Laurka od Woronisi :)

A1984, Joasia:), agnieszyczka, Scintilla, Marcia86, Sista, Inesicia lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss rozumiem tez bym wybrala tam gdzie blizej. U mnie najblizej jest Krakow :) o Ujastku tez slyszalam dobre opinie, ja osobiscie wybieram Narutowicza z tego względu ze moj lekarz tam pracuje

Ponawiam pytanie odnosnie pieluszek tetrowych. Czy ktoraś z Was zakupila takowe i moze podzielic sie opinią. Chcodzi mi glownie o allegro.

zem3tv733psyztuk.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszyczka ja kupiłam pieluszki tetrowe w smyku,paczkę 10sztuk. Gatunkowo wydają mi się w porządku,ale ja właściwie nie mam porównania z innymi. Narazie ich nie pralam więc nie wiem jak się zachowają.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika - mam nadzieję, że to nic poważnego i szybciutko będziesz w domu!

Kochane wpadłam tylko na chwilę życzyć Wam Miłego "Naszego" dnia ....

Po wczorajszym dniu spędzonym głównie na oglądaniu serii "Mamo to ja" czas wyjść z jaskini na świeże powietrze .... dobrze, że M wrócił :)

Aha - dowiedziałam się min. tego, że podobno jeśli kobieta w ciąży czuje się doceniania, kochana, dokomplementowana to przyczynia się do wzrostu IQ u dziecka - więc Panie .... nasi Panowie mają się starać nie tylko dzisiaj!

http://wrzucaj.net/images/2015/03/08/gozdzik-rajstopy-dzien-kobiet.jpg

Sista, Ania1704, karolinka85 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek dzięki za info a inne dziewczyny co powiedzą?

zem3tv733psyztuk.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni bylam w Auchan i byly tam pieluchy tetrowe jak je zoboczylaj niby tanie ale jak wzielam do reki to chyba z Gdynii widzialam Warszawe takie cienkie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszyczka wrote:
    sss rozumiem tez bym wybrala tam gdzie blizej. U mnie najblizej jest Krakow :) o Ujastku tez slyszalam dobre opinie, ja osobiscie wybieram Narutowicza z tego względu ze moj lekarz tam pracuje

Ponawiam pytanie odnosnie pieluszek tetrowych. Czy ktoraś z Was zakupila takowe i moze podzielic sie opinią. Chcodzi mi glownie o allegro.

Agnieszka - ja zamówiłam tetry na Allegro, ale odbieram dopiero we wtorek, wtedy napisze czy warto. Joasia polecała pieluszki ze Smyka - moze warto podjechać, sprawdzić, podotykać :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam tez w Smyku i faktycznie pieluszki wydawaly sie dobre. Problem w tym ze nie kupilam wtedy a nie wiem kiedy w najblizszym czasie bede więc szukam jakies alternatywy. To proszę cię napisz jak juz bedziesz je miala :)

zem3tv733psyztuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane i ja Wam i sobie życzę wszystkiego co najlepsze :)
    3fhqyvtsrzyq_t.jpg

Scintilla, nenette, Ania1704, karolinka85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika oby wszystko było dobrze ... trzymam kciuki

Agnieszko ja kupiłam tetrowe w smyku i wydają sie być dobrej jakości, jeszcze nie prałam. Zamawiałam w e-smyku ;) taką paczkę 5 sztuk. Kolorową tetrę kupiłam w sklepie stacjonarnym smyk.
    Badanie glukometrem na czczo 72 a po godzinę od śniadania ( 4 kanapki pieczywa pszennego z szynką) wynik 78 .
    Proszę Was o opinie bo jestem zupełnie zielona w tym temacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 12:01

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszyczka wrote:
    Muniek dzięki za info a inne dziewczyny co powiedzą?
    Ja niestety nie pomogę bo sama czekam na wiadomości od innych dziewczyn co do pieluszek. Ewentualnie poproszę teściową o ich kupienie w IRL bo mówiła, że mają tam dość grube tetrowe pieluszki.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszyczka - ja tez pieluchy tetrowe kupowałam na allegro,co prawda jeszcze czekam aż do mnie dotrą :) jednak bardzo długo przesiedziałam i przefiltrowałam allegro zanim kupiłam :P Myślę ,że będą super bo sprzedawca ma 100% pozytywnych komentarzy :)

http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-70x80-pieluszki-podwojnie-tkane-i5110070557.html
    http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-pieluszki-kolorowe-wzory-atest-pl-i5135572868.html
    http://allegro.pl/pieluchy-flanelowe-pieluszki-kolorowe-wzory-pl-hit-i5135572967.html

Ja te kupiłam :)

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kikusia daj znać jak przyjda

zem3tv733psyztuk.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia wyglekam na grube czekam na opinie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Badanie glukometrem na czczo 72 a po godzinę od śniadania ( 4 kanapki pieczywa pszennego z szynką) wynik 78 .
    Proszę Was o opinie bo jestem zupełnie zielona w tym temacie.

Każda słodka mama zazdrości takiego wyniku :) .... b. ładny cukier!

Joasia:), Z. lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taka poduche z adaptorem na pas. Nawet wygodne, tylko zapinanie i wypinanie co chwila nie ma sensu, wiec uzywam tylko na dluzsze trasy.

A niezapinanie pasow to glupota... w razie wypadku i tak lecisz na deske rozdziecza przygniatajac brzuch i dziecko, a dodatkowo narazasz na smierc tez siebie.
    Taki adapter niue musi byc nowy, wsrod moich znajomych az 3 kobitki mi zaoferowaly pozyczenid wiec jest tego duzo, na olx tez :)

Co do pieluch to od swiezo upieczonych mamusiek slyszalam ze potrzeba ok. 80 tych najmniejszych.

A1984, Muniek lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla dzięki :) czyli wczorajszy incydent może był jednorazowym dramatem. ?

U nas taki adapter do pasów można wypożyczyć w sklepie dla niemowląt i dzieci Markusia ( w Rybniku ). Ten sklep prowadzi rownież sprzedaż wysyłkową to może wypożycza na odległość. Dla chętnych polecam zapytać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 12:21

‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ