X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taka chce karuzelkę na pierwsze 6 miesięcy: http://www.fabrykawafelkow.pl/pokoj-dziecka-dekoracje-pokoiku/3759-karuzela-na-zdjecia-lub-czarno-biale-karty-wee-612615018365.html http://www.fabrykawafelkow.pl/zabawki-czarno-biale-dla-niemowlat/883-oczami-maluszka-owoce--9788393254712.html
    Po moim Siostrzencu wiem, ze uwielbiał kontrastowe obrazki i godzinami mogłam mu opowiadać historyjki z tych książeczek: http://www.fabrykawafelkow.pl/zabawki-czarno-biale-dla-niemowlat/883-oczami-maluszka-owoce--9788393254712.html
    Książeczki z czystym sumieniem mogę polecać. Sa w Empikach :)
    No i po wpisach styczniowek, chyba się skuszę na Szumisia, sprawdzone, ze działa: http://szumisie.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 23:55

agnieszyczka lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Macia86 ja tez się wybieram, nie trzeba się tam zapisywać prawda?.

Nie trzeba :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista a skad ty jestes jesli to nie tajemnica, bo napisalas ze do Bielska masz blisko? Ja jestem z Bielska Białej :-)

Sista wrote:
    Nie No, tak źle nie mam. Ubranka poprane, odplamione, część wyprasowana :) Zamierzam karmić piersią, chce tylko jedna butelkę bezkolkową. Wiec na razie bez butelek, laktatora i sterylizatora. W razie awarii, bede miała w obserwowanych na Allegro, to M. kupi z odbiorem osobistym. Pościeli dziecku tez nie kupuje, siostra mi powiedziała, ze przed ukończeniem roku przez Olgę to nie ma sensu. Z kosmetykami poczekam na SN - zobaczymy co polecą :) Na upartego mam juz 5 opakowań chusteczek nawilzanych i dwa szampony j&j (to akurat M. dostał w pracy). Do tego dostanę z pracy matę edukacyjna, pałąk z zabawkami do wózka lub łóżeczka i dodatkowa zabawkę dla Olgi. Łóżeczko mam dostać w czerwcu, szafka na przewijak jest na Allegro w Bielsku, wiec odbiorę bliżej maja osobiście.
    Siadłam do kompa to zamówię troche szmat (koszule nocne, pieluchy, kocyki, podpaski, podkłady, waciki). A na poniedziałek jestem z babcią Olgi umówiona na zakupy :):):)
    No i jak nie kupuje w każdym miesiącu, to odkładam czego nie wydam. Wiec chyba nie zbankrutuje :)

Sista lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rańca...ten szumiś to muis być fajna sprawa, małe dzieci jak miewaja kolke to wlasnie uspokajaka sie przy odkurzaczu czy suszarce do włosów

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w sobotni poranek :)
    Jestem właśnie po wypiciu ochydnej glukozy ;( bleeee
    Narazie tylko mnie muli ale czekać muszę grzecznie 2 godzinki i mieć to z głowy :)

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę Joasiu!

Karuzelka super sprawa, to jedyne czego mi brakuje ale stwierdziłam że zostawię coś do kupienia na pępkowe :-)

Ja dzisiaj wybieram się na babskie wyjście więc już się nie mogę doczekać :-) a podobno jutro ma być aż 12 stopni! Wiosno, przybywaj!!!

Joasia:) lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten piękny ranek :-) zapowiada się dziś cudowna pogoda,słoneczko w końcu świeci. Muszę męża na spacer wyciągnąć. A dziś mamy też gości,muszę jakiś dobry obiadek zrobić :-) ciacho do kawy już gotowe.

Viola ja też jestem z Bielska :-P

Pięknego weekendu kochane :-)

Sista, Viola lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola - teraz mieszkam w Gliwicach, ale całe życie mieszkałam w Tychach. I wlasnie do Tychów jadę w poniedziałek na kilka dni do rodziców :) Zawsze wolałam na zakupy do Bielska podjechać niż do Katowic :)

Joasia - trzymam kciuki aby wszystko poszło dobrze :)

Gosiu - zycze udanego spotkania :) Tez mam nadzieje na ładna pogodę, bo wybieramy się z M. na mecz piłkarski. Co do karuzelki, to nie ukrywam, ze tez wolałabym zostawić na pepkowe ;) Ufam, ze ktoś zapyta co byśmy z Olga chciały ;)

gosi_a, Joasia:) lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Joasiu 2 h raz dwa zleca zycze dobrych wyników .

Ja zaraz wyruszam na godzinne spotkanie służbowe a pozniej z M jedziemy na warsztaty mother baby :)

Słonecznego dnia bo u mnie szaro.

Joasia:) lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja niestety zamierzam odwiedzić dziś szpital! W nocy twardnial mi brzuch a wczoraj wzięłam trzy nospy , gdzie po dwóch zawsze było lepiej! Trochę się boję ale dziś mój m ma wolne także nie będę sama! Trzymajcie kciuki!

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki, Muniek ty tez z Bielska?? I mieszkasz tu?
    Sista kurcze myslalam ze jesteś z Bielska i moglybysmy sie spotkac, my ryczące 40-ki !!;-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!

Nadrobiłam Wasze wieści o wyprawce ... i dochodzę do wniosku, że jestem na szarym końcu :D ... ale to efekt tego, że pokój przeszedł "totalne rewolucje" i w lutym spędziłam więcej czasu w Castoramie niż w spożywczaku - co oczywiście miało swoje podsumowanie w naszym domowym budżecie - szczególnie, że wymiana mebli kosztowała nas o jakieś 2000 zł więcej niż zakładaliśmy ... Liczę mimo wszystko, że pod koniec miesiąca zdobędę tytuł "Królowej Allegro" i większość rzeczy zakupie do połowy kwietnia - pozostawiając sobie te droższe wydatki jak wózek/monitor oddechu i całą dodatkową elektronikę na koniec ...

Ponieważ M. jest na wyjeździe - wszyscy wkoło zasmarkani - mój weekend pod nazwą " Mogę wszystko ale nic mi się nie chcę " spędzam kanapowo - udało mi się odkurzyć naszą Konsolę ... już miałam trochę porozrabiać w GTA jak odkryłam opcję TVNPLAVER - i oglądam stare odcinki "Mamo to Ja" ... no i można się całkiem, całkiem czegoś dowiedzieć :)

Ania1704 - Trzymam kciuki ... mam nadzieję, że Cię nie przetrzymają tylko uspokoją!

Joasia - Życzę poprawnych wyników !

Miłej soboty!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 10:04

gosi_a, Ania1704, Sista, nenette, Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja życząc wszystkim udanego weekendu, a przede wszystkim wiosennego :)

Scintilla spokojnie ja też jestem na szarym końcu z wyprawką, a wszystko dlatego, że praktycznie cała kasa poszła w generalny remont domu. A i tak nie wszystko jeszcze zrobione jak powinno. Ale jakoś specjalnie się tym nie martwię. Damy radę :) Wiem, że sie mówi jeszcze tyle czasu, ale teraz mamy wszystko na wyciągnięcie ręki, a nawet na jedno kliknięcie KUP TERAZ, więc nie nakręcam się, że już muszę mieć wszystko. 24 tydzień u nas, więc będzie wszystko na czas :)

pozdrawiam

Scintilla, Sista lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam nic i jak Was czytam to sie zaczynam stresowac ale jak sobie pomysle ,ze mam to kupic a pozniej 50 km przewozić wszystko wraz z przeprowadzka 50 km to mi sie nie chce ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    A ja mam pytania do wyprawki :) Bede wdzięczna z odpowiedz mam, które używały, testowały :)
    Poporodowe majtki jednorazowe - czy sa niezbędne? Czy jeśli bedzie CC to nie mogę nosić swoich bawełnianych majtek?
    Krem na brodawki - co polecacie, bo się gubię ;)
    Do pielęgnacji kikuta pępowiny, co najlepiej kupić? Octanisept, czy spirytus?
    Do gondoli pod Dzidziusia co będziecie podkładać? Kocyk, chyba za gorąco w lato. Pielucha flanelowa, a moze tetrowa?

Viola - czekam na informacje ze SR, kiedy bede miała zajęcia. Bo bede chodziła na zajęcia w Tychach. Wtedy możemy się umówić w BB na ciezarowkowe pogaduchy :)

Viola lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok..daj znac jak wrocisz..

A ja mam pytanie..moze niektorym wyda sie glupie ale nigdy nie mialam opryszczki..jakies 2miesiace temu zrobily mi sie zajady no i powoli zagoily.. Dzisiaj zauwazylam w kaciku ust taki jakby babelek..wiem ze opryszvzka to pecherzyki..i zazwyczaj na ustach nie w kacikach..no i najpierw jest swedzenie skory w tym miejscu..a mnie nic nie swedzialo..fakt ze mialam wysuszone usta..w drugim kaciku mam tylko zaczerwienione..i tak sie zastanawiam czy to zajad? Lekarz mowil ze opryszczka pierwszy raz nie jest wcale tak latwo zarazic sie..a jak wczesnien mialam te klopoty z zajadami to mysle ze to one..?

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jej, slez piekna pogoda, a tyle do roboty w domu i musze na zakupy jeszcze jechac :(
    Kot zaklaczyl cale mieszkanie, znaczy ze nastala wiosna... odkurzacz w ruch i caly worek pelen kociego filcu. Teraz chwilke odpoczywam bo kregoslup rozbolal, a potem w droge na sklepy ;(

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Dziewczyny,
    A ja mam pytania do wyprawki :) Bede wdzięczna z odpowiedz mam, które używały, testowały :)
    Poporodowe majtki jednorazowe - czy sa niezbędne? Czy jeśli bedzie CC to nie mogę nosić swoich bawełnianych majtek?
    Krem na brodawki - co polecacie, bo się gubię ;)
    Do pielęgnacji kikuta pępowiny, co najlepiej kupić? Octanisept, czy spirytus?
    Do gondoli pod Dzidziusia co będziecie podkładać? Kocyk, chyba za gorąco w lato. Pielucha flanelowa, a moze tetrowa?

Viola - czekam na informacje ze SR, kiedy bede miała zajęcia. Bo bede chodziła na zajęcia w Tychach. Wtedy możemy się umówić w BB na ciezarowkowe pogaduchy :)
    na temat majtek nie wiem jak to jest z cc.
    krem na brodawki będę kupować bephanten - używać też będę go do małej do pupy. Do pielęgnacji kikuta i krocza - octanisept będę kupować. Do gondoli - albo pielucha flanelowa albo mega cienki kocyk.

Sista lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    na temat majtek nie wiem jak to jest z cc.
    krem na brodawki będę kupować bephanten - używać też będę go do małej do pupy. Do pielęgnacji kikuta i krocza - octanisept będę kupować. Do gondoli - albo pielucha flanelowa albo mega cienki kocyk.
    Monia - dziękuje :) A prześcieradełka jakie kupujesz? Widziałam Twoje pytanie, wiec jestem ciekawa :) Znalazłam fajnego sprzedawcę na Allegro, blisko nas i widzę ma cały asortyment prześcieradeł :)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w słoneczny dzień :)
    jakoś ostatnio na wszystko mało czasu, dopiero dziś udało mi się nadrobić te wszystkie nieprzeczytane strony :)

Monia, a krocza to nie trzeba solą fizjologiczną przemywać? W zasadzie zawsze myślałam że sama woda wystarczy, ale ostatnio parę koleżanek mi powiedział że do tego to sól fizjologiczna :)

Co do majtek poporodowych, to wydaje mi się, że to nie jest jedynie "wymóg" dla rodzących SN. Połóg niezależnie od porodu każda ciężarna przechodzi, i w jednym i w drugim przypadku na początku jest najintensywniejszy. Poza tym myślę że umieszczenie tej wielkiej podpaski poporodowej w zwykłej bieliźnie mogłoby być problemem :D

a prześcieradła kupiłam z jerseyu, najlepiej mi się na takim śpi, bo nic nie drapie, więc maluchowi mam nadzieję też będzie przyjemnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 10:52

Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ