X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata mnie brzuch nie twardnieje, lekarz nie widzi niczego niepokojącego, więc nie zgodzę się że "brzuch musi trochę twardnieć". Uważam że każda z nas najlepiej zna swój organizm i swoją ciążę, a jak dzieje się coś niepokojącego to lepiej się poradzić lekarza lub jechac na IP, niż później się zastanawiać. Rzeczywiście nie ma co panikować i nadmiernie szukać powodów do zmartwień, ale warto wsłuchiwać się w organizm i znaki jakie nam daje.

A dziewczyny dostałyście glukometr od lekarza czy musiałyście kupić własny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 19:41

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Aghata mnie brzuch nie twardnieje, lekarz nie widzi niczego niepokojącego, więc nie zgodzę się że "brzuch musi trochę twardnieć". Uważam że każda z nas najlepiej zna swój organizm i swoją ciążę, a jak dzieje się coś niepokojącego to lepiej się poradzić lekarza lub jechac na IP, niż później się zastanawiać. Rzeczywiście nie ma co panikować i nadmiernie szukać powodów do zmartwień, ale warto wsłuchiwać się w organizm i znaki jakie nam daje.

A dziewczyny dostałyście glukometr od lekarza czy musiałyście kupić własny?

Ja dostałam kuferek Słodkiej Mamy od diabetologa ( glukometr + nakłuwacz + recepta na paski ) nawet śliniaczek w nim był dla mojego Gabrycha. :) jakaś naklejka na samochód i coś do poczytania :) więc wydaje mi się, że Cię zaopatrzą w poradni.

ukdytv73la1h903i.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja jestem dziś po szkole rodzenia, super zajęcia, w sumie na zwolnieniu czekam tylko na te czwartki -to jakiś stały punkt programu :D położna mówiła że brzuch może już zacząć u niektórych twardnieć, to normalna oznaka tego że macica ćwiczy do porodu :) Jedynie powinno nas zaniepokoić ból jajników, ból miesiączkowy czy kręgosłupa właśnie w momencie twardnień wtedy to migiem na IP.

Lilianko wszystkie trzymamy za Was kciuki, pisz tutaj z nami zawsze coś pomożemy i chociażby wesprzemy dobrym słowem, szykuj spokojnie wyprawkę. Wszystkie rodzimy w czerwcu :)

Monia no właśnie ja z tego powodu najbardziej czekam na wiosnę, co prawda przeszyłam guziki w płaszczu i jakoś się mieszczę ale już czekam na to żeby chodzić z rozpiętą kurtką, żeby nic nie cisnęło :D Mam nadzieję że na święta już będzie cieplutko i będziemy mogły wypuścić swoje brzuchy na wolność

Sista lubi tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia - glukometr dostałam w poradni diabetologicznej - kiedyś wypożyczali, z tego co się orientuję obecnie już w większości dają na własność.

Maglic - Mój Glukometr ( one touch ultra mini ) nie ma opcji podliczania średniej ... zresztą ze względu na moje zaniedbanie z zeszłego tygodnia i naświetlenie pasków wyniki są niemiarodajne :( na początku diety normę przekraczałam raz dziennie co 2 dzień - i lekarz nic nie mówił więc wydaje mi się, że całkiem dobrze sobie radzisz :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia ja dostałam dziś glukometr od pani edukującej :P takiej co po wizycie u lekarza pokazuje jak obsłużyć i jak wprowadzać dietę :| do tego dostałam receptę na paski do glukometru i takie przez które będę badała czy nie ma acetonu w moczu. A co dobre nie muszę po ciąży oddawać glukusia :P :P

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:

A dziewczyny dostałyście glukometr od lekarza czy musiałyście kupić własny?[/QUOT

Pewnie jeszcze zacznie twardniec :)

preg.png[/url]
  • maglic Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Rozalia - glukometr dostałam w poradni diabetologicznej - kiedyś wypożyczali, z tego co się orientuję obecnie już w większości dają na własność.

Maglic - Mój Glukometr ( one touch ultra mini ) nie ma opcji podliczania średniej ... zresztą ze względu na moje zaniedbanie z zeszłego tygodnia i naświetlenie pasków wyniki są niemiarodajne :( na początku diety normę przekraczałam raz dziennie co 2 dzień - i lekarz nic nie mówił więc wydaje mi się, że całkiem dobrze sobie radzisz :)

Baa w końcu mam wspaniałe mentorki :) :*

/ ale Wam posłodziłam :D

Ogólnie cukrzyca zabrzmiała dla mnie jak wyrok, co przepłakałam to moje.Jak to nie można na noc batona? Albo cztery? Bo jeden to się nie opłaca :) Aleeee... pomyliłam się okropnie. Metodą prób i błędów można sprawdzić co jeść... u mnie niezastąpiona jest kapusta kiszona... jem ją do wszystkiego. I cukry ładne :D
    Trzymajcie tylko kciuki, żeby ta trzustka moja tak sobie radziła do końca ciąży ( byłoby bosko ). Liczę się z tym, że wraz z rozwojem ciąży może być gorzej, ale nawet ta insulina jakaś taka mniej straszna się wydaje... Damy radę i my słodkie, i dziewczyny z krótkimi szyjkami i z twardymi brzuchami;) A w czerwcu zaczniemy bajerzyć o mleku, kupach i innych rzeczach :) jeszcze tylko 3 miesiące. Damy radę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 20:16

Scintilla, Z. lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i po kolacji cukier był 74 <3 w sumie dziś tylko zdążyłam zmierzyć po obiedzie i kolacji i oba wyniki w normie <3 jak tak dalej pójdzie przez kolejne 3tyg może mi odpuszczą dalej :D :D <marzenie_ściętej_głowy> :D

Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Baa w końcu mam wspaniałe mentorki :) :*

Jak dotrwamy do końca to musimy zostać twarzami jakiejś marki kabanosów ... Przecież to idealny chwyt marketingowy - zobaczysz - producenci będą nas błagać o udział w kampanii skierowanej dla kobiet w ciąży :D

maglic, Nieukowa, Sista, nenette lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • maglic Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Jak dotrwamy do końca to musimy zostać twarzami jakiejś marki kabanosów ... Przecież to idealny chwyt marketingowy - zobaczysz - producenci będą nas błagać o udział w kampanii skierowanej dla kobiet w ciąży :D

A się uśmiałam. :D to jest myśl :)

/ ja mogę udostępnić moją facjate na pumpernikla z Kaufa - jedyny, który jem. 12 tygodni romansu mnie z nim czeka jeszcze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 20:32

Scintilla lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !!!!!
    Nie mogę uwierzyć w to co się dziś dzieje ! :D
    Dzwonił mój adwokat ! Dostał opinie Konsultanta krajowego z dziedziny medycyny ! Uznał, że lekarz, który mnie operował popełnił błąd !! Sprawa wygrana ! tylko teraz brakuje nam opinii biegłego, bo w Polsce nikt nie chciał mi wydać więc Prezes Sądu jakiegoś wysłał sprawę do ministra zdrowia ! Ma on się zapoznać z całą moją historią i wszyscy biegli w kraju będą musieli osobiście się u niego tłumaczyć ! a my opinię będziemy mieli z Zurychu ! Potrzebna jest do wyliczenia kwoty zadośćuczynienia (uszczerbek psychiczny, fizyczny, to że się leczyłam 6 lat a powinnam 2 itp.)! Po dwóch latach wreszcie się coś ruszyło !!Aż niemożliwe !!

Sista, karolina0522, Nieukowa, kasika8303, nenette, A1984, Scintilla, gosi_a, Aka81, Magda_lena88, Alorrene13, Truskaweczka250, agawera lubią tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny
    czytam was cały dzień, ale brak mi mocy by pisać..ale jestem w temacie :)
    Lilianko trzeba wierzyć ,że zawszę jest jakieś wyjście medycyna uważam, że jest na wysokim poziomie w leczeniu maluszków, pisz nam zawszę, jak ci źle, głowa do góri i cocojumbo:)

karolinka- widzisz będzie dobrze i tego sie trzymamy !!!!

pozdrawiam wszystkie panie mamusie
    p.s mam pytanko co do odliczenia w picie dziecka..dodatkowy pit do odliczenia dziecka to pit zero? a kwota do odliczenia za dziecko 1112,04?? orientuję się któraś??
    ja mam w tym roku mam b.mały dochód i składli bo jeszcze ze starej pracy i wyliczyłam ze zwrot mam 1600, ale nie wiem czy dobrze to wyszło??

karolinka85 lubi tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Was dziewczyny dziś podczytuje tylko, połowę dnia przespałam, głowa mi pęka :-( i ciśnienie 139/93. Coraz wyższe mam ostatnio, w czw wizyta i pewnie dostane lekina zbicia. Już ostatnio gin się zastanawial czy nie dać, ale kazał jeszcze pomierzyć.
    przyszedł przewijak, w super stanie :-) udany zakup :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podczytuje mamusie lutowe:)
    wszystkie już chyba z maluszkami...biedne zmęczone,niewyspane z hemoroidami:(
    ciekawe, jak u nas bedzie??

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Ja mam nadzieję, że jeszcze z miesiąc zmieszczę się w mojej kurtce chociaż tak naprawdę to za wiele miejsca już w niej nie ma.

Szczęściary ;) ja w moją zimową kurtkę z zeszłego roku nie weszłam wcale! Już w listopadzie była za mała-nie mogłam dopiąć się w cyckach :P przez msc pochodziłam w płaszczu siostry, a później na wyprzedaży upolowała dla mnie kurtkę taką w trapez ale już cieńszą, więc spokojnie całą wiosnę przechodzę, a po porodzie też będzie chyba git. Generalnie cycki mi rosną ciągle, powoli mnie to przeraża :o M za to nie może się napatrzeć i ciągle zagląda mi pod bluzke :D

Sista, A1984, Nieukowa, sss, Rozalia lubią tę wiadomość

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    podczytuje mamusie lutowe:)
    wszystkie już chyba z maluszkami...biedne zmęczone,niewyspane z hemoroidami:(
    ciekawe, jak u nas bedzie??

My od razu po porodzie wrócimy do swojej wagi, będziemy zadbane, nasze maluchy będą grzeczne więc my będziemy się wysypiać, a temat hemoroidów w ogóle nie będzie poruszany.

Hehe tego nam życzę! :D

Sista, A1984, Nieukowa, Scintilla, dorcia8919, karolinka85, Inesicia, nenette, Alorrene13, Rozalia, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia super, gratulacje wytrwałości!

Brumbrumek no dokładnie! Na macierzyńskim będziemy mieć czas na samorozwój, gotowanie 2 daniowych obiadów z deserem i wymyślanie jaką to nową erotyczną sztuczką zaskoczymy naszych mężczyzn tej nocy (kiedy to bobas będzie grzecznie spal) :D

Nieukowa, Scintilla, karolinka85, nenette, Inesicia, Sista, Alorrene13, Rozalia, BrumBrumek, Marcia86 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dla mnie jeszcze w nocy no ale coz musze dzisiaj wstać ...

Hahaha tak i paznokcie zawsze umalowane,włosy ułożone i uśmiech od ucha do ucha ;)

Scintilla, Sista lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dobrze ze piszemy a nie rozmawiamy bo połowy co ktoś mówi nie słysze...zatkalo mi sie lewe ucho i w nim piszczy znacie jakieś sposoby? Od czego to może być? Kurde zawsze cos

preg.png[/url]
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata może Ci się zrobił czop woskowy. Trzeba kupić krople rozpuszczajace woskowinę a jak nie pomoże to do laryngologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 07:49

wnidt5odau6o2x80.png
‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ