X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    No jasne że każdy ma inne zdanie, kupujcie jakie chcecie :) ja tylko mówię jak jest, bo z własnego doświadczenia wiem że mierząc temp. pacjentom w gorący dzień, albo gdy czoło jest spocone, lub nagrzane od promieni słońca po prostu wychodzą herezje. Może to kwestia tego że szybko się zużywają i później już fałszują wyniki. W każdym razie elektroniczne pod pachę są dokładniejsze.

Czy może któraś już kupowała prześcieradła?? Z jakiego materiału zamawiacie? Bawełna, frotte czy może coś innego? Może polecicie jakiegoś sprzedawcę

przy weronice trafiłam na przescieradło z froty na gumce z cerata ciekawe czy jeszcze sa

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze życzenia dla Naszych solenizantek :) :) :)

agawera, sss lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ja 3 godz temu wróciłam z IP. Niestety moje badanie krzywej cukrowej skończyło się fatalnie. Całe 2 godz przeleżałam na kozetce w labolatorrium bo co chwile było mi słabo i duszno. Wycierpiałam i z mężem wróciłam do domu. Odrazu po wejściu zaliczyłam przytulanie z wc i znów zrobiło mi sie słabo. Myślałam, że to mój koniec. Mała nie ruszała sie odkąd wypiłam glukozę. Nie czekając już na poprawę mąż wezwał pogotowie. Przyjechali na sygnale w 5 min. Po badaniu glukometrem wynik 38 :( byli w szoku. Natychmiast wenflon i podali mi dożylnie glukozę. Nazwali to hipoglikemią zagrażającą mi i Julce. Natychmiast zabrali mnie do szpitala. Tam opanowali cukier i sprawdzili tętno małej. Na szczescie po dokładnym badaniu USG przez przesympatycznego lekarza okazało sie ze jest ok. Julka ma sie dobrze i waży 1 kg :)Sprawdził przepływy, łożysko i zmierzył małą. Mnie przyjęto na oddział ale po 3 godz obserwacji wypuszczono do domu. W aptece kupiliśmy glukometr i przez weekend mam kontrolować cukier. Wyniki z krzywej cukrowej w poniedziałek.
    Lekarz był jednak bardzo zbulwersowany zachowaniem laborantek, że w tak złym stanie pozwoliły po badaniu wrócić do domu a powinny wezwać pogotowie.

Narazie leżę i odpoczywam.

Oczywiście najlepsze życzenia dla solenizantek :) STO LAT !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 18:32

• agawera Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia masakra , dobrze ze wszystko skonczyło sie dobrze

Joasia:) lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia o kurde, ale akcja... Dobrze ze zr szczęśliwym zakończeniem. A jak to tłumaczą, czemu po glukozie spadl Ci tak cukier? Odpoczywaj Kochana!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata w szpitalu tłumaczyli mi ze wyrzut insuliny był zbyt wysoki i wbrew pozorom to sie zdarza. Błędem było to ze w lab. nie sprawdzili mi poziomu cukru glukometrem na czczo, tylko pobrali krew z żyły i podali roztwór do wypicia. Tak złe samopoczucie ciężarnej w czasie badania powinno być skonsultowane z lekarzem bądź pogotowiem. One to olały i dlatego taki przebieg akcji.

Kochane kiedy mam mierzyć ten cukier glukometrem ( ile razy w ciagu doby).
    Narazie mam tylko mierzyć. Wizytę u gina mam w poniedziałek i odbiorę też wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 19:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia Trzymaj się dzielnie, odpoczywaj!
    Juleńka to duża i dzielna dziewczynka :)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia to jest blad w sztuce, zarowno niesprawdzenie glukometrem glukozy na czczo jak i brak reakcji na zaslabniecie... powinno sie to zglosic do kierownika labu, chocby po to zeby nastepnych kobiet nie narazac na niebezpieczenstwo... ktos powinien miec za to OPR w tym laboratorium. U nas w labie jest procedura pobierania na krzywa po sprawdzeniu na czczo i nie wolno robic tego bez upewnienia sie, ze organizm pacjenta to wytrzyma...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 19:36

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu - akcja jak z horroru, aż mi skóra cierpła przy czytaniu :( Dobrze, ze mąż zareagował błyskawicznie i karetka była w mig. Cieszę się, ze troche się uspokoiło. Trzymam kciuki aby z insulina to była jednorazowa akcja !!!

A swoją droga, to mnie tez nie sprawdzali glukometrem, tylko od razu z żyły, glukoza i po dwóch godzinach znowu pobranie z żyły. Ja na szczęście byłam w labie szpitalnym, w razie czego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 19:37

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia no nie wiem co powiedziec. Dobrze ze sytuacja opanowana. Normalnie szok... Trzymaj sie cieplutko i wypoczywaj..

Dziekuje za zyczenia.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nie sprawdzali gleukometrem :/

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sprawdzali i dodatkowo kazali przyniesc zaświadczenie (nie miałam skierowania, robilam prywatnie) od gina prowadzącego że wyraża zgodę bo to badanie może mieć negatywne skutki jak widać u Joasi

zem3tv733psyztuk.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu..normalnie szok.. :(
    W mnie w luxmedzie najpierw badaja glukometrem..ale na poczekalni jest tak goraco-duszno..ze masakra :( jak robilam po 14tyg glukoze to po pol godziny wymieklam..ale pod koniec marca czeka mnie powtorka..ale tym razem chyba wyjde na parking do samochodu..zawsze to chlodniej..i fotel mozna rozlozyc ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu - współczuje całej sytuacji :(

Co do mierzenia glukometrem - u słodkich mam zasada jest - na czczo ( powinno być mniejwiecej między 65 a 90 ) i godzinę po głównych posiłkach ( norma tutaj jest do 120 ) ... myślę, że możesz też przez kilka dni spróbować mierzyć cukier kiedy budzisz się w nocy aby zobaczyć czy Twój cukier nie wariuje kiedy mija kilka godzin od ostatniego posiłku.

Pamiętaj aby umyć i dokładnie osuszyć dłonie i nie wyciskać kropli na siłę - najlepiej mieć ciepłe palce - szybciej wówczas leci.

Przytulam

P.S. Mi też nie mierzyli glukometrem przed badaniem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 20:09

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Agata w szpitalu tłumaczyli mi ze wyrzut insuliny był zbyt wysoki i wbrew pozorom to sie zdarza. Błędem było to ze w lab. nie sprawdzili mi poziomu cukru glukometrem na czczo, tylko pobrali krew z żyły i podali roztwór do wypicia. Tak złe samopoczucie ciężarnej w czasie badania powinno być skonsultowane z lekarzem bądź pogotowiem. One to olały i dlatego taki przebieg akcji.

Kochane kiedy mam mierzyć ten cukier glukometrem ( ile razy w ciagu doby).
    Narazie mam tylko mierzyć. Wizytę u gina mam w poniedziałek i odbiorę też wyniki.
    ja bym pozwała!!
    :D
    Super, że wszystko dobrze się skończyło! uważaj na siebie i wyślij męża żeby tam rabanu narobił :P mi też nie mierzyli glukometrem.

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss, agawera - Wszystkiego Naj Naj !

http://wrzucaj.net/images/2015/03/07/happy-birthday-dear-friend-graphic.gif

sss lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 100lat :-) wszystkiego najwspanialszego!!

Joasia to jakiś koszmar,nie spodziewałam się że po glukozie może aż tak cukier spaść. Dobrze że z wami wszystko dobrze. Odpoczwaj ile wlezie :-) a w labo rzeczywiście bym je opierniczyła!!

Joasia:), sss lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Dada Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Może i gdzies się tam spotkalysmy :) my tez byliśmy, niestety niczego nie wylosowalismy, ale za to zakupilam poduszkę do karmienia za 26 zł, wydaje mi się ze mieli niższe ceny niż normalnie.

Pewnie tak :) fajnie same brzuchatki bardzo dobrze się tam czułam :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Znalazłam jeszcze takie warsztaty, gdyby któraś miała ochotę: http://bezpieczny-maluch.com.pl/pdf/harmonogram2015.pdf Ja zapisałam się do Katowic.

zyrcia lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj bylam na krzywej i jak wczesniej wspomniałam również zaliczyłam zgon. Moj maz nie wiedzial co robic bo w samochodzie zaczelam odpływac. Szybko skoczyl po bulki i wmusilam 2 na raz. Potem w domu zjadlam zupe i dalej myslalam ze umieram, położyłam sie i zasnelam i obudziło mnie rzyganie tzn wydawalo mi się ze rzygam a mi się zwrocila zupa nosem i ustami ale nie wymiotowalam tylko sie zadlawilam. Serce mi walilo, i bolaly mnie strasznie wszystkie miesnie. Po jakims czasie zjadlam 2 danie i sytuacja zaczęła się normowac.
    Tez martwilam sie o Małą, nie podoba mi sie to badanie. Terax wiedzac o potencjalnych efektach nie zrobilabym go.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ