X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny !!! Tym dużym i tym w brzuszkach zycze wszystkiego dobrego z okazji naszego święta !!!! Aby nam dzisiaj nasi mężczyźni (Ci duzi i Ci w brzuszkach) nieba uchylili :):):):)
    Mamy piękny słoneczny dzień, korzystajmy zatem :):):)

Ania1704, Joasia:), karolinka85, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - tak zepsuta wagę to bym chciała ;) Moja uparcie pokazuje tylko więcej ;) Próbowałaś wymienić baterie? Mieliśmy jedna wage, która rozładowywała baterie po zaledwie kilku pomiarach. Musieliśmy wymienić :/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu w szoku jestem po przeczytaniu Twojego wpisu ;o. Najważniejsze, że mąż szybko zareagował i z małą jest wszystko ok. Nie sądziłam, że to badanie może mieć takie skutki.

Mi osobiście nikt nie sprawdzał poziomu glukometrem (robiłam badanie w szpitalu). Nikt do mnie nie zajrzał po wypiciu i w ogóle się nie interesowali jak się czuję. Dobrze, że mam to za sobą.

Kobietki wszystkiego naj z okazji naszego święta :)

Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dziewczynki :)

My dzis robimy pierwszego grilla takze juz mi cienkie ślina na karkowke :) Moj M ze swoim tata zadeklarowali sie wczoraj ,ze beda stali przy grilu i wszystko wczesniej pezgotuja :) taki dzien Kobiet :)

Muniek, agawera, karolinka85, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga mi chyba prezent na dzien kobiet chciala zrobic ;) Po wymianie baterii wrocilam do zwyklej masy ;)

Ale kryzys, od 2 tyg probuje dorwac pieluszki Dada newborn i nigdy w naszych lokalnych biedrach nie ma tych najmniejszych :/ musze sie wybrac fo biedry gdzies gdzie przyrost naturalny jest mniejszy zeby kupic na start :(

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie a ile opakowań tych 1 pieluszek kupujecie??

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z okolicy Bochnia a w Krakowie pracowalam bo teraz na L4 jestem...

Wszystkiego najlepszego kobitki, to dzis picolo..

Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również ode mnie przyjmijcie życzenia kobitki :-) wszystkiego najlepszego!!

Dzisiejszą noc u mnie super,dawno nie spałam tak dobrze :-) wczoraj z kolei miałam mega powera cały dzień. Biegałam,sprzatalam,gotowałam i czułam się cudnie. Chyba to słońce tak na mnie działa,dziś też jest przepięknie :-)
    Miłej niedzieli ;-)

Joasia:), Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Ja jestem z okolicy Bochnia a w Krakowie pracowalam bo teraz na L4 jestem...

Wszystkiego najlepszego kobitki, to dzis picolo..

a rodzisz w Krakowie?

zem3tv733psyztuk.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wpadam na grila :-) ale mi smaka dziewczyno narobiłaś,ślinka już po kolana :-P

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    właśnie a ile opakowań tych 1 pieluszek kupujecie??
    Madziu - ja kupie jedna paczkę. Biedronkę, Tesco, Rosmanna mam 5 minut samochodem, wiec jak coś M. dokupi :)

gosi_a lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Paolla Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego i ode mnie dla wszystkich kobiet :)

Pieluszki jedynki ja mam tylko 2 opakowania, bo dziecko szybko rośnie i w sumie po miesiącu przeskakujesz na 2, ale też nie wiadomo jakie się urodzi ;) z drugiej strony dziennie przebierasz ok. 10 razy pieluszkę.

Miłego dnia :)

Sista, Truskaweczka250, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

o9u8iei.png

11tc Aniołek (*) 6.04.2014 r
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://pieluchy.net/product_info.php?cPath=46&products_id=115
    Pieluchy będę zamawiać w czerwcu tak na cały miesiąc, tylko nie wiem jaki rozmiar Wera była drobna wiec na pieluchy do 4 kg powinno styknac na miesiac

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet!
    Tak w ogóle chciałam Wam napisać że super mi tu z Wami - chyba nikt mnie tak nie rozumie ;-) Mam nadzieję że uda się spotkać na żywo przynajmniej z częścią ekipy i że nasze forum będzie trwało dłuuuuużej niż do czerwca i będzie się jeszcze dzielić newsami typu "Borys idzie do przedszkola" :D

Przy okazji, macie adapter do pasów w samochodzie dla ciężarnych? Poczytałam wczoraj o tym i wg mnie jest nie jeden z ważniejszych zakupów - statystyki są takie że na naszym etapie wypadki samochodowe (nawet niegroźne - ale złe zapięcie zwykłych pasów) powodują największy odsetek urazów i zgonów płodów :( Wydawało mi się że jak zapnę pas pod brzuchem to będzie ok, ale dziewczyny - prawda jest taka że nawet przy wypadku przy prędkości 40 km na h nacisk pasów jest taki że może maluchowi zrobić łatwo krzywdę :( Nie chcę Was straszyć, ani panikować - ale przemyślcie temat. Aha i wskazówki są też takie:
    - zero torebek, siatek na kolanach jeśli w samochodzie jest poduszka
    - fotel maksymalnie odsunięty do tyłu samochodu
    - jeśli kobieta jest kierowcą duże zagrożenie dla płodu to poduszka z kierownicy która niestety duży brzuch może uszkodzić - ale nie polecają jej wyłączać (chyba nawet się nie da), w miarę możliwości niech ciężarna będzie pasażerem

Przepraszam że smęcę w niedzielę ale wiadomo jak u nas wygląda bezpieczeństwo na drogach, uważajmy na siebie!

Truskaweczka250, Joasia:), zyrcia, Scintilla, Nieukowa, gosi_a, nenette lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj info https://parenting.pl/portal/adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sloneczną niedziele.. ;)
    Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet :)

Truskaweczka250, Joasia:), Ania1704, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Panie w tak uroczysty Nasz Dzień!! <3 Życzę miłego dnia i nic nie robienia bo mężczyźni dzisiaj nas wyręczają:)

l9smc9mxnqus_t.jpg

Joasia:), Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego naj z okazji naszego święta.

Ja niestety spędze go na ip. Od wczoraj od 22 mam skurcze w krzyżu i brzuchu poczekałam do teraz z nadzieją że przejdzie a tu nic. Wczoraj jeszcze brzuch mi twardniał, dziś na szczęście już nie. Jem śniadanie i jedziemy z m do szpitala, lepiej niech sprawdzą co się dzieje :-(

Joasia:) lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dziewczyny wszystkiego naj z okazji naszego święta.

Ja niestety spędze go na ip. Od wczoraj od 22 mam skurcze w krzyżu i brzuchu poczekałam do teraz z nadzieją że przejdzie a tu nic. Wczoraj jeszcze brzuch mi twardniał, dziś na szczęście już nie. Jem śniadanie i jedziemy z m do szpitala, lepiej niech sprawdzą co się dzieje :-(

Życze zdrówka wszystko będzie dobrze wiadomo lepiej sprawdzić co sie dzieje.

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika trzymam kciuki zeby to nic powaznego.. ;) ja miewam czasem bole jak na okres..ale w szpitalu mowili ze to nic niepokojacego..i zeby brac nospe..dlatego tez biore ja od samego poczatku ciazy..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ