X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • maglic Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Maglic - a jakiej firmy kupiłaś?

Moni - ja z natury jestem poukładana i bardzo zorganizowana. Troche mnie dziwi mój brak planu na organizacje przed narodzinami Olgi, ale mam taki looz, ze aż mi dobrze :) Tak jak wyżej, daje sobie kilka tygodni, ze bede płakać, ze się nie wyrobie :):):) Jak w wierszyku o Zosi...Zaszyj dziurkę puki mała, mama Zosie ostrzegała... Moze się przekonam i zajrzę do listy, która zrobiłam na podstawie rad Joasi i coś w końcu zamawiać zacznę :) Ale tego sobie obiecać nie mogę ;) Jestem szczęściara, bo mój M. dobrze się w zakupach i sprzątaniu orientuje i moja mama jest na emeryturze od listopada i tylko czeka na sygnał ode mnie. Wiec jak mnie uziemi, nie daj Boże w łożku czy szpitalu od 30tygodnia, wiem ze bedzie dobrze :)

Kurde, schowałam go w najciemniejszy kąt :) jak znajdę to na pewno napiszę :)

/ Sista NoseFrida. W Avenie poprosiłam o aspirator i taki mi dała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 18:38

Sista lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:

Też macie zawroty głowy? :O bo ja już nie wiem, czy to normalne czy nie? nikt nie potrafi mi powiedzieć dlaczego tak mam, w domu wszystko okej - wyjdę na dwór i takie samoloty, jakbym sama litra obaliła.. aż wstyd. :D

Dzisiaj mam masakryczne. Średnio raz w tygodniu mam taki helikopter jak po spożyciu.

Co do cukrów to masz piękne i się nie przejmuj. Ja miałam ostatnio 119 i jestem szczęśliwa bo się zmieściłam. Dzisiaj trochę polepszyłam budyń, bo dodałam dwie kostki czekolady 70%, ale co tam ;)

Ja pranie i prasowanie zaczynam od kwietnia, bo teraz chcę żeby meble się wywietrzyły i czekam na ciepełko, żeby pranie na balkonie się suszyło.

Z wyprawki czekam jeszcze z zakupem kosmetyków i pieluch. Jak się trafi promo na małe opakowania pieluch to kupuję. Poza tym mam jakieś rabaty na kosmetyki Hipp i czekam co się dowiem na szkole rodzenia. Z rzeczy do kupienia została nam wanienka, laktator, smoczki, butelki, aspirator, grzebyk, wyprawka połogowa i body na 62 na krótki rękaw. Wózek i fotelik odbieramy pod koniec kwietnia, a te drobnostki dla małej zamówię chyba w aptece gemini.

Sista, maglic lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam taki laktator, mogę Was prosić o opinię?

http://allegro.pl/laktator-lovi-reczny-protect-butelka-150ml-i5124058216.html

wnidt5odau6o2x80.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam aspirator katarek bo same pozytywne opinie słyszałam,gruszke wszyscy z kolei odradzają.
    Maglik ja planuje sobie pranie zacząć w kwietniu,bo potem faktycznie wszystko może się zdążyć. A w komodzie do czerwca nic im się nie stanie.
    Mebelki jedziemy kupić w przyszłym tygodniu bo chcę żeby się zdążyły przewietrzyć,bo jednak zawsze czuć farbę czy klej.

Nieukowa lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Dada Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Dzięki Dada za info,a ty jakoś sobie z tym radzisz? Coś w ogóle można z tym zrobić? Bo szczerze to nie jest przyjemne uczucie. Sushi też bym zjadła bo uwielbiam.
    Sista ja też ostatnio zauważyłam dużo więcej pajaczków niż miałam przed ciążą. Do tego widzę że na twarzy też się pojawiają :-( macie na to jakieś sposoby? Jak po urodzeniu nie znikną,a wręcz przeciwnie będzie ich jeszcze więcej to chyba zdecyduje się na laserowe usunięcie. Bo na twarzy nie wygląda to dobrze.

Ja zrezygnowałam z obcasow i długich spacerów i wystarczyło,lekarza nie zapytałam bo zdążyło przejść do wizyty,mówią ,ze ciepłe układy tez pomagają ale ja nie stosowalam.

Jesli chodzi o sushi było przepyszne ,Leonowi chyba tez smakowalo chociaz po pikantnej zupie z owocami morza to szalał jak opetany...;)

Muniek lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, spontanicznie kupiłam termometr na podczerwień na allegro :) Niby polecany na necie, jakby się któraś zastanawiała to wrzucam linka:

http://allegro.pl/microlife-termometr-nc-150-bezdotykowy-i5146628861.html

wnidt5odau6o2x80.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Dzisiaj mam masakryczne. Średnio raz w tygodniu mam taki helikopter jak po spożyciu.

Co do cukrów to masz piękne i się nie przejmuj. Ja miałam ostatnio 119 i jestem szczęśliwa bo się zmieściłam. Dzisiaj trochę polepszyłam budyń, bo dodałam dwie kostki czekolady 70%, ale co tam ;)

Ja pranie i prasowanie zaczynam od kwietnia, bo teraz chcę żeby meble się wywietrzyły i czekam na ciepełko, żeby pranie na balkonie się suszyło.

Z wyprawki czekam jeszcze z zakupem kosmetyków i pieluch. Jak się trafi promo na małe opakowania pieluch to kupuję. Poza tym mam jakieś rabaty na kosmetyki Hipp i czekam co się dowiem na szkole rodzenia. Z rzeczy do kupienia została nam wanienka, laktator, smoczki, butelki, aspirator, grzebyk, wyprawka połogowa i body na 62 na krótki rękaw. Wózek i fotelik odbieramy pod koniec kwietnia, a te drobnostki dla małej zamówię chyba w aptece gemini.

Gosiu ;) podrzucaj pomysły ze szkoły rodzenia itp. ja niestety nie chodzę, więc za dużo się nie dowiem. Tyle co chłonę informację od mamusiek-znajomych.

Mnie właśnie te kręcioły łapią tylko i wyłącznie na zewnątrz :/ aż się boję gdziekolwiek wychodzić, a duże galerie i sklepy sobie odpuściłam już dawno. Jak się w którymś znajduję to mam wrażenie jakbym miała zaraz umrzeć.. więc pewnie dlatego mam tak mało rzeczy dla synka. Nigdzie nie chodzę to i nic nie kupuje :)

A co do cukrów to ja taka wymagająca, najlepiej jakby stale te 95 było po posiłku, a 80 na czczo :D <rozmarzona> no ale już nie wybrzydzam, staram się ile mogę :)

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu tak jak pisałam wcześniej zdecydowałyśmy sie na firmę Lovi i wczoraj kupiłam też ten laktator tylko u innego sprzedawcy :)

gosi_a lubi tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic, szkołę rodzenia mam zacząć jakoś w kwietniu więc dopiero wtedy będę się szkolić. Tyle, że 16 marca idę na warsztaty Mamo to ja, więc relację zdam wyczerpującą :) Obiecuję!!

maglic lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:07

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic dziwnego nie czuć ;) na pewno będzie trzeba go jeszcze przeprac. Może tamten leżał długo w worku folkowym czy cos...

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moż/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:07

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Magda_lena byłaś na warsztatach z mężem?
    Tak byłam z mężem :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wolę mieć wszystko prędzej :) no to będę odpoczywać od zakupów od 30 tc a wy będziecie dopiero szaleć :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • maglic Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja wolę mieć wszystko prędzej :) no to będę odpoczywać od zakupów od 30 tc a wy będziecie dopiero szaleć :P

mnie te zakupy przerażają. Wczoraj mówię biorę się za segregowanie ubranek
    przytachałam z siostrą 3 wory, wyjęłam ubrania, popatrzyłam... stwierdziłam, że nie dam sobie rady z tym i zaniosłam je od nowa do piwnicy, płacząc przy tym jak idiota. Ajjj te hormonki :D
    Nie potrafię tego wszystkiego sobie zorganizować.. :/

ukdytv73la1h903i.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już mam bardzo dużo a jak widzę te liste co jeszcze muszę sobie kupić to współczuje dziewczynom które zaczynają dopiero z wyprawką :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a druga sprawa to wolę co miesiąc coś kupić niż potem wszystko naraz bo to też kosztuje wiadomo i nie miałabym skąd nagle wyciągnać taką sumkę :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze wyprawka wrocila na warsztat ;)

ja mam luz ogolnie z kompletowaniem rzeczy. Mam ciuszki, co wiecej najmniejszcze sa juz wyprane, wyprasowane i popakowane w worki prozniowe :)
    Teraz powolutku, co weekend zamawiam cos przez internet, czasami zajrze na jakis dzial dzieciecy i pomyszkuje za drobiazgami.
    Mam juz smoczki, butelki, laktator, odciagacz kataru (Katarek, dziala na odkurzacz i duzo mam mi polecalo), bujaczek. Dla siebie mam szlafrok i 2 koszule do szpitala na razie. W ten weekend planuje zakup chusty elastycznej, termometru, moze kocyka i poduszki do karmienia. W przyszlym tyg jedziemy zamowic wozek... takze ze spokojem do polowy kwietnia mam nadzieje skompletowac gadzety, na koncu bedzie chemia, pieluszki i mebelki :)

Co do termometrow: te bezdotykowe sa beznadziejne moim zdaniem. Bardzo duze wahania temperatury daja i trudno im ufac. Dobry termometr elektroniczny jest najlepszy, wystarczy 3 sekundy pod paszka malucha i jest zmierzone, nie ma sensu bawic sie w te zblizeniowe...

Monia tez jestem zdania ze lepiej wydatki na dluzej rozlozyc niz splajtowac zaraz przed porodem ;)

Ps. Ktoras z was sie zna na nianiach elektronicznych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 20:18

Alorrene13 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie nie kupuje niani ale chcę mieć ani bujaczka żeby zas teściowa nie miała pretensji, że nie ma co kupić bo już wszystko mamy ...

bo wg niej na wszystko mam czas :O

właśnie sie zastanawiałam nad termometrem na odległość - to wydatek ok 100 zł ale nie wiadomo czy będzie dobrze mierzył :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze mi sie przypomniało , że pościel dodatkowa do łóżeczka by sie przydała ...żeby nie trzeba było prać od razu..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ