X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny !!! Tym dużym i tym w brzuszkach zycze wszystkiego dobrego z okazji naszego święta !!!! Aby nam dzisiaj nasi mężczyźni (Ci duzi i Ci w brzuszkach) nieba uchylili :):):):)
    Mamy piękny słoneczny dzień, korzystajmy zatem :):):)

Ania1704, Joasia:), karolinka85, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - tak zepsuta wagę to bym chciała ;) Moja uparcie pokazuje tylko więcej ;) Próbowałaś wymienić baterie? Mieliśmy jedna wage, która rozładowywała baterie po zaledwie kilku pomiarach. Musieliśmy wymienić :/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu w szoku jestem po przeczytaniu Twojego wpisu ;o. Najważniejsze, że mąż szybko zareagował i z małą jest wszystko ok. Nie sądziłam, że to badanie może mieć takie skutki.

Mi osobiście nikt nie sprawdzał poziomu glukometrem (robiłam badanie w szpitalu). Nikt do mnie nie zajrzał po wypiciu i w ogóle się nie interesowali jak się czuję. Dobrze, że mam to za sobą.

Kobietki wszystkiego naj z okazji naszego święta :)

Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dziewczynki :)

My dzis robimy pierwszego grilla takze juz mi cienkie ślina na karkowke :) Moj M ze swoim tata zadeklarowali sie wczoraj ,ze beda stali przy grilu i wszystko wczesniej pezgotuja :) taki dzien Kobiet :)

Muniek, agawera, karolinka85, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga mi chyba prezent na dzien kobiet chciala zrobic ;) Po wymianie baterii wrocilam do zwyklej masy ;)

Ale kryzys, od 2 tyg probuje dorwac pieluszki Dada newborn i nigdy w naszych lokalnych biedrach nie ma tych najmniejszych :/ musze sie wybrac fo biedry gdzies gdzie przyrost naturalny jest mniejszy zeby kupic na start :(

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie a ile opakowań tych 1 pieluszek kupujecie??

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z okolicy Bochnia a w Krakowie pracowalam bo teraz na L4 jestem...

Wszystkiego najlepszego kobitki, to dzis picolo..

Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również ode mnie przyjmijcie życzenia kobitki :-) wszystkiego najlepszego!!

Dzisiejszą noc u mnie super,dawno nie spałam tak dobrze :-) wczoraj z kolei miałam mega powera cały dzień. Biegałam,sprzatalam,gotowałam i czułam się cudnie. Chyba to słońce tak na mnie działa,dziś też jest przepięknie :-)
    Miłej niedzieli ;-)

Joasia:), Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Ja jestem z okolicy Bochnia a w Krakowie pracowalam bo teraz na L4 jestem...

Wszystkiego najlepszego kobitki, to dzis picolo..

a rodzisz w Krakowie?

zem3tv733psyztuk.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wpadam na grila :-) ale mi smaka dziewczyno narobiłaś,ślinka już po kolana :-P

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    właśnie a ile opakowań tych 1 pieluszek kupujecie??
    Madziu - ja kupie jedna paczkę. Biedronkę, Tesco, Rosmanna mam 5 minut samochodem, wiec jak coś M. dokupi :)

gosi_a lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Paolla Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego i ode mnie dla wszystkich kobiet :)

Pieluszki jedynki ja mam tylko 2 opakowania, bo dziecko szybko rośnie i w sumie po miesiącu przeskakujesz na 2, ale też nie wiadomo jakie się urodzi ;) z drugiej strony dziennie przebierasz ok. 10 razy pieluszkę.

Miłego dnia :)

Sista, Truskaweczka250, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

o9u8iei.png

11tc Aniołek (*) 6.04.2014 r
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://pieluchy.net/product_info.php?cPath=46&products_id=115
    Pieluchy będę zamawiać w czerwcu tak na cały miesiąc, tylko nie wiem jaki rozmiar Wera była drobna wiec na pieluchy do 4 kg powinno styknac na miesiac

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet!
    Tak w ogóle chciałam Wam napisać że super mi tu z Wami - chyba nikt mnie tak nie rozumie ;-) Mam nadzieję że uda się spotkać na żywo przynajmniej z częścią ekipy i że nasze forum będzie trwało dłuuuuużej niż do czerwca i będzie się jeszcze dzielić newsami typu "Borys idzie do przedszkola" :D

Przy okazji, macie adapter do pasów w samochodzie dla ciężarnych? Poczytałam wczoraj o tym i wg mnie jest nie jeden z ważniejszych zakupów - statystyki są takie że na naszym etapie wypadki samochodowe (nawet niegroźne - ale złe zapięcie zwykłych pasów) powodują największy odsetek urazów i zgonów płodów :( Wydawało mi się że jak zapnę pas pod brzuchem to będzie ok, ale dziewczyny - prawda jest taka że nawet przy wypadku przy prędkości 40 km na h nacisk pasów jest taki że może maluchowi zrobić łatwo krzywdę :( Nie chcę Was straszyć, ani panikować - ale przemyślcie temat. Aha i wskazówki są też takie:
    - zero torebek, siatek na kolanach jeśli w samochodzie jest poduszka
    - fotel maksymalnie odsunięty do tyłu samochodu
    - jeśli kobieta jest kierowcą duże zagrożenie dla płodu to poduszka z kierownicy która niestety duży brzuch może uszkodzić - ale nie polecają jej wyłączać (chyba nawet się nie da), w miarę możliwości niech ciężarna będzie pasażerem

Przepraszam że smęcę w niedzielę ale wiadomo jak u nas wygląda bezpieczeństwo na drogach, uważajmy na siebie!

Truskaweczka250, Joasia:), zyrcia, Scintilla, Nieukowa, gosi_a, nenette lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj info https://parenting.pl/portal/adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sloneczną niedziele.. ;)
    Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet :)

Truskaweczka250, Joasia:), Ania1704, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Panie w tak uroczysty Nasz Dzień!! <3 Życzę miłego dnia i nic nie robienia bo mężczyźni dzisiaj nas wyręczają:)

l9smc9mxnqus_t.jpg

Joasia:), Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego naj z okazji naszego święta.

Ja niestety spędze go na ip. Od wczoraj od 22 mam skurcze w krzyżu i brzuchu poczekałam do teraz z nadzieją że przejdzie a tu nic. Wczoraj jeszcze brzuch mi twardniał, dziś na szczęście już nie. Jem śniadanie i jedziemy z m do szpitala, lepiej niech sprawdzą co się dzieje :-(

Joasia:) lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dziewczyny wszystkiego naj z okazji naszego święta.

Ja niestety spędze go na ip. Od wczoraj od 22 mam skurcze w krzyżu i brzuchu poczekałam do teraz z nadzieją że przejdzie a tu nic. Wczoraj jeszcze brzuch mi twardniał, dziś na szczęście już nie. Jem śniadanie i jedziemy z m do szpitala, lepiej niech sprawdzą co się dzieje :-(

Życze zdrówka wszystko będzie dobrze wiadomo lepiej sprawdzić co sie dzieje.

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika trzymam kciuki zeby to nic powaznego.. ;) ja miewam czasem bole jak na okres..ale w szpitalu mowili ze to nic niepokojacego..i zeby brac nospe..dlatego tez biore ja od samego poczatku ciazy..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ