Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • sss Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszyczka wrote:
    a rodzisz w Krakowie?

Nie w Bochni bo tu mam lekarza. Wcześniej chodziłam do Krakowa ale z racji wylądowania w szpitalu na początku ciąży zmieniłam lekarza i mam bliżej bo z 10 minut.
    Gdyby nie to to pewnie był by to Ujastek bo tam miałam lekarkę.Siostra tez tam rodziła i nie narzeka..Co pacjentka to inna opinia

agnieszyczka lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika - jasne, że warto sprawdzić. Na tym etapie to chyba nie jest mocno niepokojące ale trzymam za Was kciuki!!!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio nie zapinam pasów w samochodzie..

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4wyn2oim6w9g_t.jpgURL=http://www.tinypic.pl/vn33qayoyjj1]vn33qayoyjj1_t.jpg[/URL]

Laurka od Woronisi :)

A1984, nick nieaktualny, agnieszyczka, Scintilla, Marcia86, Sista, Inesicia lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss rozumiem tez bym wybrala tam gdzie blizej. U mnie najblizej jest Krakow :) o Ujastku tez slyszalam dobre opinie, ja osobiscie wybieram Narutowicza z tego względu ze moj lekarz tam pracuje

Ponawiam pytanie odnosnie pieluszek tetrowych. Czy ktoraś z Was zakupila takowe i moze podzielic sie opinią. Chcodzi mi glownie o allegro.

zem3tv733psyztuk.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszyczka ja kupiłam pieluszki tetrowe w smyku,paczkę 10sztuk. Gatunkowo wydają mi się w porządku,ale ja właściwie nie mam porównania z innymi. Narazie ich nie pralam więc nie wiem jak się zachowają.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika - mam nadzieję, że to nic poważnego i szybciutko będziesz w domu!

Kochane wpadłam tylko na chwilę życzyć Wam Miłego "Naszego" dnia ....

Po wczorajszym dniu spędzonym głównie na oglądaniu serii "Mamo to ja" czas wyjść z jaskini na świeże powietrze .... dobrze, że M wrócił :)

Aha - dowiedziałam się min. tego, że podobno jeśli kobieta w ciąży czuje się doceniania, kochana, dokomplementowana to przyczynia się do wzrostu IQ u dziecka - więc Panie .... nasi Panowie mają się starać nie tylko dzisiaj!

http://wrzucaj.net/images/2015/03/08/gozdzik-rajstopy-dzien-kobiet.jpg

Sista, nick nieaktualny, karolinka85 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek dzięki za info a inne dziewczyny co powiedzą?

zem3tv733psyztuk.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni bylam w Auchan i byly tam pieluchy tetrowe jak je zoboczylaj niby tanie ale jak wzielam do reki to chyba z Gdynii widzialam Warszawe takie cienkie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszyczka wrote:
    sss rozumiem tez bym wybrala tam gdzie blizej. U mnie najblizej jest Krakow :) o Ujastku tez slyszalam dobre opinie, ja osobiscie wybieram Narutowicza z tego względu ze moj lekarz tam pracuje

Ponawiam pytanie odnosnie pieluszek tetrowych. Czy ktoraś z Was zakupila takowe i moze podzielic sie opinią. Chcodzi mi glownie o allegro.

Agnieszka - ja zamówiłam tetry na Allegro, ale odbieram dopiero we wtorek, wtedy napisze czy warto. Joasia polecała pieluszki ze Smyka - moze warto podjechać, sprawdzić, podotykać :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam tez w Smyku i faktycznie pieluszki wydawaly sie dobre. Problem w tym ze nie kupilam wtedy a nie wiem kiedy w najblizszym czasie bede więc szukam jakies alternatywy. To proszę cię napisz jak juz bedziesz je miala :)

zem3tv733psyztuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane i ja Wam i sobie życzę wszystkiego co najlepsze :)
    3fhqyvtsrzyq_t.jpg

Scintilla, nick nieaktualny, nick nieaktualny, karolinka85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika oby wszystko było dobrze ... trzymam kciuki

Agnieszko ja kupiłam tetrowe w smyku i wydają sie być dobrej jakości, jeszcze nie prałam. Zamawiałam w e-smyku ;) taką paczkę 5 sztuk. Kolorową tetrę kupiłam w sklepie stacjonarnym smyk.
    Badanie glukometrem na czczo 72 a po godzinę od śniadania ( 4 kanapki pieczywa pszennego z szynką) wynik 78 .
    Proszę Was o opinie bo jestem zupełnie zielona w tym temacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 12:01

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszyczka wrote:
    Muniek dzięki za info a inne dziewczyny co powiedzą?
    Ja niestety nie pomogę bo sama czekam na wiadomości od innych dziewczyn co do pieluszek. Ewentualnie poproszę teściową o ich kupienie w IRL bo mówiła, że mają tam dość grube tetrowe pieluszki.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszyczka - ja tez pieluchy tetrowe kupowałam na allegro,co prawda jeszcze czekam aż do mnie dotrą :) jednak bardzo długo przesiedziałam i przefiltrowałam allegro zanim kupiłam :P Myślę ,że będą super bo sprzedawca ma 100% pozytywnych komentarzy :)

http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-70x80-pieluszki-podwojnie-tkane-i5110070557.html
    http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-pieluszki-kolorowe-wzory-atest-pl-i5135572868.html
    http://allegro.pl/pieluchy-flanelowe-pieluszki-kolorowe-wzory-pl-hit-i5135572967.html

Ja te kupiłam :)

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kikusia daj znać jak przyjda

zem3tv733psyztuk.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia wyglekam na grube czekam na opinie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Badanie glukometrem na czczo 72 a po godzinę od śniadania ( 4 kanapki pieczywa pszennego z szynką) wynik 78 .
    Proszę Was o opinie bo jestem zupełnie zielona w tym temacie.

Każda słodka mama zazdrości takiego wyniku :) .... b. ładny cukier!

nick nieaktualny, Z. lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taka poduche z adaptorem na pas. Nawet wygodne, tylko zapinanie i wypinanie co chwila nie ma sensu, wiec uzywam tylko na dluzsze trasy.

A niezapinanie pasow to glupota... w razie wypadku i tak lecisz na deske rozdziecza przygniatajac brzuch i dziecko, a dodatkowo narazasz na smierc tez siebie.
    Taki adapter niue musi byc nowy, wsrod moich znajomych az 3 kobitki mi zaoferowaly pozyczenid wiec jest tego duzo, na olx tez :)

Co do pieluch to od swiezo upieczonych mamusiek slyszalam ze potrzeba ok. 80 tych najmniejszych.

A1984, Muniek lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla dzięki :) czyli wczorajszy incydent może był jednorazowym dramatem. ?

U nas taki adapter do pasów można wypożyczyć w sklepie dla niemowląt i dzieci Markusia ( w Rybniku ). Ten sklep prowadzi rownież sprzedaż wysyłkową to może wypożycza na odległość. Dla chętnych polecam zapytać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 12:21

‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ