Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie! Dostałam dwa czopki scopolanu , zastrzyk z nospy. Po badaniu ginekologicznym , usg dopochwowym i przez brzuch, badaniu ktg lekarz powiedział, że jest ok i nie widzi przesłanek do zostawienia mnie w szpitalu! Szyjka o długości 3,8, zamknięta, czyli tak samo jak dwa tygodnie temu u gin na kontroli. Mam 2-3 dni leżeć bez spacerów i zakupów!

karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy z targów,zrobili mi usg i Leon głowa w dol wazy juz685gr :) i po raz kolejny potwierdzony chłopak :)

Truskaweczka250, karolinka85, nick nieaktualny, Scintilla lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie wróciłam ze spaceru, czuć już normalnie wiosnę, aż mi się nie chciało wracać do domu, ale trzeba niestety obiad zrobić :)

Sista dostałam smsa ze szkoły rodzenia, że pierwsze zajęcia mam w poniedziałek na 16:30. Dostałaś też smsa z tym terminem? :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wrocilam z tego dyzuru..i okazalo sie jednak ze to zajady.. Choc lekarz okolo 70tki ale mysle ze sie zna ;) powiedzial ze to poczatek zajada.. Opryszczka jest na wiekszym obszarze i nie w kaciku ust.. Na ustach badz twarzy tak..ale nie w kaciku.. Zagladal do buzi czy sluzuwka nie uszkodzona bo to tez przy opryszczce jest,ale jest ok.. Kazal wysuszyc np.mascia cynkowa..
    Nawet latareczka sobie przyswiecal..a golym okiem to widac.. ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Wracamy z targów,zrobili mi usg i Leon głowa w dol wazy juz685gr :) i po raz kolejny potwierdzony chłopak :)

Może i gdzies się tam spotkalysmy :) my tez byliśmy, niestety niczego nie wylosowalismy, ale za to zakupilam poduszkę do karmienia za 26 zł, wydaje mi się ze mieli niższe ceny niż normalnie.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Ja też właśnie wróciłam ze spaceru, czuć już normalnie wiosnę, aż mi się nie chciało wracać do domu, ale trzeba niestety obiad zrobić :)
    Dostałam sms-a :) Idziemy razem :)
    Pozdrawiam ze stadionu :)
    Sista dostałam smsa ze szkoły rodzenia, że pierwsze zajęcia mam w poniedziałek na 16:30. Dostałaś też smsa z tym terminem? :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Dostałam sms-a :) Idziemy razem :)
    Pozdrawiam ze stadionu :)

no to super :)
    już się nie mogę doczekać :)

Sista lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio nie mam chwili nawet żeby wejść na forum nie mogę się zorganizować niby powinnam leżeć bo biodro tak boli ze ja dziś wyję z bólu , dziś muszę sprzątać jutro mam najazd gości urodzinowych jurto moja 30 :) i jeszcze Zosia kopie wiec wszystko na raz , jeszcze jak was pytałam o sprawy dziedziczone to dowiedzieliśmy się o śmierci jednej z sióstr teściowej , w ciągu niecałego pół roku byliśmy na 3 pogrzebach :(

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Już po wizycie! Dostałam dwa czopki scopolanu , zastrzyk z nospy. Po badaniu ginekologicznym , usg dopochwowym i przez brzuch, badaniu ktg lekarz powiedział, że jest ok i nie widzi przesłanek do zostawienia mnie w szpitalu! Szyjka o długości 3,8, zamknięta, czyli tak samo jak dwa tygodnie temu u gin na kontroli. Mam 2-3 dni leżeć bez spacerów i zakupów!
    Aniu to super ze z szyjka ok..dluga ;) mysle ze jak polezysz te kilka dni to powinno byc ok..
    A bierzesz na codzien nospe,magnez,luteine?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 17:04

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Nadine wiem jedno ze ten sam wirus ja wywoluje.. Fakt ze ospa i opryszczka to nie to samo ale ten sam wirus ja wywoluje.. Czytalam juz w niejednym artykule..

Opryszczka to nie ten sam wirus co ospa i polpasiec, nie ma z nimi nic wspolnego... i basta.
    Ja bym sie z tym w zyciu do lekarza nie pchala, szczegolnie w sezonie infekcyjnym, bo na opryszczke i tak nic poza zoviraxem sie nie poradzi, a mozna pod gabinetem zlapac grype, przeziebienie itp.

Ale dobrze ze to tylko zajady, choc tez moga byc upierdliwe ;)

Muniek, nadine24, BrumBrumek lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Aniu to super ze z szyjka ok..dluga ;) mysle ze jak polezysz te kilka dni to powinno byc ok..
    A bierzesz na codzien nospe,magnez,luteine?
    Tak biorę,nospy nie biorę codziennie i może to błąd. Ginka na IP powiedziała, żebym pobrala przez tydzień!

• sss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera wszystkiego najlepszego !!!! Ten sam rocznik ja mialam wczoraj urodziny 30 ... Maz mnie zaskoczyl czekoladki dzisiaj bukiet roz na dzien kobiet i tata sie nawinal z bomboniera ale pojem mniam..... A teraz przegryzam kanapke z boczkiem i pomidorem mniam....

My za tydzien urodziny 1 chrzesniaka i 7 jego brata.. A za dwa drugiego chrzesniaka 4 lata. U nas sami marcowi i tu prezent trzeba i tam caly miesiac.

agawera, Scintilla lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • sss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lykam luteine wieczorem no i dopochwowo raz. Magnelle 2x i aspargin1, kwas foliowy, acard, na cisnienie 3x, no i wapno na alergie. Nospe tylko czasamj. Luteine dopochwowo mam brac do konca opakowania... Troche tego mam a jednak zdarza sie twardnienie....ale to od nie dawna

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Opryszczka to nie ten sam wirus co ospa i polpasiec, nie ma z nimi nic wspolnego... i basta.
    Ja bym sie z tym w zyciu do lekarza nie pchala, szczegolnie w sezonie infekcyjnym, bo na opryszczke i tak nic poza zoviraxem sie nie poradzi, a mozna pod gabinetem zlapac grype, przeziebienie itp.

Ale dobrze ze to tylko zajady, choc tez moga byc upierdliwe ;)
    Chodzilo mi o to ze polpasiec i ospa wywolywane sa przez wirusa varicella zoster nalezacego do tej samej grupy co wirus opryszczki wargowej i genitalnej..
    A do lekarza musialam pojsc sie upewnic czy to opryszczka czy zajad..bo jak pisalam nigdy w zyciu jej niemialam..a pierwszy raz w dodatku w ciazy jest niebezpieczny i trzeba zadzialac na wirusa..co innego jak to kolejny raz.. 2 poronienia mi wystarcza..wole dmuchac na zimne..

sss lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Tak biorę,nospy nie biorę codziennie i może to błąd. Ginka na IP powiedziała, żebym pobrala przez tydzień!
    Aniu to pobierz ja codziennie przez ten tydzien i zobaczysz czy jest roznica..
    Ja mam zalecona 3x1 a i tak czasem twardnieje..

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie Karolinka lepiej reagowac szybko. Ja przed pierwszym poronieniem dostalam wirusowego zapalnie jamy ustnej, afty w calej jamie masakra , leki itp a potem sie okazlo ze jestem w ciazy , ktora poronilam wiec wszelkie tego typu rzeczy to odrazu reaguje.

karolinka85 lubi tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Agawera wszystkiego najlepszego !!!! Ten sam rocznik ja mialam wczoraj urodziny 30 ... Maz mnie zaskoczyl czekoladki dzisiaj bukiet roz na dzien kobiet i tata sie nawinal z bomboniera ale pojem mniam..... A teraz przegryzam kanapke z boczkiem i pomidorem mniam....

My za tydzien urodziny 1 chrzesniaka i 7 jego brata.. A za dwa drugiego chrzesniaka 4 lata. U nas sami marcowi i tu prezent trzeba i tam caly miesiac.
    Sss u mnie mama i tesciowa to Bozena,a tesc Bogdan..wiec az 3 prezenty imieninowe trzeba ;) dobrze ze juz nikt niema w tym miesiacu ;)

sss lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakby któraś szukała stonowanej koszulki ciążowej do karmienia to znalazłam fajną - bez żadnych dziwnych aplikacji których nie lubię

http://allegro.pl/koszula-nocna-do-karmienia-dyskretna-dn-s-m-l-xl-i5075395500.html

zamówiłam beżową, w ogóle dużo ma fajnych koszul ten sprzedawca

Agawera i SSS - wszystkiego najlepszego, niech Brzuszki będą nienapięte i bezskurczowe, przynajmniej do 9 mc ;-)

sss, agawera lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was może mi polecić sprzedawcę na allegro z pieluchami tetrowymi dobrej jakości, niekoniecznie muszą być tanie. Wiem że temat pewnie już był ale ciężko mi coś znaleźć :) :) :)

zem3tv733psyztuk.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata fajne te koszule ;)

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ