X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się weekendowo :) Joasia trzymam kciuki za glukozę! Ania i za Ciebie w szpitalu, pewnie nic się nie dzieje, na mnie nospa też nie zawsze działa, ale jedź żeby się uspokoić.

Ja z wyprawką też jestem w lesie, mam tylko ubranka, ale z brakami jeszcze.. mebelki zamierzam kupić w kwietniu jak odgruzujemy małej pokój (oby do kwietnia zrobili mi szafę bo od tego zależy ogarnięcie pokoju), wózek też w okolicach kwietnia..teraz w marcu chcę uzupełnić ciuszki żeby przynajmniej to było gotowe+pozamawiam grzebyki, nożyczki itp ale na chwilę obecną królową zakupów na pewno nie jestem :P generalnie na kwiecień szykuję się zakupowo, na wypadek gdybym jednak rozpakowała się ciut wcześniej ;) do maja chcę mieć w większości ogarnięte zakupy..

Sista, Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Monia - dziękuje :) A prześcieradełka jakie kupujesz? Widziałam Twoje pytanie, wiec jestem ciekawa :) Znalazłam fajnego sprzedawcę na Allegro, blisko nas i widzę ma cały asortyment prześcieradeł :)
    prześcieradło koniecznie jersey kupuję, frotty nie chcę bo nie cierpię jej bo wiem jak zachowuje sie w naszym łózku . Naciąga się i kulkuje i mam jersey i jestem mega zadowolona i dziecku też kupiłam 2 :)

nie znam sie ale toche sie dowiaduje , czyta to i pomogę coś co wiem :)

Sista lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine 24 z tego co mi mówiły mamy to Octanisept używały i częste podmywanie sie i nasiadówki w tantum rosa :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaach, bo Ty mówisz o własnych okolicach intymnych ! :) a ja myślałam że o maluszkowych :) no to całkiem zmienia postać rzeczy, na sobie to mogę działać takim specyfikiem :D

XxMoniaXx, Sista lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na butelke to chyba sie zdecydowałam jednak na avent natural antykolkowa z laktatorem ręcznym. Mam nadzieje, że mała ją zaakceptuje :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Aaaaaach, bo Ty mówisz o własnych okolicach intymnych ! :) a ja myślałam że o maluszkowych :) no to całkiem zmienia postać rzeczy, na sobie to mogę działać takim specyfikiem :D
    hahahahaha to się dogadałyśmy :D

Sista lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry! Witamy się i my! Koncząc 26 tydzień i rozpoczynając 27 belly pokazało nam początek 7 miesiąca ;)
    O_o to już ;) hmmm dołączam do klubu mam na szarym końcu ;) hehe oczywiście nie jest tak źle. Mam ciuszki, skarpetki, rękawiczki niedrapki, czapeczki, chusteczki, neodex krem na pupę i skóre atopowa, sopelek końcówki do aspiratora jednorazowe, podkłady higieniczne jednorazowe sopelek, dwa termometry do wody ( te duperele dostalam na warsztatach lub od położnej), jeden sliniak bawelniany, 4 sliniaki na ramie( znalyscie cos takiego? Taka szmatka zarzucana na ramie, żeby dzidziuś nas chyba nie obślinił hehe taki zastępnik pieluchy tetrowej powiedzmy ;)) Niedługo mam nadzieje kupic lozeczko, a potem cala reszte.
    Nieukowa jakie smoczki, butelki i laktator wybrałaś? Pytanie też do innych ;)
    U mnie przez pierwsze pol roku bedzie kącik synka w sypialni, a pozniej rozważymy zrobienie pokoiku.
    Niania elektroniczna musze rozwazyc, chociaż chcialabym dodatkowo cos przenosnego aby dzidzius byl prawie zawsze przy mnie ale nie wiem jeszcze co, czy gondola, lezaczek, czy lożeczko turystyczne/ na kolkach ? A Wy?

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja smoczki mam z LOVI day & night.

a butelke z laktatorem kupie chyba z aventu

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja postawiłam na zestaw Tommee Tippee

Sista, agawera lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 smoczki :P Lovi, Avent, Nuk i Mam :D Zobaczymy, który przypasuje Leosiowi.

Jestem dziś obrażona na mojego męża. Upił się wczoraj jak świnia, co mu się nie zdarza więc się zdziwiłam o.O więc dziś za późno mi pojechał po pieczywo i nie było moich paluchów z makiem. Więc się nie odzywam ! a co ja się mogę denerwować to on też niech się postresuje.

W przyszłym tygodniu jadę po wanienki i te pierdółki :P mam nadzieję, że większą część uda mi się zakupić ;)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    ja postawiłam na zestaw Tommee Tippee
    ja już teraz zaś mam dylemat ... czytam że TT lepszy niż avent ... cholera co wybrać ...

Nadine czemu TT ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki tak z innej beczki , odebralam wyniki posiewu moczu bo od poczatku cos w nim wychodzi nie tak i Pani Ginekolog przypisala mi Duomox 0,5 ,czy ktoras z was to miala ...? :( myslalam ze obejdzie sie bez antybiotyku :(

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc, nie było jakiegoś konkretnego powodu :) miałam z TT kupić tylko butelkę antykolkową, smoczki chciałam z Lovi i laktator z Medeli, ale znalazłam zestaw w dobrej cenie i jakoś tak się na niego zdecydowałam. Bo w zasadzie wszędzie są różne opinie na temat każdej marki, każda ma swoje plusy i minusy, więc zostaje nam tylko eksperymentować i sprawdzić co pasuje naszym dzieciakom :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwamama wrote:
    dziewczynki tak z innej beczki , odebralam wyniki posiewu moczu bo od poczatku cos w nim wychodzi nie tak i Pani Ginekolog przypisala mi Duomox 0,5 ,czy ktoras z was to miala ...? :( myslalam ze obejdzie sie bez antybiotyku :(

w 5. tygodniu brałam Duomox na bakterie w moczu i szybko się z nimi dzięki temu uporałam :)

szczesliwamama lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki:)
    co do wyprawki to ja juz mam luz praktycznie wszystko zakupione bo teraz to ciężko mi sie chodzi po sklepach bo kręgosłup nawala i wcześniej porobiłam zakupy:) Butelki kupiłam Lovi i do tego laktator mam tez lovi elektryczny + ręczny w zestawie wiec butelki juz pasują:)Wanienkę mam:) Położna nam mówiła że najlepiej kupić największą wanienkę dla dziecka bo szybko rośnie a nie powinno sie kąpać do 1,5 roku dziecka jak wyrośnie w naszej wannie bo powinno miec swoją i po kąpieli mytą mydełkiem i ciepłą wodą bez detergentów:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to bardzo wczesnie,ale troszke mnie uspokoilas :)

88c5skjocwzv43pd.png[/url]

Wysłany: 7 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ostatnio brałam Duomox bo miałam Bakterię w pochwie :( i robiłam wymaz do labo i wyleczyłam się;)

25.png
    Mili <3
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie teraz jakoś niedawno znowu brałam Duomox, i chyba postawiłabym go zaraz po Nospie, jeśli chodzi o moje obawy w zażywaniu. Bardziej już bałam się tych leków na infekcje pochwy na początku, ale powstrzymałam się od czytania internetowych wieści na ich temat i jakoś poszło :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png

Wysłany: 7 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sie bałam brać antybiotyk bo rożnie bywa ale gin mnie zapewnił że nic Małej sie stanie najgorszej jest łykanie tych piguł :( bo ohydny posmak po nich jest:(

25.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny antybiotyk jest bezpieczniejszy od niewyleczonych bakterii, więc jak lekarz zaleca to nie czytać neta tylko brać :P

‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ