Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgata ja szczególnie wieczorem mam napięty brzuch i ogromne parcie na pęcherz. Stram sie leżeć i już nie wstaje do rana. Po przebudzeniu jest ok. Teraz kiedy mam jeszcze kaszel to doszedł taki dziwny ból w kroczu, sprawdzę w poniedziałek o co chodzi.
Dzwoniłam do nowo otwartego labolatorium i okazało sie ze mogę to glukozowe świństwo zrobić jutro, w sobotę też jest czynne
Mam być chwile po 8" wiec super bo wyniki odbiorę przed wizytą u gina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 12:27
Alorrene13, A1984 lubią tę wiadomość
-
Agatko..twardnienie nie trwa caly czas..tylko jakas chwile..jak jest nad pepkiem to raczej to wzdecia..musisz uwazac na to co jesz..jak twardnieje podbrzusze to wtedy jest to twardnienie..i to jest chyba takie cos ze nagle cos jakby ci roslo w brzuchu staje sie twarde i puszcza..
Choc wczoraj profesorka mowila ze musj twRdniec caly fragment podbrzusza a nie kawalek..wiec niewiem dalej czy to twardnienie czy wypina sie dziecko..moze glowka?pupa? Choc chyba to jednak twardnienia..ale na szczescie sa juz bardzo rzadko.. Bierz nospe i magnez.. Powinno przejsc
Ja biore magne b6 2x1..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 10:49
A1984 lubi tę wiadomość
-
A1984 wrote:Łykam magnez, taki rozpuszczalny w wodzie - chyba mało działa bo mam w nocy skurcze łydek. Możecie jakiś polecić?
A1984 lubi tę wiadomość
-
Alorrene13 wrote:Powiem tak, ja mam takie objawy jak opisalam i nie widze w tym nic niepokojacego, nie biore lekow poza tymi zapisanymi przez lekarza. Moja gina też nic niepokojącego nie zauważyła. Od kilku nocy mam tylko taki ból jakby pośladków/ud a najbardziej bioder. Tak jakby zakwasy, albo zbyt długie siedzenie na tyłku
miała tak ktoras z Was? Może moja miednica się rozszerza albo co
nie ogarniam tej kuwety
No dokładnie! opisałaś to co ja czuję każdej nocyi jeszcze jak sobie usiądę po turecku to biodra tak bolą jak u staruszki. Chyba takie uroki ciąży
A magnezu jest najwięcej w czekoladzie, przecież oczywiste!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 11:13
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
No pewnie, ze życzę wszystkim by po porodzie miały czas na wszystko a najwięcej,ej dla siebiewłaśnie jadę do urzędu skarbowego złożyć pita niech mi sprawdzą czy dobrze jest rozliczony, ja ponad od 3godzi. Ciągle.gdzieś laze, brzuch też twardnieje, ale muszę pozalatwiac sprawy
w poniedziałek zamierzam wkoncu zrobić glukozę :-! A tak wogole.to średnio dziś się czuję, pozdrawiam
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
nick nieaktualnyJa też biorę magne b6 i też mam wrażenie, że brzuch jest cały czas napięty, ale skurcze są również, dość często je odczuwam, tak jakby robiła się taka twarda gula w jednym miejscu i trwa max 1minutę i opada. Czemu mi gin zabronił brać nospy i kazał brać spasmolinę ? w szpitalu to samo mi dawali. Niby nospa na tym etapie jest fe ale nie wiem dlaczego
-
No wlasnie ja zauwazylam ze jak jestem w domu i odpoczywam..to stwardnieje raz czasem dwa w ciagu dnia..a wczoraj jeden lekarz, potem rodzinny po recepte na clexane i potem zajechalismy do mamy to ze 3 razy mi twardnial podczas tej wycieczki.. Zreszta niewygodnie mi juz nawet w samochodzie..chyba musze poduszke wozic ze soba i wkladac ja za plecy..
bo mnie bola w meza samochodzie..
-
Witam sie z Wami czytam i czytam i tak gonicie że nie wyrabiam:)
W środę byliśmy na pierwszych zajęciach dla przyszłych rodziców i bardzo mi sie podobało fakt strasznie długo bo aż 3 godz siedzenia ale warto Położna super babka starsza ale taka z poczuciem humoru i śmieszne sytuacje opowiadała w miedzy czasie:)
Mam super przepis na to z czym wiele z nas się zmaga a chodzi tu o problem z wypróżnianiem.
Położna kazała nam codziennie na wieczór robić sobie taki napój do picia który wypijamy z rana na pusty żołądek, a mi juz pomogło, wiec dlatego polecam czyli tak:
kroimy 2-3 plastry ze skórą cytryny i zalewny kubek czy szklankę wrzątkiem i dodajemy miód zależy jak kto lubi czy więcej czy mniej i rano pijemy i po tym powinno się poprawić wypróżnianie i ból z hemoroidami
Kurcze wczoraj odebrałam wyniki badań i kwas moczowy mam ok ale za to znowu Hemoglobina dalej leci w dół a biorę dodatkowe żelazo:( miałam mc temu 11,5 a teraz 11,2, z moczem ok nie mam biała na szczęście:)
Zyrcia super że taki obrót sprawy jest i trzymam kciuki za dobre zakończenie i wysokie odszkodowanie:)
-
zyrcia wrote:Ja też biorę magne b6 i też mam wrażenie, że brzuch jest cały czas napięty, ale skurcze są również, dość często je odczuwam, tak jakby robiła się taka twarda gula w jednym miejscu i trwa max 1minutę i opada. Czemu mi gin zabronił brać nospy i kazał brać spasmolinę ? w szpitalu to samo mi dawali. Niby nospa na tym etapie jest fe ale nie wiem dlaczego
Ja biore nospe 3x1 i pewnie do konca.. Niewiem czego Ty musisz spasmoline..choc to tez rozkurczowy..moze nospa na Ciebie nie dzialala?niewiem sama..
Ale przechodzi Ci po niej? -
Zyrcia ja nie wiem, dla mnie to jakaś paranoja
naciskam teraz na brzuch no i brzuch jak brzuch - twardy jest, ale palec że tak powiem się zagłębia - nie jest to twardość arbuza, porównałabym to do twardości do dość mocno napompowanego kółka do pływania. Dobra, kończę schizy
-
A czy któraś dziewczyna z Wwy ma cukrzycę i była może na Karowej w poradni? Bo się zastanawiam czy dadzą mi tam glukometr, czy sobie kupić.
Boziu ja niedługo wyjeżdżam do mamy, która piecze ciasta na nasz przyjazd a ja będę mogła tylko patrzeć, co za losWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 11:40
-
A1984 wrote:Zyrcia ja nie wiem, dla mnie to jakaś paranoja
naciskam teraz na brzuch no i brzuch jak brzuch - twardy jest, ale palec że tak powiem się zagłębia - nie jest to twardość arbuza, porównałabym to do twardości do dość mocno napompowanego kółka do pływania. Dobra, kończę schizy
Ja tez mam przez większość czasu taki napietny, twardy brzuch. Jak leże to staje się mieciutki, może taki powinien być cały czas... Twardnienia, te skurcze mam teraz ok 2 razy dzienniem wiec w normie, trwają kilka sekund i puszczaja, podobno macica ćwiczyprzed zalozeniem szwu faktycznie byly częsciej. jak chodze to czuje jakby mi ktoś wszyl piłkę do brzucha i napiąl mocno skore. Jak byłam w szpitalu to położna bez mojego zapytania powiedziała ze przy małych brzuszkach (w sensie przy drobnych dziewczynach) te brzuszki zwykle są napięte i jak nie ma skurczy to ok. W czwartek wizyta u Gina wiec niech omaca ten mój brzuch.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 11:53
A1984 lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021