X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Karolinka nie obraź się,ale z opryszczka chcesz jechać na izbę?nie przesadzasz? Wystarczy maść,albo nawet pasta do zębów. Ja też nigdy nie miałam aż pewnego dnia wyskoczyła i już. I to pod ustami. To nie jest powiedziane że musi być na ustach,mojemu mężowi nieraz na nosie się zrobi. I na pewno to opryszczka.
    Trochę się pomeczysz i przejdzie.

Muniek nie na IP a na dyzur lekarza rodzinnego.. ;) bo gdy pojawi sie pierwszy raz w zyciu i to jeszcze w ciazy to trzeba brac antybiotyk bo to ten sam wirus co ospa czy polpasiec..wiec niemam zamiaru tego olac i np.zaszkodzic dziecku.. Co innego jak wyskoczy juz kolejny raz to wtedy niejest grozna..ale pierwsza moze byc!

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirus HSV, to ten sam wirus, co powoduje ospę czy półpasiec? Eee, chyba nie, nie wydaje mi się :) Wtedy kobiety które, pierwszy raz dostały opryszczkę w ciąży a przeszły w dzieciństwie ospę miałyby przeciwciała i nie musiałaby się niczym martwić, a jednak tak nie jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 13:13

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine wirus HSV 1 to ten sam co ospa a tym samym polpasiec..a hsv2 to narzadow plciowych
    A jak sie przevhodzilo ospe to wirus jest uspiony w organizmie i moze zaatakowac polpascem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 13:03

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Moze juz dziewczyny pisaly, ale napisze jak to bylo u mnie
    Mialam majtki poporodowe ale ich nie nosilam po cc tylko mialam normalne z wysokim stane zeby zalozyc ponad rane
    Krem na brodawki mialam bepanthen
    Do pepowiny mialam gaziki nasaczone spirytusem ale teraz kupie octanisept
    Do gondoli dawalam spiworek by byl styczen teraz wystarczy jakis cienki kocyk albo pieluszka moze flanelowa
    Agata - super dziękuje :) Ja bieliznę mam z tych niskich, wiec się chyba skuszę na kilka tych majtek poporodowych. Czy do CC czy SN na pewno mi się przydadzą :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Ospa_wietrzna
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Wirus_opryszczki_pospolitej

w skrócie:
    ospa - VZV Varicellae Zoster Virus
    opryszczka - HSV Herpes Simplex Virus

należą do tej samej rodziny wirusów, ale to jednak 2 odmienne szczepy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 13:06

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine wiem jedno ze ten sam wirus ja wywoluje.. Fakt ze ospa i opryszczka to nie to samo ale ten sam wirus ja wywoluje.. Czytalam juz w niejednym artykule..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz uważać jak chcesz, ale szkoda żeby ktoś później powielał nieprawdziwe informacje :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ma racje w tym, że jak opryszczka w ciąży pojawi się po raz pierwszy nie należy tego lekceważyć. Jak się wcześniej miało, to nie ma się w sumie czym martwić. Jeśli ma dać to święty spokój to leć na wizytę i tyle.

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Karolina ma racje w tym, że jak opryszczka w ciąży pojawi się po raz pierwszy nie należy tego lekceważyć. Jak się wcześniej miało, to nie ma się w sumie czym martwić. Jeśli ma dać to święty spokój to leć na wizytę i tyle.

No to, to ja akurat popieram, bo wcześniej napisałam to samo :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem coś o karmienii piersią...jeżeli chcecie tylko karmić piersią to nie dopaja się dziecka nawet latem bo z piersi najpierw leci pokarm rzadki który służy jako po prostu picie a dopiero pozniej leci gesty syty pokarm....w lecie w upalach wystarczy podalac często pierś...a jak np dziecko.zostaje z tatem to najlepiej podać dziecku sama wodę. Tak przynajmniej ja robilam i wiem ze tak tez teraz zalecaja

nadine24, Sista lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do opryszczki jak piszecie jest to wirus a antybiotyki nie.działają na wirusy

preg.png[/url]
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I taki jest plan :) plusem jest to że w lato nie będziemy za bardzo ubrane :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine sorki, gdzieś nie doczytałam widocznie, któregoś postu :)

Karolina już któraś wcześniej pisała o opryszczce i pojechała do lekarza z tym. Więc jedź i sprawdź co to, skoro Cię to niepokoi. Ale uważam też, że z takim czytaniem w necie i wierzenie we wszystko co się w nim znajduje panikujesz podwójnie. Ale to tylko moje zdanie. Choć już zauważyłam, że wiele dziewczyn tak robi, a potem nerwy, stres, a na koniec nie wychodzi nic poważnego. Czytanie, ale z przymrużeniem oka i z rozsądkiem :)

Finezja lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jedno słówko o majtkach poporodowych bo ostatnio ginekolog na szkole rodzenia to omawiała.
    Więc najlepiej kupic te gdzie jest wyraźnie napisane że są siateczkowe, przewiewne, przepuszczajace. Nie te jednorazowe z jakiegos dziwnego materiału. Wszystko w celu lepszego gojenia sie krocza, ran i wszystkiego aby byl dostep powietrza. Jesli nie ma sie siateczkowych to lepsza juz zwykła cienka bawełna i tak lepiej wysokie majtki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 13:22

gosi_a, Sista, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to dobrze że tu jest nas tyle, zawsze każda coś doradzi :-) ja już wiem że jak laktator to Lovi Protect, do pępka octanisept, na brodawki bepanthen :-) i smoczki też kupię Lovi :-) a teraz nawet informacja na co zwracać uwagę przy majtkach jednorazowych. :-)

Sista, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy los i akurat moj krem na rozstepy moj :)))) fajne te targi niższe ceny laktatorow i butelek

Sista, gosi_a, nenette, agnieszyczka, Scintilla lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wy tez macie podobnie? Jeszcze do czwartku czulam ruchy w okolicach pepka i brzuch sie tez ruszal w tym miejscu a od czwartku czuje takie jakby drzenie,pulsowanie normalnie jakby w pochwie tak jakby juz mlody przy samym wyjsciu sie ruszal, czy tez tak macie? Bo jakos mnie to juz martwi

f2w3rjjg5apekm56.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ostatnio co jakiś czas pojawia się takie drżenie, jakby Mała szarpała się z pępowiną, ale mimo wszystko jest to wysoko. Na dole nie mam żadnych odczuć.

Ale zauważyłam, że częściej mam skurcze kiedy leżę na boku, niezależnie którym, niż na plecach :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam ze czasami czuje bulgotanie takie babelki wlasnie przy samym dole, ale wiem ze tam jest glowka bo czuje tam tez czkawke a wczoraj bardzo mnie bolala blizna po cc bo bardzo sie ruszal akurat w tym miejscu.

preg.png[/url]
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    U mnie też ostatnio co jakiś czas pojawia się takie drżenie, jakby Mała szarpała się z pępowiną, ale mimo wszystko jest to wysoko. Na dole nie mam żadnych odczuć.

Ale zauważyłam, że częściej mam skurcze kiedy leżę na boku, niezależnie którym, niż na plecach :)

A ja mam podobnie wiesz dzieci sie juz bawią nią w brzuszku:) ja jak dzisiaj sie długo śmiałam to miałam wrażenie że mała sie obniżyła do dołu..nie wiem czemu

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ