X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • sss Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi magnez rozpuszczalny w kazdej aptece odradzali. Ja lykam magnelle 2x dziennie i aspargin raz

A1984 lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja szczególnie wieczorem mam napięty brzuch i ogromne parcie na pęcherz. Stram sie leżeć i już nie wstaje do rana. Po przebudzeniu jest ok. Teraz kiedy mam jeszcze kaszel to doszedł taki dziwny ból w kroczu, sprawdzę w poniedziałek o co chodzi.

Dzwoniłam do nowo otwartego labolatorium i okazało sie ze mogę to glukozowe świństwo zrobić jutro, w sobotę też jest czynne :)
    Mam być chwile po 8" wiec super bo wyniki odbiorę przed wizytą u gina. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 12:27

Alorrene13, A1984 lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BBC lifestyle znowu serial "moja ciąża i ja" wrrrr pozniej obowiazkowy spacer ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko..twardnienie nie trwa caly czas..tylko jakas chwile..jak jest nad pepkiem to raczej to wzdecia..musisz uwazac na to co jesz..jak twardnieje podbrzusze to wtedy jest to twardnienie..i to jest chyba takie cos ze nagle cos jakby ci roslo w brzuchu staje sie twarde i puszcza..
    Choc wczoraj profesorka mowila ze musj twRdniec caly fragment podbrzusza a nie kawalek..wiec niewiem dalej czy to twardnienie czy wypina sie dziecko..moze glowka?pupa? Choc chyba to jednak twardnienia..ale na szczescie sa juz bardzo rzadko.. Bierz nospe i magnez.. Powinno przejsc ;)
    Ja biore magne b6 2x1.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 10:49

A1984 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Łykam magnez, taki rozpuszczalny w wodzie - chyba mało działa bo mam w nocy skurcze łydek. Możecie jakiś polecić?
    A na skurcz lydek mowila ze nie moze zabraknac wapnia-jesc przetwory mleczne..w przeliczeniu na litr mleka,potas-jest np.w pomidorach i magnez-ale ten juz brac w tabletkach 2x1,i na wieczor podniesc kilka razy na lezaco rece i nogi do gory ;)

A1984 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo dziękuje za rady :*

karolinka85 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na skurcze biore aspargin dwie rano i dwie wieczorem.

preg.png[/url]
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z 24tydz1d dzisiaj jest Granica Przezywalnosci..! <3
    Wiec spokojnie do konca 37tc wytrzymamy :)

A1984, Rozalia, Alorrene13, karolina0522 lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Powiem tak, ja mam takie objawy jak opisalam i nie widze w tym nic niepokojacego, nie biore lekow poza tymi zapisanymi przez lekarza. Moja gina też nic niepokojącego nie zauważyła. Od kilku nocy mam tylko taki ból jakby pośladków/ud a najbardziej bioder. Tak jakby zakwasy, albo zbyt długie siedzenie na tyłku ;) miała tak ktoras z Was? Może moja miednica się rozszerza albo co ;) nie ogarniam tej kuwety ;)

No dokładnie! opisałaś to co ja czuję każdej nocy :D i jeszcze jak sobie usiądę po turecku to biodra tak bolą jak u staruszki. Chyba takie uroki ciąży ;)

A magnezu jest najwięcej w czekoladzie, przecież oczywiste! :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 11:13

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    No pewnie, ze życzę wszystkim by po porodzie miały czas na wszystko a najwięcej,ej dla siebie :-) właśnie jadę do urzędu skarbowego złożyć pita niech mi sprawdzą czy dobrze jest rozliczony, ja ponad od 3godzi. Ciągle.gdzieś laze, brzuch też twardnieje, ale muszę pozalatwiac sprawy :-( w poniedziałek zamierzam wkoncu zrobić glukozę :-! A tak wogole.to średnio dziś się czuję, pozdrawiam

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi wiadomo to twardnienie jest wtedy kiedy twardnieje cała macica a nie tylko podbrzusze. Czyli na tym etapie równiez nad pępkiem, bo macica jest wyzej z kazdym tygodniem.

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę magne b6 i też mam wrażenie, że brzuch jest cały czas napięty, ale skurcze są również, dość często je odczuwam, tak jakby robiła się taka twarda gula w jednym miejscu i trwa max 1minutę i opada. Czemu mi gin zabronił brać nospy i kazał brać spasmolinę ? w szpitalu to samo mi dawali. Niby nospa na tym etapie jest fe ale nie wiem dlaczego o.O

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja zauwazylam ze jak jestem w domu i odpoczywam..to stwardnieje raz czasem dwa w ciagu dnia..a wczoraj jeden lekarz, potem rodzinny po recepte na clexane i potem zajechalismy do mamy to ze 3 razy mi twardnial podczas tej wycieczki.. Zreszta niewygodnie mi juz nawet w samochodzie..chyba musze poduszke wozic ze soba i wkladac ja za plecy.. :( bo mnie bola w meza samochodzie..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami czytam i czytam i tak gonicie że nie wyrabiam:)

W środę byliśmy na pierwszych zajęciach dla przyszłych rodziców i bardzo mi sie podobało fakt strasznie długo bo aż 3 godz siedzenia ale warto Położna super babka starsza ale taka z poczuciem humoru i śmieszne sytuacje opowiadała w miedzy czasie:)

Mam super przepis na to z czym wiele z nas się zmaga a chodzi tu o problem z wypróżnianiem.
    Położna kazała nam codziennie na wieczór robić sobie taki napój do picia który wypijamy z rana na pusty żołądek, a mi juz pomogło, wiec dlatego polecam czyli tak:
    kroimy 2-3 plastry ze skórą cytryny i zalewny kubek czy szklankę wrzątkiem i dodajemy miód zależy jak kto lubi czy więcej czy mniej i rano pijemy i po tym powinno się poprawić wypróżnianie i ból z hemoroidami :)

Kurcze wczoraj odebrałam wyniki badań i kwas moczowy mam ok ale za to znowu Hemoglobina dalej leci w dół a biorę dodatkowe żelazo:( miałam mc temu 11,5 a teraz 11,2, z moczem ok nie mam biała na szczęście:)

Zyrcia super że taki obrót sprawy jest i trzymam kciuki za dobre zakończenie i wysokie odszkodowanie:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Ja też biorę magne b6 i też mam wrażenie, że brzuch jest cały czas napięty, ale skurcze są również, dość często je odczuwam, tak jakby robiła się taka twarda gula w jednym miejscu i trwa max 1minutę i opada. Czemu mi gin zabronił brać nospy i kazał brać spasmolinę ? w szpitalu to samo mi dawali. Niby nospa na tym etapie jest fe ale nie wiem dlaczego o.O
    To mi tez takie twarde sie robi..ale tylko na chwile i w podbrzuszu.. Gin mowila ze twardnieje calt brzuch.. ? ehh
    Ja biore nospe 3x1 i pewnie do konca.. Niewiem czego Ty musisz spasmoline..choc to tez rozkurczowy..moze nospa na Ciebie nie dzialala?niewiem sama..
    Ale przechodzi Ci po niej?

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia ja nie wiem, dla mnie to jakaś paranoja :/ naciskam teraz na brzuch no i brzuch jak brzuch - twardy jest, ale palec że tak powiem się zagłębia - nie jest to twardość arbuza, porównałabym to do twardości do dość mocno napompowanego kółka do pływania. Dobra, kończę schizy :D

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś dziewczyna z Wwy ma cukrzycę i była może na Karowej w poradni? Bo się zastanawiam czy dadzą mi tam glukometr, czy sobie kupić.

Boziu ja niedługo wyjeżdżam do mamy, która piecze ciasta na nasz przyjazd a ja będę mogła tylko patrzeć, co za los ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 11:40

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Zyrcia ja nie wiem, dla mnie to jakaś paranoja :/ naciskam teraz na brzuch no i brzuch jak brzuch - twardy jest, ale palec że tak powiem się zagłębia - nie jest to twardość arbuza, porównałabym to do twardości do dość mocno napompowanego kółka do pływania. Dobra, kończę schizy :D

Ja tez mam przez większość czasu taki napietny, twardy brzuch. Jak leże to staje się mieciutki, może taki powinien być cały czas... Twardnienia, te skurcze mam teraz ok 2 razy dzienniem wiec w normie, trwają kilka sekund i puszczaja, podobno macica ćwiczy ;) przed zalozeniem szwu faktycznie byly częsciej. jak chodze to czuje jakby mi ktoś wszyl piłkę do brzucha i napiąl mocno skore. Jak byłam w szpitalu to położna bez mojego zapytania powiedziała ze przy małych brzuszkach (w sensie przy drobnych dziewczynach) te brzuszki zwykle są napięte i jak nie ma skurczy to ok. W czwartek wizyta u Gina wiec niech omaca ten mój brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 11:53

A1984 lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko ja na twardnienia biorę nospę i Asmag ( magnez). Wydaje mi się że mniej twardnieje, odkąd biorę je regularnie.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczynki ja ruszam w drogę :) Życzę Wam miłego weekendu, bez trosk i zmartwień i z mnóstwem kopniaków :) buziaczki!

Joasia:), nenette, karolinka85, Scintilla, karolina0522, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ