X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia, a jakie skutki moze miec dla dziecka hipoglikemia?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, współczuję dziewczyny :( szkoda że nikt nie ostrzega że takie mogą być efekty. Ja też się źle czułam, wirował mi obraz i trzęsły się ręce, potem miałam atak senności - ale w porównaniu do Waszych przeżyć to pikuś. Aaa, no i Borys nie kopal przez kilka h po badaniu, co trochę dziwne bylo, ale wieczorem wrócil do normy

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Ja wczoraj bylam na krzywej i jak wczesniej wspomniałam również zaliczyłam zgon. Moj maz nie wiedzial co robic bo w samochodzie zaczelam odpływac. Szybko skoczyl po bulki i wmusilam 2 na raz. Potem w domu zjadlam zupe i dalej myslalam ze umieram, położyłam sie i zasnelam i obudziło mnie rzyganie tzn wydawalo mi się ze rzygam a mi się zwrocila zupa nosem i ustami ale nie wymiotowalam tylko sie zadlawilam. Serce mi walilo, i bolaly mnie strasznie wszystkie miesnie. Po jakims czasie zjadlam 2 danie i sytuacja zaczęła się normowac.
    Tez martwilam sie o Małą, nie podoba mi sie to badanie. Terax wiedzac o potencjalnych efektach nie zrobilabym go.
    Viola - kolejny koszmar :( Współczuje, dobrze, ze skończyło się bez problemów !!!. A swoją droga, dobrze, ze opisałyście to po moim badaniu, bo bym chyba poszła na nie z mama lub M. ze strachu :(:(:( masakra :(:(

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez nic nie mierzyli przed glukoza. Ale to w szpitalu jest i kolo poradni kobiet..

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ja się zaczelam obawiać tego badania. Ale juz wczesniej ustalilam ze ide razem z M. Najwyżej będzie mnie cucić... Nieukowa, czyli mogę żądać zeby zbadali mnie na czczo glukometrem jak tego nie zrobią?

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi kobieta kazała umyć ręce , pobrał krew z płaca , później dopiero krew z żyły na glukozę na czczo i dopiero później wypiłam glukozę

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Teraz ja się zaczelam obawiać tego badania. Ale juz wczesniej ustalilam ze ide razem z M. Najwyżej będzie mnie cucić... Nieukowa, czyli mogę żądać zeby zbadali mnie na czczo glukometrem jak tego nie zrobią?

ja myślę ze tak

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu mi lekarz powiedział, że krótkotrwała hipoglikemia bezpośrednio nie zagraża życiu dziecka. Jednak gdybym straciła całkowicie przytomność lub poprostu zapadła w śpiączkę to problem byłby z maluchem duży. Nawet myśleć mi sie nie chce o tej masakrze.
    Ruchy małej faktycznie ciągle słabsze niż zazwyczaj. Sprawdzam tym detektorem i tętno jest w porządku. Oby do poniedziałku, bo mam wizytę u mojego gina. Dzisiaj akurat skończył dyżur w szpitalu rano, zanim trafiłam na IP.

Acha dziewczyny po tym badaniu zanim opuścicie lab. niech sprawdzą Wam jeszcze glukometrem. Ważne jest z jakim poziomem wracacie do domu. I weźcie ze sobą przekąske.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 22:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia co za fatalna akcja! Nadenerwowałaś się biedna i to przez błąd w laboratorium :/ dobrze, że w szpitalu wszystko sprawdzili i w porządku. Trochę się boję teraz tego badania..

Agawera, sss wszystkiego naj! :)

Joasia:), agawera lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny nie chciałam Was wystraszyć. Pomyslałam, że wole Wam o tym napisać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Jej dziewczyny nie chciałam Was wystraszyć. Pomyslałam, że wole Wam o tym napisać.

Joasia bardzo dobrze, że napisałaś - teraz wiemy o co możemy się upominać i ew co się może zdarzyć, to jednak lepsze niż niewiedza. Szkoda tylko, że musiałaś tego doświadczyć na sobie :/

Joasia:) lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia - dokładnie jak napisała Nenette, to okropne co Cię spotkało, ale gdyby to było przed moim badaniem, zażądałabym badania glukometrem. Jak na początku czerwca będziecie opisywać swoje porody, to moj pod koniec miesiąca mnie nie ominie, bede tylko mądrzejsza o Wasze doświadczenia ;)

Teraz przeglądam na Allegro ochraniacze na lozeczko, poduszki i literki wyszywane...i chyba spróbuje uszyć mojej Królewnie własnoręcznie. Siostra wjechała mi na ambicje, bo robi kocyk na drutach dla swojego Maleństwa w brzuchu (ja na drutach nie potrafię, ale szyć juz tak). Tylko teraz nie mogę się zdecydować na motyw: kropki, gwiazdki czy słoniki...Jakieś inspiracje?

Joasia:), Ania1704, Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwalę Wam się jutro dostawą garderoby Leonowej od mojej mamy... jestem przerażona, bo ja już nic nie kupuję a ona non stop :P Będę musiała chyba kupić 3 komody zamiast jednej, a Leo będzie mógł się przebierać z 8 razy dziennie :D

Sista, Ania1704, agnieszyczka, Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim kobietom tym małym i tym dużym w dniu naszego święta życzę wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i snów :)

Sista, agawera, Joasia:), Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja...w piękną, sloneczną niedzielę:)

Dziś 8 marzec, więc życzę Wam moje wspaniałe kobietki dużo radości, szczęścia, spełnienia marzeń aby Wasze brzuszki daly radę do 38 tygodnia, pociechy z mężów oraz duuuuużo, duuuużo zdrowia.

My dzisiaj jedziemy do mojego taty, mize jakis spacerek nad rzeke zrobimy ma byc 15 stopni we Wroclawiu, M zabiera nas na obiadek spedzimy dziś razem fajny dzień.

gosi_a, Sista, sss, Joasia:), Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech nie chce mi sie wstawac...
    Radek cos dzisiaj len, 2 kopniaki i poszedl w kime :/
    Cos mi sie chyba waga zepsula, waze sie przed chwila a tu 69kg... Jak to, skoro przedwczoraj mialam 75???

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również ode mnie wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta Kochane :)
    Słońce tak świeci ze ąz mnie obudzilo, tak jest pięknie no w końcu dzisiaj jest nasze święto więc musi być ładnie :)

Nieukowa moja waga też czesto plata mi figle, szkoda ze ta u gina jest nieugięta :) :) aż się boje co bedzie we czwartek :)

Czy któraś z dziewczyn na forum jest z Krakowa bądź okolic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 07:51

Sista, Joasia:), Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

zem3tv733psyztuk.png
  • Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z okolic Tarnowa, mam ok 80 km do Krakowa

agnieszyczka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg5apekm56.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Panie w dniu naszego Święta i wszystkich Panów w brzuszkach. :-)
    Jak czytam o tej glukozie to ciarki po plecach lecą. U mnie był najpierw pobór z krwi na czczo i dopiero po 20 minutach jak był wynik dostałam glukozę.
    Jutro mam nadzieję że uda mi się zrobić badania bo u mnie miasto zakorkowane z rana okrutnie to ostatnio jak spadł śnieg był armagedon.
    babski wypad udał nam się w pełni (nie ma to jak pójść do knajpy na herbatę :-) ). Dziś i u nas ma być pięknie i ciepło więc może się wybiorę żeby się odstresował. Poza tym skoro mnie zostawia na 4 dni to muszę się nim nacieszyć :-)
    Miłego dnia :-)

Sista, Joasia:), karolinka85, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka21 wrote:
    Ja jestem z okolic Tarnowa, mam ok 80 km do Krakowa
    Ja też z okolic Tarnowa, ale mieszkamy w Warszawie;)

Wszystkim Mamusiom i Córusiom życzę wszystkiego najlepszego z okazji dzisiejszego święta. Przede wszystkim życzę spokojnego dotrwania do 38 tygodnia;)

U nas dziś słabo. Wczoraj pół wieczoru przeryczałam ot tak (ehh te hormony-dobrze, że dopiero teraz mi się to udziela), w nocy spać nie mogłam i obudziłam się cala obolała. I Dzień Kobiet świętujemy dziś tylko z Zosieńką bo tatuś w pracy i wróci dopiero jutro.

Joasia, Viola jakaś masakra z tą glukozą. Nie miałam pojęcia, że może stać się coś takiego. Zdecydowanie przed podaniem glukozy każda ciężarna powinna być dokładnie informowana jakie mogą być skutki. U mnie też glukometrem nie mierzyli. Całe szczęście, że w moim przypadku obeszło się bez takich historii.

Sista, Joasia:), Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ