Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zyrcia hmm..nie wiem jak Ci to powiedzieć
ale nic o tym nie wiem żeby moje dziecko zmieniło płeć
Kurcze jakoś mi tak nieswojo. Dobrze, że mam czytelne zdjęcie usg, bo jakby tak na porodówce okazało się rzeczywiście, że dziewczynka...Wpisz mi proszę SYNKA Aleksandra. Dzięki
Jak tak Was podczytuję to jestem przerażona, że my to jeszcze w powijakach z wyprawką. Poza tym toczę batalię z dziadkami, którzy twierdzą, że kupuje się dopiero po urodzeniu ehh...stare zabobony...
My dzisiaj od rana na pysznej glukozie, czekamy na wyniki z przerażeniem, bo w 12 tyg. krzywa nie była zbyt "prosta".
Pozdrawiamy i życzymy spokojnego popołudnia.zyrcia, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć po przerwie,jestem tu z wami cały czas ale jestem leniwa i pisać mi się nie chcę
U nas wszystko dobrze,mały chyba będzie piłkarzem bo kopie nieraz niesamowicie,ale nie mam nic przeciwko.
Byliśmy ostatnio parę dni w polsce to w końcu trochę rzeczy kupiliśmy. No i właśnie kupiłam dwie butelki z Avent,a tu Joasia pisze że przeciekaja. Oby moje akurat były dobre bo się wkurze. Kupiłam też smoczki(na wszelki wypadek)z lovi,pieluszki tetrowe,termometr do wody,szczotke i grzebyk do włosów,aspirator katarek. No i kilka rzeczy w aptece. Od mamy dostałam torbę ubranek,jakieś grzechotki,książeczki. Jestem przeszczęśliwa,bo sporo tego wszystkiego się uzbierało.
Ubranek mam 4kartony także dosyć
Dziś też bierzemy się za malowanie pokoiku. Powoli wszystko zaczyna mieć ręce i nogi
Co do twardego brzucha to ja też mam,ale nic mnie nie boli więc staram się nie martwić. Tym bardziej że moja lekarka zawsze mówi że wszystko jest super.
Ostatnio jak chodzę na dłuższe spacery to coś mnie zaczyna boleć w prawym biodrze,dokladnie w pośladku. Trwa to chwilę,tak że ledwo idę bo ból do nogi promieniuje po czym przechodzinie wiem o co chodzi.
Dziś jestem totalnie padnieta,upiekłam karpatke i leżę bo już siły nie mam.
PozdrawiamScintilla, gosi_a, karolinka85, Alorrene13 lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Eva moja babcia to samo,ostatnio zrobiła mi wykład że broń boże mamy nic nie kupować. Dopiero jak będę na porodowce to mój mąż ma jechać i kupić wszystko
myślałam że pękne ze śmiechu
na nic zdały się moje tłumaczenia,babcia wie najlepiej
Sista, Z., eva84 lubią tę wiadomość
Zyrciu, śliczna lista
Dada - a Ty nadal nie wiesz Kto siedzi w brzuszki, czy chcesz mieć niespodziankę?
U mnie piątek bardzo intensywny. O 9.20 wyszłam na zajęcia fitness (godzinny spacer w jedna strone). Po godzinie fitness, powrót do domu, przez centrum handlowePostanowiłam, ze kącik Olgi bedzie w tonacji szaro białej (chce sypialnie przemalować na szaro, a meble w sypialni mamy ciemno brzozowe). Wiec przyglądałam się dodatkom typu ramki, koszyki, półeczki
No i przed 14.00 dotarłam do domu. Olga miała cały dzień karuzele w brzuchu, wiec smacznie śpi
W temacie twardnień, to faktycznie, jest to nie do pomylenia. Napiety dół brzucha (u gory mam tłuszczyk, wiec nie czuć), pod pępkiem, ból i dyskomfort, ze spac nie można. Mnie pomógł magnez.
Zauważyłam, niestety, bardzo duzo małych pajączków (pęknięte naczynka). Właściwie wszędzie, na łydkach, przy stopach oraz pod biustem, a nad brzuchem. I się zastanawiam czy to czymś kremować, czy po ciąży samo zniknieRozstępów nowych nie mam, a te z młodości jakoś się nie rozszerzają i ich nie widać
Wiosna u nas juz w pełni. Choc w ramach profilaktyki, nadal chodzę w płaszczu puchowym, czapce, szaliku i rękawiczkach. Tymczasem, odpukać, nie złapało mnie żadne choróbsko, a kysz
Tym pracującym i L4ujacym - udanego weekendu i swobodnego lenia na kanapieDzień Kobiet w tym roku rozpoczynamy dzisiaj o 16.00
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 14:38
Scintilla, Nieukowa, karolinka85, Alorrene13, patrycja_24 lubią tę wiadomość
-
Muniek wrote:Cześć po przerwie,jestem tu z wami cały czas ale jestem leniwa i pisać mi się nie chcę
U nas wszystko dobrze,mały chyba będzie piłkarzem bo kopie nieraz niesamowicie,ale nie mam nic przeciwko.
Byliśmy ostatnio parę dni w polsce to w końcu trochę rzeczy kupiliśmy. No i właśnie kupiłam dwie butelki z Avent,a tu Joasia pisze że przeciekaja. Oby moje akurat były dobre bo się wkurze. Kupiłam też smoczki(na wszelki wypadek)z lovi,pieluszki tetrowe,termometr do wody,szczotke i grzebyk do włosów,aspirator katarek. No i kilka rzeczy w aptece. Od mamy dostałam torbę ubranek,jakieś grzechotki,książeczki. Jestem przeszczęśliwa,bo sporo tego wszystkiego się uzbierało.
Ubranek mam 4kartony także dosyć
Dziś też bierzemy się za malowanie pokoiku. Powoli wszystko zaczyna mieć ręce i nogi
Co do twardego brzucha to ja też mam,ale nic mnie nie boli więc staram się nie martwić. Tym bardziej że moja lekarka zawsze mówi że wszystko jest super.
Ostatnio jak chodzę na dłuższe spacery to coś mnie zaczyna boleć w prawym biodrze,dokladnie w pośladku. Trwa to chwilę,tak że ledwo idę bo ból do nogi promieniuje po czym przechodzinie wiem o co chodzi.
Dziś jestem totalnie padnieta,upiekłam karpatke i leżę bo już siły nie mam.
Pozdrawiam
Muniek to rwą kulszowa tez już to przeszłam, niestety niektóre kobiety maja tak do końca ciąży
-
nick nieaktualny
-
Dzięki Dada za info,a ty jakoś sobie z tym radzisz? Coś w ogóle można z tym zrobić? Bo szczerze to nie jest przyjemne uczucie. Sushi też bym zjadła bo uwielbiam.
Sista ja też ostatnio zauważyłam dużo więcej pajaczków niż miałam przed ciążą. Do tego widzę że na twarzy też się pojawiająmacie na to jakieś sposoby? Jak po urodzeniu nie znikną,a wręcz przeciwnie będzie ich jeszcze więcej to chyba zdecyduje się na laserowe usunięcie. Bo na twarzy nie wygląda to dobrze.
widziałyście może już kocyki minky ?? Ja jestem pod wrażeniem kolorów i wzorów, oglądam je jakieś 30 min i nie mogę się zdecydować
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=kocyk+minky&search_scope=category-28118&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-1-dz-0113Alorrene13, Scintilla, agawera lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBrumBrumek mi też sie bardzo podobają te kocki
Mój wybór chyba będzie takikupiłam już w tej kolorystyce kocyk bawełniany
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5083299145Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 15:37
Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość
-
no w mojej okolicy jutro ma padać, ale już od niedzieli ma być coraz ładniej
aghata a skąd jesteś - jeśli można wiedzieć? ja również dolnyśląsk. Widziałam większość tutaj to wawa więc myślałam, że ja jakiś "odludek" jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 15:38
-
dorcia8919 wrote:no w mojej okolicy jutro ma padać, ale już od niedzieli ma być coraz ładniej
aghata a skąd jesteś - jeśli można wiedzieć? ja również dolnyśląsk. Widziałam większość tutaj to wawa więc myślałam, że ja jakiś "odludek" jestem
Jestem z Trzebnicy a Ty?[/url]
-
nick nieaktualnykarolina0522 wrote:dziewczyny jak ja nie lubię koszul nocnych, myślicie, że mogę kupić sobie do szpitala piżamę ja bedę miała na 100% cc
Hejka mysle, ze nie bedzie Ci wygodnie, gumka od pizamy bedzie uciskac Ci na rane po cc, i bedzie ciezko karmic dziecko z takiej zabudowanej pizamy do tego odchody połogowe....pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 15:46
karolina0522 lubi tę wiadomość