X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Głogowa. Nie wiem czy będziesz kojarzyć :)

• aghata Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze kojarze, jezdze czesto przez Polkowice i Lubin do mojej siostry ona w lubuskiem mieszka a w Polkowicach chyba nie jestem pewna sie odbija w prawo na Glogôw

preg.png[/url]
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brumbrumek Joasiu ja też choruję na taki kocyk Minky, ale właśnie przez zbyt duży wybór do tej pory jeszcze nie kupiłam :P Myślę sobie czasem że może się jeszcze wstrzymam to dostanę w prezencie od kogoś, ale to nigdy nic niewiadomo i jeden mogę kupić sama :P Joasiu śliczny ten biały/kremowy, delikatny jak dla dziewczynki oczywiście :)

Dziewczyny spacer odbyty oczywiście poprzez centrum handlowe a jakżeby inaczej :) Spacer a na spacerze wstyd się przyznać fastfood, lodzik z grycana no i kupiłam Mężowi bluzę z wyprzedaży jeszcze, a synkowi dwupak spodenek ;)

Dziś może przyjdą znajomi do nas, mam nadzieję, będzie okazacja aby pogadać, pośmiać się, a jak nie dziś to jutro. W niedzielę też mam zaplanowane jakieś spotkana więc cieszę się. No i ma przyjść to ocieplenie juppi, cieszę się !

Hmmm powoli i ja się zabieram za tą wyprawkę, nie ma na co czekać ;)
    Mamy mało miejsca w sypialni na łóżeczko i komodę więc kombinujemy. Znaleźliśmy model łóżeczka połączony z szufladkami ale nowy jest mega drogi, używane jedno tylko na allegro, licytujemy, może się uda, wtedy nam się zmieści we wnęce w sypialni idealnie bo ma łącznie 164 cm z tymi szafeczkami, spodobało mi się, więc mam nadzieję, że się uda !

P.S. Śliczne te mebelki ze zdjęć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 16:41

gosi_a, Joasia:), Scintilla, BrumBrumek lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Pewnie ze kojarze, jezdze czesto przez Polkowice i Lubin do mojej siostry ona w lubuskiem mieszka a w Polkowicach chyba nie jestem pewna sie odbija w prawo na Glogôw

Dokładnie tak :) Wiesz przeważnie ludzie nie wiedzą, bo to w sumie małe miasteczko, w którym raczej za wiele się nie dzieje.

• Muniek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ponoć już od jutra ma być cieplutko :-) oby,tak bardzo tęsknię za słońcem.
    Te kocyki są słodkie,chyba też się skusze na taki. Tylko właśnie nie wiem czy taki cieniutki czy raczej grubszy.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Z. Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek, ja mam kocyk Minky, przyznaję jest bardzo fajny w dotyku ale jeszcze go nie prałam więc nie wiem jak będzie po ;)

Zyrcia, poprosze o przesunięcie terminu na 4.06 i wpisanie imienia Kubuś ;) Lista bardzo ładna!

zyrcia, BrumBrumek lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja też będę mieć cc i kupiłam 2 koszule rozmiar M, 1 koszule S oraz w atlantiku piżamę dwu częściową bo koszul nie trawie.

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    widziałyście może już kocyki minky ?? Ja jestem pod wrażeniem kolorów i wzorów, oglądam je jakieś 30 min i nie mogę się zdecydować :D

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=kocyk+minky&search_scope=category-28118&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-1-dz-0113

Ja juz taki zamówilam od sprzedawcy Makaszka. Chciałam sama uczyć ale jak zaczelam liczyć ceny materiałów to stwierdził am ze się nie opłaca :)

a31lh4xo2rlj_t.jpg

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Minky to właśnie dostałam na olx propozycję zamiany i chyba skuszę się na taki otulacz http://mamatatadziecko.blogspot.com/2013/07/otulacz.html

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • maglic Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrciu to i ja proszę o dopisanie. Termin porodu mam na 2 czerwca :) będzie syn Gabryś :)

U mnie dzisiaj lipa, boli mnie coś brzuch i nera :/ do tego cukry mi nie sprzyjają - rano pierwszy raz zeszłam do 80 (tutaj cieszyłam się jak dziecko) :) a później to już gorzej. 117 najwyższy, ale ja nie lubię mieć większych niż 110.
    Mam dosyć wstawania rano i jedzenia na siłę o tych wyznaczonych porach, pospałabym do 12, zeżarłabym coś słodkiego - przepraszam, że tak zrzędzę :( no ale jakoś trzeba dać radę.
    Ja jak do tej pory mam tylko ubranka... ale jeszcze tyle czasu. Wyrobię się. Chyba. :)

zyrcia lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś zakupiłam w biedronce lovele żel do prania koloru i bieli oraz płyn do płukania :)

muszę skreślić z listy zakupów :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dalej mam dylemat do do noska . Czy codziennie psika się tą solą morską dla dzieci do noska ...
    kupiłam sól fizjologiczną w ampułkach , musze zakupić ten preparat do psikania w sprayu no i właśnie gruszka czy coś innego ? do odkurzacza tego nie chcę bo jakoś wcale mnie to nie przekonuje a to do odsysania mnie przeraża i nie wiem co kupić :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • maglic Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy jak to sobie wszystko rozplanowałyście w czasie? Pranie? Prasowanie? nie wiem co tam jeszcze. Zielona jestem strasznie.

Ogólnie to powiem Wam szczerze, że czasami to do mnie nie dociera, że niedługo czerwiec. Mam wrażenie, że to jeszcze kupa czasu, tyle rzeczy może się wydarzyć, że najzwyczajniej w świecie wszystko odkładam na ostatni moment..

ukdytv73la1h903i.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 17:24

ukdytv73la1h903i.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    dalej mam dylemat do do noska . Czy codziennie psika się tą solą morską dla dzieci do noska ...
    kupiłam sól fizjologiczną w ampułkach , musze zakupić ten preparat do psikania w sprayu no i właśnie gruszka czy coś innego ? do odkurzacza tego nie chcę bo jakoś wcale mnie to nie przekonuje a to do odsysania mnie przeraża i nie wiem co kupić :P
    Monia, ja zastanawiam się nad tym: http://sklep.haxe.pl/oddychanie/1032-haxe-aspirator-do-nosa-dla-dzieci-elektryczny-skuteczny-bezpieczny.html Przyjaciółka ma i sobie chwali. A ja nie wyobrażam sobie wyciąganie kózek z nosa tym normalnymi aspiratorami...

Maglic - ja poza ubrankami, w których mam tez braki, nie mam nic. Podejście na ten moment takie, ze mamy czas. Choc wiem, ze za chwile bede płakać, ze nic nie mam zaplanowane i ze się nie wyrobie :) Coś tam niby mam na oku (malowane sypialni, wózek, przewijak, etc), ale mam na to hiszpańskie podejście do tematu (zrobi się jutro)....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 17:24

maglic lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja tak bo jestem zdania, że po 30 tyg wszystko się może zdarzyć. Oczywiście będzie wsio ok ale ja lubie wszystko mieć ułożone. Do 30 tyg robię zakupy- wszystkie !!!!!
    a od 30 tyg zaczynam pranie i prasowanie ciuszków , pieluch , porządki i układanie w szafkach i powoli pakowanie torby :)

agnieszyczka lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista pomysłowe ale drogie nooo :/
    gruszki odradzają dziewczyny a ja nie mam pojęcia co kupić do tego noska :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 17:23

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • maglic Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Sista pomysłowe ale drogie nooo :/
    gruszki odradzają dziewczyny a ja nie mam pojęcia co kupić do tego noska :/

ja mam ten wysysacz :) aspiratorek, też ciężko mi było się przekonać do wysysania baboli, ale każda mama którą znam mi polecała więc to jedyna rzecz która kupiłam dla Gabrysia, jak brałam witaminy :)

Też macie zawroty głowy? :O bo ja już nie wiem, czy to normalne czy nie? nikt nie potrafi mi powiedzieć dlaczego tak mam, w domu wszystko okej - wyjdę na dwór i takie samoloty, jakbym sama litra obaliła.. aż wstyd. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 17:29

ukdytv73la1h903i.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruszki nie kupuj, to mega skupisko bakterii i zarazków. To link jak wygląda po otwarciu.

http://deser.pl/deser/1,111857,13318392,_Czyscilam_ta_gruszka_nos_mojego_dziecka__A_w_srodku.html

Dużo dziewczyn chwali właśnie aspiratory te normalne ale ja jakoś nie wyobrażam sobie wciągania kózek. Więc mimo kosztów (a jeszcze nie są aż takie drogie, jakby się mogło wydawać) zdecyduję się na ten elektryczny.

Sista lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic - a jakiej firmy kupiłaś?

Moni - ja z natury jestem poukładana i bardzo zorganizowana. Troche mnie dziwi mój brak planu na organizacje przed narodzinami Olgi, ale mam taki looz, ze aż mi dobrze :) Tak jak wyżej, daje sobie kilka tygodni, ze bede płakać, ze się nie wyrobie :):):) Jak w wierszyku o Zosi...Zaszyj dziurkę puki mała, mama Zosie ostrzegała... Moze się przekonam i zajrzę do listy, która zrobiłam na podstawie rad Joasi i coś w końcu zamawiać zacznę :) Ale tego sobie obiecać nie mogę ;) Jestem szczęściara, bo mój M. dobrze się w zakupach i sprzątaniu orientuje i moja mama jest na emeryturze od listopada i tylko czeka na sygnał ode mnie. Wiec jak mnie uziemi, nie daj Boże w łożku czy szpitalu od 30tygodnia, wiem ze bedzie dobrze :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ